14 Beste pakkethostingrepo voor uw DevOps-projecten

Krijg een betrouwbare en veilige pakkethostingrepository voor efficiënte en productieve samenwerking met DevOps-teams.

Repositories voor het hosten van softwarepakketten helpen ontwikkelaars bij het maken, volgen en onderhouden van softwarepakketten. Een coderepo heeft een repositorybeheertool waarmee ontwikkelaars toegang hebben tot app-pakketten, het pakket kunnen integreren met versiebeheersystemen en de implementatiestatus van de pakketten kunnen volgen.

Je hebt misschien veel gehoord over de populaire coderegisters zoals Python-repository, npm-repository en Maven-repository voor respectievelijk Python-, Node.js- en Java-projecten. Hieronder vindt u een lijst met populaire pakkethostingrepo’s voor zorgeloze softwareontwikkeling.

Wat is een softwarepakketrepository?

Als je deel uitmaakt van een DevOps-team, heb je vast veel gehoord over opslagplaatsen voor softwarepakketten zoals Maven-repository of Python-repository. Meestal zult u merken dat de softwareontwikkelaars deze term vaak gebruiken. Als u nieuw bent in de branche of een liefhebber bent van applicatieontwikkeling, moet u er meer over weten.

Een softwarecoderepository is vergelijkbaar met een datacenter waar tal van softwarepakketten beschikbaar zijn voor implementatie of verdere ontwikkeling. Via pakkethostingrepo’s kunnen ontwikkelaars meer samenwerken aan elk gedeeld project. Vanuit het oogpunt van de eindgebruiker hebben gebruikers eenvoudig toegang tot alle bijgewerkte of oude software die ze nodig hebben.

Softwarerepository’s geven Linux-computers ook toegang tot de applicatie die ze nodig hebben via een beveiligd kanaal. Linux is dus minder kwetsbaar voor computervirussen, omdat de apps niet overal op internet beschikbaar zijn. Gewoonlijk publiceren de ontwikkelaars Linux-compatibele apps via pakkethostingrepository’s.

Er zijn veel branchetermen voor softwarerepository’s, zoals ‘coderepository’ of gewoon ‘repo’. Ontwikkelaars slaan alles over het softwarepakket op in een repo zoals de metadata en een inhoudsopgave.

Coderepository’s zoals npm-repository, Maven-repository of Python-repository worden geleverd met een repositorybeheertool of broncontrole voor het bijwerken van pakketten en het controleren van alle geüploade pakketversies.

Hoe werkt een softwarepakketrepository?

Een pakket hosting repo kan gratis of op abonnementsbasis zijn. Er zijn verschillende software-uitgevers die robuuste coderepositories onderhouden voor openbaar of privégebruik. Lees meer over hoe een pakket hosting repository functioneert:

1. Strikte toegangscontrole

De gerenommeerde softwarebronnen werken nauw samen met het digitale gegevensbeveiligingssysteem om hun platform malwarevrij te houden. Daarom hebben de leveranciers van repository’s een state-of-the-art toegangscontrolesysteem ontwikkeld.

Aangewezen knooppunten of computers aan de clientzijde worden geleverd met vooraf gedefinieerde systemen voor machtigingscontrole. De softwarebronnen hebben ook unieke digitale handtekeningen. Wanneer een toestemmingscontrolesysteem een ​​geschikte digitale handtekening van een opslagplaats vindt, geeft de server de computer toegang tot de opgeslagen broncodes of inzetbare pakketten.

2. Acties aan de clientzijde

U kunt toegang krijgen tot een coderepository vanaf een clientapparaat zoals een Linux-computer. Het zal een pakketbeheerder bevatten. Met pakketbeheerders kunt u een softwarepakket installeren vanuit de repository of het pakket bijwerken vanaf uw werkstation.

3. Serveractiviteiten

Een repositorymanager of bronbeheer beheert meestal de coderepo. Repositorymanagers bieden ook een caching-proxy bij het samenvoegen van andere repositorylocaties in een enkele URL.

  14 Beste PDF-zoekmachines om gratis eBooks te vinden in 2022

De repositorymanager kan ook irrelevante DevOps-artefacten verwijderen als u ze niet vrijgeeft.

4. Primaire elementen

Een trunk, tags en brunches zijn de primaire elementen van een pakketrepository.

De koffer is meestal voorzien van de nieuwste versie van een ontwikkelingsproject voor computertoepassingen. Deze bestanden zijn de aanvullende bronnen en de broncode van de software.

Een ontwikkelaar kan een vertakking maken als hij aanzienlijke wijzigingen in de softwarecode aanbrengt. Vertakkingen slaan dus meestal de nieuwe ontwikkelingshoek op van elke software in de ontwikkelingspijplijn. Als de vertakking effectief is, voegt de ontwikkelaar deze samen met de stam. Een ontwikkelaar kan de branch ook stopzetten als hij ongewenste wijzigingen aanbrengt.

Ontwikkelaars gebruiken verschillende tags om verschillende versies van de software op te slaan. Het DevOps-team produceert bijvoorbeeld elke keer dat ze een nieuwe versie van de applicatie publiceren een ‘release-tag’.

Voordelen van Software Pakket Hosting Repositories

Uw softwareontwikkelingsproject profiteert van meerdere voordelen wanneer u services gebruikt van een pakkethostingrepo. Een paar essentiële voordelen zijn:

  • Het beheren van verschillende softwareversies wordt eenvoudig en automatisch omdat coderepo’s worden geleverd met een tool voor repositorybeheer.
  • U kunt uw applicaties in specifieke bundels groeperen en ze gemakkelijk terugvinden, vooral wanneer u meerdere DevOps-projecten beheert.
  • Het maken van een back-up van de ontwikkelingsprojecten wordt eenvoudiger omdat alle broncodes en artefacten op één centrale locatie beschikbaar zijn.
  • Strikt versiebeheer en het bijhouden van de footprint helpen u te identificeren of iemand met de code heeft geknoeid of niet.
  • Ontwikkelaars kunnen eenvoudig samenwerken aan één app zonder meerdere kopieën te maken. U hebt dus een repository nodig voor samenwerking op afstand aan DevOps-projecten.
  • Repositories werken als een herstelpunt voor uw softwarecode. Als wijzigingen in de code meer bugs veroorzaken, kunt u het programma eenvoudig terugzetten naar een eerdere stabiele versie.
  • Het leveren van softwarepakketten is moeiteloos en veilig met repositories, aangezien derden geen toegang hebben tot de gegevens die naar de klant worden verzonden of deze niet kunnen zien.

De voordelen van een pakketrepo zijn talrijk, en de volgende zijn enkele van de populaire platforms die u kunt uitproberen:

JFrog

JFrog is een robuuste code-repo-serviceprovider met verschillende speciale services via zijn producten zoals JFrog Container Registry, Artifactory, Pipeline, Distribution, Xray en Connect. Het biedt verschillende repository-services zoals npm repo, Python-repository en Maven-repository.

Het platform werkt dus als de begin-tot-eindoplossing voor softwareontwikkeling van ontwikkeling tot productie. Het biedt zijn diensten aan via zelfgehoste en cloudoplossingen.

Als u services nodig heeft voor een DevOps-project op ondernemingsniveau, kunt u kiezen voor onsite hosting. Integendeel, als u een klein bedrijf of een startup bent, kunt u de cloudservices op kleine schaal krijgen en upgraden naarmate uw gebruikersvolume toeneemt.

Pakketwolk

Pakketwolk is een andere coderepo die u kunt gebruiken voor betrouwbare, veilige en snelle softwareontwikkeling. Het stelt u ook in staat om softwaredistributiepakketten aan elke infrastructuur te leveren via speciale REST API en CLI.

Het biedt unieke producten voor verschillende ontwikkeltalen en platforms. De belangrijke aanbiedingen zijn NPM-register, Debian-pakketten, Maven-repository, RPM-pakketten, RubyGem-pakketten en Python Repository.

Het biedt abonnementen voor de hele softwareontwikkelingsgemeenschap via flexibele opties zoals Free Plan, Pro Plan en Enterprise Plan. Het gratis abonnement is geschikt voor jou als je een solo-ontwikkelaar bent die leert over het agile softwareontwikkelingsproces of DevOps.

  Bescherm uw online privacy met Swiss ProtonVPN [Hands-On Testing and Review]

sonatype

Je kunt denken aan sonatype als u een efficiënte tool nodig heeft voor het beheer van softwarerepository’s. De producten, zoals de Nexus Repository OSS, zijn een gratis tool die u kunt krijgen als u zelf coderepo’s wilt beheren.

Aan de andere kant wordt de Nexus Repository Pro geleverd met speciale ondersteuning. Met beide producten kunt u artefacten en binaire bestanden universeel beheren. De platforms ondersteunen ook verschillende DevOps-activiteiten voor softwareontwikkeling. U kunt bijvoorbeeld npm-repo- en Maven-repositorycomponenten opslaan en distribueren.

Het ondersteunt trending softwareontwikkelingstools zoals IntelliJ, Eclipse, Jenkins, Hudson, Docker en nog veel meer.

CloudRepo

Als u op zoek bent naar een gespecialiseerde code-opslagplaats voor Python- en Maven-projecten, probeer het dan eens CloudRepo. Voor uw Python-repository of Maven-repository biedt het een veilig, privé en eenvoudig platform voor het delen, beheren en distribueren van binaire bestanden.

Het biedt verschillende pakkethostingrepo’s voor DevOps-projecten zoals openbare repositories, proxy-repositories, privérepositories, release-repositories, snapshot-repositories, webhooks, enz.

CloudRepo is goed voor u als u een software-uitgever, startup, app-ontwikkelingsteam of een groep softwareontwikkelaars bent.

JitPack

JitPack is een gebruiksvriendelijke pakketrepository voor DevOps-projecten die Git gebruiken voor broncodebeheer. Het biedt verschillende functies voor softwareontwikkeling, zoals het publiceren van app-documentatie, gegevensstatistieken, snapshots, privérepositories en aangepaste domeinen.

Het is een CDN-aangedreven pakketrepository. Daarom kunt u DevOps-artefacten overal ter wereld aan uw ontwikkelteam leveren via een content delivery network (CDN) met hoge downloadsnelheden.

npm Pro

N-de permutatie wiskunde, in de volksmond bekend als npm Pro is een van de grootste softwarebronnen met wereldwijde acceptatie. Het platform ondersteunt zowel publieke als private DevOps-projecten.

Zo zie je ontwikkelaars van computerapplicaties van over de hele wereld dit cloudplatform gebruiken voor het lenen of delen van softwarepakketten. Bedrijven en startups gebruiken npm Pro ook om hun DevOps-artefacten te beheren in een privérepository in de cloud.

Met de npm-repository kunt u pakketten aanpassen, pakketten uitvoeren, broncode delen, toegang tot softwarepakketten beheren, enzovoort.

GitHub-pakketten

GitHub is een populaire softwareontwikkelingstool voor elk DevOps-project. GitHub biedt u ook code repo-services via de GitHub-pakketten. Als je al op het Github-platform werkt en een betrouwbare softwarerepository nodig hebt, kun je de GitHub-repository uitproberen.

Hiermee kunt u veilig softwarepakketten gebruiken binnen uw organisatie of team. U kunt ook moeiteloos samenwerken met een extern ontwikkelteam op GitHub-pakketten.

GitHub-pakketten bieden vier eenvoudige abonnementen. Dit zijn Gratis, Pro, Team en Enterprise. Als je een softwareontwikkelaar op beginnersniveau bent, probeer je het platform met het gratis abonnement.

Wolkensmid

Wolkensmid is een ander vertrouwd hulpmiddel voor de ontwikkeling, implementatie en distributie van softwarepakketten. Dus voor de behoefte aan npm-repo, Python-repository of Maven-repository, kunt u deze tool bekijken.

Het platform is zeer efficiënt voor het pakketbeheer van grote bedrijven, startups en ondernemingen. U hoeft geen verschillende tools voor verschillende apps te gebruiken, omdat het universele compatibiliteit biedt voor alle softwarepakketten. Bovendien kunt u hiermee de kracht van de digitale cloud en hightech broncodebeveiliging benutten.

Helix-artefacten

Helix-artefacten zou op uw voorkeurslijst moeten staan ​​als u specifiek op zoek bent naar een privépakketrepo. Openbare opslagplaatsen of opslagplaatsen van derden brengen vaak uw software in de war door kwaadaardige artefacten tussen te voegen, de broncode te beschadigen of versleutelde gegevens te onderscheppen.

  Krijg Screenleap's Easy Screen Sharing-mogelijkheden in Gmail

U bent dus mogelijk op zoek naar een veilige plek waar uw ontwikkelaars de perfecte app voor uw klanten kunnen bouwen en leveren. U krijgt de volledige controle over wie de artefacten die u opslaat, kan openen, implementeren, bewerken of gebruiken.

AWS CodeArtifact

Als u professioneel beheerde softwarereposervices wilt, kunt u het uitproberen AWS CodeArtifact. U kunt via deze tool applicatiepakketten opslaan, delen en publiceren.

U kunt deze tool ook configureren om pakketten en afhankelijkheden op te halen uit open-source en openbare coderepo’s. Zo beschikken uw softwareontwikkelaars altijd over de benodigde broncode.

Of u nu de Maven-repository, npm-repo of Python-repository gebruikt, AWS CodeArtifact ondersteunt ze allemaal.

Pulp

U kunt de opslagplaatsen van softwarepakketten beheren met: Pulp. Hiermee kunt u uw applicaties veilig en gemakkelijk distribueren naar een groot aantal consumenten. Het platform kan uw code-repo ook volledig of gedeeltelijk spiegelen.

U kunt Pulp ook gebruiken als een code-repository en het functioneert als Maven-repository, npm-repository of Python-repository. Omdat het platform verschillende ontwikkelingsmethodologieën ondersteunt, kunt u verschillende op programmeertaal gebaseerde broncodes op één betrouwbare plaats beheren.

MijnGet

MijnGet is ook een populaire universele pakketbeheerder met robuuste beveiliging. U kunt op dit platform continu en gemakkelijk alle softwarepakketgerelateerde levenscyclus van uw DevOps-project volgen.

Daarom, wanneer u een efficiënte pakketbeheerder nodig heeft voor npm-repo, Maven-repository, RubyGems-repository, PHP-repository of Python-repository, kunt u MyGet bekijken. Het biedt realtime tracking van softwarelicenties, zodat uw ontwikkelaarsteam alleen goedgekeurde pakketten gebruikt.

ProGet

ProGet biedt verschillende repository-services, zodat u alle DevOps-projectpakketten op één beveiligde server kunt bewaren. Als u aan gecontaineriseerde software werkt, kunt u moeiteloos componenten en toepassingen, Helm-diagrammen en Docker-afbeeldingen distribueren via universele pakketten.

Met de tool kun je ook samenwerken aan ontwikkelaarsbibliotheken. Uw DevOps-team kan intern of extern vooraf geteste en vooraf gebouwde codes delen.

Gemfury

U kunt uw softwareprogrammeercodes overal gebruiken of installeren met behulp van Gemfury. Een vooraf gedefinieerde lijst met DevOps-projectmanagers of -ontwikkelaars kunnen op afstand veilig toegang krijgen tot pakketten, omdat het een cloudgebaseerde pakketrepo is.

Gemfury repo cloud is geschikt voor zowel publieke als private DevOps-projecten. U kunt de kosten van softwareontwikkeling minimaliseren door reposervices van dit platform te gebruiken en de kosten voor het onderhouden van een interne broncoderepository te verlagen.

Conclusie

U kunt aan de slag met softwareontwikkelingsprojecten door een van de bovengenoemde pakkethostingservices te kiezen voor apps van Linux, Windows of macOS.

Wanneer u een hierboven genoemde efficiënte en veilige programmeercode-opslagplaats kiest, verbetert u de algehele kwaliteit en naleving van het softwareontwikkelingsproject.

U kunt ook de ultieme lijst met DevOps-tools bekijken om erachter te komen welke populaire tools u in uw technologiestack voor softwareontwikkeling moet opnemen.

gerelateerde berichten