14 beste XRP-portemonnees om uw Ripple veilig te houden [2023]

Ripple is uitgegroeid tot een van de meest efficiënte cryptocurrencies op de markt. Het is een op betalingen gericht digitaal activum dat wordt ondersteund door de XRP Ledger (XRPL) blockchain. Het XRPL-protocol is open-source en zonder toestemming, wat snelle transactiesnelheden mogelijk maakt.

In tegenstelling tot andere cryptocurrencies die een meer confronterende benadering van traditionele financiële instellingen hanteren, is XRP meer coöperatief. Banken en andere traditionele instellingen kunnen het gebruiken voor veilige en snelle overboekingen. In feite heeft het SWIFT overtroffen als een platform voor geldoverdracht.

Er zijn verschillende soorten XRP-wallets voor verschillende apparaten en in verschillende vormen. De gebruikelijke XRP-wallets omvatten exchange-, hardware-, software- en papieren wallets. Exchange-wallets zijn geschikt voor opslag op korte termijn, en enkele van de beste zijn Coinbase-wallets.

Inzicht in XRP-portemonneetypen

Het kiezen van de beste XRP-portemonnee garandeert een sterke controle op de beveiliging, toegankelijkheid en functionaliteit. Met een overvloed aan XRP-portemonneetypen die de markt overspoelen, zoals software, hardware en papier, kan het een uitdaging zijn om de juiste voor u te vinden. Hier is een briefing over de verschillende soorten XRP-portemonnees.

Hardware wallets slaan XRP weg van internet en bieden bescherming tegen hacking en scams. Bedrijven als Ledger en Trezor produceren XRP hardware wallets van topkwaliteit. Hardware wallets bieden een extra beveiligingslaag voor cold storage-opties zoals paper wallets.

Ze hebben een beveiligde chip die ervoor zorgt dat wanneer u ze op een computer aansluit om uw cryptocurrency te verzenden, u nooit uw privésleutel op de computer zelf hoeft in te voeren. Dit maakt het veiliger om te handelen, zelfs op een gecompromitteerde computer. De hardware kan worden hersteld op een nieuw apparaat vanuit de ‘seed words’ die bij de portemonnee worden geleverd.

Hoewel hardware wallets de veiligste optie zijn, is hun prijs misschien niet de investering waard, afhankelijk van de hoeveelheid valuta die u bezit. Een softwareportemonnee wordt de meer voor de hand liggende keuze voor mensen met reguliere handelsopties.

Software wallets zijn handig omdat je er overal toegang toe hebt, maar hun veiligheid is een punt van zorg vanwege de internetverbinding. Software wallets zijn beschikbaar in desktop-, mobiele en online formaten. Desktop-wallets bieden volledige controle over valuta, maar lopen het risico munten voor altijd te verliezen als ze worden gehackt of gecompromitteerd.

Mobiele portemonnees zijn handig voor gebruik in fysieke winkels, maar hebben dezelfde nadelen als desktop-portemonnees als munten lokaal op de telefoon worden opgeslagen. Online portemonnees zijn overal toegankelijk en kunnen aan andere portemonnees worden gekoppeld, maar vereisen vertrouwen in de website-eigenaren voor het opslaan van privésleutels.

Papieren portemonnees zijn een vorm van koude opslag voor cryptocurrencies die een cryptocurrency-adres en een privésleutel bevatten die toegankelijk zijn via een QR-code. Ze zijn een goedkope optie en verkleinen het risico op hacking omdat ze niet verbonden zijn met internet.

Ze zijn echter ingewikkelder in te stellen en te gebruiken dan softwareportefeuilles, en als ze verloren gaan, is er geen manier om de toegang tot de valuta te herstellen. Als u een apparaat gebruikt om toegang te krijgen tot de valuta vanuit een papieren portemonnee, kan het ook nog steeds kwetsbaar zijn voor hacking.

  Instellingen voor Zoom-vergaderingen beheren

Grondig onderzoek doen naar de verschillende soorten XRP-portemonnees is daarom van cruciaal belang om degene te vinden die aan uw behoeften voldoet. Elk type biedt verschillende functies, waaronder de mogelijkheid om meerdere cryptocurrencies te verhandelen, XRP te verzenden en te ontvangen, Bluetooth-connectiviteit, batterijprestaties en PIN- en Masterkey-bescherming.

Blijf bij officiële of sterk aanbevolen XRP-wallets om oplichting of fraude te voorkomen. Geef bij het kiezen van een portemonnee om uw XRP te beschermen prioriteit aan veiligheid, gemak en bruikbaarheid om een ​​weloverwogen beslissing te nemen.

Ongeacht de opslagmethode, het is belangrijk om de basiskennis te hebben om uw crypto effectief op te slaan. Wanneer u de cryptowereld betreedt om te beginnen met handelen of investeren in XRP, ontstaat de behoefte om uw XRP veilig op te slaan; daarom wordt het kiezen van de juiste portemonnee cruciaal.

Gezien de indrukwekkende functionaliteit is XRP een aantrekkelijke investeringskeuze. Wanneer u echter in XRP investeert, is het essentieel om betrouwbare toegang en beveiliging te garanderen. Hier komen XRP-wallets om de hoek kijken. Er zijn talloze XRP-wallets op de markt verkrijgbaar en deze gids helpt u bij het selecteren van de meest geschikte optie.

Vertrouw op portemonnee

Trust Wallet is een populaire open-source mobiele portemonnee voor het veilig verzenden, ontvangen en opslaan van cryptocurrencies, waaronder XRP. Het ondersteunt meerdere cryptocurrencies en stelt gebruikers in staat om rechtstreeks vanuit de app met dApps te communiceren.

Functies:

 • Software portemonnee
 • Beginnersvriendelijk
 • Ingebouwde Web 3.0-browser voor toegang tot dApps
 • Beschikbaar op zowel iOS- als Android-apparaten.

Gratis portemonnee

Freewallet biedt een XRP-portemonnee met een ingebouwde uitwisselingsfunctie voor iOS- en Android-apparaten. Freewallet was de eerste die Bitcoin Cash- en Bitcoin Gold-portemonnees voor Android uitbracht. De Freewallet-familie omvat cryptocurrency-portefeuilles voor Android, iOS en ook de crypto-portemonnee-app met een webinterface.

Met Freewallet kunnen gebruikers meer dan 30 cryptocurrencies bewaren, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Ripple XRP, allemaal op één plek.

Functies:

 • Software portemonnee – Mobiel en desktop ondersteund
 • Intuïtief en eenvoudig te gebruiken
 • Ondersteuning voor meerdere munten van meer dan 100 cryptocurrencies
 • Geïntegreerde beurs voor fiat-cryptohandel

Exodus

Exodus is een software wallet die meer dan 165 cryptocurrencies ondersteunt, waaronder XRP. Gebruikers kunnen XRP verzenden, ontvangen en uitwisselen met de ingebouwde uitwisseling van de portemonnee. De portemonnee versleutelt privésleutels en transactiegegevens, zodat de gegevens van de gebruiker privé en veilig blijven.

Exodus integreert met Trezor hardware wallets, waarbij de veiligheid van Trezor wordt gecombineerd met de eenvoud van Exodus. De portemonnee vereist een minimum saldo van 10 XRP om in overeenstemming te blijven met de door XRP Ledger opgelegde reservevereisten.

Hoewel Exodus geen dex-specifieke portemonnee is, is het een geweldige algemene crypto-portemonnee die een veilig en gebruiksvriendelijk platform biedt voor het beheer van digitale activa, waaronder XRP.

Belangrijkste kenmerken:

 • Niet-bewarende portemonnee – mobiele, desktop- en webbrowsers worden ondersteund
 • Het kan worden gekoppeld aan een Trezor hardware wallet voor extra veiligheid.
 • Ondersteunt meer dan 260 digitale activa, inclusief NFT’s
 • Naast ondersteuning voor webbrowsers beschikbaar op zowel iOS- als Android-apparaten.

Bewaker

Guarda is een portemonnee met meerdere valuta’s die Ripple (XRP) en andere cryptocurrencies ondersteunt. Guarda biedt een niet-bewaarbare portemonnee waarmee gebruikers hun cryptocurrencies kunnen opslaan, uitwisselen en beheren.

Guarda ondersteunt digitale activa in meer dan 40 blockchains en meer dan 10.000 tokens. Guarda biedt de mogelijkheid om XRP via bankkaarten te kopen en valuta binnen de portemonnee te wisselen. Guarda biedt een veilige gecodeerde portemonnee-back-up, 24/7 klantenondersteuning en platformonafhankelijke toegankelijkheid via een desktop, mobiel en als Chrome-extensie.

  Hoe de AT&T U-verse gateway-authenticatiefout op te lossen?

Belangrijkste kenmerken:

 • Niet-bewarende portemonnee – ondersteund voor mobiel, desktop en webbrowser.
 • Integratie met Ledger hardware wallet voor extra veiligheid.
 • Ingebouwde uitwisseling voor cryptohandel
 • Beschikbaar op iOS, Android en Linux.

Xumm

XUMM is een mobiele portemonnee waarmee gebruikers hun niet-bewarende XRP Ledger-accounts en tokens kunnen beheren. Het is beveiligd met sterke beveiligingsfuncties zoals multi-sig en 2-factor authenticatie.

Bovendien is XUMM niet alleen een portemonnee, maar ook een platform dat een volledig ecosysteem en integraties beschikbaar heeft, waardoor gebruikers hun XRP en elk ander uitgegeven token/valuta op de XRP Ledger kunnen beheren en gebruiken. XUMM is ideaal voor gebruik in de detailhandel, met voordelen zoals microbetalingen, loyaliteitspunten en eenvoudige webshop-afrekenstromen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Niet-bewarende portemonnee
 • Het kan meerdere XRP Ledger-accounts aanmaken
 • Ondersteunt dApps binnen de XRP Ledger
 • Beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten

Houd vast

Uphold is een portemonnee voor meerdere platforms die gebruikers een veilige en probleemloze methode biedt om XRP te bewaren, uit te wisselen en te verhandelen. De portemonnee is compatibel met verschillende platforms, waaronder iOS, Android en internet, en maakt soepele transacties tussen traditioneel, crypto en zelfs metalen mogelijk.

Belangrijkste kenmerken:

 • Bewarende portemonnee
 • De unieke AutoPilot-functie maakt het mogelijk om terugkerende transacties te automatiseren
 • Commissievrije handel tussen crypto, aandelen en metalen
 • Beschikbaar op het Uphold-uitwisselingsplatform

Atomaire portemonnee

Atomic Wallet is een portemonnee voor meerdere platforms waarmee gebruikers hun XRP en andere digitale activa op desktop- en mobiele apparaten kunnen beheren. Een uniek kenmerk van Atomic Wallet is dat het gebruikers controle geeft over hun privésleutels en de flexibiliteit om meer dan 300 tokens te beheren. Atomic Wallet is een krachtige tool waarmee gebruikers meer dan 100 cryptocurrencies kunnen uitwisselen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Software portemonnee
 • Gedecentraliseerde uitwisseling binnen de portemonnee maakt de aankoop van cryptocurrencies mogelijk vanuit de portemonnee zelf
 • Commissievrij handelen tussen crypto, aandelen en metalen,
 • Ondersteuning voor meerdere platforms; internet, iOS, Android en Linux

GateHub

GateHub is een platform dat zowel als crypto-portemonnee als ook als uitwisseling dient. GateHub biedt een veilige portemonnee die crypto-activa veilig bewaart.

Gebruikers kunnen betalingen direct verzenden en ontvangen op GateHub en XRP Ledger, en het platform biedt real-time portfolio-analyses om iemands investeringen bij te houden.

Het platform is beveiligd met AES-codering om persoonlijke en financiële gegevens te beschermen, en Coincover biedt een verzekering tot $ 100.000 in geval van diefstal. De GateHub-portemonnee maakt eenvoudig beheer van investeringen mogelijk en het platform biedt transparante kosten voor gebruikers.

Belangrijkste kenmerken:

 • Beginnersvriendelijke softwareportemonnee
 • Een ingebouwde betalingsgateway die fiat-valuta’s ondersteunt, inclusief USD
 • Optie om te handelen tussen meerdere cryptocurrencies vanuit het platform
 • Beschikbaar als portemonnee met webplatform

Portemonnee voor munten

Coin Wallet maakt gebruik van versleuteling aan de clientzijde om de portemonnee op het apparaat te beveiligen. Het dwingt een unieke wachtwoordzincodering af, waardoor een sterke standaardbescherming voor de portemonnee mogelijk is. Gebruikers kunnen een 4-cijferige pincode of biometrische gegevens gebruiken voor snelle en veilige toegang tot hun portemonnee. Coin Wallet maakt ook gebruik van hardwarematige beveiliging met 2FA-authenticatie met FIDO-gecertificeerde beveiligingssleutels.

Belangrijkste kenmerken:

 • Software wallet met een sterke nadruk op veiligheid
 • Beginnersvriendelijk met ingebouwde crypto-handelsfunctie
 • Multi-munt, meertalige ondersteuning
 • Ondersteuning voor meerdere platforms; internet, iOS, Android en Linux

JijHodler

YouHodler maakt gebruik van Ledger Vault’s multi-autorisatie self-custody management-oplossing om zijn crypto-activa veilig te beheren met een gepoolde misdaadverzekering van $ 150 miljoen. Bovendien voldoet het aan de PCI-beveiligingsnormen voor creditcardbewerkingen en de Cryptocurrency Security Standard (CCSS) voor cryptobewerkingen.

  Hoe Google Lens op de iPhone te gebruiken

Belangrijkste kenmerken:

 • Softwareportemonnee met een klantgerichte ontwerpervaring die geschikt is voor zowel beginners als ervaren investeerders
 • Hybride CeDeFI-platform dat door crypto ondersteunde leningen en investeringen mogelijk maakt.
 • Ondersteunt en promoot partnerprogramma’s
 • Beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten

Coinomi

Coinomi is een betrouwbare en veilige niet-bewaarde portemonnee die al bestaat sinds 2014. Het ondersteunt meer dan 125 verschillende blockchains en meer dan 1.770 crypto-activa, waaronder XRP-tokens.

Een uniek aspect van Coinomi is dat er slechts één seed-zin nodig is voor meerdere portefeuilles en dat de seed-zin lokaal op het apparaat van de gebruiker kan worden opgeslagen. De mobiele app biedt 24/7 ondersteuning en geen kosten voor het verzenden en ontvangen van geld, waarbij gebruikers alleen netwerkkosten hoeven te betalen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Software wallet met native ondersteuning voor een breed scala aan cryptocurrencies
 • Beveiligingsfuncties omvatten portemonnee-encryptie en verbeterde privacyfuncties
 • Ondersteuning voor meerdere ketens met ingebouwde handelsbeurs
 • Ondersteuning voor meerdere platforms; internet, iOS, Android en Linux

StormGain

StormGain is een cryptocurrency-portemonnee waarmee gebruikers kunnen handelen in en investeren in cryptocurrencies. CoinMarketCap erkende StormGain als de belangrijkste aanbieder van rentetarieven.

StormGain ondersteunt een breed scala aan cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, Bitcoin Cash en Tether, waarbij gebruikers zelfs tot 12% rente op hun geld kunnen verdienen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Software wallet met een beginnersvriendelijk dashboard
 • Geschikt voor meer ervaren handelaren die kunnen profiteren van de hoge hefboomlimieten
 • Mogelijkheid om een ​​demo-account aan te maken om te leren en te oefenen met handelen met virtuele fondsen ter waarde van $ 50.000
 • Beschikbaar voor zowel iOS als Android

D’CENT Portemonnee

D’CENT-portemonnee wordt aangeprezen als Korea’s nummer 1 cryptocurrency-portemonnee die in 2018 ’s werelds eerste biometrisch geverifieerde cold wallet lanceerde. Met D’CENT kan de gebruiker veilig cryptocurrencies opslaan en ook toegang krijgen tot op blockchain gebaseerde services. I

t heeft functies zoals beheer van cryptocurrency-portfolio’s, dApp-service, beheer van hardware-wallets en software-wallets. Met D’CENT Wallet kunnen gebruikers ook cryptocurrencies verzenden en ontvangen met behulp van eenvoudige namen in plaats van complexe adressen via ENS of RNS.

Belangrijkste kenmerken:

 • Biedt zowel hardware- als softwareportemonnee met integratie via een enkele mobiele applicatie
 • Ingebouwde dApp-browser die toegang geeft tot DeFi- en staking-services
 • Ondersteuning voor de handel in NFT’s gelanceerd op Ethereum-ketens
 • Beschikbaar voor zowel iOS als Android

Bit2Me

Bit2Me is een cryptocurrency-uitwisseling die een portemonnee met meerdere valuta’s en gepersonaliseerde naamgevingsopties biedt. Bit2Me-portemonnee ondersteunt alle toonaangevende cryptocurrencies zoals Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin en Ripple. Het ondersteunt ook directe en microbetalingen in verschillende cryptocurrencies.

Belangrijkste kenmerken:

 • Beginnersvriendelijke softwareportemonnee met integratie in het gedecentraliseerde uitwisselingsplatform
 • Ondersteunt 115 cryptocurrencies en groeit
 • Populair handelsplatform met een hoog handelsvolume in heel Europa
 • Meertalige ondersteuning
 • Beschikbaar voor zowel iOS als Android

Conclusie

Concluderend, Ripple’s XRP is een van de meest functionele cryptocurrencies die beschikbaar is en werkt op toestemmingloze en gedecentraliseerde blockchain-technologie. Het collaboratieve karakter maakt het ideaal voor traditionele financiële instellingen om veilig en snel geld over te maken. Als zodanig is XRP een ideaal crypto-activum om toe te voegen aan iemands beleggingsportefeuille.

Beleggers moeten echter een betrouwbare en veilige XRP-portemonnee kiezen en ook degelijke cryptobeveiligingsmaatregelen toepassen om betrouwbare toegang en beveiliging te garanderen. Leren hoe u XRP veilig kunt verzenden en ontvangen en grondig onderzoek kunt doen, zijn essentiële onderdelen van het effectief beheren van en omgaan met XRP-portemonnees.

U kunt ook de beste cryptocurrency-portefeuilles verkennen om uw crypto veilig op te slaan.