14 gratis collagesjablonen om uw spel op sociale media naar een hoger niveau te tillen

Wil je je social media game naar een hoger niveau tillen? Wat uw doel ook is van sociale media, of het nu gaat om het vergroten van de betrokkenheid, het verbeteren van de naamsbekendheid, betere targeting, het verbeteren van de klantenservice of het behalen van een concurrentievoordeel, u moet uw strategie voor sociale media voortdurend verbeteren om relevant en up-to-date te blijven.

Een strategie die u kunt implementeren, is het gebruik van collages om uw foto’s te gebruiken om een ​​verhaal te vertellen.

Waarom zou je je spel op sociale media verbeteren?

Hier zijn een paar redenen waarom u uw spel op sociale media zou moeten verhogen:

Verbeter je profiel

Social media is een krachtig hulpmiddel om indruk te maken en uw doelgroep om te zetten in klanten. Uw profiel op sociale media moet aantrekkelijk marketingmateriaal zijn om uw product of dienst op de markt te brengen. Hier zijn een paar tips om uw profiel op sociale media te verbeteren:

 • Stel uw profiel in met basisgegevens zoals websitelink, locatie en andere belangrijke details.
 • Blijf je profiel regelmatig updaten.
 • Deel uw doelen, doelstellingen en verhaal op sociale media.

Creëer inhoud van hoge kwaliteit

Het opzetten van een merkimago en het regelmatig plaatsen van content levert niet het gewenste resultaat op zonder content van hoge kwaliteit. Als je meer volgers en meer betrokkenheid wilt, plaats dan regelmatig inhoud van hoge kwaliteit.

U kunt getuigenissen, casestudy’s, podcasts en infographics plaatsen en testen welk type inhoud u betere resultaten oplevert. Het gebruik van collages is bijvoorbeeld trending en helpt influencers en kleine bedrijven hun doelen op sociale media te bereiken.

Gebruik apps

Het beheren van meerdere sociale media-accounts kan ontmoedigend en overweldigend zijn. Verschillende online apps, zoals Hootsuite, Tweetdeck, Echofon, enz., helpen u bij het plannen van uw berichten, het beheren van online communicatie, het volgen van analyses en meer.

Analyses bewaken

Als je je spel op sociale media naar een hoger niveau wilt tillen, moet je regelmatig analyses bijhouden en je strategie voor sociale media dienovereenkomstig aanpassen. De meeste sociale-mediaplatforms bieden hun eigen analysetool om u te helpen identificeren: welk type inhoud houdt uw publiek leuk? Hoeveel betrokkenheid hebben uw topberichten ontvangen? Wie heeft interactie met uw bericht en op welk tijdstip?

Voordelen van het gebruik van collagesjablonen

Collages zijn momenteel erg populair, vooral Instagram-collages, die voornamelijk worden gebruikt door influencers en kleine bedrijven. Een collage is een geweldige manier om meerdere afbeeldingen in één frame weer te geven. Een collagesjabloon wordt gebruikt om creatieve collages voor sociale media te maken. Hier volgen enkele voordelen van het gebruik van collagesjablonen:

 • U hoeft geen grafisch ontwerp te leren en kunt nog steeds creatieve en interessante collages maken.
 • U bespaart geld door vooraf gebouwde collagesjablonen te gebruiken.
 • Een niet-grafisch ontwerper kan tijd besparen en snel unieke beeldcollages maken.

Nu zullen we verschillende vooraf gemaakte sjablonen of collagemakers die online beschikbaar zijn in detail bespreken.

Canva

Canva is een van de meest populaire grafische ontwerptools die helpen bij het maken van afbeeldingen voor sociale media, uitnodigingen, visitekaartjes en meer. De tool is ontworpen voor degenen die geen professionele ontwerpers zijn of voor degenen die de hoge kosten van het inhuren van grafische ontwerpers niet kunnen dragen.

Met behulp van deze AI-aangedreven tool kan iedereen betoverende collages ontwerpen voor posters, tijdschriftomslagen, cv’s, video’s zoals YouTube-intro’s, enzovoort.

 • Het wordt geleverd met meer dan 250.000 gratis sjablonen. Meer dan 100 ontwerptypen (posts op sociale media, presentaties, brieven en meer), meer dan 1 miljoen gratis foto’s en afbeeldingen waarmee je alles kunt maken wat je nodig hebt. Van het maken van cv’s tot logo’s, van het maken van presentaties tot posters en brochures, je kunt heel veel dingen maken met Canva.
 • Het biedt een functie voor slepen en neerzetten die de gebruikersinterface handig maakt.
 • Het heeft AI-aangedreven tools zoals Magic Eraser & Magic Edit op je volgende foto om bewerkingstijd te besparen en Beat Sync voor spannende video’s.
 • U kunt de achtergrond van elke afbeelding verwijderen, het formaat wijzigen, transparant maken en er kaders, teksten en animaties aan toevoegen. Het biedt ook een bibliotheek met gratis stockfoto’s, pictogrammen en lettertypen om aantrekkelijke grafische ontwerpen te maken.
 • U kunt ook professionele videocollages maken met muziek en overgangen met behulp van videosjablonen.
 • Het heeft een krachtige en geavanceerde ingebouwde editor om u te helpen bij het ontwerpen van elke sjabloon.
 • Het heeft 90 miljoen gratis en premium stockfoto’s; je kunt ze gebruiken of je foto’s uploaden vanaf je lokale schijf of cloudopslag om je collages te maken.
 • Uw onvoltooide projecten of andere gegevens worden automatisch opgeslagen in de cloud.
 • Canva is beschikbaar op Windows. MacOS, iOS en Android.
  Een iPhone-achtige AirPods-ervaring op een Mac krijgen

Met een gratis abonnement heeft Canva het premium Canva Pro-abonnement met alle tools om aan je behoeften te voldoen. Het heeft ook een businessplan, Canva for Teams, waarmee je je contentproductie kunt opschalen.

Fotocollage Net

Photo-collage.net is een eersteklas online collagemaker waar u een collage kunt maken met uw foto’s en deze kunt downloaden of naar uw adres kunt laten verzenden. Het is veel sneller en gemakkelijker als het gaat om het maken van een collage.

U kunt uw collage maken in kleine, grote en extra grote formaten, die u kunt gebruiken voor uw website en sociale media.

 • Het wordt geleverd met meer dan 250 gratis sjablonen in namen, nummers, hartvorm enzovoort, waarmee u leuke afbeeldingen en creatieve kunst kunt maken, elke handleiding kunt gebruiken, een unieke herinnering kunt maken van foto’s die tijdens een speciaal evenement zijn gemaakt, enzovoort.
 • Het biedt aan om collages te maken in vierkanten en rechthoeken met 20 verschillende dimensies. U kunt maximaal 100 afbeeldingen in een collage gebruiken.
 • U kunt ook fotomozaïek maken met maximaal 1000 foto’s en deze direct downloaden om uw herinneringen om te zetten in prachtige kunst.

Photo-collage.net is een uitstekende keuze als u uw collage in hoge kwaliteit wilt afdrukken, wat uw publiek op sociale media veel zal aantrekken.

Adobe Express

Adobe Express biedt ook een online collage-maker, een perfecte cloudgebaseerde tool om prachtige kunst te maken voor je sociale media-profielen zonder ontwerpervaring. U kunt banners, brochures, flyers, logo’s, posters, cv’s, kaarten, enzovoort maken, samen met Facebook- en Instagram-afbeeldingen.

 • Het wordt geleverd met een eenvoudige en gebruiksvriendelijke gebruikersinterface waaraan u in een mum van tijd kunt wennen.
 • Het biedt meer dan 50.000 verbluffende sjablonen met een bibliotheek van 20.000 Adobe-lettertypen en meer dan 175 miljoen foto’s.
 • Het biedt makers van diavoorstellingen waar u collages kunt maken met behulp van vooraf gemaakte lay-outs of uw eigen keuze vanaf het begin met behulp van de ingebouwde editor.
 • Het wordt geleverd met een Android-applicatie en u kunt het ook in browsers uitvoeren.
 • U kunt uw collage rechtstreeks delen op sociale media-websites zoals Facebook, Twitter, Instagram en meer.
 • Het biedt foto-effecten en bewerkingsfuncties zoals het verwijderen van achtergronden, animeren, uitsparingen verfijnen, formaat wijzigen, grafische groepen, enz.
 • Je krijgt tot 100 GB opslagruimte om je collages in de cloud op te slaan.

Het biedt een gratis abonnement en een premium abonnement. Het premium abonnement wordt geleverd met een proefperiode van 30 dagen.

Picmonkey

De tool voor het maken van collages van Picmonkey is een van de beste op de markt om snel stellaire collages te maken. Van het aanpassen van een foto tot het ontwerpen van sociale media en marketingmateriaal, het maken van certificaten, cv’s, memes, Venn-diagrammen, SWOT-analyse en meer, je kunt veel dingen doen met Picmonkey. Het is een krachtige multifunctionele app die je op veel manieren kan helpen.

 • U kunt kiezen uit honderden collagesjablonen en een verhaal maken en uw kijkers een lift geven naar de essentie van uw merk.
 • Je kunt voor-en-na-foto’s maken met Picmonkey die je helpen bij het maken van transformatieberichten, creatieve flyers, enz.
 • U kunt tekst, emoji’s en afbeeldingen aan uw collages toevoegen.
 • U kunt logo’s maken in gebogen vorm, monogrammen en andere stijlen.
 • Je kunt een watermerk op je collage zetten; het kan uw merklogo zijn om het voor altijd van u te claimen.
 • Het beschikt over flexibele collagecellen die automatisch de grootte wijzigen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het wijzigen van de grootte van uw foto’s.
  15 beste Gacha-spellen voor fans van strategie en verzameling

Picmonkey biedt drie premium abonnementen: Basic, Pro en Business. Bij al deze abonnementen bieden ze een gratis proefperiode van 7 dagen.

Fotor

Fotor is een andere populaire tool om in slechts een paar stappen je collage te maken. Je hebt geen ontwerpvaardigheden nodig om prachtige afbeeldingen te maken die je sociale aanwezigheid van je af kunnen schudden.

Bovendien biedt het alle essentiële functies gratis.

 • Het wordt geleverd met meer dan 100.000 vooraf ontworpen, bewerkbare sjablonen en lay-outs waarmee u snel en eenvoudig collages kunt maken.
 • Het biedt de mogelijkheid om collages te maken in verschillende liggende of horizontale vormen, ook in vierkanten.
 • Het biedt meer dan 300 premium effecten, frames en lettertypen. U kunt teksten, elementen, structuren en effecten toevoegen om uw creaties visueel aantrekkelijker te maken.
 • Het biedt tools zoals achtergrondverwijderaar en Smart Portrait Cutout die helpen om een ​​transparante achtergrond te krijgen.
 • U kunt uw foto’s uploaden naar de cloud voor toekomstig gebruik. Het biedt tot 10 GB opslagruimte met zijn premium abonnement.
 • Het premium abonnement biedt tot 1 miljoen HD-stockfoto’s voor commercieel gebruik.
 • U kunt de app gebruiken in de Apple- en Android-appstores en toegang krijgen tot de website in browsers.

Fotor biedt PRO- en PRO+ premium-abonnementen samen met een gratis programma. Deze premium-abonnementen hebben een gratis proefperiode van 3 dagen en bieden naast enkele extra functies ook advertenties.

Pixlr

Pixlr is een op flash gebaseerde, AI-aangedreven beeldbewerkingstoepassing met een eenvoudige tool voor het maken van collages. Ze bieden professionele sjablonen om prachtige afbeeldingen te maken en updaten hun voorraad elke maand met trendy nieuwe sjablonen.

 • Pixlr biedt toegang tot maximaal 50.000 sjablonen, lettertypen, elementen, stickers en overlays.
 • U kunt de randen van uw collage aanpassen, zodat u uw ontwerpen kunt freestylen.
 • Het wordt geleverd met twee verschillende foto-editors: Pixlr X en Pixlr E. Pixlr E is een geavanceerde foto-editor die enige tijd nodig heeft om vertrouwd te raken, terwijl Pixlr X gebruiksvriendelijk en eenvoudig is.
 • Je kunt teksten en elementen toevoegen en vormgeven zoals jij dat wilt.
 • Je kunt filters toevoegen of het licht en de kleur aanpassen.
 • Het biedt een reeks effecten om het uiterlijk van uw collage te verbeteren.
 • Het biedt vooraf ontworpen sjablonen voor updates van sociale media en ook sjablonen voor het maken van basiscollages, flyers, posters, vouchers, uitnodigingen, kaarten, ansichtkaarten en visitekaartjes.

Pixlr heeft gratis en drie premium abonnementen met een proefperiode van 30 dagen om je creativiteit naar een hoger niveau te tillen.

Freepik

Freepik biedt afbeeldingen van hoge kwaliteit, waaronder door AI gegenereerde foto’s, vectoren, pictogrammen, lettertypen, illustratoren en andere bewerkbare visuele elementen om u te helpen bij het ontwerpen van uw creatieve project. De gebruikersinterface van Freepik is gebruiksvriendelijk; elke nieuwe gebruiker zal het in een mum van tijd leren gebruiken. Met Freepik kunt u moeiteloos visitekaartjes, posters, banners, posts op sociale media enzovoort maken.

 • Het biedt ongeveer 17K gratis en 79K premium collagesjablonen die je kunnen verbazen.
 • Freepik is beschikbaar in de Android-winkel om te spelen en werkt op browsers.
 • U kunt bestanden downloaden in formaten zoals .jpg en .eps.
 • Er is geen attributie vereist voor premium gebruikers.
 • Het heeft een ingebouwde editor waar u uw foto’s kunt uploaden of stockfoto’s kunt gebruiken om collages te maken.
 • U kunt sjablonen kiezen met horizontale, verticale, vierkante en panoramische oriëntaties.

Freepik is gratis te gebruiken, maar met beperkingen. Het premium-abonnement biedt meer dan 47.619.000 bewerkbare afbeeldingen, pictogrammen en lettertypen. Het gratis programma biedt tot 3 downloads per dag voor niet-geregistreerde gebruikers en tien downloads per dag voor geregistreerde gebruikers, wat overgaat in 100 downloads zodra u zich abonneert op hun premium-abonnement.

Vecteezy

Vecteezy biedt royaltyvrije vectoren, clipartafbeeldingen, pictogrammen, stockfoto’s, enzovoort om banners en ontwerpen te maken. Het geeft ons toegang tot miljoenen gratis bronnen om collages te maken voor elk zakelijk evenement.

 • Het biedt ongeveer 15.000 royaltyvrije vectorafbeeldingen en clipart voor het maken van collages.
 • Het heeft een ingebouwde editor waar u de sjablonen direct kunt bewerken zonder ze te downloaden.

Net als Freepik biedt Vecteezy ook tien downloads per dag voor gratis accounts. U kunt onbeperkt inhoud downloaden als Pro-gebruiker.

Repareer de foto

Fix The Photo heeft een gratis online editor voor het maken van collages, die open-source is en waarmee je snel en eenvoudig collages kunt maken. Upload gewoon uw foto’s, maak lay-outs of gebruik de ingebouwde, vooraf ontworpen Photoshop-collagesjablonen om binnen enkele minuten collages te maken met deze gratis collage-maker.

 • Met de collagemaker van Fix The Photo kun je lay-outs of duizenden kant-en-klare sjablonen maken om creatieve dingen te maken.
 • Het ondersteunt meer dan 14 bestandsindelingen voor afbeeldingsindelingen, waaronder de indelingen PSD, XCF, Sketch, XD, CDR, JPEG en PNG.
 • Met de ingebouwde editor kunt u de witbalans, belichting, contrast, schaduwen, verzadiging, enz. aanpassen.
 • U kunt filters op uw collages toepassen om ze stijlvol te maken.
 • Ze bieden ook tekstbewerkingstools waarmee u teksten kunt toevoegen en aanpassen.
  Beste Roblox Petsworld-codes: verzilver nu

Fix The Photo biedt deze online tool voor het maken van collages gratis aan.

Foto Mozaïek

Fotomozaïek is een ander uitstekend hulpmiddel voor het maken van collages met ongeveer 250 gratis sjablonen. Hier zijn enkele van de kenmerken:

 • Hiermee kunt u in drie stappen snel en eenvoudig fotocollages maken, afbeeldingen uploaden, een collage maken en deze downloaden.
 • U kunt kiezen uit verschillende 250 collagesjablonen volgens uw vereisten.
 • Met deze software voor het maken van collages kunnen maximaal 100 foto’s een collage maken.
 • Hiermee kunnen collages op canvas, aluminium, poster of plexiglas worden afgedrukt.

Met de collage-editor kunnen gebruikers teksten toevoegen met verschillende lettertypen, formaten en kleuren. De software heeft sjablonen voor speciale gelegenheden en collecties zoals liefde, reizen, bloemen, enz.

Wepik

Wepik is de online afbeeldingseditor van Freepik waarmee je gratis aanpasbare sjablonen uit hun verbluffende collecties kunt kiezen of je lay-outs kunt maken en opvallende collages kunt maken. Als u een freelancer bent die een grote onderneming, een middelgroot bedrijf of zelfs een klein bedrijf runt, is Wepik een uitstekende keuze voor marketing, posts op sociale media en meer.

 • Wepik biedt tal van elegante en dynamische sjablonen om uw bedrijfsbranding een boost te geven.
 • Het heeft een ingebouwde editor waarmee u sjablonen kunt aanpassen of uw eigen lay-out kunt maken.
 • U kunt kleuren, lettertypen, teksten en andere bewerkbare visuele elementen wijzigen met Wepik.

Met Wepik kun je binnen enkele minuten gratis inspirerende collages maken.

PixTeller

PixTeller is een andere software voor sociale media die kleine bedrijven helpt bij het maken van afbeeldingen, kaarten, afbeeldingen en collages. De volgende zijn de kenmerken:

 • De software biedt een fotocollage-editor om unieke collages te maken.
 • Het heeft een bibliotheek met professioneel ontworpen, vooraf gebouwde collagesjablonen.
 • Hiermee kunt u de door u gekozen collagesjablonen bewerken door foto’s toe te voegen en tekst te wijzigen.

De collagemaker van PixTeller is een uitstekende tool met verschillende collagesjablonen, zoals verjaardagen, bruiloften, jubilea, liefde en meer.

visme

Visme is een softwareplatform waarmee gebruikers online infographics, visuele inhoud, collages, grafieken, sociale afbeeldingen en meer kunnen ontwerpen. Het is een webgebaseerde tool voor gegevensvisualisatie en de volgende functies voor collagesjablonen zijn:

 • Het platform is eenvoudig te gebruiken en maakt het snel maken van collages mogelijk.
 • Hiermee kunnen afbeeldingen met een hoge resolutie worden gedownload als afbeeldingen of geanimeerde GIF’s.
 • Het heeft verschillende collage-sjabloonstijlen waaruit gebruikers kunnen kiezen.
 • Gebruikers kunnen de placeholder-afbeeldingen vervangen, bewerken en creatieve ontwerpelementen toevoegen.

Visme biedt geïntegreerde hulpmiddelen voor het bewerken van foto’s en maakt het toevoegen van pictogrammen, vormen, geanimeerde illustraties en meer mogelijk.

Unsplash

Unsplash is een van de populaire websites met stockfoto’s. Veel bedrijven gebruiken Unsplash om afbeeldingen van hoge kwaliteit te downloaden en te gebruiken op hun website, sociale media, enz. Het platform biedt ook collagesjablonen, en hier zijn de functies:

 • Het platform heeft een bibliotheek met meer dan 10.000 verschillende collagecollecties.
 • Unsplash biedt gratis te gebruiken en high-definition afbeeldingen.
 • De afbeeldingen die beschikbaar zijn op Unsplash zijn vrij van auteursrechten, gratis voor commercieel gebruik en vereisen geen toeschrijving.

Het platform is volledig gratis en is een uitstekende start voor uw kleine onderneming.

laatste woorden

De collagesjablonen die in het artikel worden vermeld, besparen tijd en geld door interessante en creatieve collages te maken. Collages zijn trending en door ze op de juiste manier te gebruiken, zal uw merk zich onderscheiden van de concurrentie. Of het nu gaat om uw advertentie, verhaal, posts op sociale media, enz., collages zijn krachtige hulpmiddelen om de betrokkenheid te vergroten, naamsbekendheid te vergroten en de strategie voor sociale media op veel creatieve manieren te verbeteren.