14 Instellingen op de Google Chrome-vlaggenpagina om het sneller te maken

Er zijn veel manieren om Chrome aan te passen om uw browse-ervaring te optimaliseren, zoals het gebruik van Chrome-extensies. Een dergelijke methode is het gebruik van Chrome-vlaggen om toegang te krijgen tot experimentele functies.

Chrome-vlaggen zijn verborgen experimentele functies van Chrome die de hoofdinterface van Chrome nog niet hebben bereikt. Helaas weten veel mensen niet dat deze functies bestaan ​​omdat ze een nogal onconventionele methode hebben om toegang te krijgen, of ze gebruiken ze gewoon niet omdat ze experimenteel zijn en averechts kunnen werken.

Als je coole nieuwe functies in Chrome wilt of de Chrome-snelheid wilt verhogen, dan kunnen Chrome-vlaggen je helpen. Hoewel er honderden vlaggen zijn, zijn ze niet allemaal gemaakt om de Chrome-ervaring te verbeteren of zelfs door gewone gebruikers te worden gebruikt. Daarom heb ik enkele van de beste Chrome-vlaggen voor je uitgekozen die je Chrome-ervaring zeker zullen verbeteren.

Waarschuwing: aangezien dit experimentele functies zijn, is er een kleine kans dat ze fouten kunnen maken en een negatieve invloed kunnen hebben op uw browser. Dit kan een lichte daling van de prestaties betekenen of, in het ergste geval, het verlies van uw gegevens. Hoewel het zeldzaam is, moet u deze functies op eigen risico begrijpen en gebruiken.

Hoe krijg ik toegang tot Chrome-vlaggen?

Voordat ik u over deze Chrome-vlaggen vertel, moet u weten hoe u toegang krijgt tot Chrome-vlaggen. Er zijn twee manieren om er toegang toe te krijgen; u kunt een directe URL voor een vlag gebruiken of naar de hoofdpagina met vlaggen gaan en zoeken naar de vlaggen die u nodig hebt.

Voor de directe URL’s zal ik ze van elke vlag voorzien, en je zult ze in de adresbalk kunnen kopiëren en plakken om ze te openen. Als u de vlaggenpagina wilt openen, typt u chrome://flags in de adresbalk en drukt u op enter om deze te openen. Er is een zoekbalk bovenaan, die u kunt gebruiken om vlaggen te zoeken met gerelateerde termen (ik zal ook de trefwoorden verstrekken).

  Hoe u notities naar uzelf kunt verzenden op Slack

U moet ze inschakelen en Chrome opnieuw starten om ze te kunnen gebruiken. Nu u weet hoe u ze kunt openen en inschakelen, laten we eens kijken naar enkele van de beste Chrome-vlaggen die u kunt gebruiken:

#1. Zware advertentie-interventie

Chrome blokkeert al opdringerige advertenties die een negatieve invloed kunnen hebben op uw browse-ervaring. Als u advertentieblokkering verder wilt verbeteren, kunt u deze vlag inschakelen om te voorkomen dat zware advertenties worden geladen. Advertenties zoals video of gif die te veel browserbronnen gebruiken, worden niet geladen wanneer deze vlag is ingeschakeld.

Zoekterm: zware advertentie

URL: chrome://flags/#enable-heavy-ad-intervention

#2. Lezermodus inschakelen

Net als Firefox Reader View heeft Chrome ook een leesmodus, waardoor het lezen van online artikelen gemakkelijker wordt. Wanneer u deze functie op een pagina gebruikt, toont deze alleen de hoofdinhoud en afbeeldingen en verwijdert u al het andere, inclusief zijpaneelinhoud en advertenties.

Nadat u de vlag hebt ingeschakeld, ziet u een nieuw paginapictogram in de adresbalk waarop u kunt klikken om de leesmodus in te schakelen.

Zoekterm: lezermodus

URL: chrome://flags/#enable-reader-mode

#3. Parallel downloaden

Deze vlag kan uw downloadsnelheid tot 4x versnellen. Als je eerder downloadmanagersoftware hebt gebruikt, weet je waarschijnlijk al hoe ze sneller kunnen downloaden door meerdere verbindingen te maken. Deze vlag doet hetzelfde en stelt Chrome in staat meerdere verbindingen met de downloadbron te maken om het downloaden te versnellen.

Zoekterm: parallel downloaden

URL: chrome://flags/#enable-parallel-downloading

#4. Tab-aanwijskaarten

Deze vlag voegt een functie toe om meer informatie over een tabblad te bekijken door er gewoon met de muis over te gaan. De informatie omvat de hoofdtitel en URL van de pagina. Deze functie is handig voor mensen die tientallen tabbladen tegelijk openen, dus het wordt moeilijk om de naam van de website van het tabblad te zien zonder deze te openen.

Met hover-kaarten hoeft u alleen maar de muiscursor over een tabblad te bewegen om te zien welke website of pagina is geopend.

Zoekterm: zweefkaarten

URL: chrome://flags/#tab-hover-cards

#5. Tab Hover Card-afbeeldingen

Als u de bovenstaande kaart inschakelt, kunt u deze vlag ook inschakelen om een ​​afbeelding van het tabblad samen met pagina-informatie weer te geven. Dit kan alleen worden ingeschakeld als de bovengenoemde vlag is ingeschakeld. De afbeelding is van het exacte gebied van de pagina waar u het tabblad hebt verlaten. Dit betekent dat u ook de inhoud van twee pagina’s kunt vergelijken door ze in twee tabbladen naast elkaar te openen.

  Wat u moet weten over de nieuwe Microsoft Edge-browser

Zoekterm: afbeeldingen met aanwijskaarten.

URL: chrome://flags/#tab-hover-card-images

#6. Donkere modus forceren

Deze vlag dwingt alle webinhoud te laden met een donker thema. Dit kan een handige functie zijn als u uw pc in een donkere kamer gebruikt en uw ogen niet wilt belasten. De tekst en knoppen zijn wit of lichter van kleur en de hele achtergrond is zwart gemaakt.

Zoekterm: donkere modus

URL: chrome://flags/#enable-force-dark

#7. GPU-rasterisatie

Rasteren is in feite het proces waarbij afbeeldingen of webinhoud pixel voor pixel worden gemaakt om op uw pc weer te geven. Chrome gebruikt meestal uw CPU-kracht om dit proces te voltooien. Als u echter een speciale GPU op uw pc hebt, kunt u deze vlag inschakelen om ervoor te zorgen dat rastering altijd door GPU wordt voltooid.

GPU kan de snelheid van het genereren van frames verlagen tot slechts 5 ms/frame van 100 ms/frame, dus het kan de Chrome-snelheid aanzienlijk verhogen als u deze vlag inschakelt.

Zoekterm: GPU-rasterisatie

URL: chrome://flags/#enable-gpu-rasterization

#8. Soepel scrollen

Deze vlag brengt een kleine wijziging aan die uw leesbaarheid sterk kan verbeteren. Meestal, wanneer u een webpagina scrolt, stottert deze bij elke scroll-tick. Nadat u deze vlag hebt ingeschakeld, zal de pagina soepel scrollen en kunt u de inhoud gemakkelijk zien terwijl u snel scrolt. Dit is perfect wanneer u snel door inhoud moet bladeren.

Zoekterm: soepel scrollen

URL: chrome://flags/#smooth-scrolling

#9. Experimenteel QUIC-protocol

QUIC (Quick UDP Internetverbinding) is een nieuw verbindingsprotocol vergelijkbaar met het TCP- en UDP-protocol, maar het is veel sneller en tegelijkertijd veilig. Het verkort de verbindingstijd door een enkele verbinding te maken in plaats van meerdere. Hoewel het al in Chrome wordt gebruikt voor verbinding met Google-services, kunt u deze vlag ook inschakelen om het voor andere sites te gebruiken.

Het is nog experimenteel; u moet het uitschakelen als u verbindingsproblemen opmerkt.

Zoek naar: snel

URL: chrome://flags/#enable-quic

#10. Voorkom riskante downloads

Deze vlag voegt een extra beveiligingslaag toe door te voorkomen dat uitvoerbare bestanden worden gedownload van onveilige bronnen. Virussen worden meestal verspreid als direct uitvoerbare bestanden en een onveilige bron kan worden aangetast om deze bestanden te delen. Deze vlag voorkomt dergelijke downloads, maar kan natuurlijk ook veel valse positieven hebben.

Zoekterm: riskante downloads

URL: chrome://flags/#treat-unsafe-downloads-as-active-content

#11. Zoeken op tabblad inschakelen

Nog een geweldige functie voor degenen die tientallen tabbladen tegelijkertijd stapelen. Zoeken op tabbladen voegt bovenaan een kleine knop toe, die u kunt gebruiken om naar een specifiek geopend tabblad te zoeken. U hoeft alleen de paginatitel of websitenaam in te voeren en het geopende tabblad verschijnt.

  Een watermerk toevoegen aan PowerPoint-presentaties

Zoekterm: tabblad zoeken

URL: chrome://flags/#enable-tab-search

#12. Luie afbeelding laden inschakelen

Deze functie zorgt ervoor dat alle afbeeldingen op een webpagina niet tegelijk worden geladen. Nadat u deze hebt ingeschakeld, worden afbeeldingen alleen geladen als u naar beneden scrolt en er dichtbij komt. Dit helpt bij het sneller laden van pagina’s en bespaart ook bandbreedte omdat alleen vereiste afbeeldingen worden geladen.

Zorg ervoor dat u de optie voor inschakelen kiest waarmee u afbeeldingen lui kunt laden zonder het kenmerk ‘lazy loading’.

Zoekterm: luie afbeelding

URL: chrome://flags/#enable-lazy-image-loading

#13. Back-forward cache

Als u de vooruit- en achteruit-knoppen in Chrome gebruikt, is deze optie uitstekend geschikt om gegevens op te slaan en sneller te navigeren. Als u deze vlag inschakelt, worden volledige webpagina’s in de cache opgeslagen, zodat u er opnieuw naartoe kunt navigeren zonder een internetverbinding. De voorwaartse/achterwaartse navigatie zal ook onmiddellijk zijn.

Er is alleen een optie om caching van dezelfde sitepagina’s of elke webpagina die u opent in te schakelen.

Zoekterm: back forward cache

URL: chrome://flags/#back-forward-cache

#14. LiteVideo’s inschakelen

Als u internetgegevens wilt opslaan en het niet erg vindt om video’s in standaardkwaliteit te bekijken, schakel dan deze vlag in. Deze vlag laat mediaverzoeken weten dat je internet traag is, dus video’s worden alleen in SD-kwaliteit geladen.

Zoekterm: litevideos

URL: chrome://flags/#enable-lite-video

Gedachten beëindigen

Ik gebruik zelf veel van deze vlaggen en ben nog geen merkbare problemen tegengekomen. Ze zijn echter nog steeds experimenteel, dus afhankelijk van je pc en activiteit kan elk van deze vlaggen een negatief effect hebben. Gelukkig toont de vlaggenpagina alle geactiveerde vlaggen helemaal bovenaan. Als u merkt dat uw Chrome-browser iets doet, gaat u gewoon naar de vlaggenpagina en maakt u de wijzigingen ongedaan om het probleem op te lossen.

Als u een ontwikkelaar bent, wilt u misschien de uitstekende functies van Chrome Dev Tools verkennen.

gerelateerde berichten