12 manieren om iPhone-zaklamp te repareren werkt niet

De zaklampfunctie van een iPhone wordt meestal gebruikt in weinig verlichte of donkere omgevingen. Apple heeft de zaklampfunctie toegankelijk gemaakt vanaf het vergrendelingsscherm van je iPhone, zodat je hem gemakkelijk kunt gebruiken wanneer dat nodig is. Ondanks dat deze functie zo is ontworpen dat hij goed werkt, is hij niet bestand tegen storingen. Maar als je geconfronteerd wordt met een iPhone-camera en zaklamp die niet werken op iPhone 7, 11 en 13, maak je dan geen zorgen, want in dit bericht zullen we je vertellen hoe je het probleem met de iPhone-zaklamp kunt oplossen.

Hoe iPhone-zaklamp te repareren werkt niet

Lees verder om meer te weten te komen over de mogelijke oplossingen om het probleem met de iPhone-camera niet in detail op te lossen.

Waarom werkt iPhone-zaklamp niet?

Voordat u de methoden kent om problemen met de iPhone-zaklamp op te lossen, moet u eerst weten waardoor de iPhone-camera en de zaklamp niet werken. U kunt de volgende punten lezen om de oorzaken te kennen.

  • Een softwareprobleem of bug kan ervoor zorgen dat de zaklampfunctie niet goed werkt.
  • Als uw apparaat een laag batterijniveau heeft, kan dit ook voorkomen dat de zaklamp of zaklamp wordt ingeschakeld.
  • Als uw iPhone warmer is dan gewoonlijk, staat deze mogelijk op het punt van oververhitting. Dus in dit geval kunt u een iPhone-zaklamp tegenkomen die niet werkt.
  • Dit probleem kan ook worden veroorzaakt als er apps op uw iPhone zijn die de zaklampfunctie gebruiken en ervoor zorgen dat deze niet wordt ingeschakeld wanneer dat nodig is.
  • Soms kan er ook een probleem zijn met de services, waardoor essentiële functies van uw apparaat, zoals de zaklamp, niet meer werken.

Om te verhelpen dat de zaklamp niet werkt op iPhone 11, zaklamp werkt niet op iPhone 13 en zaklamp werkt niet op iPhone 7-probleem, kunt u de onderstaande methoden volgen.

Methode 1: Laad je iPhone op

Als uw apparaat een laag batterijniveau heeft, kan dit ook voorkomen dat de zaklamp of zaklamp wordt ingeschakeld. U moet dus proberen uw apparaat op een stroombron aan te sluiten en het op te laden om het probleem met de iPhone-zaklamp op te lossen.

Afbeelding van StockSnap via Pixabay

Methode 2: Laat je iPhone afkoelen

Wanneer uw iPhone te heet wordt, kunt u het probleem met de iPhone-zaklamp tegenkomen die niet werkt. Dus in dit geval moet u stoppen met het gebruik van een oververhitte iPhone en de temperatuur van uw telefoon op natuurlijke wijze laten dalen en zodra uw iPhone is afgekoeld, zou de zaklamp van uw iPhone weer moeten gaan werken.

  Wat is Microsoft Edge Secure Network en hoe het te gebruiken?

Methode 3: Start het iOS-apparaat opnieuw op

U kunt uw iPhone opnieuw opstarten om het probleem met de iPhone-camera en zaklamp op te lossen. Er kan een bug op uw apparaat zijn die tot dit probleem kan leiden, dus het opnieuw opstarten van het apparaat helpt om bugs en glitches te verwijderen. Volg de onderstaande stappen om uw iOS-apparaat opnieuw op te starten.

  • Op iPhone zonder startknop: u moet de knop Volume omhoog of omlaag en de zijknop ingedrukt houden totdat de schuif om uit te schakelen zichtbaar is op het scherm. Daarna moet u de schuifregelaar voor uitschakelen vegen om uw apparaat uit te schakelen. Houd hierna de zijknop ingedrukt totdat het Apple-logo op het scherm verschijnt.

  • Op iPhone met startknop: u moet de zij-/bovenknop ingedrukt houden en vervolgens met de schuifregelaar voor uitschakelen vegen om uw iPhone uit te schakelen. Houd vervolgens de zij-/bovenknop ingedrukt om uw apparaat opnieuw op te starten.

Methode 4: gebruik Flashlight in Control Center

Als de zaklamp van uw iPhone niet werkt, kunt u de zaklampfunctie testen met behulp van het controlecentrum. U kunt ook de helderheid van de zaklamp beheren en aanpassen door gebruik te maken van de schuifregelaar.

1. Op een iPhone met Face ID: u moet vanuit de rechterbovenhoek van het scherm naar beneden vegen om toegang te krijgen tot het controlecentrum.

2. Op een iPhone met de Home-knop: u moet omhoog vegen vanaf de onderkant van het scherm om het controlecentrum te openen.

3. Tik vervolgens op het zaklamppictogram om te zien of het goed werkt.

Methode 5: Camera-app sluiten

In het geval van de iPhone gebruiken zowel de flitser van de camera als de zaklamp een vergelijkbare lamp, dus het is goed om de camera-app te sluiten terwijl u de zaklamp inschakelt om problemen te voorkomen. Als de camera-app op de achtergrond is geopend, moet u deze toepassing geforceerd afsluiten. Volg de onderstaande stappen om de camera-app geforceerd af te sluiten.

  • Als u een iPhone 8 of een eerder iPhone-model zoals de iPhone 7 gebruikt, moet u dubbelklikken op de startknop om de applicaties te zien die onlangs zijn gebruikt.
  • Als u een iPhone X of het nieuwste iPhone-model gebruikt, bijvoorbeeld iPhone 11 of iPhone 13, dan moet u vanaf de onderkant van uw scherm omhoog vegen en dan in het midden van uw scherm stoppen, dit toont u alle toepassingen die u momenteel hebt uitgevoerd.
  • Veeg vervolgens naar rechts of links om de camera-app te zoeken en veeg vervolgens omhoog om de camera-app te sluiten.

Methode 6: iOS-apparaat bijwerken

Als u uw iOS-apparaat niet hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie, kan dit een aantal bugs en glitches in uw iPhone veroorzaken, wat ertoe kan leiden dat de iPhone-zaklamp niet werkt. Dus je zou moeten proberen je iPhone bij te werken wanneer de nieuwe update beschikbaar is. Volg de onderstaande stappen om uw iOS-apparaat bij te werken en de zaklamp te repareren die niet werkt op het probleem met de iPhone 13.

1. Navigeer eerst naar de optie Instellingen op uw iPhone.

2. Tik hier op de optie Algemeen.

3. Tik vervolgens op de optie Software-update.

4. Klik hierna op de download- en installatieoptie, als er een bericht verschijnt waarin u wordt gevraagd apps tijdelijk te verwijderen omdat uw apparaat meer ruimte wil voor de update, tik dan op Doorgaan of Annuleren.

5. Als u wilt dat de update onmiddellijk wordt uitgevoerd, tikt u op de optie Installeren op het scherm. U krijgt ook de keuze om de software later te installeren door te kiezen voor Install Tonight of Remind Me Later.

6. Als u op ‘Installeer vanavond’ tikt en vervolgens uw iPhone aansluit voordat u gaat slapen, wordt uw iPhone ’s nachts automatisch bijgewerkt.

Methode 7: Schakel de energiebesparende modus uit

Wanneer u de energiebesparende modus op uw iPhone inschakelt, zijn sommige functies uitgeschakeld om de batterij van het apparaat te sparen. Wanneer de energiebesparende modus op de iPhone is ingeschakeld, verandert de kleur van het batterijniveau op uw iPhone in geel, wat voorheen groen was. De prompt Low Power Mode verschijnt automatisch wanneer het batterijpercentage op uw iPhone onder de 20 procent zakt. Dus als u de levensduur van de batterij van uw telefoon wilt behouden, kunt u uw apparaat altijd in de energiebesparende modus houden.

Maar de zaklamp van je iPhone is over het algemeen een van die functies die worden uitgeschakeld door de energiebesparende modus. U kunt de onderstaande stappen volgen om de energiebesparende modus uit te schakelen.

1. Navigeer eerst naar de app Instellingen op je iPhone.

2. Kies vervolgens de optie Batterij.

3. Tik ten slotte op om de optie Low Power Mode uit te schakelen.

Methode 8: gebruik cameraflitser

Als u de zaklamp van uw iPhone niet kunt inschakelen vanuit het Control Center, kunt u proberen deze in te schakelen vanuit de Camera-app op uw iPhone door de flitsfunctie in te schakelen. Als u deze methode wilt volgen, kunt u de onderstaande methoden proberen

1. Ga eerst naar de Camera-app op uw apparaat.

2. Ga vervolgens naar de videomodus.

3. Veeg daarna omhoog vanuit het onderste menu om meer opties weer te geven.

4. Tik ten slotte op het Flash-pictogram en kies de optie Aan.

Methode 9: Flashlight verwijderen uit het Control Center

U kunt de zaklampoptie uit het Control Center verwijderen en vervolgens weer toevoegen om het probleem met de zaklamp die niet werkt op te lossen. Hier leest u hoe u de zaklampoptie uit het Control Center kunt verwijderen.

1. Ga om te beginnen naar de app Instellingen op uw apparaat.

2. Kies vervolgens de optie Controlecentrum.

3. Tik daarna onder Inbegrepen bedieningselementen op het rode minpictogram voor zaklamp of zaklamp en tik op Verwijderen om uw actie te bevestigen.

4. Hierna, om de zaklampoptie weer toe te voegen, bladert u omlaag naar het gedeelte Meer bedieningselementen en tikt u op het pluspictogram voor Zaklamp.

Methode 10: iPhone-instellingen resetten

U kunt ook de optie iPhone-instellingen resetten op uw iPhone kiezen om de iPhone-zaklamp te repareren die niet werkt op het iPhone 13-probleem. Volg de onderstaande stappen als u deze methode wilt proberen.

1. Ga eerst naar de app Instellingen op je iPhone.

2. Tik daarom op de optie Algemeen en hier ziet u de optie iPhone overzetten of resetten.

3. Tik vervolgens op de optie Reset -> Reset alle iPhone.

Methode 11: Fabrieksinstellingen herstellen iPhone

Factory Reset is een extreme maatregel en het zou alle gegevens van je iPhone verwijderen. Hierna moet je helemaal opnieuw beginnen. Als u deze methode wilt proberen, kunt u de onderstaande stappen volgen om het probleem met de iPhone-camera op te lossen.

1. Navigeer eerst naar de optie Instellingen.

2. Ga daarom naar de optie Algemeen en hier vindt u de iPhone overzetten of resetten.

3. Tik vervolgens op Wis alle inhoud en instellingen.

Methode 12: Neem contact op met Apple Support

U kunt proberen contact op te nemen met Apple Support voor een professionele mening over wat u kunt doen om dit probleem met de iPhone-camera op te lossen. Apple biedt een online helpdesk die zowel artikelen als live ondersteuning biedt vanuit hun hoofdkantoor. Je kunt zoeken naar de iPhone-ondersteuningssite bij Apple-ondersteuning.

***

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel de iPhone-zaklamp kunt oplossen die niet werkt op het probleem met de iPhone 7, 11 of 13. Naast de methoden om het probleem op te lossen, hebben we ook de oorzaken gegeven om u de reden achter dit probleem te laten begrijpen. U kunt onze pagina controleren op updates en als u suggesties of vragen heeft, kunt u hieronder reageren.

gerelateerde berichten