12 Handige Excel-invoegtoepassingen voor kleine tot middelgrote bedrijven

Met Excel-invoegtoepassingen kunnen gebruikers de functionaliteiten van Microsoft Excel uitbreiden en kunnen ze tijd en moeite besparen.

Microsoft Excel is wereldwijd een van de meest gebruikte toepassingen voor gegevensopslag en -analyse. Het beheersen van Excel is daarom een ​​essentiële vaardigheid en kan u helpen enorm veel tijd te besparen bij het werken met lange bladen.

En als u het meeste uit Excel wilt halen, zijn er tal van extra functionaliteiten beschikbaar die u verder kunnen helpen productiever te worden en uw leven gemakkelijker te maken.

Excel-invoegtoepassingen zijn die extra hulpprogramma’s die zijn ontworpen voor verschillende doeleinden en die we in dit artikel zullen behandelen.

Laten we meer te weten komen over Excel-invoegtoepassingen en hoe ze u kunnen helpen.

Wat zijn Excel-invoegtoepassingen?

Excel-invoegtoepassingen werken als toepassingen die u downloadt of koopt voor uw mobiele telefoon of computer. Dit zijn mini-softwaretools die u in Microsoft Excel kunt installeren en veel functionaliteiten kunt toevoegen, zoals snelkoppelingen, taken en tijdbesparende opties die u niet kunt vinden in een zelfstandige Excel-app.

Derden maken Excel-invoegtoepassingen om Excel-gebruikers uitgebreide mogelijkheden te bieden en hun tijd en moeite te besparen. Het ontwikkelen van deze invoegtoepassingen vereist codeerexpertise in talen zoals XML en VBA en het bieden van een eenvoudig te gebruiken interface die een aanvulling vormt op Excel.

Waar vind je Excel-invoegtoepassingen?

Er zijn 2000+ Excel-invoegtoepassingen op de markt en ze kunnen werken op bepaalde versies van Windows, macOS, Android en iOS. Het vinden van Excel-invoegtoepassingen is eenvoudig met een paar stappen:

 • Open een willekeurig document of maak een nieuw document in Word, Excel of PowerPoint
 • In Windows vindt u het tabblad “invoegen” in het geopende document. Klik er gewoon op en kies “Mijn invoegtoepassingen” om de lijst met alle beschikbare invoegtoepassingen te zien.
 • Open het venster met invoegtoepassingen en klik op ‘Opslaan’. Nu kunt u invoegtoepassingen vinden en de gewenste installeren door op “Toevoegen” te klikken.

Het proces voor het vinden van Excel-invoegtoepassingen is hetzelfde voor Mac, maar iets anders voor Outlook. Als u een invoegtoepassing in Outlook op uw bureaublad wilt installeren, kiest u het “Store”-pictogram dat u in “Home” kunt vinden. Vervolgens kunt u zoeken naar invoegtoepassingen en deze installeren, vergelijkbaar met wat we voor Windows hebben gedaan.

Hoe een Excel-invoegtoepassing gebruiken of verwijderen?

Hoe te gebruiken: Nadat u een Excel-invoegtoepassing naar keuze hebt geïnstalleerd, moet u deze in het Excel-spreadsheet zoeken. Je kunt het vinden in het lintmenu in Windows of macOS, maar het verschijnt als een knop die je bovenaan de e-mails die je hebt ontvangen kunt vinden.

Als u het nog steeds niet kunt vinden, gaat u opnieuw naar het venster Excel-invoegtoepassingen en selecteert u de gewenste invoegtoepassing. Klik op ‘Toevoegen’. Hiermee wordt de Excel-invoegtoepassing gestart in uw taakpaneel in de Excel-toepassing.

Hoe te verwijderen: Als u een Excel-invoegtoepassing wilt verwijderen die u hebt geïnstalleerd, is er geen mogelijkheid om dat te doen. Maar u kunt ze uitschakelen of verbergen. Open hiervoor het venster Excel-invoegtoepassingen en zoek naar “Mijn invoegtoepassingen beheren” en klik erop. Ga vervolgens naar “Mijn account” in de vervolgkeuzelijst om op “Verbergen” te klikken. Dit verbergt de invoegtoepassing die u niet meer wilt gebruiken.

Laten we nu eens kijken naar enkele van de handigste Excel-invoegtoepassingen voor u.

Power Pivot

Proberen Power Pivot – een Excel-invoegtoepassing die u kunt gebruiken om gegevensmodellen te maken en gegevensanalyse uit te voeren. Met Power Pivot kunt u sneller informatie-analyse uitvoeren, inzichten delen en grote hoeveelheden gegevens uit verschillende bronnen verzamelen.

Excel heeft een eenvoudig gegevensmodel in zijn werkmap, maar in Power Pivot vindt u een meer geavanceerd gegevensmodel. Alle gegevens die u in Excel importeert, zijn ook beschikbaar in Power Pivot en het omgekeerde is ook waar. U kunt ook draaigrafieken en draaitabellen maken om de gegevens te analyseren om op tijd en efficiënt zakelijke beslissingen te nemen.

Met Power Pivot kunt u berekende kolommen, relaties tussen heterogene gegevens en meetgegevens maken met behulp van formules. Daarnaast vindt u een snelle verwerking als het gaat om analyse en berekeningen. Het dashboard is ook handig om gedeelde applicaties te beheren en te bewaken om zeker te zijn van beveiliging, prestaties en hoge beschikbaarheid.

  Een Spotify-afspeellijst afspelen met Alexa

De tool maakt gebruik van DAX (Data Analysis Expressions), een formuletaal die handig is bij het uitbreiden van de gegevensmanipulatiemogelijkheden van Excel. In Power Pivot kunt u tijdens het importeren de naam van kolommen en tabellen wijzigen en gegevens filteren.

Maak bovendien KPI’s (Key Performance Indicators) om te gebruiken in Power View- en PivotTables-rapporten. Deel uw werkmappen eenvoudig met anderen, net zoals u bestanden deelt. Profiteer van meer voordelen door de werkmap te publiceren in een SharePoint-omgeving, zodat anderen de gegevens kunnen analyseren.

Supermetrieken

Verplaats marketinggegevens eenvoudig naar Excel met deze handige invoegtoepassing – Supermetrieken, in plaats van het vervelende proces van kopiëren en plakken. Als u dit gebruikt, kunt u onnauwkeurigheden als gevolg van menselijke fouten in uw gegevens verwijderen.

Supermetrics is een snelle en eenvoudige manier om gegevens in Excel te importeren door deze te koppelen aan uw marketingtools. Kies om te beginnen de dimensie en statistieken die u uit uw marketingtools wilt halen en laat Supermetrics deze rechtstreeks naar de geselecteerde cellen verplaatsen.

Tijdens het verplaatsen van de gegevens zorgt Supermetrics ervoor dat er geen wijzigingen in uw gegevens worden aangebracht. Alle gegevens die u verplaatst, zijn hetzelfde met de hoogste nauwkeurigheid, zodat u ze snel kunt gebruiken. Supermetrics integreert met populaire advertentie- en marketingplatforms zoals Facebook Ads, Google Ads, Instagram Insights, Google Analytics, LinkedIn Ads, HubSpot, YouTube, Mailchimp, etc.

Met Supermetrics kunt u vernieuwingen plannen om gegevens in uw Excel elke maand, week, dag of uur automatisch bij te werken. Bovendien kunt u aangepaste meldingen of volledige rapporten in uw inbox ontvangen. Het bespaart u het bijhouden van alle activiteiten zonder de rapporten handmatig bij te werken.

Ze slaan nooit gebruikersgegevens op; ze verplaatsen ze naar Excel. Ze zijn CCPA- en AVG-compatibel en hebben 500k+ gebruikers over de hele wereld, waaronder merken als Dyson, BBC en Nestle.

Stroom Vraag

Microsoft introduceert een Excel-invoegtoepassing, Power-query, dat de selfservice business intelligence-ervaring intensiveert door toegang, samenwerking en gegevensdetectie te vereenvoudigen. Het biedt een betere ervaring voor gegevenstransformatie, gegevensontdekking en verrijking voor informatie-BI-professionals, informatiewerkers en andere Excel-gebruikers.

Identificeer de gegevens uit uw werkbronnen zoals Excel, XML en tekstbestanden, webpagina’s, OData-feeds, Hadoop HDFS, relationele databases, enz. Gebruik de zoekoptie om essentiële gegevens van buiten en binnen uw organisatie binnen Excel te ontdekken.

Verscheidene gegevensbronnen, vorm ze en combineer gegevens uit meerdere bronnen om deze voor te bereiden op de volgende stapanalyse in tools zoals Power Pivot en Excel en visualisatietools zoals Power Map en Power View. Met behulp van Power BI kunt u de query’s die u heeft of heeft gemaakt binnen uw organisatie delen, zodat gebruikers deze eenvoudig kunnen doorzoeken.

Power Query ondersteunt besturingssystemen zoals Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Windows 7, Windows 8 en Windows 8.1. Bovendien ondersteunt het kantoorversies zoals Microsoft Office 2010 Professional Plus met softwaregarantie en Microsoft Office 2013. Power Query vereist ook Internet Explorer 9 of hoger en is beschikbaar voor 32-bits en 64-bits platforms.

Power Query biedt mogelijkheden zoals Active Directory, op Azure gebaseerde gegevensbronnen, Dynamics CRM, Oracle, MySQL, Sybase, Exchange, Teradata, Salesforce, BusinessObjects, SharePoint-lijsten, Power BI Data Catalog en nog veel meer.

Multifunctionele Excel-modelleringstool

Gratis multifunctionele Excel-modelleringstool bevat veel hulpmiddelen voor opmaak, Excel-modellering en navigatie. Alle tools zijn gebruiksklaar en duidelijk, terwijl de Navigate-tool het mogelijk maakt om een ​​blad in de actieve werkmap te vinden.

Plaats elk blad in de linkerbovenhoek om er gemakkelijk door te navigeren. Met de tool kunt u elke celverwijzing in het bereik converteren naar relatieve, absolute, rij-absolute of kolom-absolute verwijzingen. Je kunt ook gaan voor het meerdere keren tegelijk kopiëren van een enkel vel.

Maak een nieuw blad om de opmerkingen in de actieve werkmap weer te geven. U kunt een enkel selectievakje en één keuzerondje in elke cel in een geselecteerd bereik invoegen, samen met de waarde in de cel.

  Vermeldingen gebruiken in Microsoft Office 365-opmerkingen

Verberg de bladen die alleen zichtbaar zijn in VBA of kopieer elke waarde in bladen in een hardgecodeerde werkmap. Hier vindt u opties zoals formatteren, opschonen, verschillende fouten analyseren, enz. Toon aanmaakdatum, laatst opgeslagen datum en auteur van de actieve werkmap. De tool toont het pad van het bestand dat de actieve werkmap bevat.

Analyse ToolPak

Ontwikkel complexe technische of statistische analyses door tijd en stappen te besparen via Analyse ToolPak. Het helpt u om de juiste parameters en gegevens te verstrekken voor elke gereedschapsanalyse en om technische of statistische macrofuncties te gebruiken om de resultaten in de vorm van een tabel weer te geven en te berekenen.

Sommige hulpprogramma’s genereren ook grafieken samen met uitvoertabellen, en functies voor gegevensanalyse werken slechts voor één werkblad tegelijk. Dus als u gegevensanalyse uitvoert op een groep werkbladen, ontvangt u het resultaat van het eerste werkblad en de rest is leeg.

Laad het Analysis ToolPak-invoegprogramma uit de categorie invoegtoepassingen. Het bevat verschillende tools om de analyse uit te voeren:

 • ANOVA: Deze analysetool biedt meerdere soorten analyses. Het heeft een Single Factor Analysis-tool en een Two-Factor Analysis-tool met replicatie en zonder replicatie.
 • Correlatie: De functies CORREL en PEARSON berekenen de correlatiecoëfficiënt tussen de twee variabelen uit het ‘N’-aantal objecten.
 • Covariantie: Het is vergelijkbaar met Correlatie. Het wordt gebruikt wanneer ‘n’ aantal objecten aanwezig is.
 • Beschrijvende statistieken: Het genereert het rapport met informatie over de variabiliteit van de gegevens en de centrale tendens.

De andere vergelijkbare tools zijn exponentiële afvlakking, F-test twee steekproeven voor varianties, Fourier-analyse, histogram, voortschrijdend gemiddelde, genereren van willekeurige getallen, rang en percentiel, regressie, steekproeven, t-test en z-test.

ASAP-hulpprogramma’s

ASAP-hulpprogramma’s is een robuuste Excel-invoegtoepassing met tools om meer functionaliteiten aan Excel toe te voegen. Het is ontwikkeld in 1999 en is een van de meest populaire Excel-invoegtoepassingen ter wereld en kan u helpen uw werk te versnellen en tijd te besparen.

ASAP of As Soon As Possible Utilities wordt zo genoemd omdat het tijdrovend werk aanzienlijk kan verminderen met handige hulpprogramma’s of macrotools. De tijdbesparende toevoegingen en functies voor Excel zijn het resultaat van jarenlange rigoureuze ontwikkeling in combinatie met gebruikersfeedback.

Ze werken de tools voortdurend bij om gebruikers een optimale ervaring te bieden en hebben de interface gebruiksvriendelijk gehouden. Op dit moment hebben ongeveer 750.000 mensen gebruik gemaakt van ASAP Utilities in meer dan 170 landen, waaronder 23.000 organisaties.

Er is een gratis versie beschikbaar – Thuis & Student – ​​voor schoolwerk, thuisprojecten en non-profitorganisaties.

Geld in Excel

Koppel financiële rekeningen naadloos aan Excel en bekijk en beheer uw financiën op één plek met Geld in Excel toevoegen. Het helpt u te leren hoe u geld uitgeeft en genereert gepersonaliseerde inzichten zoals maandelijkse uitgaven, bankkosten, abonnementsprijzen, enz.

Door naar deze gegevens te kijken, kunt u uw uitgaven optimaliseren en uw financiële doelen sneller bereiken. Deze invoegtoepassing is beschikbaar voor alle Microsoft 365-gebruikers en persoonlijke abonnees uit de VS. Het is mogelijk om deze tool aan te passen om hem geschikter te maken voor jouw gebruik.

Money in Excel biedt ook op maat gemaakte grafieken om gegevens duidelijk te bekijken of om zelf grafieken te maken met coole functies. U kunt uw accountgegevens en transactiegegevens importeren in Money in Excel en deze eenvoudig synchroniseren. Het geeft u ook persoonlijke tips voor het beheren van uw financiën, allemaal in Excel.

Boekhoudkundige collectie

Accounting Collection is een complete suite van boekhoudgerelateerde invoegtoepassingen voor Excel. Er zijn 17 invoegtoepassingen meegeleverd voor verschillende doeleinden en om Excel gemakkelijk te maken om mee te werken. Zij zijn:

Het beste is dat al deze invoegtoepassingen worden geleverd met stapsgewijze instructies en oefenbestanden om het gemakkelijk te maken om te leren hoe u Boekhoudkundige verzamelingen gebruikt. Door ze te gebruiken, kunt u praktisch oefenen met alle functies.

Accounting Collection is beschikbaar voor een eenmalige aankoop van US $ 89,95.

Lucidchart

Communiceer complexe taken en processen visueel in Excel met behulp van proceskaarten, diagrammen en stroomdiagrammen met Lucidchart om uw unieke ideeën met anderen te delen. De tool is moeiteloos te installeren in Microsoft Excel, Word en PowerPoint.

  Hoe alle hyperlinks in een Excel-blad te verwijderen?

Ga naar de Microsoft Store en voeg Lucidchart in door ernaar te zoeken in de lijst met beschikbare invoegtoepassingen. Installeer vervolgens Lucidchart en begin met het maken van diagrammen. Het wordt geleverd met een eenvoudige gebruikersinterface met slepen-en-neerzetten-functionaliteit, die een bijna vlakke leercurve heeft. Ze bieden ook veel voorbeelden en sjablonen om stroomdiagrammen te maken.

Voltooi uw werk zonder gedoe of stress; begin met het importeren en exporteren van bestanden om repetitieve taken te elimineren. Lucidchart kan worden geïntegreerd met G-Suite, YouTube, Facebook, Dropbox en meer. U kunt uw stroomdiagrammen ook als afbeeldingen of pdf’s publiceren en ze eenvoudig opnemen in presentaties en rapporten of ze rechtstreeks op een webpagina insluiten.

Hoadley Finance-invoegtoepassing

Hoadley Trading and Investment Tools bestaat uit een reeks modulaire softwaretools op basis van Excel om beleggingsportefeuilles en hun analyse samen te stellen. Deze toolset is handig voor portefeuillebeleggers en vermogensbeheerders.

Het bevat De Hoadley Finance-invoegtoepassing met uitgebreide tools voor portfolioanalyse. Het omvat analysetools voor:

 • Beleggingsprestaties
 • Asset allocatie met behulp van Black-Litterman
 • Risicomanagement
 • Portfolio-optimalisatie
 • Correlatie, volatiliteit en covariantieberekening

De Finance Add-in heeft ook functies voor het analyseren van opties en diverse andere derivaten. U kunt deze functies aanroepen vanuit VBA-macro’s/modules of spreadsheetcellen.

Financial Edge NXT Budget Creator

Maak budgetten met behulp van Financieel voordeel VOLGENDE via Excell. Het is bedoeld om gebruikers te helpen meer tijd te besteden aan productieve taken die belangrijk zijn voor hun missie in plaats van handmatig nieuwe budgetten te maken.

Deze tool kan het proces van het toevoegen van nieuwe budgetten versnellen en helpt u eenvoudig details zoals rekeningen, subsidies, scenario’s en projecten in Excel in te voeren. Nadat je ze hebt ingediend in Financial Edge NXT, kun je de waarden en velden aanpassen en de nieuwe budgetten openen.

Ablebits Ultimate Suite

Gebruiken Ablebits om uw werk te versnellen. Het wordt geleverd met meer dan 70 professionele tools, 300+ opties en verschillende gebruiksscenario’s om u te helpen uw taak vlekkeloos in Excel uit te voeren. Het is een perfecte suite met tijdbesparende tools die zijn ontworpen als resultaat van 18 jaar rigoureuze ontwikkeling.

Met de tool kunt u eenvoudig lege plekken vullen met waarden van boven naar beneden, naar beneden of aangrenzende cellen. U kunt de cellen ook vullen met reële getallen, willekeurige gehele getallen, datums, tekenreeksen en Booleans of rijen en kolommen door elkaar schudden, cellen plaatsen en cellen in kolommen en rijen willekeurig maken.

Behoud een hoge gegevensnauwkeurigheid met opties om typefouten, verbroken koppelingen, vergelijkbare vermeldingen en vage overeenkomsten te identificeren en te corrigeren. U kunt tegelijkertijd zoeken, items vervangen en lijsten filteren op waarden. De tools helpen u ook bij het beheren van uw tabellen, opmerkingen, werkmappen en watermerken.

De Ultimate Suite maakt het gemakkelijk om cellen samen te voegen en verschillende werkmappen te consolideren en dubbele vermeldingen te detecteren. Bovendien kunt u verschillende bladen vergelijken om duplicaten te vinden, werkbladen opnieuw vorm te geven door uw bereiken te transponeren, converteren, ongedaan te maken, om te draaien en om te wisselen, en lay-outs aan te passen.

Het heeft een gratis proefversie van 14 dagen voor Excel 2019, 2016, 2013, 2010 en Office 365 en kost $ 69.

Conclusie

Excel-invoegtoepassingen zijn ontwikkeld om bedrijfsspecifieke problemen op te lossen met een eenvoudige spreadsheet als basis. Hierdoor kunt u uw gegevens eenvoudig delen en hoeft u niet meer meerdere apps voor verschillende doeleinden te installeren. Alles wat u nodig heeft is Microsoft Office. Bespaar tijd en moeite met de Excel-invoegtoepassingen die we hierboven hebben besproken.

Probeer deze razendsnelle tools voor snel Excel-wachtwoordherstel zonder uw bestanden te beschadigen.

gerelateerde berichten