12 beste nieuwe schrijfsoftware om te helpen bij het schrijven van uw droomboek [2023]

Ben je geïnteresseerd in het schrijven van de volgende beste fictieroman? Zo ja, dan mag u dit artikel absoluut niet missen.

Nieuwe schrijfsoftware is een van de vele creatieve innovaties van technische vooruitgang. Dergelijke software is een zegen geworden voor auteurs en romanschrijvers, vooral degenen die gespecialiseerd zijn in het schrijven van fictieve verhalen. Het is een uitdaging om fictie correct te schrijven, of op zijn minst fictie die verkoopt.

Elke beginnende fictieschrijver heeft een schrijver die hen motiveert om te creëren. Wanneer je voor het eerst je dagelijkse realiteit achter je laat en je aansluit bij de verbeelding van een groot schrijver, is dat een fantastische ervaring. Schrijven vereist vaak inzet en ontelbare uren werk voordat je taal kan sprankelen en je karakters voldoende vlees ontwikkelen om lezers te overtuigen.

Hetzelfde wonderbaarlijke proces kan echter een vloek blijken te zijn als je probeert met je stem te schrijven. Dit is waar nieuwe schrijfsoftware je te hulp schiet.

Wat is romanschrijfsoftware?

Software voor het schrijven van romans is een online tool voor het maken, organiseren, formatteren en reviseren van manuscripten. Uw werk moet worden voorbereid in overeenstemming met de in de branche geaccepteerde normen voor boekopmaak voordat u uw voltooide manuscripten kunt indienen bij bureaus of uitgevers. Schrijvers hebben vaak hulp nodig bij moeizame opmaak.

Nieuwe schrijfsoftware stelt auteurs in staat meer tijd en flexibiliteit te besteden aan het maken van verhalen door hen te helpen met de nodige opmaak. Deze hulpmiddelen bieden u ook effectieve en praktische hulpmiddelen die u tijdens het schrijven op het goede spoor en georganiseerd kunnen houden.

Waarom zouden schrijvers nieuwe schrijfsoftware gebruiken?

Software voor het schrijven van romans wordt geleverd met specifieke opmaaktools en componenten waarmee u zo eenvoudig en snel mogelijk een lay-out kunt maken die voldoet aan de industriestandaard.

De juiste paginanummering, koppen, het maken van voor- en achteromslagpagina’s, boektitels en ondertitels, hoofdstukkoppen, hoofdstukonderscheid, het maken van een voorblad en andere opmaakelementen zijn slechts enkele hiervan.

De opmaakopties zijn echter niet beschikbaar in standaard tekstverwerkers of notitiesoftware. Terwijl je schrijft, wordt het fysiek bewerken van een heel boek steeds vermoeiender. Daarom zijn er tal van nieuwe opties voor schrijfsoftware beschikbaar om schrijvers hierbij te helpen, die elk unieke mogelijkheden bieden die het schrijfproces op verschillende manieren kunnen versnellen.

Hoe nieuwe schrijfsoftware te gebruiken?

Het gebruik van nieuwe schrijfsoftware is niet uitdagend. Aangezien de meesten van ons schrijfwerk op laptops of desktops doen, moet u het op uw apparaat installeren of hun website openen. Veel nieuwe schrijfsoftware biedt mogelijkheden om online te schrijven zonder de software op het apparaat te installeren.

Zodra u de software of website heeft geopend, hoeft u zich alleen maar te registreren of in te loggen met uw inloggegevens en aan de slag te gaan. Voor veel van deze tools is lidmaatschap vereist, zodat u de lidmaatschappen kunt kiezen op basis van uw behoeften en vereisten.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van nieuwe schrijfsoftware?

Er zijn tal van voordelen van nieuwe schrijfsoftware die u volledig zullen verbazen. Dus laten we er een paar verkennen.

  Download Google Now Hotword-detectie in Apex, Nova, TouchWiz en Sense

Dingen op orde krijgen

De nieuwe schrijfsoftware kan het proces gemakkelijker maken door al uw onderzoek op één locatie te consolideren. U kunt uw studie indelen of categoriseren met behulp van de classificatietools die het biedt. U kunt ook labels of tags gebruiken om uw werk gemakkelijker te maken. Bovendien zal het handig zijn om een ​​centrale locatie te hebben voor al uw links, foto’s en notities.

Maakt bewerken eenvoudig

De nieuwe schrijfsoftware kan bewerkingssuggesties voor u doen. Het kan typefouten, typefouten en interpunctiefouten detecteren. Ze kunnen zelfs bepalen of u bepaalde termen overmatig heeft gebruikt.

Creëer betere karaktereigenschappen

Zelfs karakterontwikkeling kan worden ondersteund door software te schrijven. Het kan je helpen bij het maken van een karakterschets en ervoor zorgen dat al je personages altijd op dezelfde manier handelen.

Maak een overzicht

Met schrijfsoftware kunt u een complex plan maken dat eenvoudig te volgen en eenvoudig te wijzigen is. Door dergelijke software te gebruiken, kunt u uw schets uit de weg houden, maar toch gemakkelijk toegankelijk maken. In plaats van uw stijl van werken te beperken, bevordert het schrijven van software deze.

Bijdragen aan publiceren

U kunt deze delen van uw boek oppoetsen met behulp van schrijfsoftware. Het laat je ook weten waar je schrijven kan worden verbeterd en hoe het zich verhoudt tot het werk van andere auteurs die succes hebben geboekt.

Nu heb je een perfect idee over nieuwe schrijfsoftware. Laten we dus meteen beginnen met het verkennen van enkele van de beste.

Rietachtig

De functies van de boekeditor van Reedsy zijn ongelooflijk gebruiksvriendelijk en gericht op het maken van een prachtig boek. Deze productiviteitssoftware typt terwijl u schrijft en zet uw werk om in een volledig gestructureerd boek of e-boek dat overeenkomt met conventioneel gepubliceerde, vakkundig voorbereide publicaties. U kunt ook sectie-einden, scène-einden, foto’s en voetnoten toevoegen onder de “Schrijfmodus”.

De ‘notities’-functie van de Reedsy-boekeditor is het meest betrouwbaar. U kunt uw aantekeningen vrij ordenen en aantekeningen uit uw literaire werk ontwikkelen, wijzigen, plakken en uitknippen. De extra voordelen zijn onder meer eenvoudiger schrijven en bewerken, samenwerken met collega’s en het exporteren van uw tekst in verschillende formaten.

Schrijver

De meest bekende software is nu verreweg Scrivener, dat als een van de eersten op de markt kwam. De flexibiliteit en rijkdom aan functies van Scrivener zijn de belangrijkste voordelen.

Het heeft voldoende tijd gehad om opmerkingen van zijn omvangrijke gemeenschap te ontwikkelen en op te nemen, dus het zit boordevol functies, van notitiekaarten tot naamgeneratoren. Het biedt ook woordentellingen, doelbewaking en notitieruimtes.

U kunt de tools op verschillende manieren gebruiken om bij uw stijl te passen vanwege de uitgebreide flexibiliteit en aanpasbaarheid die het biedt. Vanwege de omvang van de community kunt u ook profiteren van openbaar beschikbare tools zoals personage- en verhalende sjablonen.

LevendeSchrijver

Er is een webbrowser vereist om LivingWriter te gebruiken, een recenter soort software voor het schrijven van boeken. Dit is een prachtige tool voor het schrijven van romans om te overwegen als je veel fictie schrijft en andere software voor het schrijven van romans ontmoedigend vindt. Het biedt veel auteurssjablonen waarmee u gemakkelijker snel een verhaal, roman of boek kunt plannen.

Voordat je een enkel woord schrijft, kun je met LivingWriter al je bizarre personages, fantastische instellingen en magische artefacten in je roman invoegen. Hun editor ondersteunt ook versiebeheer en geautomatiseerde continue cloudsynchronisatie.

Squibler

Het beste schrijfplatform ter wereld, Squbler, maakt het voor romanschrijvers gemakkelijker om te schrijven. Het is gebruiksvriendelijke schrijfsoftware met een eenvoudige maar uitstekende teksteditor en tekstverwerker. Het biedt meer dan 500 verhaallijnideeën voor romanschrijvers, evenals volledig voorbereide sjablonen en een plotgenerator.

  Hoe verander ik mijn standaard startpagina in Safari

Squbler biedt enkele van de meest uitstekende tools en functies voor romanschrijvers. De gebruikersinterface, teksteditor en het dashboard zijn eenvoudig te gebruiken en ongecompliceerd. Het heeft ook een gebruikersinterface met slepen en neerzetten voor het structureren en organiseren van hoofdstukken, secties en notities. Squbler bevat ook een eerstelijnsgenerator, verhalende suggestiegenerator en plotgenerator voor romanschrijvers van alle genres.

Novlr

Novlr is een webgebaseerd hulpmiddel voor het schrijven van romans met een verbluffende gebruikersinterface, een heleboel handige functies en een heleboel materialen om je te begeleiden bij het leren schrijven van een boek. Met zijn slanke structuur behoren de visuele aantrekkingskracht en esthetische aantrekkingskracht van Novlr tot de belangrijkste punten.

Net als Word biedt het ook aanbevelingen voor spelling en grammatica, iets dat slechts een paar programma’s voor het schrijven van boeken bieden. Het slaat automatisch een versiegeschiedenis op en genereert deze, wat echt geruststellend is. Het bevat informatie over het aantal woorden en zelfs inspirerende opmerkingen voor wanneer u uw doelstellingen bereikt.

Ploeteren

Dabble is tekstverwerkingssoftware waarmee je kunt schrijven als een professional, je doelen voor het tellen van woorden kunt handhaven, een deadline kunt halen en scènes en hoofdstukken kunt reorganiseren met behulp van slepen en neerzetten. Het bevat een plotraster dat het eenvoudig maakt om je verhaal vanuit een breed perspectief te visualiseren.

U kunt indien nodig reorganiseren, gemakkelijk hiaten in het verhaal opsporen en zoveel informatie opnemen als u wilt, aantekeningen maken bij elk verhaalpunt. De manuscriptopties maken het eenvoudig om doelen voor het aantal woorden vast te stellen en de dagelijkse en algehele voortgang te volgen. Er kunnen zelfs feestdagen worden aangewezen en het systeem houdt hiermee rekening bij de berekening van uw dagelijkse woorddoelen.

NieuwPad

NovelPad is eenvoudig te gebruiken software die gebruikers helpt bij het efficiënt schrijven van romans. Hiermee kunnen ze scènekaarten aan het plotbord toevoegen, ze in plots en subplots rangschikken en ze vervolgens allemaal op het hoofdstukbord rangschikken om het verhaal te beheren. Een essentieel onderdeel van de roman van de gebruiker is een functie die een scènekaart wordt genoemd en die ze bezitten.

Door simpelweg te slepen en neer te zetten, kunnen gebruikers verhaallijnen samenstellen en wijzigen. Bovendien stelt het mensen in staat om specifieke scènes te bewerken, hun voortgang te controleren, te archiveren, te labelen en snel hoofdstukken en locaties toe te wijzen. Een snelle bewerkingsfunctie stelt gebruikers in staat om die scène vanaf elke locatie binnen te gaan en deze te wijzigen zonder te worden onderbroken. Het ongecompliceerde ontwerp van NovelPad stelt gebruikers in staat zich te concentreren.

Ulysses

De Mac OS- en iOS-appstores bieden beide Ulysses, een tekstverwerker en software voor Macs. Het integreert met een groot deel van het ecosysteem van Apple omdat het gegevens synchroniseert met de iCloud-service.

Ulysses bevat een enkele bibliotheek voor al uw papers, een volledige versiegeschiedenis van wijzigingen en de optie om menukeuzes te verbergen voor schrijven zonder afleiding. Bovendien kunt u met Ulysses uw werk in verschillende documentvormen exporteren.

Deze nieuwe schrijfsoftware bevat een heleboel functies. U kunt het thema van de editor wijzigen en uw werk synchroniseren met verschillende apparaten. Bovendien biedt het verbeterd documentbeheer, direct posten naar WordPress en Medium, verschillende exportformaten en nog veel meer!

Dramatisch

Dramatica is software voor het schrijven van romans die de groei van personages benadrukt. Het helpt bij het behouden van consistentie met de persoonlijkheden, daden en oordelen van je personages. Je kunt het programma gebruiken om de verhaallijnen voor elk uniek personage minutieus uit te stippelen. Je kunt ook hun keerpunten en kritieke gebeurtenissen in kaart brengen en bijhouden hoe ze zich verhouden tot het centrale thema van je verhaal.

  Beheer app-meldingen rechtstreeks vanuit het meldingscentrum van uw iPhone

Het doel is om je de vrijheid te geven om je eigen verhalen te schrijven en te volgen vanuit het standpunt van je hoofdpersonages. Omdat je de situatie vanuit alle hoeken kunt bekijken, helpen deze diepgaande maar aanpasbare personageprofielen je bij het verwijderen van verhaalfouten en tegenstrijdigheden. Dramatica biedt suggesties voor verbetering, afhankelijk van uw onderwerp, naast hulp bij het maken en beheren van personages.

AutoCrit

Zonder de hulp van een professionele redacteur of proeflezer kan AutoCrit, een bewerkingstool voor romanschrijvers, u helpen de leesbaarheid te vergroten. Het evalueert uw manuscript in vergelijking met bestverkochte boeken en werken in uw vakgebied en biedt suggesties voor het versterken van dialoog, woordkeuze, herhaling, enz.

AutoCrit is een fantastische service waarmee u uw werk onafhankelijk kunt bewerken vanuit het oogpunt van een professional. Bovendien heeft de software een gebruiksvriendelijke, eigentijdse interface en redelijke tarieven, gezien de verscheidenheid aan bewerkingsmogelijkheden.

fictief

Fictionary is online software voor het schrijven van romans die een andere aanpak hanteert. De tool legt meer nadruk op het redigeren van je boek nadat je het hebt geschreven dan op het helpen van de schrijver bij het ontwikkelen van een concept tot een complete roman.

Nadat je je roman hebt geïmporteerd, worden de analytische mogelijkheden van Fictionary zijn grootste kracht. Het kan je helpen om een ​​breed perspectief te krijgen op het traject van je verhaal.

Je kunt ook de nuttige suggesties in het “Plot”-gedeelte van de zijbalk gebruiken om je te inspireren na te denken over de aard, het doel en de doelstellingen van elke scène.

bibisco

Een desktop-gebaseerde tool genaamd Bibisco heeft een uitstekende selectie van functionaliteit en een nette, overzichtelijke gebruikersinterface. De eenvoud van de interface en het feit dat het secties bevat voor alle belangrijke elementen van het schrijven van boeken, zijn de belangrijkste voordelen.

Met de flexibiliteit om afbeeldingen toe te voegen aan items zoals personages en locaties, is het aantrekkelijk opgezet. Het bevat grafieken om onderwerpen als de verdeling van karakters en objecten en hoofdstuklengtes te illustreren. De tool voor karakterverbindingen is een andere uitstekende functie.

Opmerking van de auteur

Het doel van het schrijven van software is om u te helpen met de elementen van schrijven en ze gemakkelijker te hanteren te maken. U zou moeten overwegen om professionele schrijfhulpmiddelen te gebruiken om u te helpen als u net bent begonnen met het schrijven van uw eerste roman of boek.

Het is echter cruciaal om in gedachten te houden dat schrijfhulpmiddelen uw verhaal niet voor u kunnen creëren. In plaats daarvan stroomlijnt het het schrijfproces, zodat u zich kunt concentreren op uw creativiteit. Schrijfsoftware is er in verschillende vormen, elk met zijn eigen voordelen. Het is het beste om de software-opties uitgebreid te bestuderen voordat u er een of meer kiest die het beste voldoen aan uw unieke vereisten.

Conclusie

De tijd dat een schrijver alleen maar een typemachine nodig had, is allang voorbij. Software voor het schrijven van romans is een cruciaal onderdeel van het moderne schrijfproces van romans. U kunt uw romansecties ordenen, aantekeningen maken, samenwerken, schrijven zonder afgeleid te worden, uw werk opmaken en meer met behulp van goede, betrouwbare software voor het schrijven van romans.

Met de meegeleverde lijst met nieuwe schrijfsoftware kun je er ongetwijfeld een vinden die aan al je eisen voldoet en een positieve schrijfervaring garandeert.

U kunt ook de marketingstrategie voor eBook-inhoud verkennen.