14 beste AI- en machine learning-podcasts om u op de hoogte te houden

Nieuwe en geavanceerde technologieën komen dagelijks op de markt, zelfs as we speak. En een van de meest cruciale drijvende krachten achter de technologische revolutie is kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML).

63% van de organisaties was van plan om hun AI- en ML-uitgaven in 2023 te behouden of te verhogen, en de wereldwijde marktomvang voor ML-platforms zal naar verwachting in 2028 de $ 3136 miljard overschrijden, met een CAGR van 33,6%.

Of je nu een zakelijke professional bent of een student die meer wil weten over deze toptechnologieën om je carrière een vliegende start te geven, het is essentieel om op de hoogte te blijven van de nieuwste AI- en ML-trends.

Podcasts zijn een handige en naadloze manier om op de hoogte te blijven van de laatste trends, inzichten, nieuws en voortdurende veranderingen in dit evoluerende veld.

De podcast-industrie is enorm gegroeid, vooral vanwege het hoge gemak en de gemakkelijke toegankelijkheid. Een ander groot voordeel van de podcast als medium is de multitasking-mogelijkheid, waarmee je onderweg naar je favoriete podcast-afleveringen kunt luisteren, of je nu aan het sporten bent, dagelijkse klusjes doet of woon-werkverkeer doet.

Deze voordelen melden dat de podcast-industrie tegen 2024 $ 4 miljard waard zal zijn.

Dit artikel onderzoekt enkele van de meest beluisterde AI- en ML-podcasts.

Dus als je de leertijd en -inspanning wilt verminderen, zijn hier de beste AI- en ML-podcasts om je leerdorst te lessen.

Gegevens scepticus

Data Skeptic, gelanceerd in 2014 en gehost door Kyle Polich, is een van de meest populaire en oudste podcasts op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning die luisteraars helpt de ins en outs van deze datagestuurde wereld te begrijpen.

De gastheer houdt elke vrijdag interviews en gedetailleerde discussies met zijn gasten en AI-experts over onderwerpen rond big data, machine learning, statistiek, data science en kunstmatige intelligentie.

Met honderden afleveringen sinds de eerste lancering en miljoenen downloads, wordt Data Skeptic algemeen erkend als een van de meest gezaghebbende bronnen op het gebied van AI, ML, datawetenschap en vergelijkbare onderwerpen.

De podcast loopt in verschillende seizoenen, elk met specifieke onderwerpen zoals kunstmatige intelligentie, natuurlijke taalverwerking, advertentietechnologie en meer. De gastheer interviewt en praat met professionals uit de industrie en actieve onderzoekers met betrekking tot het thema van dat seizoen om diepe en waardevolle inzichten te extraheren en te delen.

U kunt gratis toegang krijgen tot en luisteren naar het platform op Google Play, Spotify en Apple Podcast.

De TWIML AI-podcast

De TWIML AI Podcast, eerder bekend als This Week in Machine Learning and Artificial Intelligence, wordt gehost door Sam Charrington, een veelgevraagd spreker, brancheanalist, commentator en opinieleider.

De podcast heeft tot doel AI en ML toegankelijker te maken voor het publiek en hun leven te verbeteren door de beste AI-onderzoekers, innovators en praktijkmensen te interviewen.

Naast AI en ML behandelt de podcast andere kritieke technologieën, waaronder Natural Language Processing, Deep Learning, Computer Science, Neural Networks, Analytics en Data Science.

Je kunt naar de podcastafleveringen luisteren op basis van verschillende onderwerpen, series of afspeellijsten die je kunt bekijken op hun officiële website of op platforms zoals Spotify, RSS, Apple Podcast, YouTube, Podcast Addict, Castbox en Pocket Casts.

  Hoe u Outlook dwingt om afbeeldingen te downloaden (als u zeker weet, is dit een goed idee)

De podcast heeft meer dan 7 miljoen downloads en biedt andere cruciale aanbiedingen, zoals evenementen en conferenties, online bijeenkomsten en studiegroepen, en leermiddelen.

Leermachines 101

Learning Machines 101 is een op AI en ML gebaseerde podcast die tot doel heeft toegankelijke informatie te bieden over hoe machines en apparaten AI- en ML-algoritmen gebruiken.

Deze machines die we tegenwoordig in ons dagelijks leven gebruiken, kunnen bankfraude en spamdetectie, spraakherkenningssystemen en chatbots zijn die slimme en relevante aankoopsuggesties bieden.

Het maakt het begrijpen van de complexe en fascinerende wereld van kunstmatige intelligentie gemakkelijker door het volgende te onderzoeken:

  • De werking van deze op AI gebaseerde apparaten en systemen.
  • De oorsprong van deze op AI gebaseerde systemen.
  • Manieren om deze systemen menselijker te maken.
  • Manieren om deze systemen veel slimmer te maken.

De gastheer, Richard M. Golden, legt via deze podcast de fundamentele concepten van AI en amusant werkende op AI gebaseerde apparaten uit. Je kunt ernaar luisteren op Apple, Google, iTunes en Stitcher.

De pratende machines

The Talking Machines, gehost door Neil Lawrence en Katherine Gorman, is een podcast die deuren opent naar de wereld van Machine Learning door verhelderende en duidelijke gesprekken en interviews met experts in het veld te brengen.

Elke donderdag gaan de gastheren om tafel met experts uit de branche om te begrijpen wat er nieuw is in de branche, de laatste trend en het laatste nieuws met betrekking tot machine learning, en om waardevolle antwoorden op uw vragen te krijgen.

Je luistert naar de nieuwste afleveringen op Apple Podcast, Spotify, Stitcher of Art19.

Datawetenschap thuis

Het product van Amethix Technology, Data Science at Home, is een podcast over kunstmatige intelligentie, machine learning en algoritmen.

De show wordt sinds 2015 georganiseerd door Dr. Francesco Gadaleta, die een Ph.D. in op virtualisatie gebaseerde beveiligingsmaatregelen in software-runtime-systemen van de Universiteit van Leuven.

Dr. Gadaleta host de Data Science at Home-podcast in solo-afleveringen en interviewt ook enkele van de beste experts uit de industrie en invloedrijke figuren in AI en ML.

De podcast is bekend en wordt beoordeeld als een van de beste datawetenschapspodcasts en krijgt sponsors van verschillende marktleiders.

Hersenen geïnspireerd

De Brain Inspired-podcast duikt diep in de samenwerking tussen kunstmatige intelligentie en neurowetenschappen.

Paul Middlebrooks host de podcast, een onderzoeker en neurowetenschapper die zelf de diepte van AI en neurowetenschappen onderzoekt en hoe neurowetenschappers AI-tools gebruiken om de werking van het menselijk brein te begrijpen.

De gastheer praat met de knapste koppen in de branche om meer te weten te komen over de nieuwste theorieën over AI en hersenen, baanbrekend onderzoek en wat de experts naar dit gebied van AI en neurowetenschappen heeft geleid.

Paul gaat via de podcast verder in op de volgende vragen:

  • Hoe verschilt ML van dierlijk denken?
  • Het belang en niveau van begrip van de hersenen om geweldige AI te ontwikkelen.
  • Kan AI ons helpen de functie van de hersenen te begrijpen en hoe deze werkt?

De Brain Inspired-podcast is dus perfect voor iedereen die een neurowetenschapper is, een AI-professional of iemand die graag meer wil weten over de relatie tussen de twee en hoe ze samenwerken.

Lex Fridman-podcast

Bij MIT is Lex Fridman onderzoeker op het gebied van kunstmatige intelligentie, machine learning en mens-robotinteractie en host hij de Lex Fridman-podcast.

  15 speciale karakters die je moet kennen voor Bash

Hij voert verschillende interviews met experts uit de branche en gesprekken over de aard van intelligentie, bewustzijn, macht en liefde. Deze podcast heeft tot doel een nieuw perspectief te bieden op AI, AGI, robotica, datawetenschap, neurowetenschappen, diep leren, psychologie, filosofie, cognitieve wetenschap, wiskunde, natuurkunde en meer.

Enkele van de belangrijkste industriële en populaire namen die de gastheer, Lex Fridman, op de podcast heeft geïnterviewd, zijn Elon Musk, Joe Rogan, Mark Zuckerberg, Dan Carlin en Sam Harris.
Je kunt de Lex Fridman-podcast beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en RSS-feed.

De radicale AI-podcast

De Radical AI-podcast is een podcast die professionele, boeiende, toegankelijke en boeiende afleveringen creëert op het gebied van kunstmatige intelligentie-ethiek.

De podcast-hosts, Dylan Doyle-Burke en Jessie ‘Jess’ Smith, interviewen radicale mensen om radicale ideeën over AI-ethiek naar voren te brengen door middel van boeiende, toegankelijke en collaboratieve podcast-interviews.

Het onderzoekt de toekomst van AI-ethiek en vertegenwoordigt verschillende radicale verhalen, ideeën en stemmen voor gemeenschappen en individuen die de steeds evoluerende AI-technologie ontwerpen, gebruiken en gebruiken.

Stel dat u meer inzicht wilt krijgen in het begrijpen van AI-ethiek en de radicale ideeën, verhalen en gebeurtenissen die daarmee verband houden. Dan is de Radical AI-podcast perfect om naar te luisteren op Spotify, iTunes, Apple Podcasts en iHeart Studios.

De AI-podcast

Een oude journalist, Noah Kravitz, host de AI-podcast die de impact van kunstmatige intelligentie op de huidige tijd onderzoekt, podcast-interview voor podcast.

Noah interviewt experts uit verschillende sectoren, zoals natuurbiologen, astrofysici, software-engineers, startup-oprichters en datawetenschappers, om te begrijpen hoe AI in hun respectievelijke sectoren wordt gebruikt.

Zo brengt de gastheer via deze podcast elke twee weken nieuwe verhalen in die licht werpen op de wijdverbreide acceptatie van AI.

De AI-podcast heeft bijna 3,4 miljoen luisterbeurten gekregen en je kunt hem horen op Spotify, Apple Podcasts, iTunes, Stitcher, PodBean, Pod Bay, Amazon Music, Google Play Music en vele andere platforms.

Je kunt ook de podcast-samenvattingen van de nieuwste afleveringen van de show vinden in de sectie Show Notes van hun website.

De AI in zakelijke podcast

Als u een bedrijfsleider of een werkende professional bent en graag de mogelijkheden wilt leren om kunstmatige intelligentie in uw bedrijfsvoering te integreren, dan is de AI in Business Podcast de juiste keuze.

Deze podcast is in de eerste plaats bedoeld voor bedrijfsleiders met een niet-technische achtergrond, zodat ze AI-kansen kunnen vinden en de geavanceerde AI-algoritmen kunnen afstemmen op een strategie om een ​​maximale Return on Investment (RoI) te behalen.

De podcast-host en CEO van Emerj Artificial Intelligence Research, Daniel Faggella, interviewt elke week de beste AI-managers, datawetenschappers, operationele hoofden, datafunctionarissen en mede-oprichters van Fortune 500-bedrijven en unicorn-startups.

Deze interviews helpen bedrijfsleiders de best practices op het gebied van AI te begrijpen en trends en use-cases aan het licht te brengen, waardoor praktische AI-adoptie in hun hele bedrijf mogelijk wordt.

Daniel heeft een aantal vooraanstaande AI-bedrijfsleiders ontvangen van bedrijven als Facebook, DeepMind, Nuance en IBM. De podcast is beschikbaar op iTunes, Apple Podcasts, Stitcher en SoundCloud.

Data Crunch-podcast

De Data Crunch Podcast brengt het laatste nieuws en gesprekken over kunstmatige intelligentie, big data, machine learning en analyse, zodat u op de hoogte blijft van de nieuwste AI-trends.

De hosts, Colin West, Van Ginkel en Remi Gould, data-experts van Missing Link Technologies, delen hun inzichten, analyses, expertise, observaties en geleerde lessen als datawetenschappers en analisten.

Ze interviewen ook de beste AI-leiders in de branche om verschillende aspecten van AI en ML te begrijpen en te belichten, zoals Quantum Machine Learning, Earth Intelligence en data-analyse.

  Een GIF instellen als een live achtergrond op uw iPhone

De show behandelt ook onderwerpen als datastrategie in de onderwijssector, het stroomlijnen van het bouwproces met AI en het gebruik van AI om ontwikkelaars effectiever te maken.

Zo brengt deze zeer waardevolle AI-podcast intellectuele gesprekken over AI in het dagelijks leven. Je kunt de Data Crunch-podcast beluisteren op Spotify.

AI Met AI, een CNA-podcast

Andy Ilachinski en David Broyles hosten de AI met AI-podcast, waarin ze de nieuwste doorbraken op het gebied van kunstmatige intelligentie en autonomie verkennen, samen met hun militaire implicaties.

Deze podcast is een product van de verschillende andere podcasts van CNA. CNA is een onafhankelijke onderzoeks- en analyseorganisatie zonder winstoogmerk die zich toelegt op de beveiliging en veiligheid van het land.

Het is een van de unieke podcasts en is niet direct beschikbaar op mediaplatforms. U kunt de podcasts echter rechtstreeks op hun website beluisteren.

Vorige week in AI

Last Week in AI is een op kunstmatige intelligentie gebaseerde podcast van Skynet Today die wekelijkse AI-discussies en samenvattingen brengt over de geavanceerde ontwikkelingen op het gebied van AI, robotica, deep learning en meer.

De podcastafleveringen richten zich voornamelijk op het laatste AI-nieuws en hoe AI-, NLP- en ML-systemen en -oplossingen de huidige omgeving veranderen.

Dus als je iemand bent die graag op de hoogte blijft van de AI-trends en elk laatste nieuws consumeert dat de wereld zou kunnen verstoren, dan is de Last Week in AI-podcast iets voor jou.

Je kunt ernaar luisteren op Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts of de PodBean-app.

Gegevens eenvoudig maken

Making Data Simple wordt gehost door AI Martin, de IBM VP of Data and AI Development.

De podcast is bedoeld om de nieuwste ideeën over kunstmatige intelligentie, big data en de implicaties ervan voor de onderneming te bieden door meerdere experts van verschillende experts uit de industrie.

De gastheer praat met en interviewt de beste experts in de branche, met als doel het begrip van AI en zijn oplossingen in verschillende sectoren zo naadloos mogelijk te maken.

Het is een van de best beoordeelde shows op Apple Podcasts, met een score van 4,3 op 5. Dus nogmaals, dit is een van de ideale podcasts als je meer wilt weten over de nieuwste AI-trends en -oplossingen die worden gebruikt door individuen, bedrijven en experts over de hele wereld.

laatste woorden

AI, machine learning, NLP, datawetenschap en chatbots zijn enkele van de nieuwste buzzwords in de branche, die meerdere bedrijfsactiviteiten automatiseren en de manier waarop we werken verstoren. Er is geen einde als het gaat om de implementatie van AI, aangezien de omvang van de AI-markt tussen 2022 en 2030 naar verwachting elk jaar met 120% zal groeien tegen 38,1% CAGR.

En als je een AI-expert bent, een AI-enthousiasteling of iemand die graag meer wil leren, zijn podcasts de beste manier om dieper te duiken en meer te weten te komen over de nieuwste AI-trends.

In dit artikel hebben we enkele van de beste Artificial Intelligence- en ML-podcasts besproken die inzicht bieden in de belangrijkste trends, nieuws, implementatie van AI in meerdere sectoren en meer, met inzichten van de beste AI-experts en onderzoekers.

Zorg er dus voor dat je deze AI-podcasts bekijkt om je AI-horizon en -kennis te verbreden en inzicht te krijgen in het nieuwste AI-nieuws en updates.

Bekijk vervolgens podcast-tools om aan de slag te gaan met podcasting.