14 beste Litecoin-portemonnees in 2023 voor probleemloze transacties

Uw zoektocht naar de beste Litecoin-wallets eindigt hier!

Litecoin (LTC), gelanceerd in 2011, is de op een na oudste cryptocurrency, met een huidige marktkapitalisatie van meer dan $6,5 miljard. Bovendien was de blockchain getuige van de hoogste eendaagse transactie van meer dan 580.000 in mei 2023.

De toegenomen vraag naar LTC-tokens roept ook zorgen op over hun veilige opslag en transactie. In dat geval is het essentieel om een ​​portemonnee te hebben die over het algemeen de beste functies biedt.

Litecoin (LTC) heeft momenteel een gemiddeld dagelijks handelsvolume van meer dan $350 miljoen. Bovendien heeft deze cryptocurrency een circulerend aanbod van meer dan 72 miljoen LTC-tokens.

Nu u de relevantie kent van het hebben van een Litecoin-portemonnee, laten we de belangrijke stappen begrijpen die u moet overwegen voordat u een portemonnee kiest om uw LTC-tokens in op te slaan.

Volgen!

Litecoin-portefeuilles: hoe kies je de beste?

Het kiezen van uw Litecoin-portemonnee is een belangrijke beslissing die een ernstige impact zal hebben op uw handelen of beleggen in cryptovaluta.

1️⃣ Beveiliging

Het heeft geen zin om een ​​portemonnee te kiezen die een zwakke beveiliging heeft. Boven alle andere extra functies moet de veiligheid van uw portemonnee uw topprioriteit zijn.

Selecteer altijd portefeuilles die meerdere opties bieden om uw LTC-tokens en andere cryptocurrencies te beschermen. Schakel bijvoorbeeld tweefactorauthenticatie (2FA), gezichts- of vingerafdrukvergrendeling in op uw portemonnee.

2️⃣ Ondersteunde crypto-activa

De meeste prominente crypto-wallets ondersteunen de opslag en overdracht van grote cryptocurrencies. Stel dat u van plan bent verschillende crypto-tokens te kopen en over te dragen. In dat geval moet u een portemonnee kiezen die een breed scala aan crypto-activa ondersteunt.

Simpel gezegd, kies een wallet die minimaal 50 grote cryptocurrencies ondersteunt.

3️⃣ Soorten portemonnee

Het kiezen van de juiste Litecoin-portemonnee voor uw LTC-tokens kan lastig zijn. Maak je geen zorgen; we hebben het voor je geregeld.

👉 Mobiele portemonnee: als u voor uw portemonnee-activiteiten voornamelijk afhankelijk bent van uw mobiele apparaat, dienen deze portemonnees goed voor uw doel. De meeste portefeuilles in dit artikel hebben mobiele apps die u kunt installeren via Google Play of de App Store.

👉 Desktop Wallet: geeft u de voorkeur aan uw pc boven mobiele apparaten voor cryptotransacties? Dan kun je kiezen voor desktop wallets. Met deze portemonnee kunt u uw LTC-tokens kopen of verzenden vanaf uw apparaten met Windows, Linux of macOS.

👉 Web Wallets: Bent u iemand die op zoek is naar snelle en regelmatige portemonneetransacties? Dan zijn web wallets een uitstekende keuze. Hier kunt u een browserextensie toevoegen voor directe toegang tot uw portemonnee.

👉 Hardware Wallet: van plan om een ​​aanzienlijk aantal LTC-tokens op te slaan? Dan is er niets veiliger dan de hardware wallets die je crypto’s offline houden.

Nu komt hier de lijst met de beste zorgvuldig uitgekozen Litecoin-portefeuilles. Blijf kijken!

Litewallet

Litewallet is de officiële Litecoin wallet die zich vooral richt op eenvoud en veiligheid. U kunt deze mobiele portemonnee gebruiken om LTC-tokens binnen enkele seconden te verzenden en te ontvangen.

Ook Charlie Lee, de maker van Litecoin, is nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze wallet. Als gevolg hiervan krijgt Litewallet regelmatig updates die de gebruikerservaring verbeteren.

  Debian-distributies upgraden [Guide]

Met name geeft deze niet-bewarende portemonnee u het volledige eigendom van uw tokens. Ook kunt u al uw transacties in een paar eenvoudige stappen verifiëren.

U kunt uw portemonnee ook herstellen met behulp van de seed-zin van 12 woorden. Ook kunt u de beveiliging van uw app verhogen met een biometrische of pincodevergrendeling. Bovendien kunt u deze portemonnee op uw Android- of iOS-apparaat installeren.

Exodus

Met meer dan 4 miljoen downloads is Exodus een bekende naam in de cryptocurrency-ruimte. Deze niet-bewarende portemonnee ondersteunt meer dan 260 crypto-activa.

Deze Litecoin-portemonnee versleutelt uw privésleutels en gegevens als beveiligingsstandaard. Bovendien slaan ze uw gegevens niet op als onderdeel van hun privacybeleid.

Exodus is verkrijgbaar in verschillende soorten:

  • Web3-portemonnee die Chrome en Brave-browser ondersteunt.
  • Mobiele portemonnee is beschikbaar voor Android- en iOS-gebruikers.
  • Desktop wallet is toegankelijk op Linux, Windows en Mac.
  • Hardware wallet werkt samen met Trezor voor geavanceerde offline tokenopslag.

Nieuw bij crypto-wallets? Maak je geen zorgen; Exodus biedt videogidsen en tutorials voor al hun soorten portemonnees. Daarnaast kun je ook 24/7 contact opnemen met hun klantenservice.

Atomaire portemonnee

Op zoek naar een portemonnee die een groot aantal crypto-activa ondersteunt? In dat geval helpt Atomic Wallet u om meer dan 300 tokens en munten te beheren.

Daarnaast kunt u ook gebruikmaken van tot 1% cashback op cryptoswaps. Deze incentive is beschikbaar voor 60+ handelsparen.

U kunt deze portemonnee ook gebruiken om cryptocurrencies te kopen met debet- of creditcards. Ze bieden ook staking-mogelijkheden op geselecteerde crypto-activa.

Met name het portfoliobeheersysteem van Atomic Wallet helpt u om al uw activa probleemloos te bewaken en te beheren. Bovendien heeft deze portemonnee een toegewijd klantenserviceteam dat 24/7 beschikbaar is.

U kunt deze Litecoin-portemonnee toevoegen aan uw mobiele apparaten of pc. Atomic Wallet wordt ondersteund op Android, iOS, Windows, MacOS en Ubuntu.

Gratis portemonnee

Freewallet is ontwikkeld in 2016 en ondersteunt meer dan 100 cryptocurrencies, waaronder Litecoin (LTC). Bovendien worden er geen kosten in rekening gebracht voor uw op portemonnee gebaseerde transacties. Indrukwekkend toch?

Bovendien worden al uw crypto-tokens opgeslagen in een cold wallet. Deze opslagmethode beschermt uw activa tegen online hacks en aanvallen.

Wat betreft beveiligingsaspecten kunt u functies toevoegen zoals portefeuillevergrendelingen zoals vingerafdruk- en pincodevergrendelingen. Bovendien ontvangt u vóór de overdracht van uw vermogen een bevestiging per e-mail.

Deze portemonnee wordt ook geleverd met een minimaal ontworpen crypto-portfoliomanager. Hier kunt u de live prijs van al uw opgeslagen activa volgen en volgen.

Freewallet is beschikbaar als web- en mobiele portemonnee. Gebruikers kunnen deze portemonnee installeren vanuit de App Store of Google Play.

JijHodler

YouHodler is een prominente Litecoin-portemonnee die een gebruikerservaring van het volgende niveau biedt. Als gevolg hiervan heeft deze portemonnee meer dan 200.000 actieve gebruikers.

Simpel gezegd, YouHodler is een go-to wallet voor alle op crypto gebaseerde activiteiten. U kunt deze portemonnee direct gebruiken om ondersteunde crypto-activa te kopen, verkopen, uitlenen, verhandelen of ruilen.

Met deze portemonnee kunt u uw opgeslagen activa inzetten om een ​​passief rendement te genereren. De verdiende stakingsrente wordt wekelijks rechtstreeks in uw portemonnee bijgeschreven.

U kunt deze mobiele portemonnee installeren op uw Android- of iOS-apparaten. U kunt ook al uw bezittingen bijhouden vanuit deze enkele app.

Vertrouw op portemonnee

Trust Wallet is een populaire Litecoin-portemonnee die wordt vertrouwd door meer dan 60 miljoen gebruikers wereldwijd. Bovendien is dit de officiële crypto-portemonnee van Binance.

Deze portemonnee ondersteunt met name een breed scala aan crypto-activa. Deze portemonnee kan bijvoorbeeld meer dan 9 miljoen activa opslaan en beheren in meer dan 70 blockchains.

  3 manieren om Google Chrome te gebruiken als muziekspeler voor lokale bestanden

Met deze portemonnee kunt u direct verbinding maken met prominente DApps vanuit de Web3-ruimte. U kunt ook direct toegang krijgen tot de beste Decentralized Exchanges (DEX’s), zoals Uniswap en PancakeSwap.

U kunt deze gratis crypto-portemonnee met slechts een paar klikken maken. U krijgt ook een herstelzin van 12 woorden om controle te hebben over uw opgeslagen activa.

Trust Wallet is beschikbaar in Google Play en de App Store. U kunt ook hun browserextensie toevoegen voor uw Brave-, Edge-, Opera- of Chrome-browsers.

Bit2Me

Op zoek naar een eenvoudige Litecoin-portemonnee met indrukwekkende functies? Dan kun je Bit2Me overwegen.

Deze multi-crypto-portemonnee ondersteunt meer dan 200 cryptocurrencies. Bovendien kunt u een cryptoportfolio maken waarmee u snel toegang heeft tot al uw opgeslagen tokens en deze kunt beheren.

Bit2Me hecht veel waarde aan de veiligheid van de activa van de gebruiker. Om deze reden heeft deze portemonnee een verzekering ter waarde van € 150 miljoen. Bovendien worden hun gebruikers ook beschermd met het “Depositogarantiefonds”, dat een depositogarantie biedt tot € 100.000.

U kunt ook meerdere creditcards of betaalpassen aan uw portemonnee toevoegen. Als gevolg hiervan kunt u direct cryptocurrencies of NFT’s kopen.

Bit2Me is beschikbaar in Google Play en de App Store. Ze zullen je ook helpen met hun klantenserviceteam dat 24/7 werkt.

Coinomi

Coinomi helpt je om meer dan 1.700 tokens uit te wisselen, te beheren en op te slaan, waaronder Litecoin (LTC). Daarnaast ondersteunt deze wallet ook 125+ blockchain netwerken.

Het sterke coderingsproces zorgt ervoor dat uw privésleutels alleen bij u blijven. Hierdoor blijft de uiteindelijke controle en eigendom van uw portemonnee bij u.

U kunt ook een portemonnee aanmaken zonder uw identiteit prijs te geven. Bovendien zijn er geen KYC-verificaties of het volgen van transacties.

Het gestroomlijnde ontwerp van deze mobiele portemonnee zorgt voor soepele prestaties op low-end apparaten. U kunt Coinomi installeren voor iOS- en Android-apparaten.

Ben je een pc-gebruiker? In dat geval kunt u hun desktop-portemonnee gebruiken, die beschikbaar is op Linux, macOS en Windows. Bovendien biedt Coinomi de beste klantenondersteuning in de branche voor al uw vragen.

Bewaker

Wat dacht je van een Litecoin-portemonnee die eenvoudig kan worden gesynchroniseerd tussen meerdere apparaten? Klinkt spannend, toch? We hebben het over Guarda, een portemonnee met meerdere valuta’s die meer dan 400.000 crypto-tokens ondersteunt!

U kunt deze portemonnee gebruiken om uw opgeslagen activa vanaf meerdere apparaten te bewaken, te beheren en over te dragen. Daarnaast biedt Guarda een klantenservice die 24/7 functioneert.

Deze niet-bewarende portemonnee helpt u om met een paar simpele tikken cryptocurrencies over te dragen en uit te wisselen. Bovendien kunt u met een QR-codefunctie binnen enkele seconden crypto verzenden en ontvangen.

Bezorgd over de veiligheid van uw bezittingen? Guarda heeft het voor je geregeld. Hier heb je het volledige eigendom en toegang tot je portemonnee.

Pc-gebruikers kunnen deze portemonnee gebruiken op Mac-, Linux- of Windows-apparaten. Bovendien is hun mobiele portemonnee beschikbaar in PlayStore en App Store.

Trustee plus

Vertrouwen is een belangrijke factor om te overwegen bij het selecteren van een Litecoin-portemonnee. Hier rechtvaardigt Trustee Plus zijn naam volledig in het beschermen van de activa van gebruikers.

De instant swap-functie op deze portemonnee helpt u LTC-tokens snel te wisselen met andere cryptocurrencies. Bovendien hoeft u geen kosten te betalen voor cryptotransacties.

Met deze portemonnee kun je cryptocurrencies kopen of verkopen met je Visa en Mastercard. Bovendien kunt u de crypto’s verkopen en het geld rechtstreeks naar uw bankafdelingen opnemen zonder commissies te betalen.

  Blogger versus WordPress: wat is het beste voor bloggen?

U kunt Trustee Plus mobiele portemonnee installeren voor uw iOS- of Android-apparaten. Deze app helpt je de waarde van al je opgeslagen tokens bij te houden.

Paybis

Paybis is een gevestigde crypto-portemonnee die zijn gebruikers al bijna tien jaar van dienst is. Bovendien is deze portemonnee uitgerust met de nieuwste beschikbare beveiligingsfuncties.

De meest indrukwekkende beveiligingsfunctie die ik over deze Litecoin-portemonnee heb gevonden, zijn de “ingebouwde beveiligingslagen” om te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Ook kunt u de cryptotransacties altijd op elk moment verifiëren.

Deze portemonnee maakt gebruik van “state-of-the-art technologie” die u helpt uw ​​privésleutels te beveiligen. Hierdoor kunt u uw portemonnee snel terugkrijgen voor het geval uw apparaat wordt gestolen of beschadigd.

Paybis is beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten. U moet echter wel een gratis account bij hen aanmaken.

Oneindige portemonnee

Bent u op zoek naar een portemonnee om uw LTC-tokens naadloos te controleren en te bewaken? Dan komt Infinity Wallet goed van pas.

U kunt deze portemonnee gebruiken om Litecoin (LTC) en andere prominente cryptocurrencies op te slaan. Als resultaat van hun service heeft Infinity Wallet meer dan 200.000 actieve gebruikers.

Naast portemonnee-opslag kunt u ook de waarde van uw crypto-activa in realtime volgen. Bovendien heb je ook toegang tot hun ingebouwde prijsvolger om de huidige prijs van cryptocurrencies te controleren zonder dat je apps van derden nodig hebt.

Infinity Wallet ontwikkelt zijn webportemonnee voor Android- en iOS-apparaten. Momenteel is deze portemonnee beschikbaar voor pc’s met MacOS, Linux of Windows.

Vidulum

Bent u geïnteresseerd in een lichte portemonnee die een soepele portemonnee-ervaring biedt? Bekijk dan Vidulum, een Litecoin-portemonnee die is gebouwd op gebruikersgemak.

Deze portemonnee heeft een minimalistisch ontwerp waarmee gebruikers snellere cryptotransacties kunnen uitvoeren, vooral voor beginners. Bovendien blijven hun teamleden communiceren met de gebruikers om de beste portemonnee-ervaring te bieden.

Met name kunt u uw crypto-tokens ook rechtstreeks vanuit deze portemonnee inzetten. U kunt ook de live waarde van uw cryptocurrencies volgen.

U kunt de mobiele of webportemonnee van deze Vidulum selecteren volgens uw voorkeur. Hun mobiele portemonnee kan worden geïnstalleerd vanuit de App Store of Google Play.

EXBASE.IO

EXBASE.IO is een multifunctionele portemonnee die u kunt gebruiken om cryptocurrencies uit te wisselen, te kopen en te verkopen. Afgezien van Litecoin (LTC), ondersteunt deze portemonnee de opslag en transacties voor Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH).

Deze portemonnee heeft een geavanceerd multi-factor beveiligingssysteem om de activa van de gebruiker te beschermen. Bovendien is EXBASE.IO van plan om te upgraden naar een portemonnee met meerdere handtekeningen om de veiligheid te vergroten.

U moet echter een account aanmaken om de service van deze portemonnee te gebruiken. Hier moet u uw e-mailadres en telefoonnummer opgeven. Als u anoniem wilt zijn, is deze portemonnee geen gunstige keuze.

Afsluiten

Hier in dit artikel hebben we de beste Litecoin-wallets behandeld die beschikbaar zijn in de crypto-ruimte. De lijst met portefeuilles is op de shortlist gebaseerd op belangrijke functies zoals beveiliging, apparaatcompatibiliteit, gebruiksgemak en ondersteuning voor meerdere cryptovaluta’s, om er maar een paar te noemen.

Kortom, er is geen “perfecte portemonnee”. U kunt op basis van uw voorkeur een of twee portefeuilles uit onze lijst kiezen. Zorg er echter voor dat u prioriteit geeft aan beveiliging boven andere functies.

Bekijk ook de beste Tron-wallets voor het opslaan en beheren van TRX-tokens.