13 beste sollicitatiebrieven voor uw volgende sollicitatie

Sollicitatiebriefmakers helpen je om jezelf snel voor te stellen aan de werkgever en stimuleren hun interesse om je cv door te nemen.

De meeste werkzoekenden willen hun inspanningen bij het solliciteren naar een baan minimaliseren. Misschien volg je hetzelfde instinct als je solliciteert naar een baan. Een paar bewerkingen van het bestaande cv om bij de functie te passen, en je bent klaar om te gaan.

Maar dingen gaan naar het zuiden als je een formulier tegenkomt dat vraagt ​​om een ​​begeleidende brief die is afgestemd op de vacature. Een sollicitatiebrief is een essentieel onderdeel van elke sollicitatie, en de ironie is dat deze voor elke functie verschillen.

Maak je geen zorgen! Als je dit artikel tot het einde leest, vind je enkele geweldige tips voor het schrijven van sollicitatiebrieven. Bovendien kent u ook de beste online sollicitatiebrievenbouwers die tot uw beschikking staan.

Best practices voor het schrijven van een sollicitatiebrief

U kunt ofwel een geheel nieuwe sollicitatiebrief schrijven of een online sollicitatiebrief-builder gebruiken om een ​​geautomatiseerde sollicitatiebrief te maken. In beide scenario’s moet u de best practices en tips kennen voor het schrijven of bewerken van een begeleidende brief voor maximale impact op de werkgever.

Experts raden aan om een ​​begeleidende briefmaker te gebruiken om binnen een paar minuten een verbluffend document te maken. Maar stuur dat nog niet totdat u er enkele wijzigingen in aanbrengt. Volg deze tips om het document te personaliseren:

 • De openingszin moet pakkend zijn.
 • Zorg ervoor dat de begeleidende brief alle relevante ervaringen en vaardigheden bevat die u voor de functie bezit.
 • Als u het nog niet hebt gedaan, markeer dan wat u voor de organisatie kunt doen als de personeelsmanager ervoor kiest u in dienst te nemen.
 • Onderzoek het bedrijf vanuit externe bronnen en doorloop de functiebeschrijving meerdere keren. Bedrijfsprofiel en functieomschrijving helpen je bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief.
 • Voeg geen links naar sociale media en portfolio-URL’s toe aan de begeleidende brief.
 • Pas elke verklaring aan zodat niemand erachter kan komen dat u een algemeen formaat hebt gebruikt. Bijvoorbeeld: “Ik ben geschikt voor de positie van senior technologieredacteur bij ABC-uitgevers.” Vermijd generieke uitspraken, zoals “Ik ben geschikt voor de opening bij uw organisatie.”
 • Gebruik altijd standaard lettertypen voor zakelijk schrijven.
 • Noem de personeelsmanager en het bedrijf bij hun respectievelijke namen.
 • Je sollicitatiebrief moet laten zien dat het minder om jou gaat en meer om hen.

Hoe helpen de makers van sollicitatiebrieven u?

Dit zijn de voordelen waarvoor u mogelijk een online sollicitatiebrief-builder wilt gebruiken:

 • Het formatteert uw sollicitatiebrief beknopt en duidelijk.
 • Online makers van sollicitatiebrieven houden je gefocust.
 • U hoeft voor verschillende bedrijven en functies geen verschillende sollicitatiebrieven bij te houden. Het kan een hectische taak worden.
 • Sollicitatiebrievenmakers worden geleverd met grammatica- en spellingcontroles.
 • Deze tools besparen je tijd door je een paar precieze vragen te stellen.
 • Sommige online portals bieden verschillende formaten voor verschillende rollen met specifieke inhoud van de begeleidende brief.
 • Een paar online begeleidende briefmakers geven u ook toegang tot een dashboard voor het volgen van toepassingen.
  Spelling en grammatica uitschakelen in OneNote

Dit zijn de beste makers van sollicitatiebrieven die op internet beschikbaar zijn. Gebruik een van hen om in de roos te schieten bij uw volgende sollicitatie:

Nu hervatten

CV Nu sollicitatiebrief bouwer biedt u een bekroonde tool om online sollicitatiebrieven te maken. Je kunt zorgeloos aan de slag als je deze tool gaat gebruiken voor allerlei sollicitaties. Het is gemakkelijk te gebruiken en het duurt slechts 15 minuten om een ​​prachtige sollicitatiebrief te maken.

De interface is zeer gebruiksvriendelijk en binnen slechts een paar klikken kunt u een begeleidende brief krijgen die de personeelsmanagers graag zouden lezen. Het heeft de volgende kenmerken:

 • 9 verschillende formaten voor sollicitatiebrieven, zoals hedendaags, nadruk, traditioneel, enz.
 • 21 professionele en opvallende sjabloonontwerpen voor een goed gestructureerd document.
 • Automatische populatie van branchespecifieke zinnen en trefwoorden om uw vaardigheden te demonstreren.
 • Slimme tips voor het aanpassen van sollicitatiebrieven tijdens de bouwfase.
 • Online tools voor het opmaken en bewerken van sollicitatiebrieven.

Hiermee kunt u uw begeleidende brief downloaden in PDF-, Microsoft Word- en platte tekst-indeling. U moet echter een abonnement kopen om het bestand te krijgen.

Zety

Als je het moeilijk vindt om de juiste woorden en documentformaten te raden om een ​​begeleidende brief te schrijven, moet je het waarschijnlijk proberen Zety’s sollicitatiebriefbouwer. Met de tool voor sollicitatiebrieven kunt u unieke sollicitatiebrieven maken die het beste van u laten zien.

Zety’s slimme sollicitatiebrievenplatform maakt het zo dat het document een meeslepend verhaal vertelt in plaats van saaie zinnen. De tool toont ook suggesties van experts die klaar zijn voor gebruik.

U kunt meer vertrouwen krijgen in uw sollicitatie, aangezien uw sollicitatiebrief geen enkele brief zal missen waar de personeelsmanagers naar hunkeren.

Cool gratis cv

Cool gratis cv is een populaire maker van sollicitatiebrieven met een gratis PDF-downloadoptie. Als u op zoek bent naar minder functies maar een gratis automatische begeleidende brief, moet u deze online tool proberen.

De gebruikersinterface (UI) is vrij eenvoudig. Er zijn 3 secties die uw inbreng vragen. Dit zijn uw contactgegevens, ontvanger en inhoud van een begeleidende brief. De eerste 2 secties zijn vrij eenvoudig, omdat u eenvoudige details moet invullen. U vult uw gegevens en de gegevens van de ontvangers in.

Het derde deel is de begeleidende brief. U kunt uw eigen zinnen schrijven of een voorbeeldbrief toevoegen. De voorbeeldtekst leidt u erdoorheen door te suggereren wat u in tijdelijke aanduiding-teksten moet schrijven.

Visme

Visme biedt een robuuste sollicitatiebrief-builder samen met functies voor het bewerken van inhoud en sourcing. U kunt indruk maken op de recruiter met verbluffende afbeeldingen, pictogrammen, vormen en documentontwerpen. Daarom kunt u ook uw vaardigheden laten zien met de begeleidende brief.

U kunt met deze tool verschillende vormen van begeleidende brieven maken. U kunt bijvoorbeeld begeleidende brieven genereren in JPEG-, PNG-, PDF-, GIF-, MP4- en PowerPoint-presentaties. Je kunt er ook een online deelbare link voor je sollicitatiebrief mee maken.

Op de portal vindt u enkele tientallen sollicitatiebrieven. Kies één voorbeelddocument dat past bij het profiel waarop je solliciteert. U kunt het document personaliseren en een gratis JPEG-afbeelding van het document genereren.

CV.io

Als je een snelle maar professionele sollicitatiebrief nodig hebt die jou perfect beschrijft, kun je het proberen CV.io. De maker van de begeleidende brief is een slimme tool die de creatieve schrijftaak uitvoert. Zo kun je sneller dan ooit aan de slag met solliciteren.

  Hoe te zwemmen en duiken in 'Animal Crossing: New Horizons'

De creatieve technologie geeft u een voorsprong op uw concurrenten in de sollicitatierace. De intuïtieve tool voor het maken van sollicitatiebrieven biedt:

 • Sollicitatiebriefontwerp wisselen, zodat u degene kunt kiezen die bij u past.
 • Directe opmaak en aanpassingen met industriestandaarden.
 • Maak meerdere sollicitatiebrieven voor verschillende werkgevers met unieke inhoud.

Mijn perfecte CV

Mijn perfecte CV is een andere trending sollicitatiebrief-builder die wordt geleverd met stapsgewijze instructies. Dus door een beetje informatie over u en de functie in te voeren, kunt u in minder dan 15 minuten een functiespecifieke begeleidende brief ontvangen.

Het portaal slaat talrijke sjablonen voor sollicitatiebrieven op met de juiste formaten en ontwerpen voor zakelijke documenten. U kunt ook voorbeelden kiezen uit een breed scala aan functies. De tool heeft een ingebouwde opslagplaats met vaardigheden die u eenvoudig aan uw document kunt toevoegen.

Je kunt het uiterlijk van je sollicitatiebrief ook afstemmen op dat van je cv wanneer je de tool voor het maken van cv’s en het maken van sollicitatiebrieven van My Perfect Resume gebruikt.

Priwoo

Als u de hoofdpijn van het maken van begeleidende brieven op maat voor verschillende functies of bedrijven wilt vermijden, probeer dan Priwoo. Met de cloudgebaseerde tool kunt u een geheel nieuwe sollicitatiebrief maken met behulp van de beste sjablonen in de branche of een bestaande sollicitatiebrief upgraden.

De interne experts maken hooggewaardeerde sollicitatiebrieven die wervingsmanagers goedkeuren. Door gebruik te maken van de templates uit dit portaal vergroot u dus de kans op acceptatie van uw aanvraag. De tool biedt 4 verschillende documentformaten: Standaard, Artistiek, Georganiseerd en Servicegericht.

De stapsgewijze begeleiding leidt u automatisch door alle benodigde begeleidende briefsecties zoals koptekst, ontvanger, datum, begroeting, hoofdtekst, oproep tot actie en dichterbij.

Kickresume

Kickresume helpt u bij het opstellen van een sollicitatiebrief die ATS-vriendelijk is. Het maakt ook gebruik van geavanceerde programmering om begeleidende brieven van zakelijke kwaliteit te maken met optimale leesbaarheid en een gepolijst uiterlijk.

Het gratis abonnement geeft je toegang tot een basisbewerkingstool, samen met 4 standaard sollicitatiebriefsjablonen. U kunt de functie Invullen en ontwerpen van de begeleidende briefeditor gebruiken voor de eigenlijke bouwtaak.

De functie Proeflezen is alleen beschikbaar bij een betaald abonnement. Nadat u het samenstellen van de begeleidende brief hebt voltooid, kunt u naar het gedeelte Downloaden gaan om PDF- en Word-bestanden te genereren. U kunt ook een begeleidende brief per e-mail verzenden of een kopie opslaan in Google Drive.

Hervat genie

Hervat genie biedt een uitgebreide tool voor het maken van sollicitatiebrieven. Het geeft je ook toegang tot verschillende voorbeelden van sollicitatiebrieven, afhankelijk van de functie, zoals boekhouding, administratief medewerker, software-ingenieur, verpleging, enzovoort.

De online tool biedt 9 verschillende categorieën sollicitatiebrieven, zoals eenvoudig, professioneel, creatief, modern, enz. Binnen deze categorieën vindt u tal van sollicitatiebriefsjablonen. Verder kun je kiezen uit verschillende designs zoals Chicago, Elegant, Easy, Milano, Connery, Empire State, etc.

Resume De sollicitatiebriefbouwer van Genius toont u 8 door experts aanbevolen voorbeelden van sollicitatiebrieven. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, moet u tijdens de bouwfase enkele intuïtieve vragen beantwoorden. Het ingebouwde algoritme zorgt ervoor dat het uiteindelijke document alle benodigde informatie bevat die recruiters willen in een ideale sollicitatiebrief.

CVshaper

CVshaper online sollicitatiebrief builder is een gratis tool. De beste eigenschap is echter dat u zich niet hoeft aan te melden voor een account om toegang te krijgen tot de tool. Gebruik deze tool dus als u liever geen privégegevens deelt met websites van derden.

  Hoe u uw hoofdtelefoon en oordopjes schoonmaakt

U kunt zich echter ook aanmelden voor een gratis account om sollicitatiebrieven online op te slaan. De bouwtool heeft 4 secties. In elke sectie moet u een online formulier invullen en doorgaan naar de volgende. Zodra u op de verzendknop op de laatste pagina klikt, verschijnt de begeleidende brief als een afdrukbaar PDF-document.

Resumer

Resumer is een gratis online sollicitatiebrief-maker zonder aanmelding. U kunt de cv-builder gebruiken voor het matchen van cv’s en begeleidende brieven. De tool biedt 25 bewerkbare, bedrijfsklare sollicitatiebriefsjablonen.

Nadat u een voorbeeld van een begeleidende brief hebt gekozen, zijn er 8 stappen om het document af te ronden. In de opeenvolgende stappen vult u de gegevens in voor:

 • Contactgegevens
 • Huidige professionele gegevens
 • Nieuwe baan informatie
 • Vaardigheden en eigenschappen
 • Selectie hoofdtekst
 • Grafische inhoud toevoegen
 • Selecteer kleuren en lettertypen
 • Download PDF

Sollicitatiebrief nu

Sollicitatiebrief Nu is een slimme cloudgebaseerde sollicitatiebriefbouwer. Het biedt een aantal geavanceerde functies voor het bewerken van sollicitatiebrieven. De service is echter uitsluitend op abonnementen gebaseerd. U kunt de volledige begeleidende brief ontwerpen en opstellen en gratis een screenshot maken. Maar u kunt geen toegankelijk Word- of PDF-bestand downloaden, tenzij u een betaald abonnement hebt.

De tool begeleidt u bij het maken van een sollicitatiebrief. De hele workflow omvat drie stappen:

 • Een sollicitatiebriefsjabloon van zakelijke kwaliteit selecteren.
 • Onderweg alle details invullen zoals de tool suggereert.
 • Pas de begeleidende brief aan binnen dezelfde tool en download het document.
 • Live carrière

  Je kunt ook uitproberen Live carrière als u op zoek bent naar een snelle, professioneel ogende sollicitatiebrief. De back-endprogrammering heeft de nodige codes om geschikte begeleidende briefinhoud te creëren die recruiters goedkeuren.

  Het enige dat u hoeft te doen, is een functie uit de lijst selecteren en enkele basisvragen over uw professionele carrière beantwoorden. De tool formatteert de begeleidende brief zo ​​dat deze door het sollicitantenvolgsysteem (ATS) gaat.

  Live Career biedt geen gratis download van een begeleidende brief die op zijn tool is gebouwd. U kunt echter een screenshot van de begeleidende brief maken en deze opslaan als afbeeldingsbestand.

  Laatste woorden

  Nu ken je de ultieme lijst met de beste makers van sollicitatiebrieven die online beschikbaar zijn. Wanneer je solliciteert naar een baan, ga dan naar een van de bovengenoemde portals om een ​​verbluffende sollicitatiebrief te maken die je een ongeëvenaarde kracht maakt tegen je rivalen.

  U kunt ook snel het geautomatiseerde document personaliseren dat de maker van de begeleidende brief voor u heeft gemaakt. Volg gewoon de bovenstaande tips om de sollicitatiebrief op te poetsen, zodat u gemakkelijk indruk kunt maken op de werkgever.

  Voor het cv-gedeelte is hier een lijst met gratis tools om een ​​uitstekend visueel cv te maken.

  gerelateerde berichten