15 beste tools om geweldige presentaties online te maken

Of je nu een student of een professional bent, je moet op een of ander moment presentaties maken.

Met presentaties kunt u een concept uitleggen, een idee delen en het publiek overtuigen met de juiste combinatie van tekst en ondersteunende afbeeldingen. Het is een vaardigheid van onschatbare waarde die je op veel manieren kan helpen, zoals het presenteren van je product of dienst aan investeerders, het demonstreren van je werk aan je superieuren voor een nieuw product of het presenteren van je opdracht op de universiteit.

Het maken van een presentatie is niet meer beperkt tot Microsoft PowerPoint en Google Slides. Dat komt omdat er moderne presentatiesoftware-oplossingen beschikbaar zijn om presentaties aantrekkelijk en gemakkelijk te maken te maken. Ze worden geleverd met handige functies en ontwerpelementen en zijn supergemakkelijk te gebruiken voor iedereen.

Met de software kunnen mensen hun ideeën presenteren, waar ze ook zijn, wat hun leven gemakkelijker maakt. Dit verklaart waarschijnlijk de groeiende vraag, vooral in organisaties, om tijd te besparen en de productiviteit te verhogen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het thuiswerkscenario als gevolg van de pandemie het gebruik ervan verder heeft versneld.

Laten we het hebben over deze tool, en dan laat ik je kennismaken met de beste online presentatiesoftware om prachtige presentaties te maken.

Waar moet u op letten bij een online presentatietool?

Voordat u een online presentatietool kiest, moet u op een paar dingen letten om ervoor te zorgen dat u de juiste software krijgt die aan uw behoeften voldoet en de klus moeiteloos kan klaren.

Makkelijk te gebruiken

De presentatietool die u kiest, moet voor iedereen gebruiksvriendelijk zijn. Het mag de mensen niet moeilijk maken en is geschikt voor iedereen met wisselende technische vaardigheden. Het is omdat je geen uren kunt besteden aan het leren van de tool en dan meer uren kunt investeren in het maken. Deze tool is bedoeld om het maken van een presentatie gemakkelijk en snel te maken zonder veel tijd te kosten.

Kies daarom altijd een presentatietool die gemakkelijk te gebruiken is. Veel tools bieden tegenwoordig gratis proefversies, zodat u kunt proberen en beslissen of het gemakkelijk te gebruiken is of niet.

Functie-rijk

Een goede presentatietool moet rijk zijn aan functies om het maken van uw presentaties te ondersteunen en ze er aantrekkelijk uit te laten zien. Het moet verschillende formaten bieden om inhoud te presenteren en te delen waar mensen graag mee bezig zijn.

Hiervoor moet de presentatiesoftware veel verbluffende sjablonen, video-/audiomogelijkheden, afbeeldingen, ontwerpelementen en andere nuttige media bieden om in uw inhoud op te nemen. Daarnaast moet het makkelijk te importeren of exporteren zijn naar andere tools en meerdere bestandsformaten ondersteunen.

Verder moet de software een uitstekende opslagcapaciteit bieden; daarom is cloudgebaseerde software een goede optie. Hiermee kunt u aan de projecten werken waar en wanneer u maar wilt met een internetverbinding.

Flexibiliteit

De presentatiesoftware moet flexibiliteit bieden om u te helpen bij het maken van de documenten op basis van uw unieke vereisten. U moet in staat zijn om sjablonen aan te passen, elementen toe te voegen of te verwijderen, en snel wijzigingen aan te brengen zoals u dat wilt.

Samenwerkingsopties

Met effectief teamwerk kunt u uw slagingspercentages verhogen. Daarom is samenwerking een essentiële overweging bij het kiezen van een presentatietool. Het moet functies bieden zoals het delen van de presentatie met het hele team, het beheren van de presentatie en het in realtime introduceren van hun feedback. Het is ook handig voor mensen die op afstand werken.

Compatibiliteit

Uw teamleden kunnen verschillende apparaten en besturingssystemen gebruiken om te werken. Daarom moet de presentatiesoftware die u kiest compatibel zijn op meerdere apparaten, zodat mensen de documenten kunnen bekijken of wijzigen.

Budgetvriendelijk

Kies ten slotte een presentatietool binnen uw budget. Het heeft geen zin om te investeren in software die hoog geprijsd is en wordt geleverd met functies die u niet nodig heeft. Zoek een goede balans tussen wat u nodig heeft en uw budget om de beste presentatietool voor u te bepalen.

U kunt ook verschillende beschikbare tools vergelijken met hun aanbod en kosten om de meest geschikte te kiezen. En hiervoor is hier een lijst met de top 9 presentatietools die u kunt overwegen.

Canvas

Ontwerp boeiende en krachtige dia’s met De presentatietool van Canva. Of u nu op school of op het werk bent, zet uw idee om in een geweldig ontwerp en verbeter de leesbaarheid om uw ideeën effectief over te brengen.

De presentatiesoftware van Canva biedt honderden lay-outs, zodat je alles kunt krijgen wat je wilt voor je onderwerp. Selecteer de perfecte lettertypen, kleuren en afbeeldingen om uw idee uit te leggen aan uw collega’s en vrienden. Het is gemakkelijk om te beginnen; start gewoon Canva in uw systeem en zoek naar presentaties om te beginnen met het maken van uw ontwerp.

Blader door presentatiesjablonen in verschillende thema’s en stijlen en kies uit opstartdecks, educatieve dia’s, marketingdia’s, creatieve presentaties en meer. U kunt ook uw logo’s, foto’s, indien aanwezig, en enkele gewenste elementen uploaden. Bovendien kunt u dia’s toevoegen in elk gewenst aantal en voor elke dia op creatieve manieren afzonderlijke animaties gebruiken om uw tekst en afbeeldingen er fantastisch en aantrekkelijk uit te laten zien.

  Subreddits verbergen voor r/all

Bovendien kun je muziek en video’s toevoegen voor een boeiende presentatie. Probeer de verschillende presentatiefuncties van Canva uit, zoals presentatormodus, standaardpresentatie of video-opname. Sla de dia’s op als PDF om ze te exporteren als .pptx-bestanden.

Visme

Krijg een online presentatiemaker – Visme – voor het maken van boeiende presentaties met gemak. Het biedt meer dan 900 dia-indelingen, miljoenen pictogrammen, afbeeldingen, afbeeldingen en tientallen grafieken om getallen en gegevens te visualiseren.

Ontwerpers hebben Visme’s online presentatiemaker gebouwd voor iedereen met verschillende technische vaardigheden om hen te helpen een betere presentatie te maken voor hun kijkers of publiek. U krijgt aanpasbare tekstblokken, foto’s, pictogrammen, hulpmiddelen voor gegevensvisualisatie, dia’s, enz. om snel fantastische en creatieve presentaties te maken.

Met de presentatie-editor van Visme kunt u perfecte dia’s maken die uw ideeën aanvullen. Daarnaast kunt u overgangen, pop-ups, inhoud van derden zoals sociale media en live websites, interactiviteit en animatie-effecten opnemen. Visme geeft je ook de Presenter Studio om de presentatie op te nemen en te delen met de kijkers.

Bovendien kun je video, audio en scherm opnemen en krijg je de mogelijkheid om de camera aan/uit te zetten. Op deze manier kunt u de dia’s op het door u gewenste tijdstip presenteren en uw publiek ze laten bekijken wanneer het hen uitkomt. U kunt ook uw merkkleuren en lettertypen invoeren om bedrijfsinhoud te creëren.

Vervolgens genereert Visme een link voor uw presentatie zodat u uw presentatie met iedereen kunt delen, en door de link te openen, kunnen ze uw video’s of bestanden bekijken. Deel eenvoudige getallen, statistieken en gegevens in de dia’s door middel van grafieken, widgets en grafieken.

Visme is gratis, maar u kunt stockfoto’s, illustraties, lijnen, karakters, vormen, pictogrammen, enz. kopen om uw presentatie aantrekkelijker te maken. Download het bestand ook als bewerkbare HTML5 of PowerPoint om de interactiviteit intact te houden en animaties voor offline presentaties.

Venngage

Maak mooie en professioneel ogende presentaties online met Venngage. Verwelkom deze gebruiksvriendelijke online software voor het maken van presentaties in uw toolkit en ontgrendel alle tools die u nodig hebt om een ​​aantrekkelijke presentatie te maken.

Venngage helpt u effectief met uw publiek te communiceren, of u nu een virtuele presentatie geeft of online een les geeft. Met kant-en-klare lay-outs en aanpasbare sjablonen kunt u uw presentatie er prachtig uit laten zien door elke inhoud tot leven te brengen.

De interne ontwerpers van Venngage bouwen spannende sjablonen voor u, zodat u uit veel opties kunt kiezen. U kunt foto’s toevoegen, de grafieken aanpassen en de tekst eenvoudig wijzigen via de tool voor slepen en neerzetten. Bovendien kunt u indien nodig ook sprekernotities in de presentaties opnemen.

Exporteer bovendien uw online presentatie naar PDF of PowerPoint en haal deze offline of presenteer uw creativiteit vanuit Venngage’s presentatiesoftware. U krijgt ook de mogelijkheid om lettertypen, merkkleuren en bedrijfslogo’s te uploaden en uw presentatie perfect te maken.

Ontvang in het begin GRATIS Venngage voor vijf ontwerpen. Als je je professionele ontwerpen wilt verbeteren, ga dan voor $ 16/gebruiker/maand.

Zoho Show

Ontwerp professionele dia’s om met uw collega’s samen te werken en altijd en overal buitengewone presentaties te geven met Zoho Show. Het biedt een contextuele en minimalistische gebruikersinterface om relevante opties voor uw taak te krijgen, zoals het bewerken van tekst, het animeren van een dia en het toevoegen van een foto zonder in complexiteiten te vervallen.

Van zakelijke voorstellen tot pitchdecks voor opstarten en verkooppresentaties, Zoho biedt vooraf geladen sjablonen die aan al uw behoeften kunnen voldoen. Het biedt een collaboratieve werkruimte om op een productievere manier online presentaties te maken met uw teamleden.

U kunt PPS-, PPSX-, PPT-, ODP- en PPTX-bestanden importeren om eraan te werken zonder formatteringsproblemen. Exporteer bovendien bestanden in PPSX-, ODP-, PDF-, HTML- en PPTX-indeling om ze aan iedereen te presenteren of te delen. Interessant is dat je met de tool de presentatie kunt bedienen met je smartwatch en mobiele telefoon terwijl je je creativiteit op smart-tv’s uitzendt.

Vermaak uw kijkers met video’s en audiopresentaties die uw punt snel overbrengen. U kunt functies zoals aangepaste diavoorstellingen, presentatorweergave en meer gebruiken om krachtige presentaties te geven. Bovendien kunt u uw dia’s online publiceren en uw ideeën aan een breder publiek laten zien. Meld u aan en gebruik de online presentatiesoftware GRATIS.

Lucidpress

Word een betere verteller met De online presentatiemaker van Lucidpress. Het verandert uw tekst en gegevens met gemak in uitstekende visuele presentaties. U krijgt zowel basis- als premiumsjablonen om uw presentatie er prachtig uit te laten zien.

Om uw inhoud te ondersteunen, kunt u de sjablonen aanpassen aan uw behoefte en merkkleuren, logo’s, enz. uploaden. Lucidpress wordt ook geleverd met een intuïtieve en slepen-en-neerzetten-editor om snel en zonder problemen uitstekende dia’s te maken.

Deel merkmiddelen en sjablonen met uw team om te bepalen wie welke taak in elke dia kan uitvoeren door elk lid voor elk werk toe te wijzen. Bovendien kunt u de software op elk apparaat gebruiken zonder enige download, en al uw ontwerpen zijn veilig en opgeslagen in de cloud.

Bovendien biedt Lucidpress een geavanceerde automatiseringsfunctie, zodat u automatisch informatie aan de sjablonen kunt toevoegen. Het kan worden geïntegreerd met tools van derden om alles wat u wilt binnen handbereik te hebben. U kunt ook tekst uit GDoc overbrengen en een presentatiebestand importeren van Facebook, Unsplash of Dropbox en gefocust blijven op het werk.

  Muziek en video's overzetten naar je iPhone zonder iTunes [Giveaway]

Gebruik de software GRATIS of betaal slechts $ 3 per maand om onbeperkte voordelen te krijgen.

geniaal

Laat uw publiek ‘WOW’ zeggen tegen uw presentaties wanneer u ze maakt via geniaal. Of u nu infographics, presentatiedia’s of andere verbluffende inhoud wilt maken, samen met uw team of individueel, gebruik de online presentatiesoftware van Genially.

Met Genially kunt u prachtige zakelijke voorstellen, dossiers, rapporten en nog veel meer nuttige marketingontwerpen maken. Bovendien helpt de tool u om interactieve infographics te maken die uw inhoud op een betere manier kunnen overbrengen. U kunt ook externe links, audio, video’s, enz. in uw presentatie opnemen en elke afbeelding omzetten in interactieve inhoud.

Trek ieders aandacht in je videopresentatie en boeit je kijkers diep. Maak het leren voor studenten gemakkelijker met interactieve leersessies die in elke omgeving succes garanderen. Je hoeft geen pro te zijn om met Genially te werken; het maakt je een professional terwijl je de vereiste tools gebruikt. Het biedt ook eenvoudige bediening, zodat u zich kunt concentreren op het werk.

Genially is voor altijd GRATIS met onbeperkte weergaven, creaties, bronnen en sjablonen. Als u op zoek bent naar premium bronnen en andere opties, ga dan voor $ 7,49/maand. Voor studenten is het opnieuw GRATIS, maar kost je $ 1,25/maand als je meer voordelen nodig hebt.

Bijtbaar

Bijtbaar helpt u bij het maken van geanimeerde videopresentaties en laat uw video namens u spreken tot uw publiek. Kies uit vele videopresentatiesjablonen en pas beeldmateriaal, kleuren, muziek, afbeeldingen, tekst, enz. aan om uw presentatie aantrekkelijk te maken.

U kunt uw presentaties eenvoudig vanuit e-mail, sociale media of vergaderingen naar deze tool exporteren. Bovendien maakt Biteable je werk zo gemakkelijk dat je je super comfortabel voelt terwijl je een unieke presentatie creëert, omdat het de complexiteit op afstand houdt.

Kies sjablonen op basis van uw onderwerp en laat uw kijkers de inhoud begrijpen zonder veel uitleg. U kunt uw videopresentatie visueel aantrekkelijk maken door door de bibliotheek te bladeren en logo’s, teksten en scènes toe te voegen. Bovendien kunt u kleuren aanpassen die bij uw merk passen en een pro worden in het aantrekken van doelgroepen. De tool heeft ook functies waarmee u uw inhoud duidelijk, eenvoudig, kort, krachtig en krachtig kunt houden.

Upgrade om uw creativiteit meer te ontdekken voor slechts $ 19/maand. Biteable is voor altijd GRATIS met onbeperkte export, 4 miljoen foto’s, animaties, clips en een watermerk.

Renderbos

Waarom de hele nacht bezig zijn met het maken van dia’s als je een tool hebt om het binnen een bepaalde tijd voor je te maken. Gebruiken Renderbos om je kijkers mee te nemen op een mooie reis met je aantrekkelijke en krachtige dia’s.

Verken ontwerpelementen en presentatiedia’s om de perfecte match voor uw project te vinden. Of u nu een zakelijke beoordelingsvereiste heeft of een nieuw modemerk introduceert, Renderforest heeft sjablonen die geschikt zijn voor u. Het biedt eenvoudige bewerkingstools, duizenden stockfoto’s en nog veel meer.

Blaas uw presentaties leven in door dia’s aan te passen aan uw ontwerpbehoeften. Deze online presentatiemaker werkt in de volgende eenvoudige stappen:

 • Selecteer presentatiesjablonen die beschikbaar zijn in de beeldverhouding van 16:9 die voldoen aan uw ontwerpnormen.
 • In elke presentatie kunt u maximaal 100 dia’s toevoegen. Hiermee kunt u zoveel dia’s opnemen als u wilt en elk detail in uw presentatie overbrengen.
 • Gebruik krachtige bewerkingstools om dia’s met slechts een paar klikken aan te passen. U kunt ook afbeeldingen toevoegen en bewerken met de ontwerpelementen.

Bingo! Je presentatie is nu klaar. De online presentatiemaker van Renderforest is GRATIS voor maximaal 300 MB en video’s van maximaal 1 minuut met een beperkt aantal muzieknummers, watermerken en onbeperkte 360p-video-exports. En je kunt het delen met je team of je publiek. Je kunt het ook downloaden als PDF- of JPG-bestand om offline te presenteren.

Mooi.ai

U hoeft geen professionele ontwerper te zijn bij het maken van dia’s; gebruiken Mooi.ai – een deskundige tool om eenvoudig uw presentaties te maken. Het helpt u uw team klaar te houden voor branding, uw bedrijf er geweldig uit te laten zien en uren te besparen bij het ontwerpen.

Beautiful.ai biedt elegante sjablonen, zodat u een blauwdruk heeft volgens uw ontwerpbehoeften voor het maken van presentaties. Deze online presentatietool maakt het gemakkelijk om in een mum van tijd presentaties te starten, te ontwerpen, aan te passen en af ​​te maken en indruk te maken op uw publiek.

Wijs elk lid met de ontwerpbehoeften toe aan afzonderlijke secties onder één account en synchroniseer eindelijk alle details. Zodra u zich aanmeldt, heeft u miljoenen moderne pictogrammen en afbeeldingen. Omdat elke dia op zijn eigen manier uniek en creatief is, moet je met deze tool je publiek aanspreken via het juiste lettertype, logo en kleuren. De maker van geanimeerde presentaties biedt ook waterdichte functies om uw kijkers te verrassen.

Krijg alles wat je nodig hebt om je creativiteit GRATIS te starten en krijg onbeperkte dia’s, meer dan 2 miljoen pictogrammen, foto’s, aangepaste thema’s, PowerPoint-import en nog veel meer. Als je meer nodig hebt, ga dan met een betaald abonnement vanaf $ 12 per maand.

Maglr

Maglr is een webgebaseerde tool waarmee u geweldige en boeiende inhoud kunt maken. De presentatietool kan u helpen bij het maken van geweldige verkooppresentaties.

Laat een blijvende indruk achter op het team met een visueel aantrekkelijke presentatie.

De tool geeft u volledige controle over de presentatie en laat u de show leiden.

  Bladwijzers openen vanuit het contextmenu met de rechtermuisknop in Chrome

Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn:

 • Beheer de hoofdpresentatie
 • Deel uw presentatie met uw collega’s
 • Presentatie online of offline presenteren
 • Beperk opties voor collega’s
 • Beheer de presentatie vanaf één plek
 • Toegankelijkheid tot presentaties beheren
 • Stuur pushmelding om te informeren over updates
 • Presentatie rechtstreeks delen met klanten

Microsoft Sway

Microsoft heeft de wereld al voorzien van een van de meest gebruikte presentatietools, PowerPoint. Microsoft Sway is een verbetering op het reeds geperfectioneerde recept van PowerPoint.

De tool kan worden gebruikt om binnen enkele minuten niet alleen verbluffende presentaties te maken, maar ook nieuwsbrieven en documentatie.

Het beschikt over de volgende kenmerken:

 • Door de integratie van het apparaat en het web kunt u overal media toevoegen
 • Slim motorontwerp brengt de presentatie prachtig samen
 • Dynamisch ontwerp ziet er geweldig uit op elk apparaat en elk scherm
 • Verbind Sway met Office 365 en OneDrive voor een nog betere ervaring

Powtoon

Powtoon is een tool die kan worden gebruikt voor het maken van video’s en presentaties. Dit is een geweldige manier om uw publiek te betrekken en een leuke manier om uw product aan hen te presenteren.

De software is niet alleen voor bedrijven die hun merk op de markt willen brengen, maar is ook een educatief hulpmiddel dat wordt gebruikt door docenten en een persoonlijk hulpmiddel om familie en vrienden te betrekken.

Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn:

 • Gebouwd voor iedereen, van start-ups tot grote bedrijven
 • Een andere benadering van presentaties
 • Kant-en-klare sjablonen
 • Maak binnen 20 minuten een presentatie

Dia’s

Iedereen vertrouwt op het gebruik van PowerPoint op hun computers om hun presentaties te maken. Als u wilt dat uw presentatie opvalt, heeft u een andere tool nodig.

Dia’s helpt u bij het maken van professioneel ogende presentaties om u te onderscheiden van de massa.

Het is cloudgebaseerde software die ervoor zorgt dat u er overal ter wereld en op elk apparaat aan kunt werken.

 • Gemaakte presentaties zijn allemaal apparaatvriendelijk
 • Gemaakte presentaties zijn privé
 • Biedt opties om presentaties te delen
 • Analyseer de prestaties van uw presentatie
 • Uploadt video’s en animaties naar uw presentatie

Prezi

Een goede presentatie kan het verschil maken in het leven van een professional en het is altijd handig om de juiste tool voor de klus te hebben.

Prezi is een webgebaseerd platform dat kan worden gebruikt om boeiende en opvallende presentaties te maken. Omdat het webgebaseerd is, kan de tool overal en op elk moment worden gebruikt.

Hoogtepunten

 • Presentaties in professionele stijl maken
 • Creëren en aanpassen met behulp van vele sjablonen en opties
 • Samenwerken met teamleden
 • Gebruik via pc of draagbare apparaten
 • Uw werk analyseren nadat het is gemaakt, met behulp van Prezi Analytics

Haiku Dek

Een goede presentatie maakt het verschil. Haiku Dek is een geweldige tool die kan worden gebruikt om een ​​geweldige presentatie te ontwerpen.

De tool is zeer eenvoudig te gebruiken en is cloudgebaseerd, waardoor deze toegankelijk is via uw pc, iPad en iPhone.

Er is een gratis proefversie van de software beschikbaar om de software te ervaren. Als je de software leuk vindt, kun je meer functies ontgrendelen door te kiezen voor een maandelijks abonnement, geprijsd op $ 19,99 per maand.

Bonus: 5 tips om uitstekende online presentaties te maken

Het is cool om een ​​presentatietool te hebben die soepel werkt en geweldige functies heeft, maar je moet weten hoe je presentaties kunt maken die uitblinken. Hier zijn enkele snelle tips voor het online maken van presentaties als u een beginner bent.

 • De inhoud opstellen: Kies een koptekst en gebruik opsommingstekens om dingen in punten uit te leggen, aangezien niemand de grote stukken alinea’s gaat lezen. Voeg inhoud toe die relevant is voor het onderwerp waarover je gaat praten, beschreven in de gemakkelijkste taal die mogelijk is. Ook kunt u waar mogelijk voorbeelden geven en uw inleidingen spannend en veelbelovende conclusies houden.
 • Afbeeldingen toevoegen: Een lange, platte tekst ziet er misschien saai uit. Maak uw presentatie aantrekkelijk door geschikte video’s, afbeeldingen en andere elementen aan verschillende dia’s toe te voegen.
 • Houd het simpel: afbeeldingen toevoegen is geweldig, maar je presentatie hoeft geen schetsboek te zijn vol kleuren en ontwerpelementen. Het moet strategisch gebeuren. Welke afbeeldingen, video’s en ontwerpelementen je ook kiest, ze moeten subtiel zijn en de tekst aanvullen en goed worden geplaatst zonder de kijker een overweldigend gevoel te geven.
 • Timing: Het bepalen van de presentatieduur is cruciaal. Maak het niet te kort dat mensen denken dat je niet genoeg moeite hebt gedaan of te lang dat ze zich vervelen en verward voelen. Zoek een middenweg om uw inhoud over te brengen, rekening houdend met de tijd.

Conclusie

Presentaties maken is een stuk eenvoudiger geworden met de introductie van online presentatiesoftware. Het maakt het algehele proces eenvoudiger en eenvoudiger om boeiende dia’s te maken met ontwerpelementen en waardevolle mogelijkheden. Kies dus een presentatietool op basis van uw wensen en budget.

gerelateerde berichten