12 oplossingen voor YouTube-fout 400 op Android

YouTube is door elke leeftijdsgroep veruit de meest gebruikte applicatie voor meerdere doeleinden. Of de reden nu een educatief, amusements- of speldoel is, het is inderdaad een go-to-applicatie voor de meeste gebruikers. Een van de beste aspecten van YouTube is de toegankelijkheid op bijna alle apparaten. Je kunt eenvoudig YouTube-video’s streamen op je laptop, pc, iPad, iPhone en Android-telefoon. Met goede streaminggegevens kun je eenvoudig onbeperkt video’s op YouTube op je telefoon bekijken. Hoewel een groot deel van de gebruikers Android-telefoons gebruikt om YouTube-video’s te bekijken, zijn er een aantal problemen die kunnen optreden op deze smartphones tijdens het gebruik van de applicatie. YouTube-fout 400 op Android is een van die problemen die vaak voorkomen bij het openen van de startpagina van YouTube. Als er ook een probleem was met de server 400 op uw Android tijdens het starten van de app, dan bent u bij ons aan het juiste adres voor een snelle oplossing. In onze gids van vandaag zullen we ons concentreren op YouTube-serververbindingsfout 400, de redenen die deze veroorzaken, en meerdere oplossingen hiervoor. Laten we dus zonder verder oponthoud aan de slag gaan met het oplossen van fout 400 vanaf uw smartphone.

12 oplossingen voor YouTube-fout 400 op Android

Fout 400 op je Android-apparaat tijdens het starten van YouTube kan optreden vanwege meerdere problemen. Als u dit probleem al geruime tijd opmerkt, kunnen enkele van de volgende vermelde redenen dit veroorzaken:

  • Error 400 kan gewoon optreden als de YouTube-applicatie zelf kapot is.
  • Een andere prominente oorzaak van het probleem is een onstabiele internetverbinding die geen verbinding kan maken met de YouTube-server.
  • YouTube-cache kan ook fout 400 op je mobiele telefoon activeren.

  • Als je VPN hebt ingeschakeld, kan het voorkomen dat YouTube goed werkt, wat resulteert in de fout.
  • Als je Android-telefoon of YouTube-applicatie bugs bevat, kunnen deze een andere reden zijn voor fout 400.

Hoewel fout 400 om verschillende redenen wordt geactiveerd op uw Android-telefoon, kan deze eenvoudig worden opgelost door zorgvuldig een aantal oplossingen uit te proberen. Hier zijn enkele van de geteste en beproefde oplossingen die we voor u hebben verzameld:

Opmerking: de instellingen van Android-apparaten kunnen variëren. Controleer de instellingen van uw apparaat en ga verder met de stappen. De volgende methoden worden uitgevoerd op de Vivo 1920.

Methode 1: basismethoden voor probleemoplossing

1. Start de app opnieuw

Een van de eerste dingen die u kunt proberen, is de YouTube-applicatie opnieuw te starten. Het is een uiterst nuttige methode die helpt bij het oplossen van problemen met kleine storingen waardoor u de app mogelijk niet foutloos kunt gebruiken. Dat doe je door simpelweg af te sluiten YouTube van de achtergrond. Nadat de app is gesloten, wacht je een paar seconden en open je de app opnieuw op je Android.

1. Tik op je Android-telefoon op de drie verticale lijnen onderaan om de achtergrond-apps te openen.

2. Tik nu op het X-pictogram om de YouTube-app op de achtergrond te sluiten.

3. Start na een paar seconden YouTube op je apparaat en controleer of het goed werkt zonder fouten.

2. Los het probleem met de internetverbinding op

Als een simpele herstart van de applicatie je niet heeft geholpen met de fout en er was een probleem met de server 400 tijdens het gebruik van YouTube, moet je de internetverbinding op je apparaat controleren. Fout 400 is in de eerste plaats een verbindingsprobleem en elk soort server- of verbindingsprobleem kan ervoor zorgen dat u geen YouTube-inhoud kunt bekijken. U moet dus controleren of de gegevensverbinding van uw apparaat zwak is of niet. U kunt uw internetverbinding verifiëren met behulp van de onderstaande stappen:

1. Start Instellingen in de app-lade van uw Android-apparaat.

2. Als u Wi-Fi gebruikt, tikt u op de Wi-Fi-optie.

3. Schakel vervolgens Wi-Fi uit en maak opnieuw verbinding met uw netwerk.

Als u een zwakke internetverbinding lijkt te hebben met uw mobiele netwerk, kunt u proberen de internetsnelheid te verhogen met behulp van onze gids over Hoe u de internetsnelheid op uw Android-telefoon kunt verhogen.

3. Start het Android-apparaat opnieuw op

U kunt ook proberen uw Android-apparaat opnieuw op te starten als de fout niet lijkt op te houden door simpelweg de app opnieuw te starten of een internetverbinding te configureren als er een probleem was met de server 400. Op deze manier kunt u verschillende technische storingen en andere kleine problemen oplossen in Je toestel. Hoewel het herstarten van een smartphone een gemakkelijke taak is, kunt u onze handleiding over het opnieuw opstarten of opnieuw opstarten van uw Android-telefoon raadplegen om meerdere manieren te ontdekken om dit te doen.

4. Meld u opnieuw aan met Gmail-ID

De laatste methode die we vandaag gaan bespreken om YouTube-fout 400 op Android op te lossen, is uitloggen en opnieuw inloggen met je Gmail-ID op Android. Om dit te doen, moet u eerst uw account van uw mobiele telefoon verwijderen en vervolgens opnieuw toevoegen.

1. Open de app Instellingen, tik op Account en synchronisatie.

2. Tik nu op de Gmail-ID waarmee u bent aangemeld.

3. Tik vervolgens op uw Google-ID.

4. Selecteer ten slotte Account verwijderen onderaan.

5. Start nu Instellingen opnieuw en tik op Google.

6. Tik daarin op je profiel en selecteer Nog een account toevoegen.

7. Nadat de stappen zijn uitgevoerd, start u YouTube opnieuw op uw mobiel en controleert u of de fout is opgelost.

Methode 2: Stel de juiste datum en tijd in

Ook al is dit een zeldzaam probleem om YouTube-fout 400 op Android te activeren, maar als de datum- en tijdinstellingen op je telefoon onjuist zijn, kun je de foutmelding zonder waarschuwing zien. Daarom moet u deze instellingen aanpassen en instellen op automatisch om het probleem op te lossen.

1. Open de applicatie Instellingen op uw smartphone.

2. Tik nu op de optie Systeembeheer.

3. Tik vervolgens op Datum en tijd in de lijst met opties.

4. Schakel Auto in om de instellingen voor datum en tijd te wijzigen.

Methode 3: YouTube-cache wissen

De volgende methode die u kunt proberen om fout 400 van uw Android-apparaat te verwijderen, is door de YouTube-cache te verwijderen. Door de gegevens van YouTube te wissen, kunt u alle mappen wissen die op uw apparaat zijn opgeslagen. Deze methode helpt je ook om bugs en andere soortgelijke problemen op te lossen.

1. Navigeer naar de app Instellingen van je telefoon en open deze.

2. Open nu Apps & machtigingen.

3. Tik vervolgens op App-beheer in de lijst met opties.

4. Zoek nu YouTube in de lijst en open het.

5. Tik verder op Opslag in de app-info.

6. Tik daarin eerst op Gegevens wissen en vervolgens op Cache wissen.

Methode 4: YouTube-app updaten

Een verouderde app kan ook een van de belangrijkste redenen zijn achter verbindingsfout 400 met de YouTube-server. Als de laatste update van uw applicatie in behandeling is, kunt u deze bijwerken door de volgende stappen uit te voeren:

1. Start het Play Store-hulpprogramma op uw Android-apparaat.

2. Voer vervolgens in de bovenstaande zoekbalk YouTube in om het te openen.

3. Als er een update in behandeling is, tikt u op Update om de nieuwste versie te downloaden.

Methode 5: Android-apparaat bijwerken

Als het updaten van YouTube je niet heeft geholpen, kun je proberen je Android-telefoon bij te werken. Het gebruik van een verouderd besturingssysteem op je mobiel kan ook leiden tot verschillende soorten fouten en problemen binnen de YouTube-app. Daarom moet u uw apparaat regelmatig up-to-date houden om mogelijke fouten en bugs op te lossen. U kunt onze handleiding raadplegen over Android handmatig bijwerken naar de nieuwste versie en verder gaan met het oplossen van dit probleem.

Methode 6: YouTube-updates verwijderen

Je kunt ook app-updates verwijderen om YouTube-fout 400 op Android op te lossen. Als het wissen van de cache en gegevens u niet helpt bij het oplossen van de fout bij het starten van de app, moet u deze herstellen naar de standaardversie door de update te herstellen. U kunt meer te weten komen over het verwijderen van een update door onze handleiding over het downgraden van de Android-app te lezen zonder de installatie ongedaan te maken.

Methode 7: Forceer stop YouTube-app

Als er een probleem was met de server 400, zelfs na het uitvoeren van meerdere hierboven beschreven methoden, moet je proberen de YouTube-app geforceerd te stoppen op je apparaat. Het is bekend dat deze methode app-gerelateerde problemen oplost, waaronder het crashen van apps en het niet laden van inhoud. Dus, om al deze problemen op te lossen, probeer de onderstaande stappen zorgvuldig uit:

1. Open Apps & machtigingen in de instellingen van uw Android-telefoon.

2. Tik vervolgens op App-beheer om YouTube vanuit de lijst te openen.

3. Tik ten slotte bovenaan op Forceer stop.

4. Tik nu op OK om uw acties te bevestigen.

Methode 8: VPN uitschakelen

Zoals vermeld in de redenen achter fout 400 op Android hierboven, resulteert YouTube vaak in de fout vanwege ingeschakelde VPN zoals ProtonVPN, NordVPN, enz. op uw apparaat. Virtual Private Network (VPN), indien ingeschakeld, maakt een ander IP-adres aan dan het werkelijke IP-adres dat tussen verbinding met een YouTube-server kan komen. Daarom moet u de VPN op uw mobiel uitschakelen met behulp van de volgende stappen:

1. Tik in de app Instellingen van je Android op Andere netwerken en verbindingen.

2. Tik nu op VPN.

3. Tik daarin op VPN uitschakelen om YouTube-fout 400 op te lossen.

Methode 9: Netwerkinstellingen resetten

Een andere methode die kan worden geïmpliceerd om fout 400 op te lossen, is het resetten van de netwerkinstellingen van uw Android-telefoon. Om toegang te krijgen tot een video op YouTube, stuurt het Internet Protocol (IP)-adres een verzoek naar de server van de app. Als er een probleem was met de server 400 met uw apparaatnetwerk, zou u de instellingen moeten resetten, omdat hierdoor uw vorige en momenteel opgeslagen instellingen naar de standaardinstellingen worden gewist.

1. Open hiervoor Instellingen van uw apparaat en tik op Systeembeheer.

2. Tik vervolgens op Back-up en reset.

3. Tik in het volgende venster op Netwerkinstellingen resetten.

4. Tik hieronder op Instellingen resetten.

5. Bevestig het proces door opnieuw op Instellingen resetten te tikken.

***

We hopen dat onze Fixes for YouTube-fout 400 op Android-gids informatief, uitgebreid en gedetailleerd genoeg was om u vertrouwd te maken met fout 400, de redenen die ertoe hebben geleid en meerdere oplossingen die u kunnen helpen de fout op te lossen. Als u vragen of suggesties voor ons heeft, kunt u deze achterlaten in de opmerkingen hieronder.

  Hoe het nieuwe donkere thema van YouTube op je iPhone te activeren

gerelateerde berichten