13 Beste gratis en betaalde iPhone-camera-apps om te gebruiken

iPhone heeft een naam in de markt gevestigd, met name voor het hebben van een van de beste kwaliteit camera’s.

Veel mensen kopen graag een iPhone alleen voor de cameravoordelen. Hoewel dit misschien dwaas klinkt, is het niet de slechtste beslissing voor iemand wiens primaire focus een telefoon is die foto’s en video’s van goede kwaliteit kan maken.

Een professionele DSLR-camera 📷 kan veel betere cameraresultaten opleveren. Toch is er geen beter gevoel dan een telefoon te hebben met een goede camera die in je broekzak past, zodat je deze hoogwaardige iPhone-camera overal mee naartoe kunt nemen om mooie momenten vast te leggen.

De standaard camera-app die bij de iPhone wordt geleverd, is al ongelooflijk. Als je echter dingen naar een hoger niveau wilt tillen, wil je misschien deze fantastische camera-apps bekijken die je meteen kunt installeren.

Hiermee kunt u de kracht van uw iPhone-camera benutten en een veel beter resultaat behalen. Als dat interessant klinkt, laten we er dan meteen op ingaan.

Halide Mark II – Pro-camera

Ik kon niet wachten tot het midden van de lijst om deze fenomenale camera-app genaamd Halide Mark II te noemen. Het is een gratis app en biedt de meest uitgebreide set functies en bedieningselementen voor alle iPhone-camera-apps die er zijn.

Het heeft veel krachtige functies die gebruikers van elk niveau tevreden stellen. Functies zoals focus peaking, histogram en dieptemodus maken het een van de meest gewilde camera-apps in de app store.

Het heeft op gebaren gebaseerde bedieningselementen waarmee u de app met slechts één hand kunt bedienen. Een veegbeweging omhoog of omlaag zou bijvoorbeeld de belichting van de foto aanpassen.

De lay-out en interface zijn zeer gebruiksvriendelijk, en het belangrijkste is dat het een app is die qua ontwerp privé is. Het heeft nul trackers en deelt of verzamelt geen van uw informatie om misbruik van gegevens te voorkomen.

Adobe Lightroom

Alle software die door Adobe wordt uitgebracht, heeft de reputatie geweldig te zijn, en dat is niet anders voor Lightroom. Het is een van de toonaangevende bewerkingstools voor de computer en het heeft ook een app die je gratis kunt downloaden op je iPhone.

Afhankelijk van uw vereisten, kunt u snelle bewerkingen uitvoeren, zoals het aanpassen van schaduwen, hooglichten en contrast en het toevoegen van filters.

  Repareer Dota 2 Schijfschrijffout

Hun camerafunctie heeft uitgebreide functies zoals handmatige belichting, focuscontrole, RAW-opname en vele presets.

Camera+

Camera+ is een gratis app waarmee je momenten kunt vastleggen met UltraRes en elk detail kunt verbeteren. Het is geweldig voor persoonlijke en professionele doeleinden, omdat de functies geschikt zijn voor alle gebruikersniveaus.

Het heeft een camerafunctie en een sectie voor het bewerken van je foto’s om het beste van twee werelden onder één app te krijgen. Met hun camera kun je in RAW vastleggen met een stabilisator en zo nodig de sluitertijd selecteren.

VSCO

Een populaire camera-app onder Instagram-gebruikers, VSCO is uitstekend geschikt voor bewerking en fotografie. Het heeft een uitgebreide verzameling voorinstellingen, waaronder enkele van de meest visueel-esthetische die proberen te lijken op stijlen als Kodak en Agfa.

Hun camera geeft je volledige handmatige controle over de belichtingsinstellingen om prachtige foto’s te maken. Het ondersteunt ook video-opnames, looping-video’s en dubbele belichting.

Donkere kamer

Gebruikers kunnen genieten van een beginnersvriendelijke lay-out op Darkroom en een breed scala aan bewerkingsmogelijkheden na het vastleggen.

De naam doet misschien een belletje rinkelen omdat het een product van Adobe lijkt, maar dat is het niet. Het ondersteunt een iets schonere interface in vergelijking met Lightroom, en alles is op een zeer gemakkelijk te begrijpen manier ingedeeld.

De bewerkingsfuncties van deze gratis app worden mogelijk gemaakt door AI en hebben opties zoals batchbewerking, aanpassingen in de portretmodus, inhoudbewust frame, enz.

Je mag ook je eigen presets maken, wat een behoorlijk coole functie is als je heel specifiek bent over wat je leuk vindt.

RAW+

Een zeer minimalistische camera-app die je iPhone-camera pusht om DSLR-achtige foto’s te maken, RAW+ moet op je lijst staan ​​als je een professionele fotograaf bent of van plan bent er een te worden.

Deze gratis app ondersteunt RAW- en ProRAW-formaten en heeft een aantal fantastische functies, zoals:

 • Sluiter op het scherm en ISO-bedieningselementen
 • Handmatige belichtingsinstellingen
 • Fotograferen in JPG (optioneel)
 • 8 verschillende voorinstellingen voor witbalans
 • Overlays van raster en niveau

U kunt elke instelling naar wens wijzigen vanuit het instellingenmenu.

Focos

Met een groot diafragma en een echt bokeh-effect is Focos een andere briljante gratis camera-app die je op je iPhone kunt gebruiken. De opname- en bewerkingsmogelijkheden van deze app zijn bijna eindeloos, terwijl ze intuïtief en gebruiksvriendelijk blijven.

Enkele van de vele functies van Focos zijn:

 • Voeg meerdere lichten toe in de 3D-ruimte
 • Automatische berekening van de scherptediepte door AI
 • Importeer bestaande foto’s en pas de bokeh-effecten erop aan
 • Gebruik augmented reality (AR) om de portretfoto in de echte wereld te bekijken
  Een complete gids voor inkomstenbewerkingen (RevOps) [+ 4 Tools]

Extra functies zijn robuuster, zoals de mogelijkheid om de dieptekaart op een iPad nauwkeurig te patchen met een Apple Pencil.

FiLMiC Firstlight

Van de makers van de ongelooflijke FiLMiC pro cinema videocamera, biedt FiLMiC Firstlight een geavanceerde front-end camera-ervaring die ongelooflijk is voor het oog. Dit werd mogelijk gemaakt door adaptieve filmkorrel, aangepaste filmsimulaties en live analytics te combineren.

Deze app is alleen ontworpen voor serieuze fotografen, dus de functies zijn misschien niet zo eenvoudig voor mensen die niet zo van professionele fotografie houden.

Het heeft een aantal coole functies die moeilijk te negeren zijn, zoals:

 • Handmatige belichting
 • Sluiter en ISO-prioriteit
 • Histogrammen
 • Rasterlijnen

Een zeer indrukwekkende eigenschap van Firstlight is dat het de ISO Adaptive-modus gebruikt in plaats van zachtlichtcomposiet om ervoor te zorgen dat de foto’s er veel beter uitzien door digitale ruis om te zetten in korrel met variabele dichtheid.

ProCamera

Met ProCamera krijg je een hoge mate van handmatige controle over verschillende instellingen. Deze app is uitstekend geschikt voor iedereen met een gecombineerde interesse in fotografie + bewerking, omdat het beide taken goed doet.

Het heeft een hele bewerkingssuite die ook de portretmodus ondersteunt, en voor het vastleggen ondersteunt het ProRAW voor het best mogelijke resultaat.

ProCamera integreert met Adobe, waarmee u foto’s rechtstreeks naar de opslag van uw CreatiArtist kunt sturen.

Mark II Kunstenaarszoeker

Mark II Artist’s Viewfinder is een geweldig camera-accessoire waarmee je kunt visualiseren wat je gaat fotograferen zonder de camera in te stellen.

Het is een fotografietool die werkt als een zoeker-emulator om videografen en cinematografen te helpen met verschillende dingen, zoals het vooraf visualiseren van opnamen, nauwkeurig kadreren en het scouten van locaties – naadloos.

Het heeft een verbazingwekkende verzameling virtuele camera’s en lenzen waaruit u kunt kiezen. Het is belangrijk op te merken dat deze app je de beste resultaten geeft als je iPhone zowel standaard- als ultragroothoeklenzen ondersteunt.

Langzame sluitercamera

Slow Shutter Cam voldoet aan het doel van het maken van foto’s die zijn gemaakt in de modus voor lange sluitertijd, en het is altijd een geweldige fotografietruc geweest. Deze app maakt het gemakkelijk om het vanaf je telefoon te doen, en je kunt het verder verbeteren door het te bewerken en unieke effecten toe te voegen.

Bewegingsonscherpte, lichtspoor en weinig licht zijn drie belangrijke mogelijkheden van een DSLR, en raad eens? Deze app heeft ze alle drie; je kunt het vanaf je iPhone gebruiken.

  U krijgt waarschijnlijk geen $ 25 van Apple's iPhone Throttling-schikking

Naast vele andere functies kunt u een zelfontspanner instellen en de app synchroniseren met uw Apple Watch.

De efemeriden van de fotograaf

Net als Mark II Artist’s Viewfinder is het werk van The Photographer’s Ephemeris vergelijkbaar. Het helpt je om je volgende opname beter te plannen door je nauwkeurig te laten zien waar de natuurlijke lichtbron vandaan komt, hoe je je opnamen kunt uitlijnen, de beste locaties, enz.

Deze camera-app is een kaartgerichte rekenmachine voor zon, maan en melkweg die werkt voor elke geografische locatie op aarde.

Het feit dat het met zoveel functies is gevuld, maakt het een beetje moeilijk om alles hier te vermelden, maar hier zijn enkele van de uitstekende mogelijkheden van deze app:

 • Lengte van de schaduw weergegeven op schaal
 • Gouden uur tijd en locatie
 • Overlay met lichtvervuiling
 • Hoogte boven zeeniveau
 • Fase van de maan en het verlichtingspercentage
 • Aantal hemelse gebeurtenissen om op te letten

Er zijn ook twee verschillende soorten offline kaarten 🗺️ die u kunt gebruiken zonder toegang tot uw internetverbinding.

Obscura 3

Obscura 3, een camera-app met een ongelooflijk ontwerp en intuïtieve bediening, is de betere versie van zijn eerdere uitrol, en deze bestrijkt veel terreinen.

Het heeft vijf cameramodi die u kunt selecteren op basis van uw behoefte. Die zijn:

 • Foto: voor snelle foto’s wanneer je maar wilt
 • Pro Photo: voor als je extra bedieningselementen nodig hebt om je aan te passen aan de omgeving
 • Diepte: Geschikt voor portretten
 • Live Photo: wanneer u de foto’s wilt verwijderen en live foto’s wilt maken
 • Video: geweldig voor videografie met professionele bediening

Met Obscura 3 kunt u de belichting aanpassen, de focusmodus wijzigen, witbalans toevoegen en sluitertijd selecteren. Het ondersteunt veel foto- en videoformaten en je kunt voorinstellingen/filters gebruiken tijdens het bewerken.

Conclusie

Als klant van de iPhone is het ideaal als u de echte kracht van de bovengenoemde functies en functionaliteiten van de app op uw telefoon kunt testen om foto’s en video’s van goede kwaliteit te krijgen.

Leer vervolgens hoe u uw foto’s kunt beheren als u er veel heeft.

gerelateerde berichten