12 Star Tracker-apps voor astrofotografie (iOS en Android)

Star-tracker-apps transformeren het beeld dat u naar de nachtelijke hemel kijkt. Het nachtelijke uitzicht op de lucht is het ding dat de kracht heeft om bijna iedereen te fascineren.

Het voelt fascinerend om naar de lucht te staren, vooral ’s nachts, en getuige te zijn van de beweging van sterren en de maan. De schoonheid van de nachtelijke hemel versterkt de passie voor astrofotografie bij mensen.

Wat is astrofotografie?

Astrofotografie wordt ook wel astronomische beeldvorming genoemd. Het is de fotografie van astronomische objecten zoals sterren, maan, hemelse gebeurtenissen en objecten die aan de nachtelijke hemel verschijnen. Professionele astronomische fotografen gebruiken hoogwaardige camera’s met telescopen om de diepe nachtelijke hemel vast te leggen.

Je hebt misschien gezien dat veel mensen graag nachtelijke hemelfoto’s delen op hun sociale mediakanalen. Instagram staat vol met astronomische beelden. Een paar van dergelijke Instagram-profielen zijn onder meer vanishingphotons, alexistrigot, the_ita_moon, enz.

De beelden die deze mensen maken, kunnen iedereen inspireren om zulk buitengewoon werk te doen. De vraag die bij je opkomt is echter of je het kunt doen zonder een high-end camerabudget. Het antwoord is ja. Dankzij het nieuwe tijdperk hebben smartphones een klinkende camerakwaliteit met ondersteuning voor innovatieve apps.

Beste apparaten voor astrofotografie

Sommige apparaten zijn in staat om ongelooflijke astrofotografie-opnamen te maken, die als volgt zijn:

Deze apparaten elimineren de noodzaak om te besteden aan dure astrofotografiecamera’s.

Een betrouwbare camera en een goede verwerkingsapp zijn de twee cruciale onderdelen van astrofotografie. Een goede smartphone heeft de beste sterrentracker-app nodig voor nachtfotografie.

Als je geïnteresseerd bent in astrofotografie, laten we dan eens kijken naar de beste apps die je kunt proberen voor het maken van nachtelijke hemelfoto’s.

Apps voor Android

Star Tracker – Mobiele hemelkaart

Met deze Star Tracker-app voor Android kun je sterren, planeten en sterrenbeelden verkennen en lokaliseren. U kunt alle deepsky-objecten lokaliseren en de beweging direct vastleggen. Deze applicatie werkt ook offline. Het past op de schermgrootte van 3,5 tot 12,9 inch voor elke resolutie.

  Bekijk de nieuwste middelgrote berichten in het iOS-meldingscentrum

Met deze app kun je de zon, de maan, enkele planeten in het zonnestelsel, meer dan 8000 sterren en 88 sterrenbeelden zien. Het hoogwaardige grafische display maakt uw astrofotografie uitzonderlijk. Je kunt ook genieten van de pro-versie van deze app om nog veel meer opwindende functies te ontgrendelen.

Stellarium Mobile – Sterrenkaart voor Android

Stellarium Mobile is een app voor het volgen van de nachtelijke hemel waarmee je op elk moment de meest realistische lucht kunt verkennen. U moet uw telefoon naar de lucht richten, die het object voor u zal detecteren.

Hiermee kun je de sterrenbeelden leren en de satelliet verkennen die boven je hoofd passeert. Je kunt inzoomen op satellieten en planeten en luchtfoto’s maken. Hiermee kunt u de 3D-weergave van verschillende planeten in het zonnestelsel ontdekken. Deze applicatie kan worden geïnstalleerd op Android-versie 6.0 en hoger.

Luchtkaart

De Sky Map-app werkt als een planetarium dat in de hand wordt gehouden voor je Android-apparaat. U kunt deze applicatie gebruiken voor het detecteren van sterren, nevels, planeten en meer. Oorspronkelijk werd het ontwikkeld als Google Sky Map. Maar nu is het gedoneerd aan de open source-gemeenschap.

SkyView® Lite

De SkyView® Lite-app elimineert de noodzaak om een ​​professionele telescoop of camera aan te schaffen, omdat deze u begeleidt bij het verkennen van de locaties van de hemelobjecten, sterrenbeelden, planeten en meer. Het beschikt over groene en rode nachtmodi die u helpen uw nachtzicht te behouden.

Met deze functie kun je tijdreizen en naar elke hemel van elke datum en tijd in het verleden of in de toekomst springen. U kunt de afbeeldingen die u maakt met deze app direct delen op sociale media.

Star Walk 2 Ads+ Sky Map View

Star Walk 2 is een geweldige astronomiegids die je helpt om de hemel zowel overdag als ’s nachts te lokaliseren en te identificeren. Met deze app kun je gemakkelijk sterren, sterrenbeelden, asteroïden, satellieten, kometen en andere objecten identificeren.

U moet uw smartphone naar de lucht richten en de hele reeks objecten wordt onthuld. Hiermee kunt u zelfs objecten in de verre ruimte verkennen. Deze applicatie, hoewel gratis te downloaden, biedt echter in-app-aankopen.

Star Tracker: Nachtelijke hemelkaart

Star Tracker is een andere goede astrofotografie-app waarmee je het Planetarium snel kunt detecteren. Het toont een 3D-model van het zonnestelsel. Met deze tracker kunt u ook 3D-ruimtevaartuigen en ruimteverkenningsmodellen verkennen. Het beschikt over een astronomische kalender om u op de hoogte te stellen van verschillende hemelse gebeurtenissen.

  3 gratis GIF-toetsenborden voor iOS 8

Star Tracker biedt u de beste 3D-simulatie van de ruimte en laat u uitzonderlijke foto’s maken van ruimtevoorwerpen. Het bevat ook een ‘wat is er nieuw’-gedeelte waarmee u op de hoogte kunt blijven van het laatste astronomische nieuws en updates.

Sky Tonight – Gids voor sterrenkijkers

Vito Technology presenteert deze astrofotografie-app Sky Tonight. Het is een van de onlangs gelanceerde apps die zijn ontworpen om u te helpen de lucht te verkennen.

U kunt de realtime locaties van de ruimtevoorwerpen vinden door uw apparaat gewoon naar de lucht te richten. Met de tijdmachine die erin zit, kun je de posities van de hemellichamen op verschillende datums en tijden identificeren.

Met deze app kun je de luchtobjecten eenvoudig filteren op basis van de visuele helderheid. Het helpt je ook op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en evenementen.

Door op het object te tikken, kunt u er gedetailleerde informatie over bekijken. De astronomische kalender informeert u over verschillende hemelse gebeurtenissen en weersvoorspellingen.

Apps voor iPhone

FotoPillen

Leg unieke luchtmomenten vast met deze iPhone-app PhotoPills. Hiermee kunt u uw fantasierijke zon, maan, sterren en melkweg eenvoudig in echte foto’s veranderen.

Het heeft verschillende tools voor locatieverkenning en informatie over zonsopgang/zonsondergang, blauw uur, gouden uur, enz. Met de rekenmachines kunt u lange belichtingstijden, sterren spotten, timelapse, hyperfocale tabel, FoV, DoV, enz. berekenen.

Luchtgids

Met Sky Guide kun je sterren aan de hemel zien met AR en sterrenbeelden identificeren, hemelse gebeurtenissen plannen, enz. De AR-modus legt verschillende figuren in de echte lucht boven elkaar, zodat je de fascinerende momenten gemakkelijk kunt visualiseren.

Het helpt u het zonnestelsel te detecteren en komt met informatierijke afbeeldingen. Tijdreizen laat je de lucht in het verleden en de toekomst zien. De perfecte foto’s die je maakt, kunnen een sensatie zijn op sociale media. Het kan werken met of zonder mobiele service, Wi-Fi of GPS.

De efemeriden van de fotograaf

The Photographer’s Ephemeris is de perfecte iPhone-applicatie waarmee je buitenopnames bij natuurlijk licht kunt plannen. Het bestaat uit een kaartgerichte rekenmachine voor maan, zon en melkweg. Deze rekenmachine helpt te zien hoe licht zal vallen op een specifieke locatie op aarde.

  Bekijk en beheer iOS 7-meldingen direct naast app-pictogrammen met Badger 7

The Photographer’s Ephemeris heeft een set hulpmiddelen voor al uw behoeften op het gebied van het volgen van sterren. Of je nu actuele foto’s van ruimtevoorwerpen wilt of eerdere of toekomstige locaties hiervan, met deze app is alles mogelijk.

Met de nachtmodus heb je een 3D-weergave van alle ruimtevoorwerpen. De geavanceerde functies omvatten automatische tijdzone, hoogtedetectie, zoeken naar zon en maan en meer.

Stellarium Mobile – Star Map iPhone-versie

Stellarium Mobile is een planetarium-app voor iPhone waarmee je sterren, planeten, sterrenbeelden, kometen en meer hemelobjecten kunt identificeren. De gebruikersinterface is ideaal voor zowel volwassenen als kinderen. Met deze app kun je ’s nachts nauwkeurige luchtsimulaties zien.

Hiermee kun je inzoomen op verschillende deepsky-objecten. Op andere plekken op aarde kun je het leven van mensen ontdekken.

Het helpt je kunstmatige satellieten te volgen en de atmosfeer te stimuleren met breking van de atmosfeer, zonsondergang, zonneschijn, enz. Hiermee kun je de 3D-weergave van planeten in het zonnestelsel ontdekken.

Lichtvervuilingskaart – Donkere lucht

Met de Light Pollution Map kunt u de donkere lucht gemakkelijk lokaliseren, zodat u ruimtevoorwerpen het beste kunt observeren. Het bevat functies zoals een lokale temperatuurindicator, indicator voor bewolking, overlay voor bewolking, maaninformatie, aftellen bij duisternis, kalender voor luchtgebeurtenissen, enz.

Het biedt meldingen over de maansverduistering, meteorenregen, Local Aurora Borealis, Global Aurora Borealis, enz.

Met de kaartfunctie kunt u naar uw opgeslagen locaties navigeren. Met de in-app-aankopen kun je upgraden naar een pro-versie en genieten van geavanceerde functies.

Conclusie

Als je een natuurliefhebber bent en wilt genieten van en de schoonheid van de nachtelijke hemel wilt laten zien, kunnen deze apps perfect werken met je smartphones. Met deze apps kunt u beelden van uitzonderlijke kwaliteit van ruimtevoorwerpen vastleggen.

Misschien wilt u ook een krachtige foto-editor voor professionals verkennen.

gerelateerde berichten