12 fotocollage-apps om uw beste foto’s te bewerken en samen te voegen

Oude tijden herleven met een fotoalbum is altijd bijzonder.

Het is alsof je die zoete jeugdherinneringen opnieuw bezoekt of de dag dat je je geliefde ontmoette op je eerste schooldag. Kun je je al die momenten voorstellen in één enkel beeld binnen handbereik? Zo niet, dan is het tijd om je voor te stellen. Ja, je hoort het goed. Het kan met een fotocollage.

Een fotocollage is een van de meest bekende vormen van fotokunst. Of u nu afbeeldingen voor uw bedrijf wilt maken, verjaardagen wilt wensen of uw collega’s wilt uitnodigen voor een zakelijk evenement. De fotocollage-app heeft ingebouwde sjablonen die bij elke gelegenheid passen.

Een uitgebreide verzameling fotocollage-apps heeft het gemakkelijker gemaakt om een ​​goed ontworpen afbeelding te maken en de beste momenten bij elkaar te houden.

Ben je helemaal klaar om een ​​fotocollage-app uit te proberen om opvallende ontwerpen te maken die de aandacht van je volgers trekken?

Bekijk deze fotocollage-apps om in een mum van tijd opvallende beelden te maken.

Wat is een Fotocollage-app?

De app Fotocollages is een applicatie waarmee je meerdere afbeeldingen in één afbeelding kunt ordenen. Met de collage-app kun je je beste foto’s samenvoegen door afbeeldingen van je jeugdherinneringen of reis van kindertijd naar volwassenheid toe te voegen.

Met een fotocollage-app kun je filters toepassen, manipuleren, mengen en verschillende andere functies uitvoeren.

Dingen om te overwegen bij het kiezen van een fotocollage-app

Er zijn ongetwijfeld veel fotocollage-apps op de markt beschikbaar. Maar de keuze voor de collage-app verschilt van persoon tot persoon. Houd rekening met deze factoren bij het kiezen van de collage-app.

#1. Functies

De belangrijkste factor die de keuze van de fotocollage-app bepaalt, zijn de geavanceerde functies. Met de geavanceerde mogelijkheden en eersteklas functies kunt u de zakelijke collage maken die de klant naar uw bedrijf drijft. Of je nu de persoonlijke collage maakt of je uitnodigt voor het evenement, de kenmerken spelen een cruciale rol.

#2. Klantenservice

Zoals bij elke toepassing en elk product is klantenservice cruciaal bij het oplossen van klachten. De fotocollage-app is hetzelfde. Zelfs een app van hoge kwaliteit kan op een gegeven moment haperen; dit is waar een betrouwbare klantenservice je de rug toekeerde bij het oplossen van de problemen.

#3. Kosten

De kosten zijn een andere en meest invloedrijke factor bij het kiezen van de fotocollage-app. Het kiezen van de collage-app betekent niet dat u uw budget moet overschrijden. Om het budget te bepalen, is het essentieel om rekening te houden met het dagelijkse gebruik van de app. Hoe meer tijd u aan de collage-app besteedt, hoe beter u uw budget kunt bepalen.

  Suggesties uitschakelen op de nieuwe tabbladpagina van Chrome

De markt wordt overspoeld met talloze fotocollage-apps, maar het beste eruit kiezen maakt een verschil bij het maken van een visueel aantrekkelijke collage. Hier hebben we enkele beste fotocollage-apps ontdekt. Laten we onderzoeken!

Adobe Express

De Adobe Express-app is niet expliciet ontworpen voor mensen die fotocollages willen maken, maar doet zijn werk goed.

Ondanks de reputatie van Adobe voor het leveren van producten van hoge kwaliteit, is deze specifieke app veel toegankelijker en gebruiksvriendelijker dan de pro-suite producten van Adobe, die bekend staat om zijn hoge kwaliteit.

Naast het aanwakkeren van uw creativiteit, kan Adobe Express u helpen een online fotocollage te maken die er professioneel uitziet.

Functies

 • Het samenstellen van foto’s is eenvoudig.
 • Hiermee kunt u afbeeldingen over meerdere bronnen synchroniseren.
 • Deel eenvoudig collages op Facebook, Twitter, Instagram en meer.

U kunt de app downloaden via Google Play Store en App Store.

Canva

Canva is een van de toonaangevende fotocollage-apps die je niet mag missen in de toplijst met fotocollage-apps. Hiermee kunt u binnen enkele ogenblikken collages maken. Van digitale marketeers tot website-ontwikkelaars, het is ideaal voor iedereen die snel en perfect professionele fotocollages wil samenstellen.

Hiermee kunt u werken met aangepaste afmetingen en heeft het veel bewerkingsopties, waaronder een collagefunctie die geweldig is voor het maken van collages met uw foto’s.

Functies

 • Foto’s kunnen worden bewerkt met tekst toegevoegd.
 • Blader door uw galerij naar afbeeldingen of selecteer premium afbeeldingen uit de bibliotheek.
 • Ontwerpen gaat snel en eenvoudig.

Deze app is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Picsart-studio

Picsart studio is de oudste fotocollage-app die door meer dan 500 miljoen gebruikers wordt gebruikt en die foto’s omzet in collages. Het is een robuust en veelzijdig programma dat allerlei soorten collages kan maken.

Met de geschiedenisfunctie kunt u uw vorige werken altijd herstellen wanneer u maar wilt door ze op te halen uit de database van het programma.

Functies

 • Er zijn talloze fotolijsten beschikbaar op Picsart.
 • Afbeeldingen en stickers zijn gratis beschikbaar.
 • De gebruikersinterface van de applicatie is eenvoudig te gebruiken.

Download deze app in de Google Play Store en App Store.

Foto collage

PicCollage fotocollage-app is een van de beste op de markt omdat het gebruikers een manier biedt om snel en creatief foto’s van hun mobiel te combineren om ongelooflijk mooie collages te maken.

Met de app heb je een scala aan lay-outs om uit te kiezen, en je kunt ook een fotoraster gebruiken om afbeeldingen weer te geven.

Functies

 • Stickers helpen afbeeldingen en collages te versieren.
 • Beeldberichten zijn uniek.
 • Tekeningen kunnen aan uw collage worden toegevoegd.

Deze app is beschikbaar in zowel de App Store als de Play Store.

diptiek

Diptic Photo Collage Maker is een veelzijdige en uitgebreide fotocollage-app die exclusief is ontworpen voor gebruikers van Apple-producten en wordt beschouwd als een publiekslieveling onder fans. Naast het maken van interessante videocollages met deze app, kun je ook video’s bewerken en muziek toevoegen.

  Fix Amazon Echo schakelt probleem niet in

Functies

 • Er is een grote verscheidenheid aan lay-outs en filters beschikbaar.
 • Makkelijk te gebruiken.
 • Integreert met Flickr en Twitter.

U kunt de app downloaden in de App Store.

PicPlayPost

Als je een creatief persoon bent met een talent voor het vastleggen van spontane momenten in de natuur, dan is de video wellicht een ideaal medium om die authentieke momenten vast te leggen. PicPlayPost is een videocollage-app die een welkome aanvulling is op een app-landschap dat wordt gedomineerd door collage-apps met alleen foto’s.

Functies

 • U kunt videocollages maken met maximaal zes clips.
 • Een videocollage kan tot tien minuten duren en muziek bevatten.
 • Ondersteunt een breed scala aan afbeeldingsindelingen, video’s en GIF’s.

U kunt de app downloaden via Google Play Store en App Store.

piZap

De piZap-collage-app heeft bijna onbeperkte lay-outs voor het maken van verbluffende beste fotocollages. Om het meeste uit uw foto’s te halen, maakt u rechthoeken, harten, cirkels of gemengde vormen om er een verhaal doorheen te illustreren.

Een collage maken kan leuk en gemakkelijk zijn als je filters, stickers, kaders of randen gebruikt om je foto’s er interessanter uit te laten zien voordat je ze maakt.

Functies

 • In totaal zijn er 1,6 miljoen stockfoto’s en 367 lettertypen in de database te vinden.
 • Er zijn collagelay-outs met gemengde vormen en hartcollagelay-outs in deze app.
 • Met de app kun je kleurrijke stickers aan je foto’s toevoegen.

Deze app is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Phototastische collagemaker

Met de Phototastic Collage Maker-app kun je prachtige collages maken met slechts een paar tikken op een knop. Naast het brede scala aan sjablonen die beschikbaar zijn in de app, vindt u ook een brede selectie aan achtergronden, stickers en lettertypen.

Een constante stroom van nieuwe ontwerpen wordt toegevoegd aan een enorme collectie. Je kunt collages maken met maximaal 25 foto’s. Phototastic biedt ook uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, waardoor het een complete fotobewerkingsomgeving is.

Functies

 • Er is een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden beschikbaar.
 • Er zijn meer dan 50 sjablonen beschikbaar om verbluffende fotocollages te ontwerpen.
 • Hiermee kunt u een fotocollage maken voor Windows 10 en 11.

Download de app uit de Google Play Store en geniet ervan!

FotoGrid

PhotoGrid is een geweldige app voor het maken van fotocollages met veel handige functies, zoals video- en fotocollages, video- en fotobewerkingsfuncties, diavoorstellingen en een hele reeks andere functies die het een geweldige website maken. Deze tool combineert je bewerkte video, foto’s en andere leuke elementen, zoals tekst en emoji’s, met je muziek.

Functies

 • Met de app kun je een collage maken met maximaal 18 foto’s.
 • Met deze app kunt u kiezen uit meer dan 100 frame-indelingen.
 • Het biedt een brede selectie aan achtergronden, lettertypen en stickers.
  Nee, 5G veroorzaakt geen coronavirus

U kunt de app downloaden in de App Store.

Ribbel

De vereenvoudigde lay-out en essentiële bewerkingstools maken van Ribbet een populaire gratis fotocollage-app voor gebruikers met weinig bewerkingservaring. Kies uit verschillende collages voor elk evenement, gelegenheid of stemming. Ontdek een reeks bewerkingstools om stickers en tekst toe te voegen voor een persoonlijk tintje.

Functies

 • Hulpmiddelen voor het bewerken van foto’s.
 • Stickers en overlays zijn specifiek voor de feestdag.
 • Ontworpen voor beginners.

Deze app is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Lay-out door Instagram

Als een van de beste gratis apps voor het maken van fotocollages, is Instagram Layout vereerd om de gerenommeerde naam in collage-apps te zijn, omdat het een hoge merkwaarde heeft en zeer gebruiksvriendelijk is.

De lay-out is ontworpen om de gebruikerservaring van Instagram te maximaliseren, een service die een van de grootste online galerijen ter wereld kan worden genoemd.

De gratis maker van fotocollages die deze app biedt, heeft verschillende functies die het voor u gemakkelijker maken om te gebruiken en te begrijpen.

Functies

 • Vrienden kunnen je werk bekijken.
 • Het is mogelijk om meer dan negen foto’s te remixen.
 • Met Galerij kunt u lay-outs opslaan.

De download is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Pixlr

Abonnees van de Pixlr-suite met fotobewerkings-apps worden uitgenodigd om elk moment vast te leggen met hun unieke stijl. De Pixlr-editor heeft een gemeenschappelijke gebruikersinterface die vergelijkbaar is met Photoshop, waardoor gebruikers in lagen kunnen werken, kleuren kunnen vervangen, objecten kunnen transformeren en nog veel meer met grote kracht binnen handbereik.

Functies

 • Eenvoudig te integreren met sociale mediaplatforms zoals Instagram en Facebook.
 • Het wordt geleverd met ingebouwde sjablonen.
 • Uitgelicht met lay-out en filters waarmee u boeiende fotocollages kunt maken.

U kunt de app downloaden via Google Play Store en App Store.

laatste woorden

Nu je de beste fotocollage-apps hebt, kies je degene die bij je past en helpt je bij het ontwerpen van de meest aantrekkelijke collage.

Voor alle beginners is Canva een ideale keuze, en de gebruiksvriendelijke interface en de vele gratis tools maken het gemakkelijk om de collage te ontwerpen die het beste bij elke gelegenheid past.

Vervolgens kun je enkele beste apps voor het maken van memes bekijken om het plezier op sociale media te vergroten.

gerelateerde berichten