12 Beste apps voor ouderlijk toezicht voor betere veiligheid

Houd kinderen online veiliger.

Technologie is het beste wat we vandaag hebben. We hebben een smartphone op zak en we kunnen met bijna iedereen direct verbinding maken. We kunnen ook games spelen op dit apparaat, onszelf op de hoogte houden van de laatste gebeurtenissen in het land, op onze foto’s klikken en deze naar onze vrienden en familie sturen.

Kinderen zijn zelfs gefascineerd door technologie omdat deze dingen helemaal nieuw voor hen zijn.

Als volwassene weet je dat technologie ook negatieve aspecten heeft. Maar je kinderen weten het nog niet. Ze kunnen worden blootgesteld aan leeftijdsongeschikte inhoud, onbewust ten prooi vallen aan online fraude of zelfs toegang krijgen tot gewelddadige beelden, wat een impact kan hebben op hun onschuldige brein.

Wat doe je in zo’n situatie?

Een optie is om te voorkomen dat uw kinderen toegang krijgen tot een smartphone of enige vorm van technologie. Maar met die optie ontneem je hun vrijheid. Ze zouden ook zien dat hun vrienden de nieuwste telefoons gebruiken, de meest recente games spelen, en zouden jou om hetzelfde vragen.

Dus als u uw kinderen net genoeg toegang tot technologie wilt geven zodat ze alleen de goede delen ervan gebruiken en de slechte laten, zijn apps voor ouderlijk toezicht iets dat u te hulp kan komen. Apps voor ouderlijk toezicht zijn eenvoudige smartphone-apps die u op uw apparaten kunt installeren. Deze apps zouden specifieke inhoud beperken, zodat uw kinderen er niet aan worden blootgesteld.

Als u het hele thuisnetwerk wilt bedienen of de apps niet wilt gebruiken, kunt u ook de inhoud-/DNS-filteroplossing proberen.

Blaffen

Blaffen zou u meer dan 30 sociale netwerken laten controleren zonder veel tussenkomst van uw kant. Meestal maken ouders zich zorgen over wat voor soort sociale netwerken hun kinderen gebruiken. De app heeft ingebouwde algoritmen die de activiteit van het kind blijven volgen.

De app stuurt u waarschuwingen wanneer ze proberen toegang te krijgen tot iets wat ze niet zouden moeten doen. De Bark-app is beschikbaar op Android en iOS en helpt bij het volgen van de sociale media, e-mail en sms-activiteiten van uw kind. U kunt ook de schermtijd configureren en web filteren.

uMobix

Houd de tablet of smartphone van uw kind in realtime bij en houd alles in de gaten als moderne ouder met uMobix mobiele telefoontracker. Hiermee kunt u meer dan 30 apps volgen, zoals Kik, Facebook, Chrome, Skype, WeChat, Instagram, Snapchat, Messenger, WhatsApp, enz.

U kunt uitgaande en inkomende oproepen bekijken, de duur, tijdstempels en informatie over de beller opvragen. Controleer alle sms-berichten, ongeacht of ze zijn ontvangen, verwijderd of verzonden, samen met contactgegevens en tijdstempels. U kunt ook berichten bekijken en lezen die zijn verzonden of ontvangen op sociale mediaplatforms zoals Facebook, WhatsApp en meer.

  Hoe de Gnome-modus "Nachtlicht" te gebruiken

Krijg een nauwkeurige locatie van uw kinderen samen met de geschiedenis van bezochte plaatsen. Houd de mediabestanden bij die op het apparaat zijn opgeslagen en sla ze desgewenst lokaal op. U kunt alles registreren wat de gebruiker op het apparaat typt, samen met wachtwoorden en toetsaanslagen.

Je kunt de hele browsegeschiedenis bekijken, direct een screenshot maken als je wilt en te weten komen of de gebruiker de simkaart vervangt. Sta uMobix toe voor automatische updates om realtime updates te krijgen. Bovendien kunt u het gebruik van apps, oproepen en nog veel meer beperken.

Elke functie die u ziet en gebruikt, is bedoeld om uw kind te beschermen tegen talloze bedreigingen. Het enige dat u hoeft te doen, is het beste abonnement kiezen; geef wat tijd om in te stellen en te kiezen voor realtime updates. Bovendien ondersteunt uMobix bijna alle Android OS4+-apparaten, alle iPhones en iPads.

Qustodio

Wees een verantwoordelijke ouder door de dagelijkse schermtijd van uw kind te regelen vanaf een enkel dashboard van Qustodio. Het is een digitale oplossing voor welzijn en ouderlijk toezicht die ouders helpt hun kinderen te beschermen tegen schadelijke of ongepaste online-inhoud.

U kunt toezicht houden zoals u dat wilt door tijdslimieten in te stellen, rapporten op te halen, apps te blokkeren, websites te filteren en nog veel meer met behulp van de tool. Het creëert een beschermde digitale omgeving voor uw kind om een ​​vriendelijke en gezonde relatie te hebben met moderne technologie.

Houd bovendien de activiteit van uw kind in de gaten via realtime browsegeschiedenis, gebruik van sociale media, schermtijd, YouTube-weergaven, locatie, enz. Bekijk elk bericht en bekijk eenvoudig hun oproeprecords en volg hun locatie. U kunt ook waarschuwingen ontvangen wanneer ze de opgeslagen plaatsen bereiken en verlaten.

Qustodio stuurt u dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse rapporten van elke activiteit van uw kinderen via e-mail. U kunt uw kind ook toestaan ​​een SOS-bericht te sturen wanneer het u nodig heeft en waarschuwingen te ontvangen voor bepaalde activiteiten.

De tool helpt bepaalde zorgen met betrekking tot uw kinderen te verminderen, zoals cyberpesten, online verslaving, ongepaste inhoud, geestelijke gezondheidsproblemen. Het kan ook nuttig zijn bij slaapproblemen, opvoedingsproblemen, online en offline balans, gameverslaving en nog veel meer.

Qustodio werkt op Mac, Chromebook, Android, Kindle, iPhone en iPad en Windows. Verhoog de prestaties van uw kinderen door hun online aanwezigheid te beperken tegen de best mogelijke prijs.

FamiSafe

FamiSafe is een vrij populaire app voor ouderschapscontrole, omdat je met deze app door de geschiedenis van de smartphone van je kind kunt bladeren. U kunt controleren welke websites ze allemaal hebben bezocht en hoeveel tijd ze op elk van hen hebben doorgebracht. Een andere handige functie van deze app is dat u tijden kunt instellen waarop uw kind de telefoon niet mag gebruiken.

Als je niet wilt dat je kinderen zijn telefoon tijdens beduren gebruiken, stel hem dan gewoon in de app in en je bent klaar om te gaan.

  De beste COVID-19-tracking-apps en -websites

ClevGuard

Beschikbaar voor Android, iPhone, iCloud en WhatsApp, ClevGuard helpt u de online activiteiten, bestanden, chats en zelfs opslag van uw kinderen bij te houden. Deze service kan u niet alleen helpen uw kinderen in de gaten te houden, maar ook uw relatie met uw wederhelft om alle twijfels weg te nemen. Niet te vergeten, het is ook nuttig voor de privacy en beveiliging van het bedrijf.

ClevGuard is beschikbaar in meer dan 200 landen en heeft meer dan 400.000 geregistreerde gebruikers. Het is keer op keer opgenomen in enkele van de grootste online bronnen, waaronder XDAdevelopers.

U kunt hun demo uitproberen voordat u zich aanmeldt.

Ons Pact

Ons Pact zou de inhoud filteren waartoe uw kind toegang heeft. Als je een app of een website op de telefoon van je kind wilt blokkeren, kun je dat snel instellen. Deze app heeft ook een functie voor het volgen van locaties waarmee u op de hoogte blijft van de verblijfplaats van uw kind.

Daarnaast is er een optie om de schermtijd in te stellen.

Norton Family Premier

Norton is één app die je met één abonnement op meerdere apparaten kunt installeren. Als u Norton eenmaal hebt, kunt u zorgeloos zijn of uw kind zijn smartphone, uw smartphone, de tablet die u soms in de salon vergeet, of zelfs zijn pc gebruikt. U kunt websitebeheer op één apparaat instellen en het zou op alle apparaten worden gedeeld. U kunt ook waarschuwingen instellen.

Als u niet volledig wilt beperken, maar wilt dat uw kind niet te veel tijd op een app/website doorbrengt, is deze app handig.

WebWatcher

WebWatcher houdt alles in de gaten, inclusief de oproepen, geplaatst en ontvangen, verzonden en ontvangen sms’jes, gebruik van sociale media, GPS-activiteiten en nog veel meer. Zelfs als uw kind een sms heeft gestuurd en deze heeft verwijderd, kan deze app u hierover informeren.

U kunt op afstand verbinding maken met de app en waarschuwingen ontvangen wanneer een risicovolle activiteit wordt gedetecteerd.

VolgendeDNS

Met ongeveer 28 serverlocaties wereldwijd en een hoop lovende recensies, VolgendeDNS misschien wel de optie die u zoekt voor de veiligheid van uw kind. Het is gemaakt met de sterke bedoeling om uw kind te beschermen tegen onbedoelde toegang tot inhoud voor volwassenen en andere schadelijke bronnen.

In een notendop, dit is wat NextDNS voor u doet:

 • Blokkeert websites die porno, geweld of vloeken promoten
 • Mogelijkheid om door jou gekozen websites zoals Tinder of Fortnite te blokkeren
 • Blokkeert ongepaste advertenties en schadelijke, kwaadaardige bronnen
 • Voorkomt dat u toegang krijgt tot phishing-websites
 • Gedetailleerde rapportage van uw internetgedrag

Hun tariefplannen beginnen vanaf $ 0,99 / maand nadat je 300.000 DNS-query’s in een maand hebt verbruikt. Dat betekent dat het helemaal gratis is om aan de slag te gaan.

AdGuard

Vertrouwd door bedrijven als Forbes, USA Today en The Guardian, AdGuard is mogelijk ’s werelds meest geavanceerde adblocker die beschikbaar is. En ik zeg niet alleen dat hun kenmerken er volledig voor spreken. Het neemt de leiding over uw surfgedrag op het web en beschermt u tegen een heleboel vervelende gevallen.

  Adobe Flash gebruiken op uw iPhone of iPad

Enkele van de beste functies zijn:

 • Bescherming tegen malware-aanvallen en phishingtrucs
 • Blokkeert permanent advertenties zoals pop-ups en banners.
 • Beschermt uw privacy door uw gegevens te beveiligen
 • Voorkomt dat uw kinderen toegang krijgen tot ongepaste bronnen
 • Beperkt het bezoeken van websites die er verdacht uitzien
 • Google Chrome-extensie voor browserbeveiliging

U kunt de software downloaden voor Android, IOS, Windows en Mac.

Scherm tijd

Scherm tijd kan je goede vriend zijn als je bang bent dat je kind te veel tijd op zijn smartphone doorbrengt. Deze app houdt niet alleen de tijd bij die het kind aan elke app afzonderlijk besteedt, maar heeft ook de mogelijkheid om alle smartphone-activiteit in een oogwenk te stoppen.

Een fantastische eigenschap van deze app is dat je een taak voor je kind kunt instellen en hem vervolgens kunt belonen met wat extra schermtijd. Dat zou een geweldige manier zijn om hem zijn huiswerk te laten maken zonder afleiding en hem dan een extra ronde van zijn favoriete spel te laten spelen.

lokalisatie

lokalisatie zou de beste keuze zijn als je een mechanisme nodig hebt dat bepaalde apps niet volledig van de telefoon van je kind blokkeert, maar kan bepalen hoe lang ze die apps kunnen gebruiken. Je wilt bijvoorbeeld niet dat je kind te veel tijd op Facebook doorbrengt. Met deze app heb je realtime toegang tot de locatie van je kind.

Je hebt ook toegang tot de locatie van een kind van de afgelopen vier dagen. Dit maakt het een uitstekende app voor ouders die de activiteit van hun kind niet dagelijks willen controleren, maar dit wel elke 3-4 dagen willen doen.

Conclusie

Zorg er bij het kiezen van de juiste app voor ouderlijk toezicht voor dat je de app goed begrijpt. Sommige apps werken beter in websiteversies, terwijl andere beter werken op telefoons. Houd er rekening mee hoe u toegang krijgt tot de bedieningselementen. Houd ook uw inloggegevens verborgen voor uw kinderen. Je zou ze als kinderen kunnen zien, maar tieners zijn tegenwoordig slim. Blijf ook de app voor ouderlijk toezicht bijwerken die u regelmatig kiest, zodat u op de hoogte bent van de nieuwste app-updates.

Als je Android gebruikt, gebruik je misschien ook liever antivirus voor extra bescherming.

Verwant:

12 redenen waarom u apps voor ouderlijk toezicht zou moeten gebruiken

gerelateerde berichten