14 voordelige microfoonopties voor uw YouTube-/Twitch-streams

Livestreams worden enorm beroemd op YouTube en Twitch. Kijk jij ook urenlang naar livestreams van je favoriete makers?

Het is normaal dat we allemaal verschillende video’s bekijken die op verschillende sociale mediaplatforms worden gestreamd. We kunnen deze video’s alleen voor amusement bekijken of om iets te leren of kennis op te doen. Videostreaming, of simpelweg streaming, is voor iedereen een algemeen begrip geworden.

In dit artikel bespreken we wat streaming is en waarom het tegenwoordig een lucratieve carrièremogelijkheid is geworden. Vervolgens kijken we naar de rol van een microfoon bij streaming. Ten slotte bespreken we enkele voordelige microfoonopties die u kunt gebruiken voor YouTube- of Twitch-streaming.

Al het mediamateriaal dat internet levert aan computers en mobiele apparaten en in realtime wordt afgespeeld, wordt streaming genoemd. Het kan zowel live als opgenomen zijn. Veelvoorkomende soorten streamingmateriaal zijn films, tv-programma’s, muziekvideo’s, podcasts en webcasts.

Media-items zoals muziek, video en andere soorten worden gepland en overgedragen in opeenvolgende datapakketten, zodat u ze direct kunt streamen. Alles wat je nodig hebt om te streamen is een geschikt apparaat, toegang tot een streaming-app en een snelle, betrouwbare high-speed internetverbinding.

Als we het hebben over streaming als een carrière, verwijst dit naar de mensen die betrokken zijn bij het maken van de media die via internet naar verschillende apparaten worden gestreamd. Wanneer we twijfels hebben over sommige producten of meer willen weten over een hack, verwijzen we naar video’s op verschillende socialemediaplatforms.

Deze video’s bevatten productrecensies, gamevideo’s, motiverende video’s, enz. Zelfs als we ons vervelen, zoeken we naar entertainment door verschillende entertainmentvideo’s te streamen die zijn gemaakt door influencers.

Het is vrij duidelijk dat degenen die de inhoud voor de streaming maken, veel geld verdienen. Deze makers van inhoud verdienen geld via de platforms waarop ze hun inhoud plaatsen.

Het geld zal variëren op basis van het aantal weergaven en vind-ik-leuks dat ze op hun inhoud krijgen. Streaming is een effectieve en vermakelijke carrièremogelijkheid en is uitstekend geschikt voor creatieve mensen.

Welke rol speelt een microfoon bij streaming?

Streaming bestaat uit twee delen: audio en video. Het meest noodzakelijke onderdeel van streaming is een computer.

Naast een computer heeft u verschillende streamingsoftware en -apparatuur nodig om ervoor te zorgen dat u goede streaminginhoud kunt maken. Deze apparatuur kan LED-verlichting, webcam van goede kwaliteit, processors, enz.

Het belangrijkste onderdeel van streaming is het audiogedeelte. Degenen die streaming video’s of audio met hun eigen stem willen maken, hebben microfoons van goede kwaliteit nodig. Deze microfoons moeten het achtergrondgeluid verminderen en meer focussen op de bedoelde audio, die moet worden opgenomen.

Microfoons zijn essentieel voor zangers die hun liedjes willen opnemen voor streaming en sprekers die over verschillende onderwerpen willen spreken.

Op welke functies moet u letten bij het kopen van een microfoon?

Wanneer je een microfoon koopt om te streamen, moet je er rekening mee houden dat de microfoon de externe ruis moet onderdrukken en zich alleen moet richten op de stem die je wilt opnemen. Popfilters en schokdempers horen ook in je microfoon te zitten.

De knoppen voor volume, dempen en stroom moeten gemakkelijk toegankelijk zijn op de microfoon. Ten slotte, als je een video opneemt samen met het opnemen van de audio, moet je microfoon er goed uitzien en de aandacht van kijkers trekken.

  Fix YouTube Error 400 in Google Chrome

Aangezien we het belang van microfoons al hebben besproken, bespreken we nu enkele voordelige microfoonopties voor je YouTube- of Twitch-stream.

FIFINE Gaming PC USB-microfoon

De FIFINE Gaming PC USB-microfoon heeft de reputatie authentiek geluid te produceren. Met behulp van een USB-condensatormicrofooncapsule maakt de gamingmicrofoon levendige en warme geluiden. U kunt één hand gebruiken om snel op de touch-mute-knop op de computermicrofoon te tikken.

Fijnafstemming wordt eenvoudiger gemaakt door de grote volumeknop aan de onderkant van de USB-microfoon. Dankzij de automatische tweekleurige RGB-gradiënt past uw pc-microfoon in een nieuw RGB-verlichtingsontwerp bij uw pc-apparatuur.

Gebruikers kunnen gaming-gerelateerde machinegeluiden en trillingen verder verminderen met een extern popfilter en shockmount. De pc-gamingmicrofoon met boomarm heeft een uitgebreide reeks uitbreidingen, waardoor hij ideaal is voor gamers met verschillende objecten op hun bureau.

FIFINE dynamische microfoon

De FIFINE dynamische microfoon voor podcasts, met een SPL van 130dB, is gebouwd om lang mee te gaan en veelzijdig te zijn. Het vervormt de audio van zang-, video- of muziekopnamen niet, waardoor de originaliteit behouden blijft.

Voor meeslepende podcast-audio verbetert de XLR-interface de perceptie van audioruimte. Je stem kan gemakkelijker resoneren met de XLR-microfoon.

De dynamische USB-microfoon voor pc is een enorm voordeel voor u om op tal van manieren te podcasten, aangezien hij wordt geleverd met zowel USB- als XLR-aansluitingen.

Het is handig om de tap-to-mute-functie op het voorpaneel van de USB-microfoon te gebruiken in plaats van op een knop te drukken, omdat het achtergrondgeluid elimineert wanneer u zingt, podcast of streamt. Het vermogen van de microfoon om real-time monitoring en volumeregeling van de hoofdtelefoon te bieden, zijn extra voordelen voor opnameprofessionals.

MAONO USB-microfoon

Een traditionele microfoon geïntroduceerd door MAONO is de AU-A04 podcast-microfoon. Het is plug-and-play, eenvoudig in te stellen en uitstekend geschikt voor beginners.

De professionele geluidschipset van deze condensatormicrofoon zorgde ervoor dat de USB-microfoon een bemonsteringsfrequentie met hoge resolutie ondersteunde en was geïntegreerd in het apparaat.

Deze microfoon neemt je spraak op met een plopfilter en een schuimrubberen windscherm. De schokdemper van de microfoon stabiliseert hem terwijl hij de dempingsfunctie uitvoert.

De microfoon heeft een USB 2.0-gegevensinterface die het eenvoudig maakt om verbinding te maken met uw computer en het Linux-besturingssysteem. Er is geen extra stuurprogrammasoftware of een externe geluidskaart nodig om het te gebruiken.

WMT condensator gaming-microfoon

Vanwege het cardioïde opnamepatroon kan de WMT condensator-gamingmicrofoon ongewenste achtergrondgeluiden opvangen en dempen. Door simpelweg een USB Type-C-aansluiting aan te sluiten, kunt u deze computermicrofoon gebruiken zonder enige montage.

Stel dat er enige gevoeligheid, gebrek aan geluid of vervorming is tijdens live-uitzendingen, dan maakt de versterkingsknop een snelle aanpassing mogelijk. Als alternatief kunt u de versterking zacht verhogen en dempen met één aanraking als u een pauze wilt nemen midden in een podcast.

Deze microfoon is compatibel met computers, pc’s, laptops (Windows & MAC), PS4, Android-telefoons, enz. Hij heeft ook een ruisonderdrukkende USB-A-kabel. Er is geen extra bestuurder nodig. Met een druk op de knop kun je de 12 aanpasbare RGB-verlichtingsmodi van de gamingmicrofoon kiezen.

Ovedisa USB-microfoon

Het ontwerp van de 16 mm microfooncapsule van de Ovedisa USB-microfoon en de professionele geluidsprocessor produceren een rijk, gedetailleerd geluid. De microfoon kan een natuurlijker en gevoeliger geluid leveren vanwege de uitgebreide frequentierespons en het hoge geluidsdrukniveau.

De uitvoer van de streamingmicrofoon is stil en ruisvrij met behoud van een optimale signaalversterking. Het is afneembaar, draagbaar en beter geschikt voor verschillende situaties.

Zero-latency monitoring stelt de ingebouwde cardioïde capsule in staat om geluid direct voor de microfoon op te nemen, waardoor helder, vloeiend en scherp geluid wordt vastgelegd en achtergrondgeluid effectiever wordt verminderd.

Hoogwaardige metalen staafbehuizingen, een schokbestendig frame en een omnidirectioneel verstelbare vrijdragende beugel C-bevestiging zijn allemaal inbegrepen in het opnamemicrofoonpakket.

  9 beste YouTube naar GIF-converters die je moet proberen

FIFINE condensatormicrofoon

De FIFINE condensatormicrofoon heeft een unieke functie. Het bevat een verwijderbare popfilter en remt en verlaagt het ploffen en sissen in uw opnames. Dit beschermt je microfoon tegen speeksel en stof.

Bovendien bevat deze microfoon een kleine schokdemper die trillingen vermindert. Het absorbeert ook gerommel of trillingen van intensief gebruik voor een soepele geluidsopname.

Een verstelbare duimschroef op de condensatormicrofoon geeft u een betere opnamehoek. Een ingebouwde borgschroef zorgt ervoor dat de microfoon niet op zijn plaats valt. Last but not least bevat het een betrouwbare statiefondersteuning die minder ruimte in beslag neemt en uw microfoon stevig op zijn plaats houdt tijdens gebruik.

Razer Seiren X streaming-microfoon

De Razer Seiren X-microfoon is speciaal gemaakt om streaming te verbeteren. De microfoon heeft een ingebouwde schokdemper om trillingen te verminderen en op intelligente wijze ongewenste achtergrondgeluiden te filteren.

Dit wordt bereikt met behulp van ingebouwde achtergrondruisonderdrukkingstechnologie. Het maakt gebruik van een supercardioïde pick-upmicrofoon om vervelende geluiden die verder weg zijn van de microfoon te onderdrukken voor het streamen van audio van een hoog kaliber.

Het is professioneel ontworpen om bij je gaming-setup te passen. De microfoon is gebouwd om gestroomlijnd en onopvallend te zijn, zodat uw publiek meer van u kan zien. Impedantie en eindversterker zijn beide minder dan 16.

Bovendien biedt deze microfoon zero-latency monitoring, waardoor in-stream monitoring in real-time mogelijk is zonder storende echo’s. De microfoon zal je streamingervaring naar nieuwe hoogten brengen.

Blue Snowball USB-microfoon

Blue Snowball USB-microfoon heeft het iconische blauwe uitzendgeluid. Het bevat een constructie met 2 capsules die uw stem een ​​aanzienlijke aanwezigheid en detail geeft voor opnames op professioneel niveau.

Dit kan je Twitch-streaming, YouTube-video’s en andere inhoud verbeteren. De USB-microfoon heeft een omnidirectioneel patroon dat u in de kamer plaatst voor telefonische vergaderingen via Zoom, Skype en andere diensten. Het heeft ook een cardioïde patroon voor opnemen en streamen.

Het heeft een gestroomlijnd retro-uiterlijk dat er uitstekend uitziet op uw desktop en camera. Hierdoor kun je in stijl opnemen of streamen met traditionele opnameapparatuur.

Razer Seiren Mini USB-microfoon

Vanwege de smallere afstemming van de opnamehoek kan de Razer Seiren Mini zich concentreren op uw stem en tegelijkertijd voorkomen dat omgevingsgeluiden zoals typen en muisklikken worden opgepikt.

Dankzij de 14 mm condensatorcapsule en de vlakke frequentierespons, brengt de microfoon je stem met uitzonderlijke helderheid over, geladen met scherpe hoge en diepe lage tonen.

Het neemt nauwelijks bureauruimte in beslag, is onopvallend voor de camera en is ontworpen voor minimalistische of kleinere opstellingen, waardoor de focus meer op jou komt te liggen.

Het is ook eenvoudig te vervoeren als u ergens anders wilt streamen. De microfoon, ondersteund door een solide basis, kan worden gekanteld om de perfecte plek voor uw stem te vinden. Bovendien is hij afneembaar en kan hij op een boomarm of microfoonstatief worden geïnstalleerd.

HyperX QuadCast USB-microfoon

Dankzij de spectaculaire rode verlichting en dynamische effecten biedt de HyperX QuadCast USB-condensator-gamingmicrofoon een opvallende dosis persoonlijke flair.

Deze microfoon heeft een geïntegreerde anti-vibratie schokdemper. Het scheidt het apparaat en dempt onbedoeld gerommel en schokken met behulp van een elastische touwophanging.

Met behulp van de LED-microfoonstatusindicator kunt u een audio-ongeluk minimaliseren met behulp van de handige tap-to-mute-functie. U kunt kiezen uit vier polaire patronen: stereo, omnidirectioneel, cardioïde en bidirectioneel.

Dit helpt om uw uitzendconfiguratie te maximaliseren en ook de focus te behouden op de geluiden die u het liefst hoort. U kunt de gevoeligheid van de microfoon snel wijzigen door aan de draaiknop aan de onderkant van de QuadCast te draaien.

Blue Snowball iCE USB-microfoon

Blue’s aangepaste condensatorcapsule voedt de Snowball Ice-microfoon. Het produceert audio die qua helderheid jaren voorloopt op de ingebouwde microfoon van uw computer.

  Hoe de beperkte modus op YouTube Network Administrator uit te schakelen

Met zijn cardioïde opnamepatroon vangt deze microfoon betrouwbaar uw stem op voor gebruik bij streaming, podcasting, uitzendingen, Skype-gesprekken en Zoom-vergaderingen.

Bovendien biedt het een gestroomlijnd retro-ontwerp dat er fantastisch uitziet op de camera en op je bureaublad, terwijl je in flair kunt opnemen of streamen. Door de verstelbare bureaustandaard die bij deze microfoon wordt geleverd, kunt u de condensatormicrofoon plaatsen afhankelijk van de geluidsbron.

FIFINE RGB dynamische microfoon

De FIFINE RGB dynamische microfoon verbetert de spraakverstaanbaarheid en spraakweergave met een bemonsteringsfrequentie van 16 bits bij 48 kHz. Met de soft-touch mute-knop kun je de gamemicrofoon snel uitschakelen zonder hoorbare geluiden te maken tijdens het streamen of podcasten.

Het heeft een geïntegreerde LED die kan worden gebruikt om te laten zien of de microfoon werkt tijdens het gamen in het donker.

Windows, Mac OS en Playstation-consoles zijn allemaal compatibel met deze eenvoudige USB plug-and-play computermicrofoon.

Het heeft een schokdemper met een rond frame-ontwerp, dat bureautrillingen vermindert die worden veroorzaakt door het dichtslaan van de gamepad of het toetsenbord tijdens het spelen. De USB-gamingmicrofoon heeft ook een vergrendelknop voor eenvoudige hoekaanpassing.

TONOR USB-microfoonset

De TONOR Q9-microfoon kan worden aangesloten op Mac- en Windows-computers met behulp van een USB A naar B-connector zonder dat extra geluidskaarten of stuurprogramma’s nodig zijn. Het is ideaal om te chatten, live video of muziek te streamen, op te nemen en te gamen. Deze microfoon biedt de perfecte balans tussen scherpte, warmte, breed dynamisch bereik en hoge SPL-prestaties.

Deze microfoon heeft een cardioïde condensatorcapsule waarmee hij een helder, nauwkeurig geluid kan opnemen en achtergrondgeluid kan elimineren, waardoor hij ideaal is voor gesprekken en opnames.

De microfoon is eenvoudig in gebruik doordat hij een handige volumeknop heeft. Als de microfoon actief is, kunt u kort op de volumeknop drukken om het volume te wijzigen en drie seconden ingedrukt houden om deze uit te schakelen.

Caattilaa USB-microfoon

Caattilaa USB-microfoon is een professionele microfoon die rijkere en kristalheldere audio biedt voor voice-over, vergaderingen, livestreams, podcasts, YouTube-video’s en gaming.

Dankzij het cardioïde opnamepatroon van de microfoon kan de geluidsbron precies ervoor worden geconcentreerd, waardoor achtergrondgeluid effectief wordt geblokkeerd.

Het heeft een ingebouwd popfilter om onopvallende plosieven en windgeruis te dempen. Nadat deze is aangesloten, detecteert de computer onmiddellijk de microfoon en begint met opnemen.

Om de installatie te voltooien, hoeft u alleen het statief uit te klappen, het aan de microfoon te bevestigen en de onderste knop aan de tafel te bevestigen. U kunt de hoek ook naar wens wijzigen, dankzij de 180 graden flexibele constructie.

Conclusie

Door dit artikel zou je je al hebben gerealiseerd dat streaming een zeer lucratieve carrièremogelijkheid is en de poorten opent naar een breed scala aan kansen voor mensen die geïnteresseerd zijn in vermakelijk en interessant verdienen.

Aangezien microfoons essentieel zijn voor streaming, is het hebben van een goede microfoon ook een must voor de meeste makers van inhoud. Bij het kopen van een microfoon moet u benadrukken dat de microfoon de audio opneemt die u wilt, waardoor de achtergrondverstoring wordt verminderd.

Alle andere functies die u in uw microfoon wilt, zijn afhankelijk van uw keuzes en vereisten. U kunt de beste voor uzelf kiezen uit de bovenstaande opties.

Je verkent ook enkele premium microfoons om je podcasts/streams naar een nieuw niveau te tillen.

gerelateerde berichten