12 Top AI-presentatiemakers voor verkoop-, marketing- en pitchdecks

Of u nu een startup-oprichter bent die investeerders probeert aan te trekken, een verkoper die deals probeert te sluiten of een marketeer die de aandacht van uw publiek probeert te trekken, de juiste presentatie kan het ijs breken.

In dit artikel laten we u kennismaken met de beste AI-presentatiemakers die u kunnen helpen verbluffende presentaties te maken die aantrekken, boeien en converteren zonder dat u uren hoeft te besteden aan het bouwen ervan.

Maak boeiende pitchdecks met AI

Naarmate we ouder worden in het tijdperk van revolutionaire startups, is een overtuigend pitchdeck jouw zwaard om de meest veeleisende geesten voor zich te winnen. Het kan de deuren naar kansen openen en meer deals sluiten.

Dus hoe maak je een geweldige presentatie zonder talloze uren te spenderen? Het antwoord is – AI-presentatiemakers!

AI-presentatiemakers zijn softwaretools of platforms die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI)-technologie om te helpen bij het maken en verbeteren van presentaties.

Van oogstrelende dia’s tot professioneel ogende ontwerpen. Deze tools ontsluiten eindeloze mogelijkheden.

Bovendien werken ze aan AI-technieken en algoritmen die het creatieproces snel en moeiteloos maken. Als u een stap vooruit gaat, kunt u het algoritme trainen op basis van uw merkstem, toon en ideologie.

Laten we erin duiken om de belangrijkste kenmerken van AI-presentatiemakers te verkennen.

AI Presentation Maker-functies die uw leven gemakkelijk maken

AI-presentatietools bieden doorgaans functies zoals geautomatiseerde ontwerpsjablonen, inhoudsuggesties, datavisualisatie, spraak-naar-tekst- en tekst-naar-beeldconversie, en andere AI-gestuurde mogelijkheden om het proces voor het maken van presentaties te stroomlijnen en te verbeteren.

Laten we deze functies in het algemeen bekijken 👇

 • Geautomatiseerd ontwerp: de tools maken gebruik van AI en machine learning-algoritmen om verbluffende dia-indelingen, kleurenschema’s, lettertypen en ontwerpelementen voor te stellen en te genereren. Het enige dat u hoeft te doen, is een paar vragen beantwoorden en AI het uitgebreide ontwerp laten doen.
 • Inhoudsanalyse en organisatie: AI-presentatiemakers analyseren de aangeboden inhoud, zoals tekst, afbeeldingen en gegevens, en bieden intelligente suggesties voor het organiseren en structureren van de presentatie. Ze kunnen belangrijke punten identificeren, informatie extraheren en aanbevelingen doen voor plaatsing van inhoud en stroom.
 • House of Templates: niet alleen ontwerp en inhoud, maar de tools bieden ook een galerij met kant-en-klare presentatiesjablonen om uit te kiezen. Het bevat sjablonen voor verkoop, marketing en pitchdecks. Elke tool heeft zijn unieke aanpassingsfuncties, waardoor gebruikers de sjablonen kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften.
 • Datavisualisatie: met AI-presentatiemakers kunt u alles onder één dak visualiseren. Geen gegoochel tussen apps voor het visualiseren van gegevens en het kopiëren en plakken ervan in uw ppt. De tool genereert automatisch de beste visualisatie voor de verstrekte gegevens met grafieken, grafieken, infographics en meer.
 • Samenwerking en integratie: Teams kunnen samenwerken op één platform om een ​​presentatie voor de grote dag verder te verbeteren. Tegelijkertijd kunnen professionals deze presentatietools integreren in hun werkplek-apps zoals Slack en Microsoft Teams.

Maar vergeet niet dat elke tool zijn USP (Unique Selling Proposition) heeft waarmee hij zich onderscheidt van andere op de markt. Dat gezegd hebbende, hieronder staan ​​de beste AI-presentatietools om verbluffende en indrukwekkende presentaties te maken.

Dia’sAI

SlidesAI is een krachtige maar intuïtieve presentatiemaker die eenvoudige tekst omzet in verbluffende presentaties. U kunt beginnen door direct tekst toe te voegen of deze vanuit een bron in het tekstvak te kopiëren en te plakken.

Vervolgens kunt u kiezen uit kant-en-klare presets of de point-and-click-aanpassing gebruiken om aangepaste presentaties te maken. Als u klaar bent, kunt u een voorbeeld van presentaties bekijken voor last-minute wijzigingen voordat u gaat pitchen.

  Controleren wanneer en waar uw Netflix-account voor het laatst is gebruikt

SlidesAI wordt geleverd als een integratie met Google Slides. U kunt het downloaden van de Google Workspace Marketplace. Naast Google Slides werkt SlidesAI aan de integratie met MS PowerPoint, en het zal binnenkort verschijnen. U kunt op de wachtlijst springen.

SlidesAI is gratis te gebruiken. Het biedt een basisplan dat goed genoeg is om aan de slag te gaan met 3 presentaties.

Dektopus

De cloudgebaseerde AI-software voor het maken van presentaties van Decktopus biedt een reeks tools om u te helpen bij het maken van presentaties. Van kant-en-klare sjablonen tot door AI gegenereerde inhoud, het verzamelen van feedback van het publiek en het analyseren ervan met ingebouwde analyses – het heeft alles.

Belangrijkste kenmerken

 • Tienduizenden royaltyvrije afbeeldingen, pictogrammen, GIF’s en citaten om uit te kiezen
 • Eén klik om het hele presentatieontwerp te wijzigen tussen vier vooraf ingestelde lay-outs: formeel, creatief, donker en vrolijk
 • Schakel stemopname in om uw stem op te nemen en te presenteren op dia’s; oefen de presentatie met een ingebouwde timer en transcriptie
 • Werk eenvoudig samen met collega’s aan hetzelfde document; download presentaties in PDF/PPT-formaat of deel online via slimme links
 • Sluit formulieren in presentaties in om in realtime feedback van kijkers te verzamelen
 • Gebruik ingebouwde analyses om te analyseren hoe uw presentatie is bekeken en welke dia een hoger bouncepercentage heeft

Decktopus AI-presentatiemaker is een gratis hulpmiddel voor altijd. U bent vrij om onbeperkt presentaties te maken met de tool. U kunt echter kiezen voor de betaalde abonnementen om premium-sjablonen, analyses en merkfuncties te ontgrendelen.

Vereenvoudigd

Simplified is bekroonde beheersoftware voor sociale media die een scala aan AI-tools biedt voor videobewerking, grafisch ontwerp, copywriting en meer. Met de door AI aangedreven presentatiemaker kunt u een volledige presentatie met inhoud en afbeeldingen maken door simpelweg een onderwerp in te voeren.

Belangrijkste kenmerken

 • Ontwerpeditor met slepen en neerzetten om elk onderdeel aan te passen: lettertype, tekst, kleur, afbeeldingen en geluiden
 • Schakel ‘SNELTOETSEN’ in om een ​​lijst met sneltoetsen te krijgen om een ​​presentatie te bewerken
 • Krijg meer dan 100.000 ontwerpsjablonen en toegang tot andere ontwerptools zoals achtergrondverwijderaar, magische resizer en merkkits
 • Realtime teamsamenwerking met live commentaar op ontwerpen; tag teamleden, doe suggesties en breng onderweg wijzigingen aan
 • Transformeer presentaties in opvallende video’s met animatiemaker en royaltyvrije audio en video’s

Vereenvoudigd is een gratis te gebruiken tool die wordt vertrouwd door meer dan 1 miljoen gebruikers. De software heeft een indrukwekkende 4,5 beoordelingen van meer dan 50.000 gebruikers. Het gratis abonnement is goed genoeg voor persoonlijk gebruik en basisbehoeften op het gebied van grafisch ontwerp.

Mooi.ai

Beautiful.ai gebruikt de kracht van generatieve AI om krachtige pitchdecks te leveren die converteren. Het heeft een alles-in-één DesignerBot die is opgeleid om u te helpen bij het snel ontwerpen van dia’s, helpt bij het brainstormen over ideeën en genereert in een handomdraai tekst en afbeeldingen.

Belangrijkste kenmerken

 • Meer dan 100 slimme dia’s en presentatiesjablonen met ingebouwde lay-outvariaties en aanwijzen-en-klikken-aanpassingen
 • Datavisualisatietools met tientallen prachtig ontworpen grafieken, diagrammen en grafieken
 • Gebruik DesignerBot om tekst samen te vatten, uit te breiden of in een andere toon te herschrijven
 • Genereer AI-afbeeldingen door gedetailleerde zoekprompts – beschrijf de afbeeldingsstijl, toon en zelfs stemming
 • Probleemloze integratie met Slack, Dropbox, PowerPoint en Monday.com

Beautiful.ai wordt vertrouwd door topbedrijven zoals Google, Uber, IBM en Tesla. Het is een uitstekend hulpmiddel voor het opstellen van marketing- en verkoopplannen. Het platform werkt voortdurend inhoud en sjablonen bij om de presentatie fris en bij de tijd te houden.

Prezo.ai

Prezo.ai is een door AI aangedreven presentatiemaker die tot doel heeft het proces van het ontwerpen van boeiende presentaties te vereenvoudigen.

  De vijf beste pc-upgrades om de prestaties te verbeteren

De tool biedt een uitgebreide bibliotheek met vooraf ontworpen sjablonen, afbeeldingen en pictogrammen om de visuele aantrekkingskracht van presentaties te vergroten. U kunt aangepaste afbeeldingen uploaden of AI-afbeeldingen genereren met behulp van specifieke op tekst gebaseerde prompts.

Bovendien analyseren de AI-algoritmen de inhoud en stellen ze passende dia-ontwerpen, kleurenschema’s en lettertypen voor. Prezo.ai heeft een nette en schone interface waarmee iedereen zonder enige ontwerpvaardigheden prachtige presentaties kan maken.

Het platform biedt ook geavanceerde functies zoals slimme dia-navigatie, realtime samenwerking en integratie met populaire platforms zoals PowerPoint en Google Slides.

Gamma

Gamma is een AI-gestuurd platform dat het maken van verbluffende en boeiende presentaties vereenvoudigt. Het heeft een gestroomlijnde en intuïtieve interface met Natural Language Processing (NLP)-mogelijkheden waarmee je onderweg pitchdecks kunt maken, bewerken en delen.

Belangrijkste kenmerken

 • Heeft een galerij met kant-en-klare sjablonen voor verkoop en marketing, pitchdeck voor startups, voorstellen, rapporten van investeerders, kick-offs van projecten en meer
 • Sluit contextgebaseerde GIF’s, video’s, grafieken, websitelinks en meer in om uw inhoud aantrekkelijker te maken
 • Ingebouwde analyses om te analyseren hoe kijkers uw dia’s hebben bekeken
 • Stimuleer real-time samenwerking met in-app-opmerkingen, snelle reacties, tags en gebeurtenisgestuurde meldingen

Ten slotte kunt u gebruikmaken van geneste kaarten en een ingebouwde editor voor slepen en neerzetten om moeiteloos gedetailleerde presentaties te maken. Het startersplan van Gamma is gratis en staat een onbeperkt aantal gebruikers toe, maar met beperkte AI-credits voor pitchdecks.

Slidego

De AI-presentatiemaker van Slidego is eenvoudig te gebruiken; alles wat je moet doen is:

👉🏻 Kies een onderwerp

👉🏻 Bepaal de toon en stijl

👉🏻 Houd een uitstekende presentatie klaar om gepitcht te worden

Belangrijkste kenmerken

 • Tienduizenden kant-en-klare sjablonen in verschillende categorieën, zoals verkoop, marketing, onderwijs en infographics, voor Google Presentaties en PowerPoint
 • Met bewerkingstools van Wepik kunt u door AI gegenereerde presentaties aanpassen, tekst toevoegen, uw eigen kleuren kiezen en elementen herschikken
 • Download presentaties gratis in pdf-formaat of deel ze via slimme links
 • Upload aangepaste afbeeldingen of vraag AI om afbeeldingen te genereren op basis van op tekst gebaseerde prompts
 • Toegang tot meer dan 1000 stickers, pictogrammen en andere ontwerpelementen van Freepik en Flaticon

Het beste van Slidego is dat je een 3-in-1 deal krijgt. Tijdens het gebruik van Slidego hebt u ook toegang tot de sjablonen, afbeeldingen en stickers die beschikbaar zijn op Wepik, Freepik en Flaticon.

Sendsteps.ai

Sendsteps.ai is een gebruiksvriendelijke AI-presentatiemaker. Het helpt u interactieve en boeiende presentaties te maken met zijn bibliotheek met interactieve elementen en een eenvoudige interface voor slepen en neerzetten.

Belangrijkste kenmerken

 • Ondersteunt Word-documenten, PowerPoint-bestanden, PDF- of .txt-bestanden voor conversie van tekst naar presentatie
 • Presentaties bevatten standaard interactieve vragen om uw publiek te betrekken
 • Een scala aan interactieve elementen om uit te kiezen – quizzen, polls, stemmen via sms en u krijgt real-time inzicht in presentatieresultaten
 • Maak presentaties in meer dan 11 talen, waaronder Engels, Spaans, Nederlands, Portugees, Italiaans en Frans
 • Eenvoudige drag-and-drop-interface en handige AI-aangedreven suggesties en prompts

Sendsteps.ai is een gratis te gebruiken tool als u maximaal 2 AI-presentaties wilt maken. Afgezien daarvan heeft het drie premiumplannen – Starter, Professional en Enterprise – die voldoen aan specifieke individuele en zakelijke behoeften.

Dekrobot

Deckrobot maakt gebruik van AI en machine learning om uren PowerPoint-polijsten om te zetten in minuten. De plug-and-play-functie helpt je om probleemloos dia’s en pitchdecks van je eigen merk te maken op PowerPoint.

Belangrijkste kenmerken

 • Kies uit vooraf ingestelde projectontwerpen voor verschillende klanten, services en diaformaten; pas eenvoudig dia’s aan voor lettertypen, kleuren, kopteksten, pictogrammen en nog veel meer
 • Verander eenvoudig het formaat van dia’s op PowerPoint met een enkele klik zonder informatie en afbeeldingen te verknoeien
 • Ingebouwde huisstijleditor om kopteksten, voetteksten, achtergrond, logo, lettertype en kleurenpalet te corrigeren volgens de gekozen huisstijlrichtlijnen
 • Gebruik de functie Inhoud anoniem maken om inhoud in dia’s te scannen; u kunt ook geanonimiseerde dia’s veilig naar de EY-server sturen voor alternatieve ontwerpopties
  11 Software Engineering Tools om te kennen als programmeur

Deckrobot’s point-and-click-functionaliteit, gebruikersgericht ontwerp en robuuste ontwerpmogelijkheden maken het platform geliefd bij bedrijven als SAP. Bovendien voedt Deckrobot zich niet met gebruikersgegevens; al uw uploads en bewerkingen worden opgeslagen op servers aan de clientzijde.

Presentaties.ai

Presentations.ai munt zichzelf uit als de ChatGPT van presentaties. En daar zijn alle goede redenen voor. Het helpt je om verbluffende presentaties of pitchdecks te maken met behulp van eenvoudige tekstopdrachten. U kunt een prompt typen, een sjabloon kiezen of inhoud uit een document kopiëren en plakken en deze in dia’s converteren.

Belangrijkste kenmerken

 • Honderden vooraf gebouwde dia’s die automatisch overeenkomen om uw idee op de perfecte manier te presenteren
 • Met intuïtieve AI-ondersteunde bedieningselementen en een breed palet aan thema’s kunt u uw verhaal aanpassen aan uw merk
 • Vereenvoudigt samenwerking voor teams op afstand, zodat u naadloos feedback kunt vragen, taken kunt toewijzen en presentaties kunt volgen
 • Lever decks op Zoom of persoonlijk; deel eenvoudig presentaties met behulp van slimme koppelingen
 • Houd de betrokkenheid en impact van uw presentatie bij met ingebouwde analyses

Presentations.ai is gratis om aan de slag te gaan (bètaprijzen). Met het gratis abonnement krijg je een onbeperkt aantal gebruikers, decks, merkthema’s en functies voor delen en publiceren.

Wepik

Wepik biedt een scala aan AI-tools om het ontwerpen moeiteloos en stressvrij voor u te maken. De nieuwste tool, AI-presentatiemaker, neemt het publiek mee in de wind.

De tool maakt gebruik van AI- en ML-mogelijkheden om binnen enkele minuten gepolijste presentaties te maken – zonder dat enige ontwerpexpertise vereist is.

Belangrijkste kenmerken

 • Het bevat tools zoals een tekst-naar-beeld-converter, een planner voor sociale media, een achtergrondverwijderaar, een maker van een merkkit en meer
 • Krijg toegang tot bronnen van Freepik en Flaticon
 • Ingebouwde editor om presentaties eenvoudig aan te passen met merkelementen, kleuren en stijlgidsen
 • Download snel presentaties in PDF-formaat of genereer een unieke link om direct naar gedetineerden te exporteren
 • Tienduizenden kant-en-klare sjablonen en meer dan vijf verschillende stijlen om uit te kiezen: doodle, eenvoudig, abstract, geometrisch of elegant

Wepik heeft alles wat je nodig hebt om je inhoudsspel te verbeteren. Van het maken van opvallende presentaties en pitches tot het presenteren van grote diensten en portfolio’s – de tool kan het allemaal voor je doen.

Kroma

Kromo is een stand-alone AI-presentatiemaker met ingebouwde tools die uitsluitend zijn gebouwd om uw presentatiegame naar een hoger niveau te tillen. De tool wordt vertrouwd door meer dan 20.000 teams en ondernemingen, waaronder topnamen als Apple, Deloitte, eBay en meer.

Belangrijkste kenmerken

 • Meer dan 1 miljoen creatieve middelen en duizenden gegevensvisualisatie-elementen, dia’s, infographic-sjablonen en meer
 • Met de plug-and-play-functie kunt u eenvoudig gegevens uit gegevensbronnen importeren en deze presenteren met behulp van vooraf gebouwde gegevensvisualisatie-elementen
 • Krijg toegang tot honderden deskundige deckvoorbeelden van topinvesteerders en deskundige pitchers
 • Naadloze integratie met MS PowerPoint, Keynote en Google Presentaties

Kromo is gratis te gebruiken. Het biedt echter wel premiumprijzen voor het MKB en grote organisaties.

Afsluiten

Voorbij zijn de dagen van saaie PPT’s en slide-decks. AI-presentatiemakers zijn hier om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we eruit zien en om pitchdecks te maken.

Het beste gedeelte? De hierboven genoemde AI-tools zijn vrij eenvoudig te gebruiken. Zelfs als u geen PowerPoint-expert bent, kunt u met deze hulpmiddelen binnen enkele minuten een uitzonderlijk goed uitziende presentatie maken.

Dus waarom de vertraging? Probeer de tools uit, vind de beste oplossing voor uw bedrijf en bereid u voor op financiering!

Vervolgens kunt u ook enkele AI-tekst-naar-video-converters verkennen om binnen enkele minuten geweldige video’s te genereren.