12 beste Indiase salarisadministratiesoftware voor soepele uitbetalingen in 2023

In het snelle zakelijke landschap van vandaag is het beheren van de salarisadministratie in India omslachtig geworden.

Gelukkig heeft de komst van salarisadministratiesoftware een revolutie teweeggebracht in hoe de dingen toen werkten.

Tegenwoordig hoef je alleen maar toezicht te houden op het hele proces, terwijl de software het zware werk voor je doet. šŸ‹ļø

In dit artikel zullen we een selectie van India’s beste payroll-softwareoplossingen verkennen, waarmee bedrijven de payroll-activiteiten kunnen stroomlijnen en optimaliseren.

Wat is Salarissoftware?

Salarissoftware is een geavanceerd hulpmiddel dat bedoeld is om organisaties te helpen bij het stroomlijnen en automatiseren van het complexe loonadministratieproces, zoals:

 • Salarisberekeningen
 • Aanwezigheidsbewaking
 • Belasting berekeningen
 • Opmaak en distributie van facturen

En nog veel meer.

Bovendien kunnen bedrijven foutloze en tijdige betalingen garanderen, naast het besparen van tijd en middelen met de intuĆÆtieve gebruikersinterface en robuuste mogelijkheden van de tool.

Volgens een recente studie groeide de HR- en salarissoftwaresector continu met 5,5% per jaar van 2018 tot 2023.

Bron

Salarissoftware verkort de verwerkingstijd, is minder vatbaar voor fouten en blijft op de hoogte van wettelijke en fiscale naleving.

Voordelen van het gebruik van salarissoftware

Tijd besparen

Salarisadministratiesoftware verwerkt tijdrovende taken zoals salarisberekeningen, belastingaftrek en het genereren van loonstroken. Door deze administratieve processen te automatiseren, krijgen HR- en salaristeams meer tijd om zich te concentreren op tijdgevoelige initiatieven en activiteiten die nodig zijn voor de groei van de organisatie.

Nauwkeurigheid en naleving

Deze tools elimineren het risico op fouten en nalevingsproblemen die doorgaans voorkomen bij handmatige salarisberekeningen.

Salarisadministratiesoftware kan bedrijven helpen bij het automatiseren van berekeningen op basis van bedrijfsregels en belastingvoorschriften van de overheid, waardoor nauwkeurige salarisuitbetalingen, belastingaftrek en naleving van wettelijke vereisten worden gegarandeerd.

Gestroomlijnde rapportage

Salarisadministratiesoftware genereert uitgebreide rapporten die inzicht geven in loonkosten, belastingverplichtingen en werknemersinkomsten.

Deze rapporten vereenvoudigen de financiƫle rapportage en vergemakkelijken nauwkeurige gegevensanalyse voor strategische besluitvorming. Bovendien helpt de software u bij het genereren van belastingklare rapporten, waardoor belastingtijd een fluitje van een cent wordt.

Audittrail en historische gegevens

Met salarisadministratiesoftware kunnen bedrijven een uitgebreide audittrail van salarisadministratieactiviteiten bijhouden. Het volgt en documenteert:

 • Wijzigingen in het personeelsdossier
 • Salaris aanpassingen
 • Belastingaftrek
 • Audits en onderzoeksrapporten

En nog veel meer, zorgen voor transparantie en naleving.

Bij het selecteren van salarisadministratiesoftware in India moet u echter op een aantal belangrijke functies letten.

Functies om naar te zoeken bij het kiezen van salarisadministratiesoftware in India

#1. Automatisering

Zorg ervoor dat de software de meeste van uw administratieve taken automatiseert, zoals het berekenen van salarissen, belastinginhoudingen, bonussen, eenmalige inhoudingen, verlof en aanwezigheid. Zoek naar automatiseringsfuncties om de loonverwerking te stroomlijnen en handmatige inspanningen te verminderen.

#2. Naleving van Indiase belastingwetten

Controleer of de software werkt in overeenstemming met Indiase belastingregels, zoals TDS (Tax Deducted at Source), PF (Provident Fund), professionele belasting (PT), werknemersstaatsverzekering (ESI) en inkomstenbelasting.

De meeste salarisadministratiesoftware wordt automatisch bijgewerkt en weerspiegelt wijzigingen in de Indiase arbeidswetten en belastingregels.

Bovendien ondersteunt de meeste salarisadministratiesoftware in India belastingaangiftevereisten terwijl de nodige rapporten worden gegenereerd.

#3. Selfserviceportaal voor medewerkers

De beste wereldwijde payroll-oplossingen bevatten ESS-functies (Employee Self-Service). Hierdoor kunnen werknemers vertrouwen op zelfbedieningsportalen of mobiele applicaties om onder Ć©Ć©n dak probleemloos toegang te krijgen tot salarisgegevens, looninhoudingen te bekijken en belastingdocumenten te downloaden.

Bovendien stelt het medewerkers in staat om zelfstandig tal van salarisgerelateerde taken uit te voeren, waardoor tijd en energie wordt bespaard van het heen en weer rennen naar het HR- of administratiekantoor voor elke kleine aangelegenheid.

#4. Integraties

Controleer eerst of de software goed genoeg is om gegevensoverdracht via Excel-sheets of andere software aan te kunnen.

  IP-adres begrijpen: een inleidende gids

Vervolgens moet het ingebouwde integraties hebben met andere HR-tools, zoals Quickbooks, tijd- en aanwezigheidsbeheersystemen en meer.

Als u het bijvoorbeeld moet integreren met uw klok of biometrische machine, zou de taak gemakkelijk en zonder veel tijd moeten kunnen worden voltooid.

Zie je, naadloze integraties met de benodigde tools en functies maken het proces tot een gezonde ervaring.

#5. Rapportage en analyse

Salarissoftware moet robuuste rapportagemogelijkheden hebben om uitgebreide salarisrapporten, financiƫle overzichten en belastingklare documenten te genereren.

Bovendien moet de tool geavanceerde analyses bevatten om inzicht te krijgen in salaristrends en om te helpen bij strategische besluitvorming.

#6. Schaalbaarheid en maatwerk

Zorg ervoor dat de groeiplannen van uw organisatie aansluiten bij het schaalpotentieel van de software. Vaak gaat schaalbaarheid gepaard met hoge premiekosten. Kies dus software die met u meegroeit zonder zwaar op uw portemonnee te drukken.

Zoek bovendien naar aanpassingsmogelijkheden om de software af te stemmen op uw specifieke salarisvereisten.

Hier is een lijst met enkele van de beste India-salarissoftware. Bedrijven kunnen de software kiezen die het beste bij hun behoeften en budget past om hun salarisadministratieproces te stroomlijnen en hun HR-activiteiten te verbeteren.

Zoho-loonlijst

Zoho Payroll, India’s populaire salarisadministratiesoftware, is de allesomvattende oplossing voor salarisadministratie.

Of het nu gaat om het beheren van werknemers, het bijhouden van aanwezigheid, het verwerken van salarissen of het zorgen voor naleving, Zoho Payroll heeft het allemaal.

Belangrijkste kenmerken

 • Voer de salarisadministratie uit met een paar klikken en genereer automatisch online loonstroken, inclusief belastingen, toeslagen en uitsplitsing van inhoudingen
 • Salaris rechtstreeks overboeken naar de bankrekeningen van werknemers, zorgen voor tijdige betalingen en bankadvies verstrekken
 • Ingebouwde integraties met Zoho People en Zoho Books voor HR- en boekhoudbehoeften
 • Beheer wettelijke naleving voor PF, PT, ESI, LWF en IT, en vereenvoudig belastingaangifte voor eenvoudig invullen
 • Maak naadloze samenwerking mogelijk en verminder verzoeken van werknemers via selfserviceportals voor werknemers
 • Schakel op rollen gebaseerd beheer in om de toegang tot kritieke informatie te controleren

Of u nu een klein of middelgroot bedrijf in India bent, Zoho Payroll is de ideale keuze om uw salarisadministratie te vereenvoudigen. De software is gratis om mee te beginnen en biedt plaats aan maximaal 10 medewerkers.

RazorpayX Salarisadministratie

RazorpayX Payroll (voorheen Opfin) is cloudgebaseerde software die een reeks functies biedt die zijn ontworpen om het salarisbeheer voor bedrijven te vereenvoudigen. De software wordt vertrouwd door meer dan 5.000 snelgroeiende bedrijven, waaronder Inc42, Dukaan, Stoa en meer.

Belangrijkste kenmerken

 • Stroomlijn verlofbeheer met een eenvoudig aanvraagproces voor werknemers en gecentraliseerde goedkeuring voor beheerders via Slack
 • Salarisverwerking met Ć©Ć©n klik en directe salarisstortingen op de bankrekeningen van werknemers
 • Van onboarding tot exit, beheer medewerkers efficiĆ«nt met tools zoals het genereren van brieven en een CTC-calculator
 • Biedt een intuĆÆtief dashboard voor gebruikers om loonstroken en Form 16s te beheren, investeringen aan te geven en betalingen aan te vragen
 • Blijf in overeenstemming met Indiase arbeidswetten en belastingregels door wettelijke nalevingen zoals TDS, PF, PT, ESIC en vullingen te automatiseren

RazorpayX Payroll is het meest geschikt voor startups omdat het uiterst kosteneffectief en gebruiksvriendelijk is. Het biedt een gratis abonnement voor altijd zonder voorwaarden. Ondertussen kunt u ook op maat gemaakte plannen aanvragen die passen bij uw zakelijke behoeften.

Keka

Keka biedt een scala aan slimme HR-tools om uw personeelsbeheerproces te stroomlijnen. Een van de kernproducten, Keka Payroll, elimineert het gedoe van het maken, beheren en uitbetalen van loonlijsten.

Belangrijkste kenmerken

 • Voer een voorbeeld van de salarisperiode uit, vergelijk wijzigingen en bekijk elk aspect voordat u het afrondt en vrijgeeft
 • Loonstroken in verschillende formaten vrijgeven via mobiele app, e-mail of sms; Loonbrieven in bulk printen met Ć©Ć©n klik
 • Ingebouwde salarisadministratie met automatische berekeningen voor PF, ESI, TDS en meer
 • Verbeter het onkostenbeheersysteem met tools zoals het scannen van bonnen, het bijhouden van kilometers en het maken van aangepast beleid voor teamuitgaven
 • Integreer Keka Payroll met QuickBooks en Tally boekhoudsoftware voor efficiĆ«nte en nauwkeurige gegevensoverdracht en om uw salarisadministratie en financiĆ«le beheerprocessen te stroomlijnen

Keka wordt vertrouwd door meer dan 6.500+, waaronder enkele topmerken zoals OnePlus, Hyundai, Oppo, eBay en meer. Bovendien kunt u beginnen met een risicovrije proefversie van de software.

  Hoe te controleren of iemand anders uw Gmail-account gebruikt?

grijstHR

greytHR is een uitgebreide softwareoplossing voor salarisbeheer die snellere verwerking en nauwkeurige uitbetalingen biedt. Het elimineert de omslachtige Excel-sheets en fouten bij het berekenen van de loonlijst, waardoor 100% wettelijke naleving en tijdige uitbetaling van salarissen wordt gegarandeerd.

Belangrijkste kenmerken

 • Beheer personeelsleningen efficiĆ«nt, inclusief het bijhouden van aflossingen en renteberekeningen
 • Biedt ESS-portals (Employee Self-service) om werknemerservaring van wereldklasse, meer transparantie en minder vragen te bieden
 • Automatische incasso om salarissen en betalingen rechtstreeks op de bankrekening van de werknemers te laten bijschrijven
 • Stroomlijnen van volledige en definitieve afwikkelingsprocessen voor vertrekkende werknemers; achterstanden opsporen die voortvloeien uit salarisherzieningen of -aanpassingen
 • Ingebouwde salarisanalyses voor nauwkeurige en tijdige besluitvorming
 • Ontvang kant-en-klare MIS- en nalevingsrapporten of creĆ«er aangepaste rapporten voor wettelijke naleving, loonstaten of ad-hocvragen

greytHR Payroll wordt vertrouwd door meer dan 20.000 bedrijven en 20 Lakh+ werknemers. Het platform biedt ook een speciale mobiele app voor werknemers om toegang te krijgen tot de benodigde documenten, ondersteuningstickets aan te vragen en verlof aan te vragen.

Betaalboeken

Paybooks is alles-in-Ć©Ć©n HR- en salarisadministratiesoftware die is ontworpen voor bedrijven om de salarisadministratie en compliance onderweg te beheren. Het platform wordt geleverd met een mobiele app voor zelfbediening en robuuste automatiseringsmogelijkheden om betalen een fluitje van een cent te maken.

Belangrijkste kenmerken

 • Bereken snel salarissen en maak ze direct over op de bankrekeningen van werknemers.
 • Bereken automatisch belasting en genereer belastingklare rapporten voor Provident Fund, Professional Tax, ESI, Income Tax en meer
 • Configureer geavanceerd verlofbeleid en profiteer van een naadloze synchronisatie van verlof- en salarisgegevens
 • Schakel automatische synchronisatie met biometrische apparaten in om aanwezigheid, overuren en verlof in realtime te registreren voor een soepele loonadministratie
 • Naadloze integratie met Zoho, QuickBooks, Oracle, Securax en meer voor verbeterde functionaliteit.

Bovendien wordt Paybooks geleverd met een ingebouwde belastingplanner die werknemers helpt en opleidt met belastingaftrek en werken volgens de wet. Paybooks hebben geen gratis versie. U kunt echter kiezen voor de risicovrije proefperiode van 30 dagen.

Empxtrack

De gebruiksvriendelijke salarisadministratiesoftware van Empxtrack vereenvoudigt de salarisverwerking en belastingaangifte voor bedrijven van elke omvang. De software wordt geleverd met vooraf geconfigureerde opties, maar heeft meerdere aanpassingen en aangepaste configuratie-opties om processen in te stellen en aan te passen volgens de zakelijke workflow.

Belangrijkste kenmerken

 • Zorg ervoor dat belastingregels worden nageleefd door automatisch belastingen te berekenen en af ā€‹ā€‹te trekken, belastingklare rapporten te genereren en belastingaangiften in te dienen.
 • Stroomlijn verlofregistratie, goedkeuringen en berekeningen, inclusief verschillende soorten verlof en opbouw
 • Houd activiteiten bij die plaatsvinden buiten de grenzen van de salarisadministratie, zoals provisie, beloningen, incentives en meer; maak doelspecifieke rapporten voor alle salarisgerelateerde activiteiten om records bij te houden
 • Eenvoudig te integreren met meerdere HR- en boekhoudapplicaties met behulp van ingebouwde API-integratie

Empxtrack biedt een workflow op meerdere niveaus, waardoor volledige controle over loonberekeningen wordt gegarandeerd voordat de definitieve uitbetaling plaatsvindt.

Geliefd bij bedrijven als WarnerBros, HCL en meer dan 15.500 anderen, kan de salarisadministratiesoftware van Empxtrack uw salarisadministratieproces automatiseren, naleving van wettelijke voorschriften garanderen en tijd en moeite besparen.

FactoHR

FactoHR is uw go-to salarisadministratiesoftware die zorgt voor een tijdige en nauwkeurige salarisverwerking. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en gecentraliseerd gegevensbeheer vereenvoudigt het het volledige salarisproces.

Belangrijkste kenmerken

 • Configureer het salarisproces met onbeperkte verdien- of inhoudingscomponenten voor elk type salarisstructuur
 • Meer dan 15+ loonstrookformaten met verschillende lay-outs en secties, die u kunt kiezen volgens de behoeften van uw organisatie
 • Ingebouwde beveiligingsfuncties om de vertrouwelijkheid en bescherming van uw salarisgegevens te waarborgen
 • Vooraf gebouwde integraties met tools van derden, zoals aanwezigheidsbeheersystemen, boekhoud-apps

Bovendien kun je met FactoHR de prestaties van medewerkers gamificeren door hun doelen te koppelen aan bepaalde incentives. U kunt ook kiezen voor add-ons zoals gezichtsherkenning, geo-fence, self-onboarding en meer om een ā€‹ā€‹egoĆÆstische cultuur te promoten.

Golf

Wave-salarissoftware is gebouwd voor kleine bedrijven, freelancers en gig-werkers. De software maakt belastingtijd een fluitje van een cent en integreert met Wave-tools voor boekhouding, facturering en betalingen om een ā€‹ā€‹uniforme administratieve omgeving te creĆ«ren.

  Een eenvoudige [But Comprehensive] Gids

Belangrijkste kenmerken

 • Bereken en verwerk moeiteloos de salarisadministratie voor werknemers en aannemers; binnen een paar klikken rechtstreeks op hun bankrekeningen betalen
 • Bereken, trek en dien automatisch de benodigde belastingen in om te blijven voldoen aan belastingregelgeving
 • Bekijk een uitsplitsing van uw loonkosten per werknemer, onkostensoort en meer
 • Geef uw werknemers toegang tot hun loonstroken en belastingdocumenten via het selfserviceportaal.
 • Verzorgt belastingaangiften, inclusief W-2- en 1099-formulieren aan het einde van het jaar, waardoor u tijd en moeite bespaart.

Met Wave Payroll kunt u zich concentreren op de groei van uw bedrijf en tegelijkertijd zorgen voor een soepel en efficiƫnt salarisbeheer. Het biedt een risicovrije proefperiode van 30 dagen waar u op elk moment gebruik van kunt maken.

PocketHRMS

PocketHRMS is een geavanceerde intelligente payroll-oplossing die het payrollbeheer vereenvoudigt door de afhandeling van compliance te automatiseren.

Belangrijkste kenmerken

 • Automatisch salarissen berekenen, formulieren genereren en loonlijsten verwerken; gebruik klant loonstrook ontwerper om merk loonstroken te maken
 • Verwerk automatisch wettelijke vereisten zoals PF, ESI, PT, TDS en meer, waardoor fouten worden verminderd en boetes worden geminimaliseerd.
 • Stel werknemers in staat loonstroken en belastinggegevens in te zien en verlof aan te vragen via mobiele en desktopgebaseerde ESS-portals
 • Zorg voor de vertrouwelijkheid en veiligheid van gevoelige salarisgegevens door middel van robuuste beveiligingsmaatregelen, toegangscontroles voor gebruikers en gegevensversleuteling.
 • Meer dan 100 rapportsjablonen en Super Data Wizard met draaipunten om aangepaste rapporten te genereren

Met PocketHRMS is het verwerken van F&F een stressvrij proces. Het zorgt voor een soepele exit met geautomatiseerde berekeningen van fooien, laat incasseren en herstel van activa.

SumoPayroll

SumoPayroll is een moderne payroll-oplossing die is ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven. Het is een gebruiksvriendelijke interface en de intuĆÆtieve salarisverwerking helpt u een volledig conform salarisproces in actie te brengen.

Belangrijkste kenmerken

 • Ingebouwde oplossing voor aanwezigheids- en tijdbeheer om de betrokkenheid van werknemers bij te houden door op afstand of op kantoor te werken
 • Maakte het gemakkelijk voor werknemers om onkosten te declareren, loonstroken te downloaden en verlof aan te vragen via een mobiele selfservice-app
 • Krijg toegang tot verschillende rapporten voor loonbelastingverplichtingen, verspreide betalingen, werknemersinformatie en meer
 • Verbeter de personeelsplanning met aanpasbaar ploegenbeleid, zorg voor geoptimaliseerde werkschema’s en elimineer planningsconflicten voor uw werknemers

SumoPayroll wordt vertrouwd door honderden bedrijven in heel India. Het beste deel is dat het gratis is als u minder dan 10 werknemers heeft.

HREen

HROne is India’s toonaangevende HR- en salarisadministratiesoftware die zorgt voor 100% foutloos en conform salarisbeheer.

Belangrijkste kenmerken

 • CreĆ«er automatisch salarisstructuur voor nieuwe intrede; CTC automatisch kopiĆ«ren naar de salarisdatabase vanuit de aanbiedingsbrief van de werknemer voor foutloze betalingen
 • Wettelijke inhoudingen automatisch afschrijven en challans genereren voor PF, ESI, professionele belasting en meer in belastingklare formaten
 • Heeft een slim foutenalgoritme dat de verschillen in beloningscomponenten vergelijkt en markeert in de foutenlijst
 • Zelfbedieningsportalen voor werknemers met hulp bij persoonlijke leningen, gemakkelijke EMI’s en snelle weergave van documenten
 • Krijg realtime inzicht in maandelijkse uitbetalingsvariaties, CTC-trends en zakelijke verplichtingen onder Ć©Ć©n dak
 • Meer dan 15+ integraties met financiĆ«le platforms zoals SAP Business One, Microsoft Navision, Tally, aangepaste ERP’s en meer

Met HROn kunt u gebruikmaken van intelligente, geĆÆntegreerde en vereenvoudigde HR-salarisprocessen, waardoor het risico op fouten wordt geĆ«limineerd en inspanningsverlies wordt geminimaliseerd.

Saral PayPack

Saral PayPack is uitgebreide salarisadministratiesoftware met ultramoderne beveiligingsfuncties en zeer aanpasbare opties om aan te passen aan de behoeften van bedrijven van elke omvang, elk segment en elke branche.

Belangrijk kenmerk

 • Leg eenvoudig de werknemersdatabase vast en beheer deze met meer dan 400 verschillende stukjes informatie en een mobiele selfservice-app
 • End-to-end salarisbeheer, van het definiĆ«ren van de salarisstructuur tot nauwkeurige salarisberekeningen en het genereren van loonstroken
 • Pas salarisstructuren aan om tegemoet te komen aan verschillende vergoedingen, inhoudingen en bonuscomponenten, waarbij wordt ingespeeld op unieke zakelijke vereisten.
 • Schakel Saral Intelligent Assistant (SIA), een AI-gestuurde chatbot, in om verlof aan te vragen, loonstroken te bekijken, TDS-berekeningen uit te voeren en meer

Of het nu gaat om nauwkeurige en tijdige salarisverwerking of het bijhouden van de aanwezigheid van werknemers, Saral PayPack is de allesomvattende HR- en salarissoftware waarmee bedrijven hun salarisverwerking eenvoudig kunnen beheren.

Laatste gedachten

Het kiezen van de juiste salarissoftware is cruciaal voor vlotte uitbetalingen in India.

Met deze topopties voor salarisadministratiesoftware in India werd het automatiseren van berekeningen, het waarborgen van belastingnaleving, het aanbieden van selfservice voor werknemers en het bieden van robuuste rapportage eenvoudig en gemakkelijk.

Omarm het gemak en de efficiƫntie van deze eersteklas payrollsoftwareoplossingen voor een naadloze payrollervaring.

U kunt ook enkele van de beste wereldwijde payroll-oplossingen voor uw internationale externe werknemers verkennen.