12 Open source en commerciële wachtwoordmanager voor teams

Een betere manier om uw teamwachtwoord te beheren!

Hoe beheer je je wachtwoord? Houd je nog steeds een Excel-blad bij en deel je het met het hele team?

Ik begrijp dat het delen van referenties via Excel-werkbladen werkt, maar het is erg ingewikkeld en niet veilig genoeg.

Er is een betere en veiligere manier om het wachtwoord van uw team te delen, dankzij de volgende fantastische tools. Maar, voordat u in de lijst met hulpprogramma’s komt, waarom heeft u de wachtwoordbeheerder nodig?

Wanneer u in een team werkt en meerdere producten, applicaties, servers en infrastructuur beheert, is de kans groot dat u over enkele generieke referenties beschikt. Ieder van de teamleden zal de inloggegevens gebruiken. En het plezier begint wanneer iemand het wachtwoord verandert en niet communiceert met de rest van de leden.

Heb je deze situatie gehad?

Om de generieke referenties op een betere manier te beheren, zijn er meerdere open-source, GRATIS en commerciële Password Manager-tools beschikbaar om te gebruiken.

Laten we ze verkennen.

KeePass

KeePass is een open-source wachtwoordveilige tool die gemakkelijk te gebruiken en licht van gewicht is. U kunt alle typen (FTP, SMTP, Console, Firewall, Website, Leden, etc.) wachtwoorden opslaan.

Alle wachtwoorden worden opgeslagen in een enkele database, beveiligd met een uniek hoofdwachtwoord of een sleutelbestand. Dus de sleutel hier is om het hoofdwachtwoord veilig en beschermd te houden, omdat hierdoor alle opgeslagen wachtwoorden in een database kunnen worden ontgrendeld.

De wachtwoorddatabase is versleuteld met AES- en Twofish-algoritmen, dus u weet dat deze veilig is. Officiële download is beschikbaar voor Windows en draagbaar. Er zijn echter veel onofficiële downloads beschikbaar voor verschillende platforms zoals Linux, Android en Mac OSX.

De draagbare versie maakt het leven veel gemakkelijker omdat je die op een USB-stick kunt gebruiken en op elke Windows-computer kunt aansluiten, wanneer je maar wilt. Enkele van de vermeldenswaardige functies zijn:

 • Exporteer wachtwoordinvoer in CSV-, XLS-, TXT-, XML- en HTML-indeling
 • Importeren uit TXT en CSV
 • Genereer willekeurig wachtwoord
 • Zoek het wachtwoord
 • Weet wanneer het is gemaakt, gewijzigd en verloopt

paswerk

Beste lokale wachtwoordbeheerder voor uw bedrijf.

paswerk biedt het voordeel van effectief teamwerk met bedrijfswachtwoorden in een volledig veilige omgeving. Medewerkers hebben snel toegang tot al hun wachtwoorden, terwijl de rechten en acties nauw worden gecontroleerd en beheerd door lokale systeembeheerders.

  Fix Firefox-verbinding reset fout

Alle gegevens worden gecodeerd met behulp van het AES-256-algoritme terwijl ze veilig worden opgeslagen op uw server en alleen worden beheerd door systeembeheerders. Passwork draait op PHP en MongoDB, terwijl het op Linux en Windows kan worden geïnstalleerd met of zonder Docker.

Nog enkele kenmerken:

 • Helderheid. Creëer een handige op mappen gebaseerde structuur voor het opslaan van wachtwoorden
 • efficiëntie. Voeg wachtwoorden handmatig toe vanuit bronnen of importeer ze uit een bestand
 • Beheer. Configureer de LDAP-integratie, SSO-verificatie en automatiseer beveiligingscontroles
 • Teamwerk. Nodig collega’s uit voor gedeelde mappen, beheer gebruikersrechten en ontvang rapporten over alle activiteiten
 • Gemak. Vind snel en gemakkelijk geldige wachtwoorden met teksttags en kleurlabels

Passwork is geschikt voor bedrijven van elke omvang en is beschikbaar via webbrowsers, mobiele apparaten en browserextensies.

Keeper

Met verbazingwekkende eigenschappen, Keeper-beveiliging brengt wachtwoordbeheer naar een heel ander niveau. Het is een geweldig hulpmiddel om uw wachtwoorden op te slaan en weg te blijven van de volgende cyberaanval. En dat verzin ik niet zomaar. Keeper Security wordt vertrouwd door merken als Google, Samsung en Amazon. Dat spreekt voor zich!

Deze tool elimineert letterlijk het risico van een datalek met functies zoals:

 • Privékluizen voor elke gebruiker
 • Genereert automatisch sterke wachtwoorden
 • Eenvoudig en veilig mappen delen
 • Beveiligde bestandsopslag
 • Elegant beheerderspaneel
 • Inforijke rapporten en auditscores voor beveiligingscontroles

Een ander cool ding over deze tool is dat deze beschikbaar is voor bijna alle apparaten, inclusief laptops, pc, mobiel en tablets. De zakelijke versie kost $ 2,50/maand/gebruiker en wordt ook geleverd met een gratis proefversie.

1Wachtwoord

Voor slechts $ 7,99 / gebruiker / maand kunt u een van de veiligste wachtwoordmanagers voor uw bedrijf in handen krijgen. 1Wachtwoord stelt u in staat om uw team aan boord te nemen en binnen enkele minuten onmiddellijk te beginnen met het beveiligen van hun activa.

Het wordt geleverd met een uitstekend beheerderspaneel om u te helpen alles te zien dat uw aandacht vereist, zoals beveiligingsproblemen en een overzicht van hoe uw bedrijf 1Password gebruikt. Dit helpt ook enorm bij het verhogen van de productiviteitsniveaus van uw teamleden.

Afgezien daarvan zijn enkele hoofdkenmerken van deze service:

 • Mogelijkheid om groepen te maken en machtigingen toe te wijzen aan bepaalde leden
 • Genereer inzichtelijke rapporten
 • Controleer elke bedrijfse-mail op mogelijke inbreuken
 • Multi-factor authenticatie afdwingen
 • Stel beveiligingsbeleid in en voeg regels toe voor betere preventie
  6 tips om uw Samsung Watch meer Google-y . te maken

1Password heeft een briljant ondersteuningsteam om al uw twijfels en zorgen onmiddellijk aan te pakken. Het is ook belangrijk om te vermelden dat het volledig AVG-compatibel is en wordt vertrouwd door bedrijven als IBM, Dropbox en Slack.

U kunt er gratis op springen om zelf te kijken of het geschikt is voor uw bedrijf.

hyperkluis

Perfect gebouwd voor IT-teams. hyperkluis stelt u in staat niet alleen de gebruiker en het wachtwoord op te slaan, maar ook allerlei relevante velden – poort, server, verbindingsdetails, licentie, enz.

Enkele van de functies zijn.

 • Meer dan 50 wachtwoordsjablonen voor populaire services
 • Meerdere beveiliging – 2FA, Salt, PBKDF2, Iteraties, etc
 • Categoriseer de inloggegevens

Dashlane

Weet jij Dashlane heb je een businessplan?

U kunt meerdere apparaten gebruiken om de inloggegevens te maken, te delen en te beheren. Dashlane is een op SaaS gebaseerde oplossing en de prijs begint vanaf $ 4 per maand. Laten we eens kijken naar enkele van zijn functies.

 • Ingebouwde wachtwoordgenerator om een ​​uniek en veilig wachtwoord te creëren
 • Deel wachtwoorden veilig met teamleden of groepen
 • 2-FA integratie
 • Automatisch aanvullen

Het voordeel van het gebruik van een cloudgebaseerde wachtwoordbeheerder zoals Dashlane is dat alle inloggegevens worden gesynchroniseerd, zodat u ze overal kunt openen – Android, iOS, Linux, MAC, Windows. Ga je gang en probeer het eens om te zien hoe het werkt.

Enpass

Bewaar alle gevoelige informatie (wachtwoord, account, licentie, notities, pincode, enz.) lokaal op uw apparaat. Enpass is een platformonafhankelijke oplossing en werkt op een draagbaar apparaat zoals: Apple Watch en Android-slijtage.

Enpass kreeg een optionele functie om uw gegevens te synchroniseren met een cloudprovider zoals Google Drive, Box, One Drive, iCloud. Maar maak je geen zorgen; alle gegevens worden versleuteld met AES-256 voor de synchronisatie. De volgende zijn enkele van de kenmerken ervan.

 • Importeren uit andere wachtwoordbeheerders
 • Wees georganiseerd met mappen en submappen
 • Ingebouwde controle om u bewust te maken van een zwak of sterk wachtwoord
 • Ondersteun wachtwoordrecepten om een ​​uitspreekbaar wachtwoord te genereren

Met behulp van een browserextensie hoeft u de gebruiker en het wachtwoord niet handmatig in te voeren; in plaats daarvan automatisch aanvullen.

pasbout

Een open-source en zelf-gehoste oplossing. pasbout is gebouwd voor de teams, en de onderstaande afbeelding legt uit hoe het werkt!

Als u de installatie en het beheer niet zelf wilt beheren, kunt u hun door de cloud gehost oplossing.

  Hoe Ubuntu Server 21.04 via USB te installeren

Als alternatief kunt u proberen Kamatera of DigitalOcean die Passbolt-servers via de markt aanbiedt.

Bitwarden

Gebruik het voor een persoonlijk, team of een hele organisatie. Bitwarden maakt gebruik van multi-beveiligingsalgoritmen en is beschikbaar als self-hosted of SaaS.

Als u ervoor kiest om zelf te hosten, kunt u dit doen op Windows, Linux, macOS en Docker. Laten we eens kijken naar enkele van hun functies.

 • Audittrail van de actie van de gebruiker
 • Geef de gebruiker toegang tot een wachtwoord indien nodig met ACL en gebruikersgroepen.
 • Deel met andere teamleden.
 • Duo Security voor verbeterde beveiliging

Ga aan de slag met GRATIS Plan om te zien hoe gemakkelijk het is om te gebruiken.

Psono

Psono is een bedrijfsklare open-source wachtwoordbeheerder met de volgende functies.

 • Multifactor-authenticatie met ondersteuning van Duo, Google Authenticator en Yubikey
 • Wachtwoordsynchronisatie voor gebruik op meerdere apparaten
 • Meerdere coderingsniveaus
 • Ingebouwde controle

Enterprise-editie ondersteunt LDAP-integratie, controlelogboekregistratie en meer.

Wachtwoord veilig

Een gratis open source met meer dan 4 miljoen downloads. Wachtwoord veilig is een van de populaire en is beschikbaar in meerdere talen.

Een hoofdwachtwoord beschermt de wachtwoorddatabase.

LastPass

Een populaire keuze voor persoonlijk of zakelijk gebruik. LastPass voor bedrijven is een geweldige manier om alle IT-gerelateerde wachtwoorden te beveiligen.

LastPass biedt een oplossing op bedrijfsniveau, zoals LDAP- en AD-federatieve integratie, waardoor het voor een werknemer gemakkelijk wordt om zijn bestaande inloggegevens te gebruiken. Alle inloggegevens worden centraal beheerd. Ze worden vertrouwd door meer dan 40.000 organisaties wereldwijd en bieden een proefversie aan.

Conclusie

Het opslaan van wachtwoorden kan een nachtmerrie zijn als je in een groot team werkt, en ik hoop dat de bovenstaande tools je helpen het werk te vergemakkelijken. Laat niemand uw wachtwoord stelen; gebruik de juiste tools om te beschermen en te beheren.

Trouwens, waar bewaar je applicatiegeheimen zoals API-sleutel, privésleutel, enz.?

GitHub?

niet doen!

Bekijk deze geheime managersoftware om referenties binnen applicaties te beheren.

gerelateerde berichten