12 Beste e-mailverificatie- en validatie-API’s voor uw product

E-mailmarketing is nog steeds een van de meest effectieve kanalen om uw doelgroep te bereiken, die kan resoneren met uw product of diensten.

Volgens statistiekbedroeg het totale aantal e-mailgebruikers wereldwijd 3,9 miljard in 2019, en dit wordt geschat op 4,48 miljard in 2024.

En dat aantal is bijna de helft van de wereldbevolking.

Het is inderdaad fascinerend!

Het is dus een duidelijke indicatie dat e-mailmarketing een geweldige kans is die u niet mag missen. Als u een bedrijf heeft, moet u deze kans benutten om uw klanten te bereiken om verkeer te genereren, de betrokkenheid te vergroten en de omzet te verhogen.

Maar je hebt misschien ervaren dat je e-mailmarketinginspanningen soms niet het gewenste resultaat opleveren.

Wat is de reden erachter?

Welnu, de reden kan veel zijn, inclusief de kwaliteit van e-mails. Als uw e-maillijst bestaat uit e-mailadressen die onjuist zijn, spamvallen hebben, enz., leidt dit tot een compromittering van de deliverability.

Is er een oplossing?

Ja, een manier om dit probleem op te lossen, is door een oplossing voor e-mailverificatie te gebruiken.

Wat is e-mailverificatie?

E-mailverificatie omvat het proces van controleren of een e-mailadres juist, geldig en leverbaar is. En een e-mailverificatietool doet precies dat; het is verantwoordelijk voor het controleren van deze aspecten. De software maakt gebruik van technieken zoals syntaxiscontrole, detectie van wegwerpadres, domeincontrole, enzovoort.

Waarom heb je het nodig?

Marketingteams leggen altijd de nadruk op het opbouwen van hun e-maillijst. Maar de kans is groot dat al die e-mails niet correct zijn.

Als u e-mails naar het verkeerde of ongeldige adres blijft sturen, resulteert dit in hogere bouncepercentages. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ISP’s uw e-mailadres als spam kunnen gaan behandelen. Daarom gaan al uw e-mails rechtstreeks naar de spammappen van de gebruiker, en niemand zal ze ooit lezen.

Maar maak je geen zorgen, als je een e-mailverificateur aan je zijde hebt!

Wanneer u vervolgens een e-mailgerelateerd product of website bouwt, is het essentieel om deze te integreren met een e-mailverificatie-API.

Het opent een grote deur naar mogelijkheden, waaronder:

Lagere bouncepercentages

E-mailverificateurs tonen u gedetailleerde resultaten. Ze kunnen onbestelbare, onjuiste, op rollen gebaseerde adressen weergeven, zodat uw berichten op de gewenste bestemming terechtkomen. Met deze informatie in uw handen kunt u onnodige adressen verwijderen om het bouncepercentage te verlagen.

Schone e-maillijst

Door de e-mail-API te gebruiken om e-mailadressen te controleren, kunt u ongeldige adressen verwijderen. Daarom heb je alleen een schone lijst met alleen de echte mensen met wie je graag contact zou willen hebben.

Verbeter de afleverbaarheid van e-mail

Wanneer u op de hoogte bent van nuttige e-mailadressen op uw lijst, kunt u e-mails naar alleen die gebruikers sturen. Dit betekent dat het percentage e-mails dat in de juiste inbox wordt afgeleverd, toeneemt. U kunt nu eerdere resultaten vergelijken met het huidige resultaat om de verbeteringen in de bezorgbaarheid van e-mail te zien.

Kosten besparen en tijd besparen

Het opslaan van e-mails en het verzenden van elk van hen brengt wat kosten met zich mee en zeker tijd. U weet hoe moeilijk het is om die e-maillijst te verzamelen, te onderhouden en een gepersonaliseerde e-mail naar elk van hen te sturen.

Door e-mails uit te filteren die niet nuttig of onjuist zijn, kunt u e-mails naar alleen echte mensen sturen. Het bespaart u tijd en kosten.

Beschermt uw reputatie

Zoals hierboven uitgelegd, kan het lange tijd verzenden van e-mails naar ongeldige adressen ertoe leiden dat ISP’s en ESP’s u als spam gaan beschouwen en uw domein op de zwarte lijst zetten.

Op deze manier gaat de reputatie van de afzender achteruit. Maar met behulp van e-mailverificateurs kunt u deze ongelukken voorkomen en berichten blijven sturen naar uw doelgroep zonder het risico te lopen dat ontvangers uw e-mailadres als spam markeren.

Uiteindelijk beschermen e-mailverifiers uw afzenderreputatie.

Dus, zonder verder oponthoud, laten we meteen beginnen met het kennen van enkele van de beste e-mailverificatie-API’s voor uw producten.

Abstracte API

Abstracte e-mailverificatie-API is een op ontwikkelaars gerichte e-mailvalidatie-API die wordt gebruikt door meer dan 100.000 startups en bedrijven, waaronder Shopify, Stanford, Payoneer.

  Wat is doorvoer? 6 beste tools om doorvoer te meten

Hun API controleert de afleverbaarheid van een e-mail door verschillende controles uit te voeren en terug te sturen in een JSON-formaat. Het omvat het volgende.

  • Formaatverificatie
  • Typefoutdetectie met de suggestie voor automatisch corrigeren
  • Gratis e-mailproviderdetectie
  • Detectie van dummy e-mailprovider
  • Rol e-maildetectie (contact, hallo, team, etc)
  • Catch-all e-maildetectie
  • MX-controle verificatie
  • Verificatie van SMTP-afleverbaarheid

Abstract is een van de API’s die zowel GDPR- als CCPA-compatibel is door geen e-mail op te slaan.

U kunt Abstract API gebruiken voor verschillende gebruiksscenario’s, waaronder:

En nog veel meer…

Ze bieden het grootste gratis abonnement op de markt met tot 500 gratis aanvragen per maand. Hun betaalde abonnement begint bij slechts $ 9 per maand.

Jager

Controleer of een e-mailadres geldig is of niet gebruikt Jager. Het toont de leverbaarheid van een e-mailadres met gedetailleerde validaties samen met een betrouwbaarheidsscore.

Hunter toont meerdere validatieniveaus, waaronder het formaat, de reactie van de mailserver en domeininformatie. Het toont ook een vergelijking met zijn unieke basis, met meer dan 100 miljoen professionele e-mails. U kunt de verifier gebruiken om e-mails in bulk te controleren, wat betekent dat u uw volledige e-maillijst kunt verifiëren.

De e-mailchecker maakt rechtstreeks verbinding met een SMTP-server in het e-mailvalidatieproces zonder e-mails naar de gebruikers te sturen. Verschillende soorten verificaties die Hunter uitvoert, zijn het controleren van het formaat, wartaal, wegwerp- en webmail-e-mails, MX-records, accept-all-domein, SMTP-controle en meer.

U kunt het gratis abonnement kiezen dat wordt geleverd met 50 verzoeken of gaan voor betaalde abonnementen, die beginnen bij $ 49/maand voor 1000 verzoeken. De betaalde abonnementen bevatten volledige resultaten met export voor domeinzoekopdrachten, verschillende Gmail-verbindingen en prioriteitsondersteuning.

Kapitein Verifiëren

Verifieer eenvoudig de geldigheid van e-mails en zeg vaarwel tegen duplicaten, e-mails van lage kwaliteit, spamtraps, bounces en meer met Kapitein Verifiëren. Hiermee kunt u uw e-maillijsten importeren uit versleutelde CSV-bestanden en deze efficiënt analyseren en controleren.

Na voltooiing van de e-mailverificatie kunt u het bestand eenvoudig downloaden. Captain Verify controleert en ruimt ook eenvoudig en snel uw mailinglijsten op. Het laat geen ruimte voor onjuiste, ongeldige of verkeerd gespelde NPAI-e-mails.

Verbeter uw deliverability met de beveiligde service van Captain Verify, zodat u geen enkel gesprek verliest. U kunt uw mailinglijsten ook segmenteren door alle gegevens te verfijnen voor een betere zichtbaarheid. Bovendien kunt u met de oplossing uw marketingcampagnes verbeteren en uw ROI verhogen.

Captain Verify houdt zich strikt aan de AVG-regelgeving en beveiligt uw bedrijfs- en klantinformatie. Bovendien biedt het een nauwkeurig statistisch rapport op basis van de kwaliteit van uw database.

Controleer 1000 e-mails voor $ 7 door uw account aan te maken. U kunt de schuifregelaar ook slepen als u meer e-mails wilt controleren.

Brievenbuslaag

Brievenbuslaag is een JSON API voor e-mailverificatie en validatie. Het is uitgerust met geavanceerde tools zoals syntaxis- en typocontrole, filtering van wegwerp- en gratis e-mailproviders, SMTP-verificatie, controle van e-mailkwaliteit en deliverability-scores.

Deze tool is eenvoudig en de URL-structuur is eenvoudig te integreren. Het maakt gebruik van het JSON-formaat, dat opnieuw lichtgewicht en veilig is door middel van 256-bit HTTPS-codering. Op het moment dat een e-mail op uw systemen terechtkomt, kunt u daar de geldigheid controleren.

Mailboxlayer is gekoppeld aan meerdere databases die regelmatig worden bijgewerkt en e-mailproviders bevatten, waardoor wegwerp- en gratis e-mails van afzonderlijke domeinen worden gescheiden. De API heeft typo-controles, geeft numerieke scores weer en geeft bedoelde-je-mee-suggesties om de e-mailkwaliteit te tonen. Op deze manier kunt u echte e-mails van misbruikers filteren.

Mailboxlayer API faciliteert JSONP-callbacks en biedt JSON-opmaak om de leesbaarheid van e-mail te vergroten. Het toont kwaliteitsscores van 0 en 1; 0 is voor slecht, en 1 is voor goed. Het weerspiegelt de kwaliteit en afleverbaarheid van het e-mailadres.

E-mail Hippo

Met E-mail Hippo, kunt u e-mailadressen in uw lijst snel valideren terwijl u voor elk van hen 74 gegevenspunten analyseert. Het is een perfecte optie om het te integreren in uw e-mailgerelateerde producten, omdat het realtime resultaten oplevert en een unieke vertrouwensscore genereert – Email Hippo Trust Score.

U kunt het gebruiken om online aanmeldingen te filteren, databases te vernieuwen en uw CRM-systemen op te schonen. Krijg betere controle over uw e-maillijst door ‘catch-all’-e-mails met lage openingspercentages te vinden.

Bescherm de reputatie van de afzender door e-mails te verwijderen die op de zwarte lijst staan ​​voor spamming. Deze e-mailverificateur kan ook domeinen identificeren die poortwachterkosten in rekening brengen om ervoor te zorgen dat e-mails de gewenste bestemming bereiken. Het helpt u uw gegevens beter te segmenteren door u informatie te geven over het betreffende e-mailsysteem, zodat u de bezorgbaarheid en betrokkenheid kunt verbeteren.

  Een voorbeeld van een kleur bekijken vanuit de HEX-code

E-mail Hippo kan op rollen gebaseerde e-mails detecteren die over het algemeen lage open tarieven hebben in vergelijking met benoemde adressen. Het controleert ook MX-records om het bereik voor e-mailbezorgbaarheid te vergroten, samen met detectie van grijze lijsten en wartaal.

U kunt zelfs domeinen met darkweblinks detecteren met Hippo. Lokaliseer e-mailservers om fraudeurs uit te filteren en verkoopleads onder de loep te nemen. U krijgt een uitgebreid dashboard met rapportagetools en door de gebruiker gedefinieerde lay-outs, samen met detectiesamenvattingen die kunnen worden gedownload.

Email Hippo levert resultaten van meerdere datapunten en helpt u effectief workflows te creëren. Het controleert ook syntaxisfouten in realtime, zodat u waarschuwingsreacties kunt maken en verzenden. Bovendien kunt u ook bepalen of een e-mailadres een privé- of een zakelijk e-mailadres is, wat handig is voor uw marketinginspanningen.

DeBounce

DeBounce is een enterprise-grade e-mailverifier die compatibel is met de meeste programmeertalen. Deze cloudgebaseerde oplossing is perfect voor zowel bulk- als realtime e-mailvalidatie.

DeBounce kan zorgen voor uw e-mailverificatievereiste, zelfs als u een bedrijf heeft met een enorme e-maillijst, of als u een individuele ontwikkelaar bent die nieuwe gebruikers wil laten registreren voor uw nieuwe applicatie. Ze bieden end-to-end-services die kunnen voldoen aan uw volledige behoefte aan een e-mailverifier. Het bevordert eenvoudige integratie en schaalbaarheid. Minimaliseer harde bounce en ongeldige e-mails van uw lijst met behulp van de SMTP-controle.

DeBounce kan catch-all-domeinen en wegwerp-e-mails controleren. Het kan e-mails met ongeldige syntaxis en duplicatie onmiddellijk verwijderen. Het is uitgerust met anti-grijze lijsttechnologie om onbekende e-mails te verminderen.

De intelligente indicatoren voor spam-trap kunnen spamrecords in een mum van tijd elimineren. U kunt uw team toevoegen aan het DeBounce-account voor samenwerking. U krijgt ook domeinbevestiging voor e-mailadressen met de status geparkeerd, ongeldig of inactief. De API controleert of de e-mails geldige MX-records hebben of niet.

Geniet van krachtige integraties met verschillende ESP’s, formulieren en platforms, waaronder Hubspot, Google Sheet, ActiveCampaign, AWeber, Mailchimp, Mailgun, Drip, WordPress, CovertKit, WooCommerce, WP-formulieren, Zapier, Stripe, Ontraport, Shopify en nog veel meer.

SendGrid

Profiteer van betere leveringspercentages door de realtime API te gebruiken – SendGrid om ongeldige e-mails te identificeren en te verwijderen. Het wordt mogelijk gemaakt door machine learning en tactieken die vriendelijk zijn voor mailboxproviders om de bezorging te stimuleren.

SendGrid kan verkeerd getypte, wegwerpbare, inactieve, niet-bestaande of gedeelde e-mails identificeren. Door de API te koppelen aan uw lead capture-formulieren, kunt u valse invoer meteen detecteren. U kunt bezoekers ook vragen om de formulieren opnieuw in te dienen volgens de correctiesuggestie zonder extra velden voor bevestiging.

SendGrid maakt geen gebruik van gebroken SMTP-handshake, wat een spamtactiek is die veel leveranciers gebruiken om e-mailadressen te valideren. Ze behouden het vertrouwen van mailboxproviders door alleen de whitehat-afzenders te faciliteren.

Hun machine learning-algoritmen informeren de geldigheidsscores van e-mailadressen, zodat u kunt detecteren welke in de categorie “goede e-mail” vallen. Het ML-model dat ze gebruiken, is getraind met 60 miljard e-mailgegevens per maand en wordt onderhouden en gemaakt door hun datawetenschappers. Bovendien beschermen ze uw gegevens door te voldoen aan de AVG.

SendGrid heeft ook e-mailsjablonen met voorwaardelijke opmaak en HTML-weergave. Het biedt ook SMTP-service en stelt u in staat de prestaties te testen op spam, weergave van inbox en geldigheid van links.

Mailgun

Mailgun voert validatiecontroles in drie stappen uit voor uw e-mailadressen. Het omvat het controleren van de e-mail met zijn mailboxprovider. Het valideert ook e-mails in aangepaste grammatica uiteengezet door de ESP’s. Mailgun integreert grammaticacontroles met Gmail, Yahoo, Hotmail, enz. in de e-mailvalidator.

Met Mailgun krijg je een sterkere afzenderscore, waardoor je domeinnamen en IP-adressen een positieve reputatie hebben. Het kan ook fouten detecteren en slechte adressen detecteren om de kans op bezorgingsproblemen te elimineren. Zodra u de API in uw aanmeldingsformulieren integreert, kan deze beginnen met het opschonen van uw e-maillijst.

U kunt lagere bouncepercentages verwachten omdat de verifier spelfouten, wegwerp-e-mails en tijdelijke adressen verwijdert. Het is in staat om meer dan 200 miljoen adressen per maand te valideren. Het voert postvakverificatie uit om te bevestigen of het postvak bestaat of niet op het beoogde domein.

U krijgt een rapportagedashboard om validaties per uur en dag bij te houden terwijl u specifieke gegevens vindt met betrekking tot e-mailadressen en API-aanroeptypen. U kunt tarieflimieten voor API-sleutelvalidatie inschakelen om misbruik te voorkomen en kosten te beheersen.

Afgezien daarvan kunt u ook op rol gebaseerde cheques en wegwerpbrievenbussen controleren. Mailgun biedt logboekbewaring tot 30 dagen met volledige details over verzonden e-mails. Krijg geavanceerde e-mailanalyse om uw marketinginspanningen te meten.

  Een slimme keuken opzetten

WhoisXML-API

De API door WhoisXML-API kan de geldigheid, het bestaan ​​en de kwaliteit van een e-mailadres verifiëren. Het voert in realtime een gedetailleerde validatie uit voor de e-mails van nieuw geregistreerde gebruikers en verlaagt het bouncepercentage en blokkeert spam.

De API controleert de syntaxis van e-mails met betrekking tot IETF-normen. Het doet dit door een syntactische engine uit te voeren voor e-mailvalidatie. Het controleert ook vloekwoorden, typefouten en identificeert of een e-mailadres wegwerpbaar is of niet van meer dan 2000 serviceproviders zoals GuerrillaMail, 10MinutesMail, Mailnator, enz.

U kunt het bestaan ​​van mailboxen controleren met behulp van emulators samen met mailservers door de MX-records te controleren. Controleer of een e-mailadres e-mails van meerdere adressen kan ontvangen of niet.

ZeroBounce

Krijg een 360-gradenweergave van uw e-mails door gebruik te maken van ZeroBouncedie meer dan 30 status- en substatuscodes omvat.

U kunt de algehele gezondheid van uw e-mailverificatie volgen met een uitgebreid dashboard. Het biedt u rapporten op dagelijkse of maandelijkse basis, waar u ook uw tijdsbereik kunt selecteren om ze te bekijken.

Het dashboard kan vier verschillende soorten gedetailleerde rapporten weergeven met betrekking tot individuele statuscodes. Het bevat interactieve grafieken met punten waarop u kunt zweven om informatie te krijgen. U kunt ook op een substatus of status klikken die in de legenda wordt weergegeven om de grafiek te filteren en de gewenste gegevens te bekijken.

Het integreren van de API met uw applicatie of website gaat moeiteloos. Het vereist slechts enkele regels codes en u kunt genieten van deze razendsnelle API. U kunt ook hun API Sandbox gebruiken als u uw code-implementaties wilt testen voor e-mailvalidatie.

De ZeroBounce API kan gemakkelijk spamvallen, beledigende adressen en verkeerd gespelde domeinen van uw e-maillijst detecteren en verwijderen. Zo kunt u spamklachten onder controle houden en de IP-reputatie beschermen. Het heeft kunstmatige intelligentie gebruikt om een ​​scoresysteem te bouwen dat kwaliteitsscores van e-mailadressen kan genereren.

De API kan worden geïntegreerd met SDK’s zoals .NET, Python, PHP, Swift, Java en meer, samen met verschillende platforms zoals Gmail, Drip, GetResponse, Facebook, Excel, Mailchimp, Salesforce, Shopify, Slack, Magento en nog veel meer .

Voor beschikbaarheid maakt het gebruik van geo-redundante servers. ZeroBounce maakt gebruik van anti-greylisting-technologie die nauwkeurige resultaten oplevert. Het kan zelfs het geslacht van een paar e-mails identificeren door naar de voornamen te kijken. U kunt de resultaten desgewenst downloaden van het systeem.

Trumail

Gebruik makend van Trumail voor e-mailverificatie is eenvoudig. U hoeft alleen een GET-verzoek uit te voeren. Vanaf nu ondersteunt het drie formaten: JSON, XML en JSONP met een callback-queryparameter.

De API is geschreven in Go en is gebouwd met het oog op het bieden van een gebruiksvriendelijke en eenvoudige oplossing voor ontwikkelaars en bedrijven. Iedereen kan gebruikmaken van de API voor e-mailverificatie om hun e-maillijst te filteren en de holistische voordelen ervan te benutten.

Neem betere beslissingen over naar wie u een e-mail moet sturen met behulp van de nauwkeurige en realtime resultaten. Om te beginnen, voert u gewoon het e-mailadres in dat u wilt controleren, drukt u op de knop ernaast en wacht u.

Reacher

Reacher is een open-source e-mailverificatie-API. Het is geschreven in de performante taal Rust, wat het snel maakt: het duurt momenteel gemiddeld 1,9 seconden om een ​​realtime e-mailverificatie uit te voeren.

De API wordt geleverd met degelijke documentatie. U kunt echter ook Reacher’s . proberen JavaScript-SDK voor bulkvalidatie. Het bedrijfsmodel van Reacher is een SaaS-abonnement, maar omdat het open-source is, is er ook een mogelijkheid om de service zelf te hosten.

Voor persoonlijk gebruik biedt Reacher 50 gratis e-mailverificaties per maand.

Conclusie

E-mailmarketing is altijd groen en om er optimaal gebruik van te blijven maken, moet u een schone e-maillijst hebben met minder of geen ongeldige of spam-e-mails. Gebruik een van de bovengenoemde verificatie-API’s om te integreren met uw producten voor een betere leverbaarheid.

gerelateerde berichten