12 beste AI-sprekende Avatar-makers voor je video’s [2023]

Kunstmatige intelligentie (AI) heeft ons leven op verschillende manieren beïnvloed en complexe taken veel eenvoudiger gemaakt. Als u een bedrijf heeft, weet u misschien al dat videocontent een must is.

Video is voor de meeste mensen de meest geprefereerde vorm van inhoud. Als u uw bereik en betrokkenheid wilt vergroten, moet u daarom kiezen voor het maken van videocontent.

AI-sprekende avatar-makers zijn perfect voor dit doel, omdat ze je in enkele minuten professionele video-inhoud laten maken zonder een echte presentator in te huren. De avatars zien eruit, bewegen en spreken als echte mensen, waardoor er geen webcams of acteurs meer nodig zijn. In dit artikel bekijken we enkele van de beste AI-sprekende avatarmakers voor je video’s.

Wat zijn AI-sprekende avatars?

AI-sprekende avatars zijn door de computer gegenereerde virtuele karakters die kunnen spreken met behulp van gebruikersinvoer. Dit vermogen om spraak te genereren met behulp van gebruikersinvoer is wat AI-sprekende avatars onderscheidt, omdat het niet wordt geleverd met vooraf opgenomen dialogen.

In veel gevallen maken ontwikkelaars deze pratende avatars op basis van echte individuen. De stemmen en het uiterlijk van deze personen/acteurs staan ​​model voor deze pratende avatars. Hierdoor ontstaat een natuurlijker ogend personage in tegenstelling tot kunstmatige, levenloze, door de computer gegenereerde personages.

Zakelijke use-cases van AI-sprekende avatars

Tegenwoordig worden AI-sprekende avatars op veel gebieden en voor verschillende doeleinden gebruikt. Hieronder staan ​​enkele van hun bekendste use cases:

#1. Betrokkenheid boost

Bedrijven gebruiken sprekende avatars om de betrokkenheid van hun publiek te vergroten. We weten allemaal dat video-inhoud meer resoneert met het publiek. Door een hyperrealistische AI-avatar aan de mix toe te voegen, wordt de inhoud menselijker en wordt de aandacht van het publiek efficiënter getrokken.

#2. Virtuele assistenten

Grote bedrijven gebruiken pratende avatars als virtuele assistenten waarmee gebruikers gemakkelijk door hun services kunnen navigeren. Bovendien geven ze antwoord op vragen van klanten en bieden ze persoonlijke assistentie om de gebruikerservaring te verrijken. De meeste van deze virtuele assistenten spreken meerdere talen. Hierdoor kunnen gebruikers hulp krijgen in hun lokale taal.

#3. Digitale gezondheidsdiensten

AI-avatars hebben hun nut gevonden in digitale gezondheidsdiensten. Veel zorgorganisaties gebruiken sprekende avatars om gezondheidsgerelateerde vragen van patiënten te beantwoorden. Ze beantwoorden ook vragen over verzekeringen en facturering. Bovendien bieden pratende avatars ook administratieve ondersteuning.

Een AI-sprekende avatar gebruiken versus een real-life presentator gebruiken voor uw video’s/tutorials

Hier zijn enkele van de gemakkelijk waarneembare veranderingen wanneer u een AI-presentator kiest in plaats van een echt mens:

  Genereer disclaimer, EULA, retour- en restitutiebeleid voor uw bedrijf met deze tools

• Door AI-sprekende avatars te gebruiken voor videopresentaties, elimineert u de behoefte aan acteurs, crews, studio’s, enz. Het vermindert niet alleen de productiekosten, maar het bespaart ook uw kostbare tijd.

• U kunt een door AI gegenereerde video eenvoudig binnen enkele minuten bijwerken of herzien. Dit is onmogelijk met echte mensen, omdat het tijd en geld kost om de nodige wijzigingen aan te brengen.

• Door AI-sprekende avatars te gebruiken, kunt u eenvoudig kiezen uit een overvloed aan talen en stemmen om uw inhoud aantrekkelijker te maken.

• Postproductie of videobewerking is een vermoeiende taak. Maar met pratende avatars tot uw dienst, is het maken van aanpassingen en het maken van verschillende versies van dezelfde video vrijwel een fluitje van een cent.

Nu je weet wat deze AI-sprekende avatar-makers zijn, laten we nu enkele van de beste beschikbare opties noemen om voor te gaan:

Synthesie

Synthesia is een geweldige tool voor het maken van hyperrealistische sprekende avatars voor je video’s zonder een professionele acteur in te huren. Het enige dat u hoeft te doen, is uw tekst in te typen en de tool maakt er binnen enkele minuten moeiteloos een video van professionele kwaliteit van.

Met Synthesia kunnen gebruikers hun tekst invoeren in meer dan 120 talen en een avatar maken die hun script voorleest. Er zijn meer dan 85 avatars om uit te kiezen.

De geavanceerde kunstmatige intelligentie van Synthesia creëert avatars op basis van echte acteurs. Daarom vertonen alle avatars die deze tool genereert menselijke gezichtsuitdrukkingen en bewegingen. Dit verwijdert kunstmatigheid en maakt de video’s veel natuurlijker die kunnen resoneren met uw publiek.

Om de coole functies van Synthesia te gebruiken, moet men de betaalde abonnementen kopen, beginnend bij 30 USD/maand.

Elai.io

Met Elai.io kunnen gebruikers kiezen uit een reeks door AI gegenereerde presentatoren uit de bibliotheek en professionele video’s maken. Als je een persoonlijke avatar wilt, kun je ze benaderen en ze zullen je wens vervullen. Vanaf nu wordt de tool geleverd met 25+ avatars.

Plak eenvoudig uw tekstuele script en zie hoe de magie gebeurt. Wat uw doel ook is, of het nu gaat om het maken van marketingvideo’s of tutorials of iets anders, de hyperrealistische AI-avatars van Elai.io zullen ongetwijfeld de aandacht van uw kijkers trekken.

Bovendien is de tool supergemakkelijk te gebruiken. U kunt dus de functies ervan gebruiken, zelfs als u geen substantiële technische kennis heeft.

Elai.io laat gebruikers de tool 1 minuut gratis testen. Als je het leuk vindt, kun je een van de premiumplannen van Elai.io kopen, vanaf 29 USD/maand.

Animeren

Animaze is een coole manier om geanimeerde avatars voor je video’s te maken en je te onderscheiden van de rest. De tool werkt goed met webcams of iPhones en ondersteunt Discord, Zoom, OBC, enz. Nadat je je video hebt gemaakt, kun je deze eenvoudig delen op meerdere platforms zoals Twitch, YouTube, enzovoort.

  10 Beste Graph Database-oplossingen om uit te proberen

Animaze stelt gebruikers in staat om te kiezen uit een grote verzameling vooraf gemaakte basismodellen, waaronder dieren, mensen, objecten en wat dan ook. Met Animaze kent uw creativiteit geen grenzen.

Momenteel heeft Animaze een gratis abonnement met beperkte functies voor beginners. Voor meer functies kunt u kiezen voor hun maandelijkse en jaarlijkse betaalde abonnementen, beginnend bij respectievelijk 3,99 USD/maand en 19,99 USD/maand.

Scena.ai

Het produceren van eersteklas video-inhoud is een fluitje van een cent met Scena.ai’s 45+ ingebouwde AI-avatars. Gebruikers kunnen eenvoudig hun script in meer dan 60 talen typen en de tool maakt binnen een minuut een synthetische video met behulp van het AI-algoritme. Bovendien kun je een stilstaande foto zelfs gemakkelijk veranderen in een bewegende, pratende avatar.

Op het moment van publicatie heeft Scena.ai een gratis ‘Script Project’-abonnement met beperkte functies. Voor geavanceerde functies hebben ze de abonnementen ‘Director Project’ en ‘Camera Project’ (vanaf 75 EUR/maand).

DEED

Met D-ID kunnen gebruikers eenvoudig fotorealistische AI-avatars maken met behulp van tekst- of audio-invoer. De tool ondersteunt meer dan 100 talen. Het presenteren van uw video-inhoud in uw lokale taal wordt dus eenvoudiger dan ooit.

Met D-ID tot uw beschikking kunt u moeiteloos video-inhoud van hoge kwaliteit genereren met behulp van artikelen, studie- en productmarketingmateriaal, enzovoort. Bovendien kunt u uw inhoud herzien of bijwerken zonder terug te vallen op het videoproductieproces.

Op dit moment biedt D-ID een gratis proefperiode van 5 minuten gedurende 14 dagen, waarna u een van de betaalde abonnementen kunt kopen vanaf slechts 5,99 USD/maand.

HeyGen

HeyGen is een platform voor het genereren van AI-video’s waarmee u probleemloos boeiende video-inhoud kunt maken met behulp van tekst of audio. Als gebruiker bent u vrij om te kiezen uit meer dan 100 aanpasbare avatars. U kunt ook kiezen uit meer dan 300 stemmen in meer dan 40 talen. Interessant is dat HeyGen gebruikers in staat stelt meerdere scènes te combineren in één enkele video en deze met de wereld te delen.

Momenteel biedt HeyGen een gratis abonnement met beperkte functies en een tegoed van 1 minuut. Voor geavanceerde functies en tegoeden kunnen gebruikers kiezen voor de betaalde maandelijkse of jaarlijkse abonnementen, beginnend bij respectievelijk 30 USD/maand en 24 USD/maand (jaarlijks gefactureerd).

Yepic.ai

Met Yepic.ai kunt u eenvoudig video-inhoud van professionele kwaliteit genereren met fotorealistische AI-avatars in meer dan 50 talen. Er zijn ook 100 verschillende dialecten in 500 stemmen om uit te kiezen.

Gebruikers kunnen hun aangepaste avatars maken door slechts een video van 10 seconden op te nemen, en het AI-algoritme doet de rest. Na goedkeuring krijg je een levensechte digitale avatar om je video’s te gaan gebruiken.

  Samenwerken aan een Microsoft PowerPoint-presentatie

Yepic.ai biedt een gratis proefperiode van 14 dagen, waarna u de betaalde abonnementen kunt kopen vanaf 29 EUR/maand (maandelijks) of 24 EUR/maand (jaarlijks).

DemoCreator

Zoals de naam al doet vermoeden, is DemoCreator een handige tool voor het maken van demo’s waarmee u uw ideeën met de wereld kunt delen met behulp van videopresentaties. Met de ingebouwde video-editor en video-effecten wordt het maken van professioneel ogende video-inhoud een fluitje van een cent.

Of het nu gaat om tutorials of marketingvideo’s of gamevideo’s – met DemoCreator kunt u uw ideeën tot leven brengen en uw creativiteit de vrije loop laten.

De prijzen van DemoCreator beginnen vanaf 9 USD/maand en 45 USD/jaar.

Voki

Voki is een handige tool voor het maken van AI-video’s die leerlingen helpt bij hun schoolwerk, huiswerk of opdrachten. Naast studenten is de tool ook ideaal voor docenten.

Met behulp van Voki kunnen leraren hun leerlingen en hun klaswerk volgen of zelfs een omgeving creëren voor debat/conversatie om het leerproces te verrijken. De tool heeft een enorme verzameling avatars, waaronder mensen, dieren, anime-personages, enz.

Momenteel heeft Voki een gratis abonnement met beperkte functies. Voor extra functies kunnen gebruikers kiezen voor de betaalde abonnementen, vanaf slechts 5,99 USD/maand en 49,99 USD/jaar.

DeepBrain-AI

Met een verzameling van meer dan 100 native AI-avatars in meer dan 80 talen, is DeepBrain AI een perfecte oplossing voor al uw behoeften op het gebied van het maken van AI-video’s. Met de tool kun je binnen 5 minuten realistische, natuurlijk ogende AI-video’s maken van tekstscript. Bovendien is DeepBrain AI super intuïtief, waardoor zelfs beginners er probleemloos doorheen kunnen navigeren.

Ter info, de prijzen van DeepBrain AI beginnen vanaf 30 USD/maand (maandelijks) en 24 USD/maand (jaarlijks).

SitePal

Met SitePal kunnen gebruikers verbluffende video-inhoud maken met virtuele AI-personages om de betrokkenheid te vergroten. Zo kun je je publiek een meer gepersonaliseerde ervaring bieden. Er zijn ook meer dan 250 avatars om uit te kiezen.

Bovendien kunt u tekstscripts, audio, microfoon, stemtalent, enzovoort gebruiken om AI-video’s te genereren en uw online communicatie te verrijken.

Na een gratis proefperiode van 15 dagen kun je een van de betaalde abonnementen van SitePal kiezen, beginnend bij 9,96 USD/maand.

Aivo

Aivo is een geweldige manier om uw inhoud menselijker te maken door mensachtige avatars te maken en er vervolgens professioneel ogende video’s van te maken. Wat uw behoefte ook is, met Aivo kunnen gebruikers videoquery’s automatiseren door fotorealistische avatars te gebruiken. Aivo’s Video Conversational AI maakt online communicatie gemakkelijk met zijn persoonlijke service.

Vanaf nu beginnen de prijzen van Aivo bij 99 USD/maand.

Conclusie

Nu je weet wat de beste AI-sprekende avatarmakers zijn voor je video’s, wacht niet langer. Trek je creatieve laarzen en verbluffende videocontent binnen enkele minuten aan. Succes!

Nu kunt u lezen over de best geanimeerde personagemakers voor uw bedrijf.