13 manieren om het probleem met het bevriezen en opnieuw opstarten van Roku TV op te lossen

Vaak, wanneer u Roku TV opent om uw favoriete tv-programma’s en films te bekijken, merkt u dat het op één scherm blijft hangen, soms ziet u Roku TV zelfs vanzelf opnieuw opstarten. Het bevriezen en opnieuw opstarten van Roku TV is een veelvoorkomend probleem dat de entertainmentervaring voor veel mensen beïnvloedt. Het probleem met het blijven bevriezen van Roku TV kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder onjuiste instellingen en incompatibele HDMI-kabels. Als Roku TV echter vastloopt op Netflix, is het probleem mogelijk gerelateerd aan de toepassing en niet aan de Roku TV zelf. Als uw TCL Roku TV steeds opnieuw opstart, is dit de perfecte gids voor u. In deze gids leggen we de redenen uit en bespreken we de methoden om het probleem met Roku TV op te lossen.

Het probleem met het bevriezen en opnieuw opstarten van Roku TV oplossen

Lees dit artikel verder om meer te weten te komen over de oplossingen voor het bevriezingsprobleem van Roku TV.

Wat zijn de redenen voor het probleem met het bevriezen en opnieuw opstarten van Roku TV?

Er kunnen verschillende redenen zijn voor bevriezingsproblemen met Roku-apparaten. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende redenen voor deze fout.

 • Onjuiste HDMI-aansluitingen of defecte HDMI-kabels zijn veelvoorkomende redenen voor deze fout.
 • Een slechte internetverbinding kan ook bevriezingsproblemen met Roku-apparaten veroorzaken.
 • Compatibiliteitsproblemen met oortelefoons of koptelefoons kunnen er ook voor zorgen dat het scherm vastloopt tijdens het streamen.
 • Onjuist laden van het Roku-apparaat kan dit probleem ook veroorzaken.

 • Wijzigingen in de achtergrond- of screensaver-instellingen kunnen ook bevriezingsproblemen veroorzaken.
 • De bandbreedtebesparingsfunctie kan er ook voor zorgen dat de Roku vastloopt.
 • Onjuist gebruik van de Roku-afstandsbediening kan ook bijdragen aan de fout.
 • Instellingen voor automatisch aanpassen van de vernieuwingsfrequentie kunnen deze fout ook op veel Roku-apparaten veroorzaken.
 • Bugs in verschillende apps die op een Roku-apparaat zijn geïnstalleerd, kunnen bevriezingsproblemen veroorzaken tijdens het streamen van video’s.

 • Een verouderde versie van het Roku-systeem kan deze fout ook veroorzaken.
 • Verschillende onderliggende problemen met het Roku-apparaat kunnen veel fouten veroorzaken, waaronder het probleem met het bevriezen van het scherm.

In de volgende gids zullen we methoden bespreken om het probleem met Roku TV op te lossen, blijven bevriezen en opnieuw opstarten.

Methode 1: problemen met de HDMI-verbinding oplossen

Een van de meest voorkomende redenen voor het bevriezen van Roku TV op Netflix zijn onjuiste HDMI-kabelverbindingen. Als uw HDMI-kabels niet correct zijn aangesloten op het Roku-apparaat, kunt u AV-synchronisatieproblemen, black-outs en het opnieuw opstarten en vastlopen van de TCL Roku TV ervaren. Het wordt aanbevolen om HDMI-kabels te gebruiken die HDCP 2.2-verbindingen ondersteunen. Met HDCP-verbindingen stream je bepaalde kanalen, zoals Amazon Prime en Netflix. Om bevriezing en herstartproblemen op uw Roku-apparaat te voorkomen, kunt u daarom uw HDMI-kabelverbindingen controleren. Als u een defecte kabel aantreft, vervangt u deze door een nieuwe kabel om het probleem te voorkomen.

Foto door Patrick Campanale op Unsplash

Methode 2: problemen met de internetverbinding oplossen

Een van de eerste dingen die u kunt doen om het probleem met het bevriezen en opnieuw opstarten van Roku TV op te lossen, is controleren of uw wifi-router correct is aangesloten. Over het algemeen worden netwerkverbindingsfouten veroorzaakt door onjuiste routerverbindingen. Als uw Roku-apparaat problemen blijft houden met vastlopen of opnieuw opstarten, moet u er daarom voor zorgen dat u uw wifi-router correct hebt aangesloten. Als je wifi-router het Roku-apparaat niet heeft doen vastlopen, kan het probleem bij je internetprovider liggen. Om de internetdiensten te gebruiken, moet u een actief internetabonnement op uw apparaat hebben. Als uw internetservice traag of onstabiel is, leest u Trage internetverbinding? 10 manieren om uw internet te versnellen! gids om manieren te vinden om uw internet te versnellen.

Afbeelding van OpenClipart-Vectors via Pixabay

Methode 3: Koppel koptelefoon of oortelefoon los

Als je je oortelefoon of koptelefoon op het Roku-apparaat hebt aangesloten, kan het zijn dat Roku TV problemen blijft houden met je apparaat. Roku TV kan vastlopen op Netflix vanwege compatibiliteitsproblemen met je koptelefoon. Als uw TCL Roku TV steeds opnieuw opstart en vastloopt, overweeg dan om de hoofdtelefoon te verwijderen om het probleem op te lossen.

Methode 4: controleer mogelijke interferenties

Vaak klagen veel gebruikers dat wanneer ze games spelen op de Nintendo Switch, ze ook het probleem ervaren dat Roku TV bevriest en opnieuw opstart. Dit probleem doet zich voor wanneer de draadloze overdracht tussen de Nintendo Switch en de wifi-router de Roku TV verstoort en niet meer reageert. Als je games hebt gespeeld op de Nintendo Switch of andere soortgelijke consoles hebt gebruikt, zorg er dan voor dat ze de Roku TV niet storen.

Methode 5: Power Cycle Roku-apparaat

Als uw Roku-apparaat vastloopt op het startscherm wanneer u het opent, kan dit te wijten zijn aan onjuist laden van het apparaat. U kunt proberen het bevriezingsprobleem op te lossen door uw Roku-apparaat uit en weer in te schakelen. Power Cycle vereist dat je het Roku-apparaat uitschakelt door het los te koppelen. Nadat u het apparaat hebt losgekoppeld, wacht u een paar minuten en sluit u het weer aan. U kunt het Roku-apparaat ook handmatig opnieuw opstarten met behulp van deze eenvoudige methoden.

1. Navigeer op uw Roku-startpagina naar het tabblad Instellingen en selecteer Systeem.

2. Selecteer hier de optie Power.

3. Selecteer nu Systeem opnieuw opstarten.

4. Selecteer ten slotte Opnieuw opstarten.

Methode 6: Wijzigingen in Roku-instellingen ongedaan maken

Als u onlangs wijzigingen hebt aangebracht in de achtergrond- of screensaver-instellingen op uw Roku-apparaat, kan het zijn dat Roku TV tijdens streams vastloopt. Veel gebruikers hebben gemerkt dat hun Roku-apparaat verschillende problemen kan tegenkomen, zoals het bevriezen van Roku TV op Netflix wanneer de instellingen worden gewijzigd. Als u daarom wijzigingen in de standaardinstellingen hebt aangebracht, zet u deze terug om te repareren. TCL Roku TV blijft opnieuw opstarten en loopt vast.

Methode 7: Bandbreedtebesparing uitschakelen

Wanneer u uw Roku-apparaat meer dan 4 uur onbeheerd achterlaat, zorgt de bandbreedtebesparing ervoor dat uw apparaat automatisch in de slaapstand gaat. Wanneer u uw apparaat echter uit de slaapstand haalt, werkt het mogelijk niet goed en kan het scherm vastlopen. Om het probleem met het bevriezen en opnieuw opstarten van Roku TV op te lossen, kunt u proberen de bandbreedtebesparing op uw Roku-apparaat uit te schakelen.

1. Ga op je Roku-apparaat naar het tabblad Instellingen en open Netwerk.

2. Zoek en klik op de bandbreedtebesparing en schakel deze uit.

3. Start ten slotte uw Roku-apparaat opnieuw op.

Methode 8: Roku-afstandsbediening repareren

Veel gebruikers hebben gemeld dat bevriezingsproblemen met Roku-apparaten kunnen optreden als gevolg van een onjuiste koppeling van de Roku-afstandsbediening. Daarom, als je een bevriezings- of herstartprobleem hebt op je Roku-apparaat, kun je proberen je afstandsbediening opnieuw te koppelen met het apparaat.

1. Schakel het Roku-apparaat uit en verwijder de batterijen uit de Roku-afstandsbediening.

2. Wacht nu een paar minuten, sluit dan de batterijen aan en zet het Roku-apparaat aan.

3. Druk lang op de koppelingsknop totdat u een knipperend LED-lampje ziet. Je zou de koppelingsknop naast het batterijvak op je afstandsbediening moeten kunnen vinden.

4. Volg de instructies op het scherm om de afstandsbediening te koppelen.

Methode 9: Schakel instellingen voor vernieuwingsfrequentie automatisch aanpassen uit

Door de vernieuwingsfrequentie automatisch aan te passen, kan uw Roku-apparaat automatisch de framesnelheid van uw apparaat aanpassen. Deze functie is over het algemeen nuttig. Dezelfde functie kan echter verschillende problemen veroorzaken met de weergave van uw Roku-apparaat. Veel gebruikers ontdekten dat de instellingen voor automatisch aanpassen van de vernieuwingsfrequentie de belangrijkste reden waren waarom hun Roku-apparaat vastliep of ververste. Daarom zou u moeten overwegen om de instellingen voor automatisch aanpassen van de vernieuwingsfrequentie op uw apparaat uit te schakelen om het probleem met het bevriezen en opnieuw opstarten van Roku TV op te lossen.

1. Navigeer naar Instellingen en selecteer Systeem.

2. Selecteer hier Geavanceerde systeeminstellingen.

3. Selecteer nu Geavanceerde weergave-instellingen en schakel de vernieuwingsfrequentie automatisch aanpassen uit.

4. Start ten slotte uw Roku-apparaat opnieuw op.

Methode 10: Problemen met apps of kanalen oplossen

Soms wordt het bevriezingsprobleem niet veroorzaakt door Roku-apparaatstoringen, maar eerder door de apps die u erop streamt. Netflix en Sling TV zijn berucht omdat ze dit probleem met Roku-apparaten veroorzaken. Als een applicatie niet goed werkt of bugs bevat, kan de stream meestal vastlopen. Over het algemeen worden deze problemen vanzelf opgelost terwijl u de applicaties bijwerkt. Soms moet u het probleem echter onmiddellijk oplossen. Om het probleem met het blijven bevriezen van Roku TV op te lossen, installeert u deze problematische applicaties opnieuw op uw Roku-apparaat.

1. Zoek op het Roku-startscherm naar de problematische app/het problematische kanaal en plaats de muisaanwijzer erop.

2. Druk op de knop * op uw afstandsbediening om Instellingen te openen.

3. Navigeer en selecteer de optie Kanaal verwijderen in de lijst.

4. Selecteer ten slotte Verwijderen om het proces te bevestigen.

5. Start vervolgens uw Roku-apparaat opnieuw op.

6. Installeer de app opnieuw vanuit de app store op uw Roku-apparaat.

Als deze methode het bevriezen van Roku TV op het Netflix-probleem niet verhelpt, gaat u verder met de volgende methode.

Methode 11: Roku-apparaat bijwerken

Als uw Roku-apparaat verouderd is en er geen nieuwe updates zijn geïnstalleerd, kunt u overwegen om handmatig te controleren op updates om het probleem met TCL Roku TV steeds opnieuw op te lossen. Als het apparaat niet wordt bijgewerkt, kan het worden geïnfecteerd door bugs die ertoe kunnen leiden dat Roku TV bevriest en opnieuw opstart.

1. Navigeer naar Instellingen.

2. Zoek en selecteer Systeem en vervolgens Systeemupdate.

3. Selecteer ten slotte Nu controleren.

Roku zoekt naar de nieuwste updates en installeert deze op uw apparaat.

Methode 12: Roku-apparaat resetten

Als de voorgaande methoden niet werken en het probleem aanhoudt, kan dit komen door andere onderliggende problemen. U kunt een fabrieksreset uitvoeren op uw Roku-apparaat om deze problemen op te lossen. Volg ons artikel over het hard en zacht resetten van Roku.

Methode 13: neem contact op met de klantenservice van Roku

Als het resetten van het Roku-apparaat naar de standaardinstellingen niet helpt en u niet kunt achterhalen hoe u het probleem met het bevriezen van Roku TV kunt oplossen. U kunt proberen contact op te nemen met de klantenservice van Roku om een ​​oplossing voor het probleem te vinden. U kunt de ambtenaar bezoeken Roku-ondersteuning pagina om een ​​oplossing voor het probleem te vinden of neem contact op met een Roku-vertegenwoordiger voor meer hulp.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Waarom werkt mijn Roku TV niet?

Ans. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom Roku TV niet werkt, zoals een verouderde versie van de systeemsoftware of een slechte internetverbinding.

Q2. Hoe repareer ik de Roku TV die vastzit op het probleem met de startpagina?

Ans. U kunt dit probleem op verschillende manieren proberen op te lossen, zoals het opnieuw opstarten van uw Roku-tv of het verwijderen van uw hoofdtelefoon.

Q3. Wat zorgt ervoor dat Roku TV vastloopt?

Ans. Bugs met de geïnstalleerde applicaties kunnen ervoor zorgen dat Roku TV vastloopt tijdens het streamen van een video.

Q4. Kan ik applicaties op Roku TV installeren?

Ans. Ja, er kunnen verschillende streaming-apps op Roku TV worden geïnstalleerd. Apps zoals Netflix en Sling TV kunnen op Roku TV worden geïnstalleerd.

Q5. Kan Netflix ervoor zorgen dat Roku TV vastloopt?

Ans. Als de Netflix-app niet goed werkt of bugs vertoont, kan het scherm tijdens het streamen vastlopen.

***

We hopen dat deze gids nuttig voor je was en dat je het probleem met het bevriezen en opnieuw opstarten van Roku TV hebt kunnen oplossen. Laat ons weten welke methode voor u heeft gewerkt. Als u suggesties of vragen voor ons heeft, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte.

  Hoe de HTTPS-only-modus in Mozilla Firefox in te schakelen

gerelateerde berichten