14 beste songtekstvideomaker voor muzikanten en makers van inhoud [2023]

Op dit moment zijn songtekstvideo’s beroemd op elk ander social media-platform. Ben je ook op zoek naar manieren om ze gemakkelijk te maken? Blijf lezen om erachter te komen.

Van reels tot TikTok, er is misschien geen social media-platform waar je tijdens het surfen geen songtekstvideo zult vinden. Van droevige liedjes tot zware basliedjes, er is veel vraag naar tekstvideomakers. Deze videomakers hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat hun video’s kijkers trekken.

In het brede scala van new-age-beroepen heeft het maken van tekstvideo’s de aandacht gekregen. Makers van inhoud gebruiken tekstvideomakers om inhoud te maken die erg geliefd is bij anderen. In dit artikel bespreken we wat songtekstvideo’s zijn en waarom ze zo populair zijn op reels en TikTok. We zullen ook enkele van de beste songtekstvideomakers voor muzikanten en makers van inhoud bespreken.

Wat zijn Lyric-video’s?

Een songtekstvideo is een soort video waarin een nummer op de achtergrond wordt afgespeeld terwijl de woorden worden getoond. We kunnen ook zeggen dat songtekstvideo’s muziekvideo’s zijn waarvan het primaire visuele element typografie is in plaats van verhalen of muzikanten die het nummer spelen. Met de introductie van muziekvideo’s hebben alle soorten bands ze gebruikt als creatieve hulpmiddelen.

Een songtekstvideo is veel creatiever en stuwt je verbeelding naar nieuwe hoogten. Voordat de officiële video wordt uitgebracht, brengen bands vaak eerst een nummer met de tekst uit. Lyric-video’s spreken indie-artiesten aan, omdat ze met minder geld kunnen worden geproduceerd en luisteraars de woorden van het nummer kunnen leren.

Een songtekstvideo is om een ​​aantal redenen een uitstekende optie voor reels en TikTok. Contentmakers kunnen een verscheidenheid aan intrigerende en kijkersaantrekkende concepten ontwikkelen met de juiste combinatie van liedjes, songteksten en achtergronden. Hieronder staan ​​een paar redenen waarom songtekstvideo’s zo populair zijn op deze platforms.

  • In plaats van verkeerde songteksten uit andere bronnen te halen, helpt een songtekstvideo je publiek de expliciete songteksten van de muziek te begrijpen.
  • Het maken van songtekstvideo’s is geen moeilijke taak. Je kunt er snel een maken en je muziek op sociale media plaatsen. Dat is niet alleen gemakkelijk, maar het scheelt ook tijd.
  • Het kost weinig om een ​​songtekstvideo te maken. Het lijdt geen twijfel dat het maken van een hele songtekstvideo niet duur hoeft te zijn.
  • Tekstvideo’s kunnen u helpen uw muziek te gebruiken om een ​​verhaal over te brengen door middel van animatie.
  • Een songtekstvideo kan ervoor zorgen dat je muziek viraal gaat, zelfs voordat de officiële video wordt uitgebracht.

Laten we naar de lijst met de beste songtekstvideomakers gaan om u te helpen.

Veed.io

VEED is bereid om te helpen met elk soort video dat u wilt maken, inclusief songtekstvideo’s. Voeg audio en beeld toe en haal zelfs de raspende achtergrondmuziek weg. Met andere woorden, je songtekstvideo’s zullen onberispelijk, gepolijst en mooi lijken, dankzij de brede selectie aan tools van VEED. Wees klaar voor uw publiek om u te applaudisseren!

VEED is volledig een online video-editor die rechtstreeks in uw browser werkt. Elke webbrowser, zoals Safari, Microsoft Edge, Chrome, Mozilla Firefox, etc. kan VEED starten. U hoeft geen uren te besteden aan het leren van ingewikkelde software of uw apparaat te vullen met onhandige applicaties. U moet uw middelen in elk formaat indienen en de resulterende film kan rechtstreeks vanuit de browser worden gedownload.

  Wat betekent "AMA" en hoe gebruik je het?

Flixier

Flixier beschouwt zichzelf als uniek omdat het de snelste online songtekstvideomaker is. Omdat het door de cloud wordt aangedreven, wordt alle weergave op hun servers voltooid, zodat uw films altijd binnen drie minuten of minder beschikbaar zijn om te downloaden. Het betekent ook dat het probleemloos werkt op elke machine, of het nu een gloednieuwe Mac, een verouderde Windows-laptop of een goedkope Chromebook is.

Je kunt met Flixier veel meer doen dan songteksten toevoegen aan video’s. Je kunt kiezen uit meer dan duizend lettertypen, geanimeerde tekst maken, overgangen en geanimeerde overlays toevoegen, en ook Flixiers verzameling bewegende beelden gebruiken om gebruikers te inspireren je kanaal leuk te vinden, te delen en je erop te abonneren. Bovendien kunt u films knippen, bijsnijden en hakken, en vervolgens afbeeldingen erop leggen om verbluffende audiocollages te maken.

Kapvleugel

Een andere gratis Lyric-videomaker met een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface is Kapwing. Het voegt nooit een watermerk toe aan je video en is eenvoudig maar effectief. Met deze handige tool kun je eenvoudig muziek toevoegen, de achtergrond van de video wijzigen, het lettertype, de kleur en de grootte van je favoriete tekst kiezen en de songtekst timen om je songtekstvideo tot leven te laten komen.

Het primaire scherm van de app is verdeeld in twee hoofdvensters: tekstvakken wijzigen en video’s maken. De gebruikersinterface is eenvoudig te begrijpen. Het heeft ook een uitgebreide muziekcollectie met meer dan 4000 verschillende nummers. Bovendien kun je het zelfs gebruiken om bepaalde woorden en zinnen in de songtekst op te zoeken.

Animaker

Animaker is een andere gratis online tool waarmee je geanimeerde songtekstvideo’s met vloeiende typografie kunt maken. Het enige wat je hoeft te doen is het songtekstvideo-ontwerp selecteren dat je het leukst vindt, je songteksten bewerken met een van de meer dan 40 lettertypen, meer dan 60 overgangseffecten en meer dan 60 kinetische typografie-effecten, en vervolgens je video uploaden of direct publiceren op YouTube.

Met één druk op de knop kunt u uw alledaagse gesproken woorden omzetten in muziek, wat het belangrijkste voordeel van deze tool is. Daarna kun je muziek maken of beluisteren met behulp van de ingebouwde microfoon. Er kunnen maximaal negen nummers tegelijk worden opgenomen en op één locatie worden opgeslagen. U kunt het zelfs op verschillende sociale mediaplatforms uploaden.

Flexclip

Een van de beste gratis Lyric-videomakers online is FlexClip. Hoewel het behoorlijk krachtig is, is het eenvoudig te bedienen. Je kunt eenvoudig een fantastische songtekstvideo in je browser maken met behulp van FlexClip. U hoeft niets te downloaden of te installeren. De webtool biedt ook een gratis muziekbibliotheek en een heleboel tekst- en video-effecten die je songtekstvideo naar een hoger niveau kunnen tillen.

Je kunt een ongecompliceerd liefdeslied snel omzetten in een verzorgde advertentie dankzij de software, waarmee je je microfoon, een grafisch tablet en tools voor het vastleggen van schermen allemaal op één plek kunt gebruiken. Er zijn drie thema’s beschikbaar voor de toepassing FlexClip-songteksten: lied, film en televisieshow. Met dit thema kun je songteksten en video’s maken op de manier die je wilt.

  Hoe een nep Google-inlogformulier te identificeren [Chrome]

De online service Promo Lyric Video Creator biedt een verzameling tools voor het maken en downloaden van muziekclips. U kunt afbeeldingen uit de ingebouwde bibliotheek met digitaal materiaal gebruiken om een ​​film te maken. Met deze service kunt u uw films knippen, uw lettertypen en kleuren kiezen en beslissen waar de ondertitels moeten worden geplaatst.

Meer dan 4.000 eenvoudig aanpasbare thema’s zijn beschikbaar op deze website, waardoor het eenvoudiger wordt om songtekstvideo’s te maken. Dankzij de integratie met Getty Images hebt u ook toegang tot 100 miljoen HD-films en foto’s van deze site.

Videobout

Streamingschermen, diavoorstellingen, muziekvisualizers, intro’s en outro’s van bedrijfslogo’s en films voor employer branding kunnen met het videobewerkingsplatform Videobolt naar een hoger niveau worden getild.

Met de online applicatie kunnen gebruikers aangepaste Instagram-verhalen en YouTube-video-intro’s maken. Gebruikers kunnen ook de online video-editor van Videobolt gebruiken en videovoorbeelden met watermerk downloaden met een gratis account.

Het maken van routinematige sociale media, verkoop-, commerciële of bedrijfsfilms, evenals de schaalbaarheid van op maat gemaakte, datagestuurde video-inhoud, worden allemaal gedekt door Videobolt. Videobolt is een eenvoudige drag-and-drop-interface die zelfs mensen zonder ervaring of gespecialiseerde training in videobewerking kunnen gebruiken. Meer dan 1.800 bekwame sjablonen van doorgewinterde experts zijn beschikbaar op Videobolt.

YouTube-filmmaker

De meest geweldige app voor het maken van songtekstvideo’s voor een pc wordt beschouwd als YouTube Movie Maker. Er zijn verschillende tools beschikbaar voor het maken van songtekstvideo’s en karaokevideo’s. Lettertypen, kleuren, formaten, achtergronden, speciale effecten en andere mogelijkheden behoren hiertoe.

Er zijn twee instellingen voor de maker van de songtekstvideo. Wizard-modus is voor amateurs, terwijl de volledige modus voor experts is. Wat nog belangrijker is, de website heeft een heleboel stapsgewijze video-instructies. Voordat je begint met het maken van je songtekstvideo, kun je deze instructievideo’s bekijken die ze hebben geüpload.

Steve AI

Steve AI is een andere uitstekende optie als je verschillende songtekstvideo’s wilt maken, inclusief geanimeerde video’s. De AI maakt video’s met behulp van uw songteksten en script. Het produceert snel en effectief songtekstvideo’s zonder zorgen over watermerken. Je kunt ook ongelooflijke tools ontdekken om video’s te bewerken en je verhaal te delen.

Er zijn duizenden unieke videosjablonen, eenvoudige tekstmodificatie en bewerking van video en rijke grafische middelen, uitstekende voice-over- en muziekselecties, moeiteloze samenwerking en een slim programma dat het maken en synchroniseren van video’s afhandelt.

Bewegingsbox

Met Motionbox kunnen kortere versies van langere films worden gemaakt, waardoor ze ideaal zijn om te delen op sociale media en andere platforms. De voortgangsmeter en ingebouwde ondertitelfunctie zijn uitstekend. De meer prominente films kunnen snel worden omgezet in schrijven, zodat blogberichten gemakkelijk kunnen worden gemaakt! Dat scheelt enorm veel tijd.

Wanneer u geweldig videomateriaal maakt, wilt u uw kans benutten om in contact te komen met een wereldwijd publiek. Motionbox helpt je bij het verbinden met het publiek en het maken van de video. De beste manier om te garanderen dat iedereen van je video’s kan genieten, is door een video met ondertiteling te plaatsen, zodat je materiaal voor iedereen toegankelijk wordt.

typo

Op Typito kun je lyrische clips maken die zowel geanimeerd als live-actie zijn, waarbij verbluffende graphics worden gecombineerd met muziek of andere soundtracks om ze om te zetten in ervaringen. Het beste is dat uw portemonnee ook zal glimlachen; het duurt maar een paar minuten.

  Hoe Excel-bestanden samen te voegen

Als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om snel een ondertiteling of SRT-bestand aan een video toe te voegen, dan heb je met Typito wat je zoekt. Van eenvoudige bewerking met slepen en neerzetten, meer dan 500 gratis sjablonen en meer dan 20 videoformaten tot live videovoorbeelden, alles wordt aangeboden door Typito.

Media.io heeft je gedekt, of je nu een ontwerper bent die op zoek is naar een tool om je creatieve visie te realiseren of een social media influencer die je volgers probeert te verblinden met materiaal van hoge kwaliteit.

Maak prachtige video-, audio- en afbeeldingsbestanden van elk formaat met behulp van de robuuste editor en compressor. U kunt ook de achtergronden of ongewenste delen van uw bestanden wijzigen met cartoonafbeeldingen of andere effecten.

Met deze robuuste verzameling tools kunt u snel boeiende educatieve clips of afbeeldingen maken en deze omzetten in verschillende bestandstypen, waardoor apparaatcompatibiliteit wordt gegarandeerd en ineffectieve leerparadigma’s worden ontmanteld.

Door afleidende aspecten te elimineren en uw materiaal centraal te stellen in uw films, kunt u met de tool voor achtergrond- en ruisonderdrukking ook gepolijste, professioneel ogende video’s maken. Dit verbetert het leren en behouden van nieuwe ideeën enorm.

Nova-AI

Nova AI vertaalt automatisch talen en voegt ondertitels toe aan video’s voor elk platform. U kunt video’s automatisch transcriberen, vertalen en ondertitels toevoegen met de kracht van Nova AI voor goedkopere bewerkingen. Om ondertitels en transcripties te maken die qua inhoud en stijl kunnen worden aangepast, identificeert kunstmatige intelligentie (AI) menselijke spraakpatronen.

Nova AI transcribeert meer dan 40 talen, waaronder Spaans, Arabisch en Mandarijn, in ondertitels die automatisch in honderden andere talen kunnen worden vertaald. Als je klaar bent met bewerken, kun je de ondertitels in je film op het platform branden of ze downloaden als SRT- of TXT-bestanden.

Canva

Je kunt aantrekkelijke video’s maken die bij je muzieknummer passen met de gratis online maker van muziekvideo’s van Canva. Met Canva kun je geanimeerde muziekvideo’s maken die je publiek in beweging brengen of songtekstvideo’s maken met goed getimede tekst in sfeervolle lettertypen.

Bovendien kun je het vertellen van verhalen je volledige kracht geven door de geavanceerde audiovisuele bewerkingsmogelijkheden van Canva te gebruiken. Je vindt een verscheidenheid aan stockfilms in de mediacollectie, waaronder kalmerende zeegezichten die ideaal zijn voor een pianosolo, neonachtergronden voor electropopsongs en zoete pastelkleuren voor slaapliedjes in de kinderkamer.

U hoeft alleen uw videoclips, muziek en afbeeldingen in te dienen om te beginnen met het maken van een video. De maker van de muziekvideo kan uw geanimeerde videobehoeften aan. Gebruik animatie-effecten om uw publiek te boeien. Om het concept van uw muziekvideo verder te ontwikkelen, kunt u ook afbeeldingen, stickers, vectoren en andere grafische ontwerpcomponenten gebruiken.

Conclusie

Een songtekstvideo is een fantastische manier om je publiek dieper te betrekken. Het is tenslotte zeldzaam om een ​​muziekliefhebber te vinden die nog nooit de woorden van een favoriet liedje heeft gelezen. Een songtekstvideo heeft veel voordelen.

Iedereen kan deze videomakers met de beste songteksten gebruiken om hun video’s te verbeteren of songteksten toe te voegen. Je kunt ze gebruiken om video’s te maken die meer kans hebben dan gewone muziekclips om likes te ontvangen op sociale media.

Als je van het componeren van muziek houdt, moet je deze AI-muziekgeneratoren eens bekijken.