12 onmisbare apps voor Windows 11 die u gewoon niet mag missen

Windows 11 is in veel opzichten aantoonbaar beter dan Windows 10, maar weet je wat het nog beter kan maken? Apps van derden.

Hoewel Windows 11 wordt geleverd met tal van nieuwe functies die de behoefte aan apps van derden minimaliseren, zijn er nog steeds veel manieren waarop u Windows 11 kunt verbeteren met behulp van apps.

Of u nu op zoek bent naar betere beveiliging, betere prestaties of het uiterlijk van Windows 11 wilt veranderen, er zijn veel apps om uw Windows 11-ervaring te verbeteren.

Om u te helpen de beste apps voor Windows 11 te vinden, som ik enkele van de meest populaire apps voor Windows 11 op.

IObit Driver Booster — Stuurprogramma’s automatisch bijwerken

Hoewel Windows 11 automatisch de vereiste stuurprogramma’s van uw pc kan bijwerken om deze te laten werken, heeft het nog steeds een zeer eenvoudige database met stuurprogramma’s en mist het meestal de nieuwste stuurprogramma’s. U hebt een app voor het bijwerken van stuurprogramma’s van derden nodig om alle stuurprogramma’s automatisch bij te werken, zelfs als u een oude pc hebt.

Ik raad ten zeerste aan IObit Driver Booster voor dit doel omdat het een uitgebreide database heeft van meer dan 8 miljoen stuurprogramma’s en het automatisch alle stuurprogramma’s bijwerkt met slechts twee klikken. Zelfs in de gratis versie wordt de downloadsnelheid niet zwaar beperkt en kun je de meeste van de nieuwste stuurprogramma’s downloaden.

Hoewel je met de pro-versie twee keer zo hoge downloadsnelheid kunt krijgen en een grotere database met enkele van de minder bekende stuurprogramma’s. Als alternatief kunt u ook geven Avast Driver Updater a try, waarvan bekend is dat het erg snel werkt en ook stuurprogramma-gerelateerde problemen kan oplossen.

Avast One — Beste antivirus voor Windows 11

Voor de beveiliging van uw pc is een antivirus-app nodig. Een pc-virusbedreiging is tegenwoordig echter de minste van de zorgen. Met zoveel afhankelijkheid van internet en online diensten, hebben we geavanceerde bescherming nodig die ervoor zorgt dat onze pc en online activiteiten veilig zijn. De beste alles-in-één beschermingsoplossing die ik heb gevonden is: Avast One.

Avast One beschermt uw pc niet alleen tegen malware en indringers met behulp van virusbescherming en firewall, maar het houdt ook uw online activiteiten veilig met behulp van meerdere tools. Het blokkeert automatisch trackers van adverteerders en beveiligt verbindingen met gevoelige websites zoals banken of online winkels.

Er is zelfs een ingebouwde onbeperkte VPN om u online anoniem te maken en toegang te krijgen tot beperkte inhoud. Het helpt ook bij het opschonen van uw pc en het bijwerken van apps om optimale prestaties en beveiliging te behouden.

  5 manieren om een ​​MD5-bestandscontrolesom te genereren (Windows en Android)

CCleaner — PC-optimalisatie-app

U wilt absoluut geen trage Windows 11-ervaring. Een Windows-optimalisatie-app zoals CCleaner kan ervoor zorgen dat uw pc soepel blijft werken door automatisch ongewenste gegevens op te schonen die uw pc in de loop van de tijd kunnen vertragen. CCleaner zoekt en verwijdert automatisch tijdelijke en ongewenste bestanden op uw pc om ervoor te zorgen dat deze in de loop van de tijd optimaal blijft presteren. U kunt ook handmatig delen van uw pc selecteren om ongewenste gegevens op te schonen.

Het heeft ook een heleboel andere tools, zoals een software-updater, schijfwisser en zelfs een registeropruimer. U kunt upgraden naar de Pro-versie om functies te krijgen zoals automatisch opschonen, browseropschoning en hun nieuwe tool voor het bijwerken van stuurprogramma’s.

ThisIsWin11 — Eenvoudig Windows 11 aanpassen

Een gratis Windows 11-app, ThisIsWin11 kunt u Windows 11 volledig aanpassen vanuit een enkele interface. Het scant automatisch uw pc om de meest voorkomende wijzigingen aan te bevelen die u kunt toepassen om uw Windows 11-ervaring te verbeteren. Het biedt tientallen wijzigingen, dus zorg ervoor dat u alles doorleest en alleen de wijzigingen toepast die u nodig hebt.

Naast het wijzigen van de Windows 11-instellingen, kunt u ook ingebouwde, niet-vereiste Windows 11-apps met één klik verwijderen. Er is ook een sectie Pakketten met de handigste apps van derden die volledig gratis zijn of een goede gratis versie hebben. U kunt hier apps selecteren om ze direct te installeren zonder ze in de browser te zoeken.

VLC Media Player — Beste mediaspeler voor Windows 11

Je hebt zeker een app nodig om al je mediagerelateerde behoeften te beheren, en er is geen betere gratis app dan VLC Media Speler. Het is een open-source app die eenvoudig en licht is en tegelijkertijd de meest uitgebreide lijst met video- en audioformaten ondersteunt.

Je kunt zowel lokale media afspelen als video’s streamen vanuit de VLC-interface, en de uitgebreide aanpassingsopties voor audio/video en ondertitels zorgen voor de beste ervaring. Als dat niet genoeg is, kun je altijd meer functies aan de speler toevoegen met honderden add-ons van derden gratis beschikbaar.

1Password — wachtwoorden veilig beheren

Een wachtwoordbeheerder is noodzakelijk omdat er zoveel websites zijn die een account nodig hebben, en overal hetzelfde wachtwoord gebruiken is niet veilig, aangezien één accounthack ertoe kan leiden dat alle accounts worden gehackt. 1Password is een van de beste wachtwoordmanagers die al uw wachtwoorden beveiligt in een gecodeerde kluis die is beveiligd met een wachtwoord en tweefactorauthenticatie.

U kunt niet alleen uw wachtwoorden beveiligen, maar u kunt ook gevoelige documenten opslaan met maximaal 1 GB aan ruimte. 1Password heeft speciale pakketten voor individuen, gezinnen en bedrijven, en u kunt elk pakket testen met behulp van de gratis proefperiode van 14 dagen.

  Hoe Windows 11 op te starten in de veilige modus

Als je meer wilt weten over 1Password, kun je onze diepgaande beoordeling van 1Password bekijken.

VeraCrypt — Maak gecodeerde schijven.

Ik heb al de nodige virus- en online beschermings-apps behandeld, maar versleutelde schijven kunnen u interesseren als u uw pc-beveiliging verder wilt upgraden. Gebruik makend van VeraCrypt, kunt u aangepaste versleutelde schijven maken met behulp van een deel van de ruimte op uw harde schijf. De gegevens op de schijf kunnen alleen worden ontsleuteld met het wachtwoord en zijn immuun voor aanvallen met brute kracht.

U kunt gevoelige gegevens veilig op deze schijven bewaren en zonder het wachtwoord heeft niemand toegang tot de gegevens, zelfs geen virus. Er is ook een verborgen schijffunctie die een nepschijf maakt die u kunt onthullen als iemand u dwingt om het wachtwoord te vertellen.

ProtonVPN — Beste VPN voor Windows 11

Of je nu anoniem online wilt blijven, toegang wilt krijgen tot beperkte inhoud of gewoon de ping in online games wilt verlagen, een VPN aanschaffen is een geweldig idee. Als je Avast One for VPN niet gaat gebruiken of een speciale VPN nodig hebt, raad ik ProtonVPN aan.

De gratis versie kent geen limieten en geeft je toegang tot 24 servers in 3 landen. Hoewel de verbindingssnelheid in de gratis versie wordt gesmoord, heb ik persoonlijk geen merkbare afname gevonden tijdens het spelen van games en browsen.

Met het Plus-abonnement kun je verbinding maken met 1500+ servers in 61 landen zonder dat dit ten koste gaat van de verbindingssnelheid. Andere functies zijn onder meer ad-blocker, dodemansknoptoegang tot beperkte streamingdiensten, P2P-bestandsdeling en meer.

Wat nog belangrijker is, het is gevestigd in Zwitserland, dus de strikte privacywetten van het land zorgen er ook voor dat geen enkele machtige partij met geweld toegang heeft tot uw gegevens.

7-Zip — Bestanden comprimeren/decomprimeren

Hoewel Windows 11 bestanden/mappen native kan comprimeren en decomprimeren, is die functie erg eenvoudig. Als je vaak met zip-bestanden werkt, moet je zeker een compressietool van derden aanschaffen, zoals 7-Zip. Hiermee kunt u snel meerdere bestanden tegelijk zippen/unzippen, en u kunt zelfs gegevens coderen voor beveiliging.

U kunt compressieniveaus/-methoden en zelfs blokgrootte selecteren, zodat u ook grote bestanden kunt comprimeren. U kunt ook archieven beheren en bijwerken omdat het meerdere opties heeft om bestaande gecomprimeerde bestanden bij te werken.

Het is licht, gratis en werkt rechtstreeks vanuit het contextmenu. Eerlijk gezegd is er geen nadeel aan het hebben van deze app, want het is een rechtstreekse upgrade naar de native functie.

Internet Download Manager — Downloads beheren

Als u vaak grote bestanden downloadt, moet u een speciale downloadmanager gebruiken in plaats van de browser. Internet Download Manager is een van de beste downloadmanagers die downloads tot 5 keer kan versnellen door meerdere verbindingen met de downloadbron te maken.

Ik heb al veel downloadmanagers gebruikt en Internet Download Manager heeft bewezen het meest consistent te zijn in het verhogen van de downloadsnelheid, waar ik ook download. Het neemt automatisch alle downloadlinks over waarop u klikt en laat u deze beheren in de interface.

  Screenshots maken op een Surface-tablet en laptop met touchscreen in Windows 10

U kunt downloads pauzeren/hervatten, downloads plannen, website-inhoud in bulk downloaden, downloads beperken, downloads scannen op virussen en nog veel meer. Het heeft een volledig functionele gratis proefperiode van 30 dagen en daarna moet je de app kopen.

Greenshot — Screenshot-app

Hoewel Windows veel manieren biedt om schermafbeeldingen te maken, heb je nog steeds een speciale schermafbeeldingstool nodig als je betere controle wilt. Ik raad altijd aan Greenshot voor Windows omdat het open-source en volledig gratis is. Het biedt meerdere manieren om schermafbeeldingen te maken en u kunt ze automatisch opslaan op een vooraf ingestelde locatie.

U kunt ook automatisch schermafbeeldingen uploaden naar online fotobeheerwebsites of ze gewoon kopiëren/plakken waar u maar wilt. Hoewel het een ingebouwde afbeeldingseditor heeft, is het minimaal en biedt het alleen basisannotaties. Als het bewerken van screenshots belangrijk voor je is, raad ik het aan PicPick in plaats daarvan omdat het een volwaardige afbeeldingseditor heeft.

Braina — Cortana-alternatief

Ook al zal Cortana je in Windows 11 niet lastig vallen als je de functie niet wilt gebruiken, maar als je toch een AI-assistent wilt, dan Braina kan een prima vervanging zijn. Het doet vrijwel alles wat Cortana kan doen en nog veel meer.

U kunt online dingen zoeken, op de pc zoeken, apps/bestanden openen, vragen stellen, schema’s en herinneringen beheren, en eigenlijk alles wat Cortana nog meer kan doen.

Over zijn unieke functies gesproken, het kan spraak-naar-tekst gebruiken om overal in je stem te typen, de pc volledig met spraak bedienen met je telefoon, aangepaste toetsenbord-/muismacro’s maken, tekst-naar-spraak en complexe wiskundige problemen oplossen.

Het team achter Braina probeert maak een kunstmatige hersensoftware die cognitieve vermogens heeft zoals mensen. Hoe meer u met de app praat, hoe beter deze wordt. Je kunt hem helpen nieuwe dingen te leren, en hij zal de volgende keer dat je er vragen over stelt, onthouden.

Eindwoorden

Ik geloof dat een driver-updater, antivirus en pc-optimalisatie-app nodig zijn voor stabiele pc-prestaties en beveiliging, en de apps die ik heb aanbevolen behoren tot de beste in hun categorie. Hoewel als je meer wilt, de rest van de apps je Windows 11-ervaring zeker perfect zullen afronden.

Verbeter uw Windows 11-ervaring met deze registerhacks.

En als je Windows 11 nog steeds niet hebt, bekijk dan deze bestseller Windows 11-laptop.

gerelateerde berichten