12 Beste Hex naar RGBA-kleurcodeconverters

Op zoek naar een Hex naar RGBA converter? Uw zoektocht eindigt hier, want we laten u kennismaken met enkele coole en moeiteloze Hex-waarde naar RGBA-conversietools!

Als HTML-codering nieuw voor u is, kan het zijn dat sommige syntaxen moeilijk te onthouden zijn, zoals die voor HTML-kleurcodes. Omdat HTML Hex-codes gebruikt en een combinatie is van cijfers en alfabetten.

Om de daadwerkelijke kleurcode te begrijpen, wilt u de hexadecimale code mogelijk omzetten in een RGBA-waarde. Maar hoe doe je dat moeiteloos?

Hier komt de Hex-code naar RGBA-kleurwaardeconverters. We hebben veel van dergelijke tools geprofileerd en ontdekten dat deze 12 het neusje van de zalm zijn.

Wat is een hexadecimale kleurcode?

Hex-kleurwaarde is een systeem om verschillende kleuren in een HTML-document weer te geven. Het werkt ook in SVG en CSS, maar wordt zelden anders gebruikt dan in HTML-webpagina’s.

Hier vertegenwoordigt u een kleurschakering in zes tekens met behulp van de volgende hexadecimale getallen:

0,1,2,3,4,5,6,7,8,9, A (A=10), B (B=11), C (C=12), D (D=13), E ( E=14), F (F=15)

Hier is een voorbeeld:

#ADD8E6 vertegenwoordigt de lichtblauwe kleur

Wanneer moet u hexadecimale kleurcodes gebruiken?

HTML-getrainde webontwikkelaars gebruiken voornamelijk de Hex-conventie voor kleurcodering. Omdat HTML zich richt op een efficiënte opslaggrootte, zijn Hex-codes geschikt voor HTML. Als u duizenden kleurcodes in Hex gebruikt in plaats van decimale systemen zoals RGB, bespaart u veel opslagruimte.

Met Hex kun je een kleur weergeven in zes tekens, terwijl een RGB-code 9 tekens nodig heeft. U verkleint dus de algehele codebase-grootte van de website door Hex te gebruiken.

U kunt Hex-codes gebruiken in het stijlbladbestand van uw HTML-webontwikkelingsprogramma, aangezien u CSS gebruikt om alle presentatiekenmerken van een HTML-document uit te drukken. Hex-codes gaan als #ADD8E6 (code voor lichtblauw) in CSS-declaratieblokken.

Wat is RGBA-kleurcode?

In het RGBA-kleurcoderingssysteem specificeert u de hoeveelheid rood, groen en blauw in decimale getallen tussen 0 en 256. Dit getal vertegenwoordigt ook de intensiteit van R-, G- en B-tinten.

Teken A vertegenwoordigt de alfawaarde of dekking. U kunt elk bedrag tussen 0 en 1 invoeren om de transparantie van de kleur ten opzichte van de achtergrondkleur van de website of app te wijzigen.

U kunt de hierboven genoemde lichtblauwe kleur weergeven als RGB (173, 216, 230) in het RGBA-systeem. Aangezien u meestal RGB in CSS zult gebruiken, moet u de syntaxis in de volgende vorm starten:

rgb(173, 216, 230, 0.5)

Wanneer moet u RGBA-kleurcodes gebruiken?

In moderne programmeertalen voor websites en mobiele apps gebruiken ontwikkelaars vaak RGB en RGBA. De kleurcode is voornamelijk RGB, maar u kunt RGBA gebruiken om de hoeveelheid kleurtransparantie te vermelden die het website-element aan de voorkant moet weergeven.

RGBA is ook het primaire kleurcoderingssysteem voor populaire grafische ontwerptools zoals Adobe Photoshop, Pixlr, Canva, Adobe Indesign, CorelDRAW, enz. Vandaar dat grafische ontwerpers, website-ontwerpers, fotografen, enz. Vloeiender zijn met het RGBA-systeem dan met de Hex-kleurcodes.

  Wat is Thread Dump en hoe deze te analyseren?

Belang van Hex naar RGBA-kleurcodeconversie

#1. Samenwerkend werk

Tijdens samenwerking aan een website of mobiele app waarbij de website-ontwikkelaar Hex-code gebruikt en de ontwerpers RGBA begrijpen, hebt u een Hex naar RGBA-converter nodig.

Grafisch ontwerpers, UI-ontwerpers en makers van inhoud zijn mogelijk niet goed thuis in het converteren van hexadecimale getallen naar decimale getallen. Daarom is een conversietool erg handig.

#2. Dekkingsaanpassingen

In het Hex-kleurcoderingssysteem wijzigt u de dekkingseigenschap voor het hele element. Integendeel, met RGBA kunt u de eigenschap transparantie kiezen voor een enkele declaratie binnen de CSS.

Daarom kiezen ontwerpers en ontwikkelaars voor meer aanpasbaarheid voor RGBA in hun CSS-stijlbladbestand. En om bestaande Hex-codes naar RGBA te converteren, kunt u een in dit artikel genoemde converter gebruiken.

#3. Gebruik een websitekleur in de app voor fotobewerking

De meeste fotobewerkings-apps gebruiken bij voorkeur RGB en RGBA om de kleuren weer te geven voor visuele middelen zoals afbeeldingen, vectoren, enz.

Je hebt bijvoorbeeld een paar mooie kleurenpaletcombinaties opgemerkt op een website. U kunt Inspect Element in een Chrome-browser uitvoeren om de Hex-codes van die kleuren te kennen.

Gebruik nu een Hex naar RGBA-converter om de RGB-waarden voor deze kleuren te verkrijgen voor gemakkelijke toepassing in uw grafische ontwerpproject.

#4. Kleur visualisatie

De meeste ontwerpers gebruiken een Hex naar RGBA-converter om de Hex-code te visualiseren die een ontwikkelaar mogelijk heeft gebruikt in het HTML-document van de website of de stylesheet van het CSS HTML-bestand.

Hieronder vindt u enkele hulpmiddelen om Hex-codes naar RGBA te converteren voor ontwerp-, ontwikkelings- of gewoon kleurvisualisatiedoeleinden:

HTML CSS-kleur

De HTML CSS Color Picker-tool is handig voor zowel ontwerpers als ontwikkelaars. Je kunt de kleuren die je nodig hebt kiezen uit een levendig kleurenwiel. Als alternatief kunt u willekeurig kleuren genereren. De knop Willekeurig blijft verschillende populaire kleuren in de hexadecimale code weergeven.

Als je van de tint houdt, selecteer je de Info-knop om verschillende technische elementen van de kleur te visualiseren, waaronder Hex naar RGBA-kleurconversie.

De infopagina van de kleur die je hebt gekozen, toont een kleurpictogram in PNG, de naam van de kleur in CSS, tinten van de kleur, tinten van de kleur en een conversietabel onderaan.

KleurHexa

ColorHexa is een tool voor het opzoeken en visualiseren van kleurcodes met een gedetailleerde conversietabel. U hoeft alleen de Hex-code in de zoekbalk in te voeren. De tool opent een uitgebreid conversiepaneel met verschillende conventies voor kleurcodering, zoals RGB-decimaal, RGB-percentage, CMYK, HSL, Web Safe, enz.

Voor Hex naar RGBA kunt u elk van de RGB-waarden kopiëren, in decimaal of procent. Voeg vervolgens de alfawaarde toe tussen 0 en 1, inclusief decimale waarden, om een ​​standaard RGBA-code te krijgen voor de corresponderende Hex-kleur.

W3 Schools-kleurenconverter

Color Converter van W3 Schools is een eenvoudige JavaScript-bibliotheek. U kunt de kleur invoeren in tekst of standaardcodes zoals Hex, CMYK en meer. Zodra u de Hex-code typt, toont de web-app een gedetailleerde tabel van de kleur met de waarden in verschillende coderingsconventies zoals RGB, HSL, Hwb, enz.

  Hoe bankrekening te ontkoppelen van Dave App

U kunt de RGB-nummers kopiëren en plakken in de CSS-declaratie rgba(). Vergeet niet de alfawaarde die u nodig hebt op te nemen tussen 0 en 1, gescheiden door een komma aan het einde van de code.

Hex naar RGBA-converter

Met behulp van Hex naar RGBA Converter kan men Hex-codes invoeren en ontdekken waar het voor staat in transparante RGBA-kleuren. Het toont ook het voorbeeld van de kleur die u hebt ingevoerd, zodat u weet of er een fout is.

Om de RGBA-code van dit platform te kopiëren, kunt u erop klikken en deze wordt geselecteerd. Vervolgens kunt u op CTRL+C drukken om het te kopiëren en waar nodig te gebruiken.

Useotools is een populaire bestemming voor het maken van inhoud, SEO, webontwikkeling en internettools. Je zult ook een minimalistische en nette Hex naar RGBA-converter vinden, naast vele handige.

De omvormer biedt het volgende:

  • Een kleurenwiel om kleuren voor uw project te kiezen
  • Een zoekvak waarin u Hex en andere kleurcodes kunt typen
  • Een opdrachtregelinterface waar u de geconverteerde waarden krijgt, inclusief RGB-codes

Aangezien de uitvoer in RGB is, moet u een alfawaarde toevoegen om een ​​volledige RGBA-code voor uw CSS-stijlpagina te krijgen.

CSS-generator Hex naar RGBA

CSS Generator Hex to RGBA biedt een standaardplatform waar u een hex-code kunt invoeren en het RGBA-equivalent kunt krijgen. Het geeft voor uw gemak ook de kleur op het scherm weer en heeft een RGBA-kopieerknop om de code foutloos met één klik te kopiëren.

Indien nodig kunnen gebruikers de dekking van de tint wijzigen en zien hoe deze eruitziet naast de originele kleur. Er zijn ook schuifregelaars voor rood, groen en blauw, zodat u de kleurvariatie kunt bekijken.

Coding.Tools is een gebruiksvriendelijk platform waarmee je Hex-kleurcodes moeiteloos kunt omzetten in RGBA. Voer uw Hex-code in en ontdek wat u in RGBA voor dezelfde kleur moet gebruiken. Deze tool toont de dekking van de kleur om u te helpen bij uw kleurkeuze voor een project.

Het ondersteunt ook swapping, wat betekent dat je het met een klik kunt veranderen in een RGBA naar Hex-converter. Gebruik voor meerdere zoekopdrachten de knop Wissen om alle oude gegevens te verwijderen en ga verder met het invoeren van de nieuwe zoekopdracht.

Bovendien kunnen gebruikers met Coding.Tools de resultaten met één klik kopiëren en gebruiken waar ze maar willen.

Brengen Hex-codes u in de war tijdens de conversie? Zo ja, dan is Dan’s Tools HTML-kleurcodes de perfecte keuze voor u. Naast dat u de Hex-kleurcode kunt invoeren, kunt u ook de kleur kiezen via vier soorten schuifregelaars om de kleur van uw keuze te vinden.

Op beide manieren krijg je de RGBA-code van de kleur. U kunt ook lichtere en donkerdere tinten van de kleur vinden en het schaduwpercentage kiezen van 1 tot 20. Bovendien kunnen gebruikers bepaalde kleuren opslaan en de complementaire kleur van elke tint ontdekken.

Hex naar RGBA in Visual Studio

Hex naar RGBA in VisualStudio stelt u in staat om Hex naar RGBA en RGBA naar Hex te converteren door simpelweg de ingevoerde code te selecteren met uw CLI-cursor. Werk je veel aan Visual Studio Code om broncodes te debuggen of te bewerken, dan is deze plugin zeer geschikt. U hoeft geen app van derden te gebruiken om kleurcodes te converteren.

  Wat is een F-stop in fotografie?

Wanneer u een Hex-code voor conversie typt, voegt u eenvoudig de gewenste dekking toe aan de code, gevolgd door een onderstrepingsteken. De converter voegt dit automatisch toe als een alfawaarde voor de RGBA-code.

QConv

Bent u op zoek naar een tool voor het converteren van hex-codes die uw drukke werkdagen leuk en interessant maakt? Probeer QConv – een tool met een intuïtieve interface waar iedereen dol op zou zijn.

Tegelijkertijd is de gebruikersinterface ook minimalistisch. Typ of plak de Hex-code, zie de cirkel rond dat veld animeren en geef die kleur weer. Vervolgens verschijnt de RGBA-code ook in geanimeerd formaat.

Klik op de pijl naast de RGBA-kleurcode om de lichtere en donkerdere tinten en complementaire kleuren te vinden. Al deze informatie komt de ontwerpers goed van pas.

MijnFixGuide

MyFixGuide Color Converter is een multifunctionele oplossing waarmee u verschillende kleurcodes kunt converteren, inclusief de Hex-code. Voer de kleurcode in en converteer deze naar meerdere populaire indelingen, zoals RGBA, HSL en ARGB.

De resultaten kunnen direct op de CSS worden gebruikt. Deze tool geeft ook het kleurvoorbeeld weer, zodat u kunt bevestigen of de code overeenkomt met uw voorkeurskleur.

RapidTables

RapidTables biedt een soepele en naadloze ervaring voor het converteren van de kleurcodes van Hex naar RGBA. Het enige wat u hoeft te doen is de 6-cijferige Hex-code in het daarvoor bestemde veld in te voeren en op de knop Converteren te klikken.

Dit platform biedt u niet alleen de geconverteerde code, maar toont u ook een voorbeeld van de kleur. Bovendien geeft het afzonderlijk de rode, groene en blauwe delen in die kleur weer.

Als u een andere kleurcode wilt converteren, klikt u op Reset om de bestaande resultaten te verwijderen. Gebruikers kunnen ook de Swap-optie gebruiken om de tool te wijzigen van de RGBA naar Hex-converter.

laatste woorden

Er is geen universele kleurcode in het programmeerecosysteem. De meeste computersoftware, mobiele apps en moderne webapps gebruiken de RGBA-kleurcodes. Aan de andere kant gebruiken conventionele websites en liefhebbers van HTML hexadecimale kleurwaarden.

Als uw huidige project alleen RGBA-waarden nodig heeft, kunt u de Hex naar RGBA-converters gebruiken die in dit artikel worden beschreven. Deze tools zijn eenvoudig te bedienen en het kost niet veel tijd om veel Hex-kleurcodes om te zetten.

De volgende stap is de Google Chrome-tool voor het kiezen van kleuren voor website-ontwikkelaars en ontwerpers om problemen met het kleurenpalet van webpagina’s op te lossen.