12 manieren om de iPhone los te koppelen van Mac

iOS en macOS zijn nauw geïntegreerd om synchroon met elkaar te werken. Daarom kunt u naadloos overschakelen van iPhone naar Mac of vice versa om uw taken zoals het maken van notities, bestandsbeheer, berichten en meer probleemloos uit te voeren. Zowel vanuit het oogpunt van productiviteit als gemak is deze naadloze ervaring geweldig. Maar wat als u hebt besloten om deze diepe integratie te verminderen, om privacy- of persoonlijke redenen? Maak je geen zorgen, er zijn verschillende manieren om de iPhone los te koppelen van de Mac om ervoor te zorgen dat je geheimen nooit van het ene apparaat naar het andere gaan. Dus, hier zijn 12 manieren om de iPhone los te koppelen van Mac.

Koppel je iPhone en Mac los: 12 verschillende manieren (2022)

Afgezien van het aanbieden van een optie om met één klik de verbinding te verbreken, biedt Apple verschillende manieren om te voorkomen dat uw Mac verbinding maakt met of synchroniseert met uw iPhone. U hebt dus de flexibiliteit om de optie te kiezen die beter aan uw behoeften voldoet. Houd er rekening mee dat hoewel de iPhone onze focus is, de meeste van deze trucs ook van toepassing zijn op de iPad.

1. Verwijder uw Mac van Apple ID

Als u op zoek bent naar een alles-in-één oplossing om uw iPhone los te koppelen van uw Mac, verwijder dan uw Mac van uw Apple ID. Zolang beide apparaten met dezelfde Apple ID zijn gekoppeld, blijven ze gesynchroniseerd.

Verwijder uw Mac van Apple ID

 • Ga op je iPhone of iPad naar de app Instellingen -> je profiel.

 • Tik nu op je Mac. Tik nu op Verwijderen uit account en bevestig.

Verwijder uw iPhone van Apple ID

Navigeer op uw Mac naar de app Systeemvoorkeuren -> Apple ID.

  Foto's met een wachtwoord beveiligen op iPhone en iPad

 • Selecteer nu uw iPhone in de zijbalk en klik op Verwijderen uit account.

2. Ontkoppel uw Mac/iPhone via Bluetooth

Bluetooth speelt een sleutelrol bij het naadloos laten werken van Continuity tussen uw apparaten zoals iPhone en Mac. Als u Bluetooth uitschakelt, kunt u onmiddellijk voorkomen dat uw apparaten met elkaar worden gesynchroniseerd en kunt u uw iPhone loskoppelen van de Mac.

Schakel Bluetooth uit op uw iPhone/iPad

 • Navigeer op uw iPhone naar de app Instellingen -> Bluetooth en schakel vervolgens de schakelaar uit. Als je Mac verschijnt onder het gedeelte Mijn apparaten, tik je op de info “i”-knop ernaast en klik je op Dit apparaat vergeten.

Schakel Bluetooth uit op Mac

 • Klik op het Bluetooth-menu in de rechterbovenhoek van het scherm en schakel vervolgens de schakelaar voor Bluetooth uit.

Opmerking: als u Bluetooth uitschakelt, kunnen uw AirPods, Bluetooth-accessoires en uw Apple Watch ook geen verbinding maken met en synchroniseren met uw iPhone.

3. Handoff uitschakelen

Met Handoff kun je iets starten op het ene Apple-apparaat en het weer oppakken op andere apparaten die aan hetzelfde iCloud-account zijn gekoppeld. Als u niet langer van uw iPhone naar Mac wilt overdragen of omgekeerd, zorg er dan voor dat u deze uitschakelt.

Handoff uitschakelen op iPhone

 • Open de app Instellingen op je iPhone en selecteer Algemeen.

 • Tik nu op AirPlay & Handoff. Schakel vervolgens de schakelaar voor Handoff uit.

Handoff uitschakelen op Mac

 • Klik op het Apple-menu in de rechterbovenhoek van het scherm en kies Systeemvoorkeuren.

 • Klik vervolgens op het voorkeurenpaneel Algemeen.

 • Vink nu het vakje aan links van Handoff toestaan ​​tussen Mac en uw iCloud-apparaten aan.

4. Koppel je iPhone los van Finder

Wanneer je je iPhone via een USB-kabel op je Mac aansluit, verschijnt je iPhone in de Finder. Daarom kunt u door het verwijderen van de USB-kabel uw iOS-apparaat loskoppelen. Houd er rekening mee dat je iPhone nog steeds in de Finder kan verschijnen als je je Mac eerder had ingesteld om je apparaat te detecteren wanneer je wifi gebruikt.

 • Navigeer naar Finder en klik op je iPhone in de zijbalk.
 • Schakel in het gedeelte Opties het selectievakje links van Deze iPhone weergeven bij gebruik van wifi uit.

5. Koppel je Mac los van de persoonlijke hotspot van je iPhone

Als je ooit de persoonlijke hotspot van je iPhone op je Mac hebt gebruikt, zal je Mac automatisch verbinding maken met de persoonlijke hotspot van je iPhone of je vragen om mee te doen wanneer de Mac deze detecteert. Maar maak je geen zorgen, je kunt “Vraag om mee te doen” uitschakelen om te voorkomen dat je Mac de persoonlijke hotspot van je iPhone gebruikt.

Voorkom dat uw Mac automatisch deelneemt aan de persoonlijke hotspot van uw iPhone

 • Klik op het Wi-Fi-menu in de rechterbovenhoek van het scherm en kies Netwerkvoorkeuren in het menu.

 • Schakel nu het selectievakje links van Vragen om lid te worden van persoonlijke hotspots uit.

 • U kunt ook Systeemvoorkeuren -> Netwerk -> Wi-Fi openen en vervolgens de selectie van Vragen om lid te worden van Persoonlijke hotspots uitschakelen.
  Wat is contacttracering en hoe kan het pandemieën bestrijden?

Persoonlijke hotspot op uw iPhone uitschakelen

 • Ga naar de Instellingen-app op je iPhone. Kies daarna Persoonlijke hotspot en schakel vervolgens de schakelaar naast Anderen toestaan ​​deel te nemen uit.

6. Schakel iCloud-synchronisatie uit

Als u probeert te voorkomen dat uw inhoud, zoals herinneringen, agenda-afspraken en berichten, wordt gesynchroniseerd tussen uw apparaten, kunt u iCloud-synchronisatie uitschakelen.

Beheer iCloud-synchronisatie op Mac

 • Klik op het Apple-menu in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer Systeemvoorkeuren.

 • Selecteer vervolgens iCloud in de zijbalk en schakel vervolgens de apps/diensten uit die u niet langer met iCloud wilt synchroniseren.

Beheer iCloud-synchronisatie op iPhone

 • Ga naar de Instellingen-app op je iPhone -> je profiel en kies iCloud.

 • Schakel nu de schakelaars uit voor elke app / service die u niet meer met iCloud wilt synchroniseren.

7. AirDrop uitschakelen

Wanneer AirDrop is ingeschakeld, kunnen uw iPhone en Mac elkaar detecteren voor het delen van bestanden. U kunt AirDrop volledig uitschakelen om te voorkomen dat deze apparaten elkaar detecteren.

Schakel AirDrop op Mac uit

 • Open Finder op je Mac. Klik nu bovenaan op het menu Ga en kies AirDrop in het menu. Als u AirDrop in de favorieten van de Finder hebt opgenomen, klikt u erop om toegang te krijgen tot de voorkeur.

 • Klik nu op het vervolgkeuzemenu naast Laat me ontdekken door en kies Niemand.

Schakel AirDrop uit op iPhone en iPad

 • Veeg naar beneden vanaf de rechterbovenhoek of veeg omhoog vanaf de onderkant om het controlecentrum te openen en houd vervolgens het plateau met vier pictogrammen ingedrukt (waar de vliegtuigmodus zich bevindt).

 • Tik nu op het AirDrop-pictogram en kies Ontvangen uit in het menu.

 • Of ga naar de Instellingen-app op je iPhone -> Algemeen -> AirDrop en kies Uit.

8. Oproepen op andere apparaten niet toestaan

Met iOS kun je je mobiele iPhone-account gebruiken om te bellen en gebeld te worden op andere apparaten, waaronder je Mac die is ingelogd op je iCloud-account wanneer ze in de buurt zijn en via wifi. Maar u kunt oproepen op andere Apple-apparaten weigeren.

 • Open de app Instellingen op je iPhone en kies Telefoon.

 • Tik nu op Oproepen op andere apparaten en schakel vervolgens de schakelaar voor Oproepen toestaan ​​op andere apparaten uit.

9. Schakel het doorsturen van tekstberichten uit

Met het doorsturen van tekstberichten kunt u automatisch SMS-/MMS-teksten die op een iPhone zijn ontvangen, verzenden naar uw andere apparaten, waaronder iPad, iPod touch of Mac die zijn verbonden met hetzelfde iCloud-account. Als u niet wilt dat uw berichten naar uw Mac gaan, schakelt u het doorsturen van tekstberichten uit.

Doorsturen van sms-berichten op iPhone uitschakelen

 • Ga naar de Instellingen-app op je iPhone en kies Berichten.
 • Blader nu naar beneden en tik op Doorsturen van tekstberichten. Kies daarna welke apparaten sms-berichten van uw iPhone kunnen verzenden en ontvangen.

Afbeelding tegoed: Apple

 • Als je helemaal geen berichten meer wilt ontvangen van je Apple ID, tik je op Verzenden en ontvangen en deselecteer je je Apple ID.
  Hoe een afbeelding naar grijswaardenverf te converteren

Voorkom dat uw Mac berichten ontvangt van Apple ID

 • Start de Berichten-app op je Mac. Klik vervolgens op het menu Berichten in de linkerbovenhoek van het scherm en kies Voorkeuren.

 • Zorg er nu voor dat het iMessage-tabblad is geselecteerd en klik vervolgens op Afmelden.

10. Stop de synchronisatie van uw iPhone-notities met Mac

iCloud Drive is geselecteerd als het standaardaccount voor Notes om ervoor te zorgen dat uw notities kunnen worden gesynchroniseerd met Apple-apparaten die u bezit. U kunt er echter voor kiezen om notities lokaal op uw iPhone of iPad op te slaan.

 • Start de app Instellingen op uw iPhone. Kies nu Notities en zorg ervoor dat de schakelaar voor Op mijn “iPhone / iPad-account is ingeschakeld.

 • Tik daarna op Standaardaccount en zorg ervoor dat Op mijn iPhone/iPad is geselecteerd.

11. Schakel iCloud Drive uit in de Bestanden-app en Finder

Hoewel de Apple Files-app verschillende cloudopslagservices ondersteunt, waaronder Google Drive en Dropbox, is iCloud Drive de standaardoptie. Als u uw iOS-apparaat volledig wilt loskoppelen van uw Mac, moet u ervoor zorgen dat u de bestanden lokaal op uw apparaat opslaat of andere cloudopslagservices selecteert. Net als iOS kun je met macOS iCloud in Finder uitschakelen en ervoor kiezen om bestanden op andere locaties op te slaan.

Schakel iCloud Drive uit in de Bestanden-app

 • Open de Apple Files-app op je iPhone of iPad -> het tabblad Bladeren onderaan het scherm. Tik nu op het pictogram met de drievoudige stip in de rechterbovenhoek en kies Bewerken.

 • Schakel vervolgens de schakelaar voor iCloud Drive uit en tik vervolgens op Gereed om te bevestigen.

Schakel iCloud Drive uit in Mac’s Finder

 • Op Mac: Open Finder en klik vervolgens op het Finder-menu in de linkerbovenhoek van het scherm en kies Voorkeuren.

 • Schakel daarna het selectievakje links van iCloud Drive uit.

12. Safari-downloads alleen op iPhone beperken

De downloads van Safari worden automatisch opgeslagen in iCloud Drive, maar je hebt de vrijheid om de downloadlocatie te wijzigen. Afhankelijk van uw behoeften kunt u uw downloads lokaal opslaan of opslaan in uw gewenste cloudservice.

 • Om dat te doen, start u de app Instellingen op uw iPhone/iPad. Selecteer nu Safari en tik vervolgens op Downloads.

 • Selecteer vervolgens Op mijn iPhone/iPad om al uw downloads op uw apparaat te bewaren. Als u uw downloads op andere locaties wilt opslaan, tikt u op Overige en kiest u vervolgens de gewenste locatie.

Koppel uw iPhone of iPad gemakkelijk los van de Mac

Dus zo kun je je iPhone en Mac loskoppelen. Hoewel ik persoonlijk dol ben op het gebruik van de geïntegreerde ecosysteemfuncties die mijn MacBook en iPhone mij bieden, als je niet geïnteresseerd bent in dergelijke functies en je je apparaten gewoon afzonderlijk wilt gebruiken, kun je dat vrij eenvoudig doen, zoals we hebben uitgelegd in deze gids. Dus, vind je Apple’s functies zoals Continuïteit en Handoff leuk, of koppel je je Mac en iPhone los? Laat het ons weten in de reacties.

gerelateerde berichten