12 Gebruikersauthenticatieplatforms [Auth0, Firebase Alternatives]

Gebruikersauthenticatie is de noodzaak van elk online bedrijf. Laten we eens kijken naar enkele van de beste tools en Firebase-alternatieven.

Gebruikersauthenticatie is een krachtige manier om rechtmatige toegang te verlenen tot uw digitale eigendommen zoals uw website of applicatie. En het draagt ​​duidelijk bij aan de veiligheid en een aangepaste gebruikerservaring.

Bij de implementatie hiervan wordt een typische bedrijfseigenaar vaak geconfronteerd met deze wegversperring:

Waarom gebruikersauthenticatie door derden?

Als u een groot bedrijf bent met de nodige infrastructuur om gegevensbeveiliging en compliance te garanderen, heeft u waarschijnlijk geen oplossing van derden nodig.

Maar het is precies het tegenovergestelde als:

  • Dit is niet jouw domein van expertise.
  • Je bent een startup of je kunt de financiële overhead gewoon niet dragen.
  • U kunt niet zorgen voor het juiste gegevensbeheer en de beveiliging.
  • Een datalek kan uw organisatie kapot maken.

Maak dus geen pizza als je geen Dominos bent. Grote kans dat je het verpest.

Maar aangezien gebruikersgegevens veel ernstiger zijn dan het verspillen van een pepperoni-pizza, laten we eens kijken naar enkele platforms voor gebruikersauthenticatie. En terwijl een gemiddelde zakenman meteen richting Auth0 of Firebase rent, zijn er ook andere.

STYTCH

STYTCH is een fervent voorstander van wachtwoordloze authenticatie. Het is gericht op het verbeteren van de gebruikerservaring en het verminderen van de hoofdpijn van ontwikkelaars door precies dat te doen.

Wachtwoordloze authenticatie lijkt erg op het gebruik van Slack. Ze maken aanmeldingen van derden mogelijk of sturen een e-maillink voor authenticatie, maar gebruiken nooit wachtwoorden. STYTCH noemt ze magische links.

U kunt hun SDK’s gebruiken voor snelle implementatie of directe API om de verificatiemethode van uw keuze te gebruiken. Er zijn meerdere manieren beschikbaar, zoals sociale logins, sms-/WhatsApp-/e-mailtoegangscodes, magische e-maillinks, TOTP-apps, enz.

STYTCH heeft flexibele prijzen die zich aanpassen aan uw actieve gebruikersbestand. En er is een gratis tegoed ter waarde van USD 100 als welkomstpakket.

Ory

Ory biedt volledige controle over de gebruikerservaring met zijn headless gebruikersauthenticatiebeheer.

Er is een gratis laag en een cloudlaag als u van plan bent een aangepast domein te gebruiken. Bovendien kunt u met Ory aangepaste identiteitsschema’s maken om gepersonaliseerde gebruikersauthenticatie-/registratieforums te bouwen.

Het ondersteunt ook het bouwen van applicaties met één pagina met React, Next.js, Gatsby en AngularJS. Met Ory kunnen ontwikkelaars het systeem testen en valideren zonder te hoeven coderen.

Ory presenteert zichzelf als een compleet authenticatie- en autorisatieplatform met identiteits- en toestemmingsbeheer. Het is een zero-trust netwerk dat compatibel is met OAuth2 en OpenID Connect.

  Reacties verbergen of verwijderen in Google Documenten

Ory wordt ook geleverd met FIDO 2-compatibele tweefactorauthenticatie (2FA) en een ontwikkelaarvriendelijke opdrachtregelinterface. Ten slotte kunt u beginnen met een gratis-voor altijd abonnement en indien nodig upgraden.

Supabase

Supabase noemt zichzelf een open-source Firebase-alternatief.

Net als bij STYTCH heeft Supabase meerdere manieren om uw gebruikers op te nemen. U kunt het conventionele e-mailadres en wachtwoord, magische links, sociale of telefonische aanmeldingen gebruiken. Bovendien kunt u met een paar klikken authenticatieprotocollen van derden, zoals OAuth, integreren.

Aangedreven met react-bibliotheken, kunt u snel aan de slag met Supabase’s pre-build auth-widgets. Bovendien kun je Supabase integreren met REST en realtime API’s met ondersteuning voor GraphQL in toekomstige updates.

Supabase heeft ook gebruikersbeheer- en autorisatiemechanismen om gedetailleerde toegangsregels te implementeren.

En uiteindelijk heeft Supabase een gratis, betaald en pay-as-you-go-abonnement dat past bij alle mogelijke gebruiksscenario’s.

Okta

Okta is opnieuw een vaandeldrager van wachtwoordloze beveiliging. U kunt bij Okta echter ook om de sterkste wachtwoorden vragen.

Naast het aanpassen van wachtwoordvereisten, kunt u ook multi-factor authenticatie (MFA) inschakelen. Bovendien kan men Okta’s cloud-authenticatie instellen en de gebruikers laten inloggen via biometrie of pushmeldingen.

Bovendien krijgt u een realtime Syslog met geavanceerde zoekopdrachten om problemen te identificeren voor onmiddellijke probleemoplossing.

Okta hecht belang aan progressieve profilering, wat minimale informatie vooraf betekent bij registraties. Het doel is om het gebruikersongemak te minimaliseren, registraties te stimuleren en het gebruikersprofiel geleidelijk aan te voltooien.

Okta zorgt voor uitstekende API-beveiliging door identiteitsprotocollen zoals OAuth te integreren. En u heeft één enkel punt voor alle API-autorisatiebeleidslijnen om beveiliging en ontwikkeling te integreren.

En tot slot maakt het eenvoudige B2B-integraties mogelijk met beveiligingsframeworks zoals OpenID Connect en SAML, naast legacy-ondersteuning voor kant-en-klare Active Directory- en LDAP-integratie.

PingIdentiteit

PingIdentiteit is gevormd als een intelligente centrale authenticatiemodule voor al uw cloud-, in-house- en SaaS-implementaties.

Hiermee kunt u adaptieve authenticatie implementeren op basis van gebruikersgedrag en risicobeoordeling.

Het profiteert van meerdere authenticatiebronnen tegelijkertijd om aan te passen aan specifiek beveiligingsbeleid volgens de toepassing.

Dit heeft ook ondersteuning voor MFA en diverse authenticatieregels. Daarnaast staat PingIdentity IdP- en SP-geïnitieerde SSO toe. Bovendien kunt u SSO inschakelen voor API’s, mobiele telefoons en SaaS-applicaties.

En u kunt het eenvoudig integreren met toepassingen van derden, zoals Office 365, G Suite, Atlassian-tools, enz.

Sleutelmantel

Sleutelmantel is een open-source platform voor gebruikersidentiteit en toegangsbeheer.

U kunt Keycloak integreren met uw applicaties om een ​​single-sign-in en single-sign-out ervaring te hebben. Bovendien kan men social logins activeren zonder enige wijziging in de code. Bovendien staat het gebruikersauthenticatie toe via bestaande OpenID Connect of SAML 2.0

  Werp USB-drives en geheugenkaarten veilig uit via sneltoetsen

Keycloak ondersteunt verbinding met bestaande LDAP- of active directory-servers en deze te gebruiken als een centrale gebruikersdatabase. Met de accountbeheerconsole kunnen gebruikers hun profiel beheren, wachtwoorden bijwerken, 2FA instellen, enz.

Admin Console geeft je controle over alle functies, inclusief identiteitsbemiddeling, het maken van applicaties, het definiëren van gedetailleerde toegangscontrole, enz.

Ten slotte, aangezien Keycloak open-source is, kunt u de code wijzigen en op elk gewenst moment zonder problemen, zoals een leveranciersvergrendeling, uitsplitsen of overstappen.

Frontegg

In tegenstelling tot de grappige naam, Frontegg is een ontwikkelaarsvriendelijke oplossing voor gebruikersauthenticatie en -beheer voor vrijwel elke organisatie.

U kunt de SSO inzetten om enterprise IDP’s te integreren via SAML & OpenID connect. Frontegg is ook uitgerust met sociale logins en multi-factor authenticatie.

Bovendien ondersteunt het geavanceerde functies zoals Google Captcha en wachtwoordloze authenticatie met magische links. Bovendien kunnen gebruikers hun eigen teams beheren door profielen en machtigingen te maken. Het gebruikersprofiel heeft ook auditlogboeken voor de klanten om hun inlogactiviteiten te controleren en te controleren.

U kunt uw gebruikers ook machtigen om webhooks-meldingen in te schakelen om API-authenticatietokens te genereren en te beheren.

Forntegg heeft ook een aantal toonaangevende kenmerken, zoals geforceerde MFA, gebruikersvergrendeling, geschiedenis van wachtwoordwijzigingen, IP-blokkering, enz. Daarnaast kunt u Frontegg toepassen voor autorisatie van machine naar machine. En tot slot is er een mogelijkheid om aangepaste domeinen in te schakelen voor cross-site authenticatie.

Frontegg heeft een indrukwekkend voor altijd gratis abonnement. Sommige geavanceerde functies zijn echter gereserveerd voor betalende klanten.

auteur

Met zijn lange lijst van functies, auteur lijkt een briljante gebruikersauthenticatie en een Firebase-alternatief.

Authress zet zwaar in op zijn autorisatie-API en integratie met uw bestaande identiteitsoplossingen. U kunt gedetailleerde toegangscontroles definiëren en deze dienovereenkomstig groeperen op gebruikersrollen.

Daarnaast heeft Authress ook machine-to-machine authenticatie en onbeperkte bedrijfsintegraties. Op dezelfde manier kunt u SSO en een willekeurig aantal sociale aanmeldingen gebruiken voor uw toepassingsverificatie.

Het geeft u uitgebreide gebruikslogboeken en een onbeperkt aantal gebruikers met import/export-ondersteuning. U kunt uw branding ook gebruiken met een aangepast domein.

Hoewel er geen gratis abonnement voor altijd is, zijn uw eerste 1000 API-aanroepen gratis bij standaard- en enterprise-abonnementen.

Auth0

Auth0 is om goede redenen het go-to-gebruikersauthenticatieplatform en een Firebase-alternatief.

Het beschikt over een universele login voor al uw applicaties om gebruikersgemak toe te voegen. Dit is hetzelfde als SSO hebben tussen meerdere apps. De gebruiker zal dus niet geïrriteerd raken om apart in te loggen op andere apps; in plaats daarvan wordt automatisch aangemeld via SSO.

Er is een centraal functiebeheerdashboard voor sociale aanmeldingen, probleemdetectie en MFA. Men kan ook aangepaste domeinen gebruiken voor naadloze branding.

  Hoe u uw Kik Display-gebruikersnaam kunt wijzigen

Bovendien zijn er wachtwoordloze magische links voor een nog betere gebruikerservaring. Auth0 heeft flexibele abonnementen voor veel gebruiksscenario’s, waaronder een gratis laag.

Firebase

Firebase is het productassortiment van Google, inclusief het gebruikersauthenticatieplatform.

U kunt Firebase-verificatie gebruiken via wachtwoorden, telefoonnummers of sociale aanmeldingen. Ze hebben vooraf gebouwde sjablonen en SDK’s om zonder veel moeite aan de slag te gaan. En er is een gratis abonnement om te beginnen met applicatie-authenticatie met royale limieten, waarna pay-as-you-go van start gaat.

Amazon Cognito

Cognito is Amazon’s authenticatie-oplossing voor cloudapplicaties voor de massa. Het is een implementatie met weinig code die kan worden gebruikt met conventionele wachtwoorden of aanmeldingen van derden, zoals Google of Facebook.

Het wordt geleverd met een flexibele gebruikersinterface die kan worden gewijzigd volgens de gebruikssituatie. Dit heeft ook geavanceerde functies voor gebruikersauthenticatie, zoals op risico gebaseerde adaptieve modus.

Er is een uitstekende gratis laag en vervolgens wordt deze geüpgraded naar een betalen-naar-gebruik-abonnement na consumptie van gratis tegoeden.

OneLogin

OneLogin door OneIdentity is nog een ander Firebase-alternatief met opmerkelijke geavanceerde functies.

OneLogin heeft adaptieve MFA, SSO en Vigilance AI, die naar verluidt machine learning gebruikt om te beschermen tegen geavanceerde bedreigingen.

U kunt ook de eenvoudige API’s van OneLogin gebruiken voor een persoonlijke gebruikerservaring. Men kan ook hun smart factor-authenticatie inzetten voor het autoriseren van gebruikers via sms-codes of geautomatiseerde telefoongesprekken.

Ten slotte kunt u met OneLogin beginnen met een gratis proefperiode om een ​​voorproefje te krijgen van hun ondersteuning en service.

Conclusie

Gebruikersauthenticatieplatforms van derden zijn een no-brainer voor startende en middelgrote organisaties.

Het bouwen en toepassen van uw eigen oplossingen zijn de inspanningen en het risico gewoon niet waard. Zelfs voor de premiumbedrijven is het het beste om de taak aan de experts te geven in plaats van er verkeerd mee om te gaan.

Probeer bij het kiezen van een abonnement weg te blijven van eventuele leveranciersvergrendelingen. Concluderend kan het kiezen voor een open-source applicatie-authenticatie op de lange termijn lonend zijn, zelfs als het op sommige functies kort lijkt.

Even terzijde, bekijk hoe u wachtwoordloze authenticatie instelt voor de privérepository van GitHub.

gerelateerde berichten