15 fotografietermen die je niet kent, maar die je te bang bent om te vragen

Fotografie is zoveel meer dan op het juiste moment op de sluiter klikken! epcdream.nl legt enkele veelgebruikte fotografietermen uit die je vaak hoort maar te bang bent om te vragen.

Professionele fotografie kan al snel overweldigend worden, vooral als je net bent begonnen en je steeds maar de termen fotografie blijft horen zonder de werkelijke betekenis ervan te kennen. Het leren van deze elementaire termen is de sleutel tot het bouwen van een solide basis voor je toekomstige fotografiecarrière. Als u deze termen kent, weet u bovendien wat de mogelijkheden en voorbehouden zijn van camera’s en andere fotoapparatuur.

Het leren van professionele fotografie houdt in dat je honderden fotografietermen kent, maar als je de onderstaande 15 kent, kun je een goede start maken en voel je je op je gemak bij het praten met je fotografie-collega’s. Laten we dus zonder verder oponthoud naar een aantal veelgebruikte fotografieterminologie gaan!

Opening

De terminologie van professionele fotografie omvat drie pijlers die een fotograaf moet beheersen; diafragma, ISO en sluitertijd. De letterlijke betekenis van diafragma is een klein gaatje of opening. Interessant is dat het diafragma in professionele fotografie niet veel verschilt van de letterlijke betekenis ervan; het is een klein gaatje waardoor licht op de cameralens valt.

Een cameralens gedraagt ​​zich aanzienlijk anders wanneer deze wordt blootgesteld aan wisselende hoeveelheden licht en professionele fotografen kunnen dit uitstekend in hun voordeel gebruiken. Je zou de diafragmametingen in termen van f-stops (bijvoorbeeld f/1.8 of f/2.8) in je fotografische uitrusting moeten vinden. Hoe kleiner de noemer in de diafragmameting; hoe groter het diafragma van de lens en omgekeerd.

Volgens deze logica zal een lens met een f/1.4-diafragma meer licht in een opname vastleggen dan een andere lens met een f/22-diafragma.

De macroweergave van een oude retro cameralens die zijn diafragma laat zien

Als algemene vuistregel geldt dat lenzen met een groot diafragma een kleinere scherptediepte hebben en niet echt scherpstellen op iets in de opname. Foto’s van deze lenzen zijn echter het helderst. Daarentegen hebben lenzen met kleine diafragma’s een grote velddiepte en stellen alles op de voor- en achtergrond scherp, maar het beeld is extreem donker.

Beeldverhouding

Beeldverhouding is niet helemaal een fotografieterm, omdat het zowel voor foto’s als voor video geldt. Als je ooit een YouTube-video op een moderne smartphone hebt bekeken, is het je vast opgevallen dat je een deel van de video mist als je deze over het hele scherm uitrekt.

U zult dit probleem echter niet vinden als u dezelfde video op een tv, laptop of een oude smartphone afspeelt. Dus, hoe komt het dat dezelfde video op sommige apparaten naadloos wordt uitgevoerd, maar op andere moet worden gehakt?

Apparaten met verschillende beeldverhoudingen

Dit fenomeen is te wijten aan de verschillende beeldverhoudingen van een moderne bezelloze smartphone. Beeldverhouding is niets anders dan de verhouding tussen hoogte en breedte van een foto of video-inhoud.

Omdat een moderne smartphone een andere beeldverhouding heeft (variërend tussen 18:9 en 19,5:9) dan een gewone video-inhoud (16:9), snijdt uw smartphone het deel dat buiten de grenzen van het scherm gaat bij terwijl een video wordt uitgerekt. Hetzelfde geldt ook voor foto’s; foto’s met verschillende beeldverhoudingen zullen breder of groter zijn volgens hun verhoudingen.

Scherptediepte

De fotografieterm, scherptediepte, verwijst naar het deel van een afbeelding waarop een camera scherpstelt. Tijdens het vastleggen van een afbeelding probeert een camera scherp te stellen op een onderwerp en het er zo scherp mogelijk uit te laten zien, maar er is wat ruimte voor en achter het onderwerp dat scherp blijft, en deze ruimte is precies de scherptediepte.

Professionele fotografen spelen met de scherptediepte van een lens om onder verschillende omstandigheden foto’s te maken. Een geringe scherptediepte is perfect voor het klikken op portretfoto’s met het bokeh-effect, en een aanzienlijke scherptediepte helpt bij het vastleggen van landschapsfoto’s.

Een korte scherptediepte

Blootstelling

Belichting is een fotografieterm die helpt bij het kwantificeren van de helderheid of duisternis van een afbeelding. Het licht was een essentiële factor toen mensen vroeger fotografische films gebruikten om de aangeklikte foto’s te ontwikkelen.

Beelden die overbelicht waren met licht kwamen helderder uit dan normaal en vice versa. Na verloop van tijd werd de term belichting een synoniem voor de helderheid van een afbeelding, ongeacht het proces van klikken en verwerken van de afbeelding. U kunt de belichting van een afbeelding regelen door camera-instellingen zoals diafragma, ISO en meer aan te passen.

Verschillende belichtingsinstellingen resulteren in variërende beeldhelderheid

Brandpuntsafstand

De fotografieterm, de brandpuntsafstand, is een maat voor de afstand tussen de lens en het beeld dat op de fotografische film wordt geprojecteerd. De term lijkt in eerste instantie misschien ingewikkeld, maar het is slechts een kwantificator van de vergroting die de lens in de meeste gevallen kan produceren.

Een groothoeklens is perfect voor het vastleggen van landschappen en afbeeldingen met veel onderwerpen, wat betekent dat de lens uitgezoomde beelden moet kunnen maken. Daarom worden groothoeklenzen geleverd met een brandpuntsafstand van 16-35 mm, in tegenstelling tot de 300 mm-lenzen die worden gebruikt bij het maken van gedetailleerde telefoto’s.

Als algemene vuistregel geldt dat een lens met een groter getal voor de ‘mm’-markering een meer ingezoomd beeld zal produceren en vice versa.

HDR

Onze ogen hebben de natuurlijke gave om beelden met een hoog contrast op schitterende wijze te verwerken. We kunnen op een heldere zonnige dag naar onderwerpen kijken en toch de details van zowel donkere als lichte delen even helder zien.

Camera’s zijn echter niet zo goed in het reproduceren van hetzelfde detail bij het vastleggen van afbeeldingen met verschillend belichte onderwerpen. Camera’s moeten bij het maken van dergelijke foto’s kiezen tussen een helder of een donker onderwerp en het resultaat is vaak teleurstellend.

  Hoe los ik Accelerated Renderer-fout op?

HDR markeert zowel donkere als lichte delen van het beeld

Klikken op HDR of ‘high dynamic range images’ is de standaardmanier om dit probleem in moderne fotografie op te lossen. De camera klikt op meerdere foto’s met verschillende belichtingsinstellingen en de beeldprocessor bindt vervolgens alle afbeeldingen tot één door de beste delen van elke foto te nemen.

ISO

ISO is waarschijnlijk een van de meest essentiële fotografietermen die professionele fotografen in hun voordeel gebruiken. Zoals hierboven vermeld, is het een van de drie pijlers van fotografie, samen met sluitertijd en diafragma.

Een professionele fotograaf moet consistente afbeeldingen in donkere en lichte achtergronden met vergelijkbare kwaliteit klikken. Een camera gedraagt ​​zich in beide omgevingen echter aanzienlijk anders, afhankelijk van de camera-instellingen. Vooral de helderheid van het beeld krijgt een enorme klap met vergelijkbare podia in lichte en donkere omstandigheden.

Afbeeldingen met een hoge ISO bevatten over het algemeen meer ruis

Het handhaven van de perfecte belichting is essentieel voor consistente beelden, en ISO speelt een cruciale rol in het proces. ISO-instellingen hebben rechtstreeks invloed op de helderheid van een afbeelding; Met verschillende ISO-instellingen kunt u foto’s maken met verschillende helderheidsniveaus. De basis ISO-instelling ligt voor de meeste camera’s rond ISO 100 en de afbeeldingen in deze instelling hebben de beste beeldkwaliteit. Je kunt de beste details van je camera verwachten, maar het beeld zal donker zijn. De basis ISO-instelling is uw beste keuze als u zich in een helder verlichte omgeving bevindt en het maken van goede foto’s uw enige prioriteit is.

Naarmate u uw ISO-instellingen verhoogt, neemt de helderheid van het beeld toe, evenals de ruis en korreligheid in het beeld. Met een opname met ISO 3200 kun je zelfs onder donkere omstandigheden op een redelijk heldere opname klikken, maar je kunt niet verwachten dat de opname van de beste kwaliteit is.

Beeldstabilisatie

Weet je nog hoe je je camera stevig moest vasthouden voordat je een afbeelding vastlegde met een oude smartphone, anders zou de foto wankel worden! Dat komt omdat de smartphonecamera’s vroeger niet met beeldstabilisatie kwamen. Moderne camera’s worden geleverd met lens- en sensorgebaseerde beeldstabilisatie voor de beste beelden, zelfs in snelle omgevingen.

De fotografieterm Beeldstabilisatie is een camerafunctie waarmee u op een stabiel beeld kunt klikken door de cameralens of de camerasensor fysiek te verplaatsen. De sensor of lens beweegt in de tegenovergestelde richting van uw handbeweging langs de drie assen.

Als u dit doet, wordt de handbeweging in wezen opgeheven en blijft de sensor of lens op dezelfde plaats waar deze zich in de eerste plaats bevond. Deze methode heeft echter ook zijn beperkingen, aangezien de sensor of lens slechts tot een bepaalde limiet kan bewegen, waarna de beelden wazig worden bij handbewegingen.

Slechte beeldstabilisatie resulteert in wazige beelden

Beeldstabilisatie helpt bij het klikken op afbeeldingen in een snelle omgeving en vergroot de mogelijkheden van een camera bij weinig licht. Als u op foto’s bij weinig licht klikt, moet de camera zoveel mogelijk licht vanuit dezelfde hoek krijgen. Zelfs lichte handbewegingen kunnen resulteren in wankele beelden, maar camera’s met beeldstabilisatie kunnen een zekere mate van handbeweging compenseren en betere foto’s bij weinig licht maken.

Sluitertijd

Laten we het hebben over de laatste van de drie pijlers voor fotografie; sluitertijd. De sluitertijd is de tijd die uw camerasensor nodig heeft om licht vast te leggen. De sluitertijd moet voor de meeste dagelijkse opnamen ergens tussen de 1/100ste en 1/4000ste van een seconde liggen.

Het verhogen of verlagen van de sluitertijd kan alle beeldparameters aanzienlijk beïnvloeden; sluitertijd heeft echter voornamelijk invloed op de belichting en bewegingsonscherpte in een afbeelding. Door een hogere sluitertijd kan de camera meer licht opvangen naarmate de sensor meer van het vallende licht opvangt. Daarom is een langere sluitertijd perfect voor het klikken op foto’s bij weinig licht zonder de ISO veel te verhogen.

Sluitertijd vergelijking

Een ander significant effect van een langere sluitertijd is bewegingsonscherpte. Hoe meer je de camera licht uit de omgeving laat opvangen, hoe gevoeliger de camera is voor bewegende onderwerpen. Elke beweging in de omgeving zal bepaalde delen van het beeld wazig maken en een prachtig bewegingsonscherpte-effect aan de scène toevoegen.

Een fotograaf moet echter zijn omgeving kennen voordat hij de sluitertijd instelt. Het gebruik van langere sluitertijden bij het sporten kan resulteren in aanzienlijk wazige beelden; daarom is het beter om een ​​kortere sluitertijd te gebruiken, zoals 1/500ste of 1/2000ste van een seconde. Aan de andere kant is het altijd een goed idee om een ​​langere sluitertijd te gebruiken bij het vastleggen van stilstaande objecten zoals de nachtelijke hemel.

Lange blootstelling

Zoals hierboven vermeld, heeft een gebruikelijke opname een sluitertijd van 1/100ste tot 1/4000ste van een seconde, maar wanneer u de sluitertijd verhoogt tot een paar seconden of meer, wordt het de fotografieterm, een opname met lange sluitertijd. Het gebruik van opnamen met een lange sluitertijd is met name handig in omgevingen met klikkende, meestal stilstaande onderwerpen met een paar bewegende. De lange belichtingstijd vervaagt automatisch de bewegende objecten, waardoor een effect ontstaat dat lijkt op bewegende objecten in een stilstaand beeld. Fotografen gebruiken meestal opnamen met een lange sluitertijd om op watervallen, oceanen, wolken, nachtelijke hemel en meer te klikken.

Het gebruik van lange belichtingstijden zorgt voor een bewegingseffect in stilstaande beelden

macro

Het proces van het klikken op een afbeelding verschilt aanzienlijk per onderwerp; misschien heb je een groothoeklens nodig om op een landschap te klikken. Op dezelfde manier moet je dicht bij het onderwerp gaan terwijl je op iets als een bloem, een insect of een klein ding klikt. Het klikken op dergelijke close-upfoto’s wordt vaak Macrofotografie genoemd.

Technisch gesproken is het klikken op een afbeelding met een één-op-één vergroting (het onderwerp lijkt even groot als in het echt) of meer, macrofotografie. Dat gezegd hebbende, produceren lensmakers zelfs een lens met de helft van de één-op-één vergroting en noemen ze macrolenzen.

  Hoe GIF's van een tv-programma te maken

Macrofoto van een insect

Macrofotografie is een van de weinige fotografiegenres waarvoor je niet naar exotische bestemmingen hoeft te reizen of een perfecte achtergrond hoeft te zoeken. Uw achtertuin of een nabijgelegen tuin kan heel goed de bestemming zijn voor uw volgende macromagie.

Lawaai

Zelfs als je geen gedegen kennis hebt van fotografieterminologie, kun je bij de naam waarschijnlijk wel raden wat ruis is. Over het algemeen gebruiken we ruis om elke vorm van willekeur in de omgeving aan te duiden. Hetzelfde geldt ook voor de fotografiewereld, waar ruis het synoniem is van visuele willekeur. Een weinig verlichte achtergrond is luidruchtiger omdat er minder licht op de camerasensor valt. Dit fenomeen resulteert op zijn beurt in de donkere en verkleurde pixels in het uiteindelijke beeld, die we als ruis waarnemen.

Een luidruchtig beeld

U kunt ook de ruis in uw foto’s verhogen terwijl u fotografeert met hogere ISO-instellingen. De sensor probeert zoveel mogelijk licht te verzamelen, maar de fout in de nabewerking wordt ruis in het uiteindelijke beeld. Evenzo is het gebruik van een bijzonder lage ISO-instelling ook een manier om ruis te visualiseren. Als fotograaf moet u echter uitkijken naar het verminderen van de ruis in plaats van het verhogen van uw klikken.

Er zijn tal van ruisonderdrukkingssoftware die ruis in de nabewerking van uw afbeeldingen kan verminderen. Hoewel deze software prima werkt, kunnen ze soms het oorspronkelijke uiterlijk of delen ervan veranderen om het er onaangenaam uit te laten zien. Als fotograaf moet je ernaar streven om zoveel mogelijk ruis in de eerste opname te verminderen.

Regel van derden

Je moet de optie hebben gezien om een ​​3X3-raster in te schakelen op elke moderne camera. Dit 3X3-raster helpt fotografen bij het beheren van hun beeldcompositie volgens de regel van derden. De regel van derden stelt dat een fotograaf ernaar moet streven zijn onderwerp op een van de vier snijpunten in het midden van het raster te houden. Vervolgens moet u de horizon langs de boven- of onderlijn houden.

Een van de belangrijke regels voor compositie in fotografie is de regel van de derde

Hoewel de regel van derden je helpt een idee op te bouwen over het behouden van een goede beeldcompositie tijdens hun eerste fotografiedagen, zou ik je niet aanraden om het als een rigide regel te beschouwen. Het zou het beste zijn als je in plaats daarvan de regel van derden als je zijwieltjes zou beschouwen terwijl je de basis op het gebied van fotografie leert. Maar je moet ook klaar zijn om deze zijwieltjes te verwijderen en je unieke stijl van het samenstellen van het beeld te ontwikkelen in plaats van je vast te houden aan de regel van derden.

Tijdsverloop

Time Lapse is de methode om een ​​achtergrond meerdere keren vast te leggen zonder de instellingen te wijzigen. Het idee hier is om de verandering op de achtergrond te laten zien na elk voorbijgaand tijdsinterval. Het proces van het klikken op een time-lapse is relatief eenvoudig; jij, als fotograaf, plaatst je camera op een plek die de omgeving perfect vastlegt. Vervolgens moet u ofwel een timer instellen die een tijdje met regelmatige tussenpozen op afbeeldingen klikt, of hetzelfde handmatig doen.

Time-lapse van een groeiende paddenstoel

Time-lapses zien er het beste uit wanneer u de foto’s waarop u tijdens de verschillende tijdsintervallen heeft geklikt, samenvoegt en er een diavoorstelling van maakt. U kunt echter ook kiezen voor een betere route, een timelapse-video opnemen en deze versnellen om deze te verkleinen tot een clip van 5 tot 10 seconden. Een timelapse video laat veel betere overgangen zien tussen verschillende momenten in de video en ziet er zeker beter uit dan een slideshow van timelapse foto’s.

Witbalans

De natuur heeft ons, mensen, enkele uitstekende visuele vermogens gegeven in de vorm van onze ogen. We hebben fenomenale mogelijkheden bij weinig licht en de mogelijkheid om de ogen aan te passen aan de helderheid op de achtergrond. Zelfs de meest innovatieve camera’s kunnen de pracht van het menselijk oog niet perfect nabootsen. Daarom voegen camerafabrikanten opties toe om instellingen zoals witbalans handmatig aan te passen.

Kleurtemperatuur vergelijking

De fotografieterm witbalans is een camera-instelling waarmee u de kleurtemperaturen van uw opnamen kunt aanpassen. Voor degenen die het niet weten, kleurtemperatuur is een manier om de kleursamenstelling van een afbeelding te definiëren; een warmere afbeelding heeft een meer oranjeachtige tint en een koelere afbeelding heeft een meer blauwachtige tint. Door de witbalans aan te passen, kunt u deze kleurtemperatuur wijzigen en deze naar wens warmer of koeler maken.

Beste camera’s voor fotografieprofessionals

Nu we wat elementaire fotografieterminologie hebben doorgenomen, moet je je gerealiseerd hebben dat het hebben van uitstekende fotoapparatuur een cruciaal onderdeel is van het beoefenen van de kunst van fotografie. Een goede camera geeft je tal van pre- en post-image-instellingen om je opnamen aanzienlijk te verbeteren. Bovendien wordt een goede camera nog belangrijker voor beginners, omdat kwaliteitscamera’s hun instellingen automatisch kunnen aanpassen aan verschillende omstandigheden. Dit helpt bij het vereenvoudigen van de complexiteit van het verkrijgen van de juiste beeldinstellingen.

Hier zijn enkele van de DSLR-camera’s die hun prijs prachtig rechtvaardigen:

Canon EOS Rebel T7

Als je een beginner bent en je eerste DSLR wilt kopen, is de Canon EOS Rebel T7 misschien perfect. De T7 biedt een onderscheidend kenmerk in een betaalbare prijsklasse van iets minder dan $ 500. De gebruikersinterface van de camera van Canon is altijd een belangrijk verkoopargument geweest vanwege het gebruiksgemak, en de T7 is niet anders. Je krijgt een aparte aan/uit-schakelaar en de passende oude vierwegcontroller om door de instellingen van de T7 te navigeren.

  Gebruik aangepaste sjablonen voor elke iWork-productiviteitsapp op iCloud

Wat betreft zijn beeldkwaliteit, kan de T7 ook een aantal fantastische foto’s maken met zijn automatische en standaardvoorinstellingen. Om nog maar te zwijgen, de beeldkwaliteit behoort tot de beste camera’s in zijn klasse. De mogelijkheid om op goede foto’s te klikken zonder veel te hoeven sleutelen, maakt het beginnersvriendelijk.

U moet echter de T7 vermijden als u een DSLR nodig heeft met uitstekende video-opnamekwaliteiten. Rebel T7 ondersteunt geen 4K-video-opname en heeft een over het algemeen trage continu-opnamemogelijkheid. Bovendien is het niet eerlijk om een ​​touchscreen en een uitstekende bouwkwaliteit te verwachten, gezien de prijs van de DSLR.

Panasonic LUMIX FZ80 4K digitale camera

De LUMIX FZ80 van Panasonic is een fantastische koop voor beginnende fotografen die een betrouwbare en draagbare camera willen voor sport- en natuurfotografie. Interessant is dat de FZ80 aanzienlijk goed presteert in gebieden waar de T7 worstelt; langzame continu-opnamen en geen 4K-video-opties.

De FZ80 heeft een van de beste burst-snelheden in het segment, waardoor je in korte tijd op een aantal fenomenale en betrouwbare foto’s kunt klikken. De autofocus op de camera is redelijk gezien zijn prijsklasse, maar het zijn de Post Focus en Focus Shaking-functies die je foto’s laten schitteren. Het zoombereik van deze camera is ook een van de vele verkoopargumenten.

Nu komend naar de gebieden waar de camera worstelt, is fotografie bij weinig licht niet het sterke punt van de FZ80. Je ziet ruis en korreligheid in de beelden bij weinig licht, wat je niet verwacht van een professionele camera.

Bovendien is deze camera door zijn omvangrijke formaat niet erg draagbaar. Ook voelt de zoeker op de FZ80 goedkoop aan, zelfs als hij een elektronische is, vanwege het kleine formaat en de lage resolutie.

Nikon Coolpix B500

De Nikon Coolpix B500 is een budgetaanbieding van Nikon in hun bridgecamera-segment. De camera biedt een 16 megapixel sensor met een behoorlijke 40x optische zoom die je met de digitale zoomoptie nog verder uitbreidt tot 80x.

Deze DSLR op instapniveau van Nikon is het beste voor casual fotografen die betere beelden willen dan hun smartphone of handheld camera zonder veel aan de instellingen te sleutelen. De Coolpix B500 ondersteunt trouwens geen handmatige bediening; u kunt alleen schakelen tussen de bestaande modi voor het vastleggen van afbeeldingen.

De Nikon-shooter heeft een opvallende functie, de SnapBridge, die het gemakkelijk maakt om recente beelden van de camera naar een smartphone over te zetten. De SnapBridge-technologie onderhoudt een constante verbinding tussen uw smartphone en de B500 via hun respectievelijke Bluetooth.

Wat de beeldkwaliteit betreft, kun je van de B500 een behoorlijke beeldkwaliteit verwachten, op voorwaarde dat je de foto’s aanklikt bij gemiddelde tot goede lichtomstandigheden. Je kunt niet hetzelfde zeggen voor zijn prestaties bij weinig licht. Bovendien is de 40x optische zoom een ​​waardevolle toevoeging, zeker wanneer je een onderwerp ver weg wilt aanklikken.

OLYMPUS Tough TG-6

Je weet al wat je kunt verwachten van een camera met ‘Tough’ in de naam. In feite zal de Olympus Tough TG-6 u niet teleurstellen met zijn robuuste constructie en de solide camera-ervaring die hij op tafel brengt. Je kunt alles op deze camera gooien (letterlijk en fysiek), en de TG-6 zal geen spoor van schade vertonen.

De TG-6 is qua beeldkwaliteit een van de beste waterdichte schutters en zet de erfenis van zijn voorganger, de TG-5, voort. De camera is voorzien van een 12MP, 1/2,3-inch sensor, die misschien een downgrade lijkt van de 16MP-sensor op de TG-4, maar de beelden komen beter uit dan al zijn voorgangers. Onderwaterfotografie is een belangrijk verkoopargument voor de TG-6, en daar is meestal minder licht. Dat is de reden dat deze camera een aantal indrukwekkende mogelijkheden bij weinig licht heeft.

TG-6 is ook geweldig in het opnemen van video’s met een hoge resolutie en uitstekende framesnelheden; het ondersteunt 1080p bij 120 fps en gaat helemaal naar 480fps bij 360p-resolutie. Op deze camera kun je ook 4K-video’s opnemen; de framesnelheid wordt echter vergrendeld op maximaal 30 fps.

Sony Cyber-Shot DSC-H300

De Sony Cyber-Shot DSC wordt geleverd met een 20 MP CCD-sensor in combinatie met een 35x optische zoom. Voor degenen die het niet weten, een charge-coupled device (CCD) is een complexe elektronische component die meer licht kan opvangen zonder de sensor te vergroten. Deze zeer betaalbare spiegelreflexcamera van Sony is een absolute schoonheid gezien de prijs en de beeldkwaliteit die hij biedt.

De H300 is een op betaalbaarheid gerichte camera; Sony doet echter zijn best om u zoveel mogelijk functies te bieden. Het geeft je zowel handmatige als automatische modi voor afbeeldingen die zeldzaam zijn voor deze prijs. Je krijgt ook een aantal fantastische modi zoals de Panorama- en Scènemodus, die onder de juiste omstandigheden geweldig zijn.

De batterijcapaciteit van deze camera is een klein probleem, omdat u uw adapter mogelijk overal mee naartoe moet nemen als u met deze camera reist. Bovendien kan de langzame burst-snelheid een probleem worden, maar in deze prijsklasse kun je niet veel muggenziften.

Conclusie

Fotografie is een kunst en het leren van de basis ervan is de eerste stap die een fotograaf moet zetten voordat hij zijn vaardigheid in het veld ontwikkelt. In het bovenstaande artikel worden enkele basistermen voor fotografie opgesomd die u, als beginnend fotograaf, misschien niet durft te vragen aan uw leeftijdsgenoten. Het artikel bevat ook enkele van de beste camera’s die je als beginner zeker moet overwegen.

Nu kunt u de beste fotobeheeroplossingen van epcdream.nl bekijken.

gerelateerde berichten