15 Oplossingen voor oververhitting van Android-telefoons

Android is tegenwoordig het meest gebruikte besturingssysteem. Helaas hebben Android-telefoons en -tablets te maken met oververhittingsproblemen. Dit probleem doet zich voor op elk Android-apparaat, ongeacht het merk of de fabrikant, aangezien Android-apparaten geen koelsystemen hebben zoals een computer. Velen van jullie kunnen te maken krijgen met oververhitting van de telefoon op OnePlus en sommigen vragen zich misschien af ​​waarom Samsung-telefoons oververhit raken? Deze gids helpt je geweldige oplossingen te vinden voor problemen met oververhitting of opwarming van Android-telefoons.

Redenen voor het opwarmen van Android-telefoons

De meest voorkomende reden dat een Android-telefoon heet wordt, is door uw telefoon in direct zonlicht of op een warme plaats te laten, vooral tijdens het zomerseizoen. Mogelijk geeft u uw apparaat niet genoeg afkoeltijd. Afgezien van deze, kunnen deze factoren oververhittingsproblemen veroorzaken:

 • Dubbele of ondermaatse oplader en kabel
 • Siliconen of metalen telefoonhoesje
 • Batterij problemen.
 • Onvoldoende netwerksignaal.
 • Hoge grafische video’s of games spelen.
 • Op lange termijn in behandeling zijnde updates.
 • Extreme multitasking tussen meerdere apps.
 • Aanwezigheid van malware.

Beste oplossingen voor oververhitting van Android-telefoons

U moet eerst uitzoeken waar uw telefoon opwarmt voordat u probeert deze te corrigeren.

Hoe de bron van oververhitting te bepalen?

De meest voorkomende plaatsen waar een telefoon warm wordt, zijn de camera, de achterkant van de telefoon of de oplaadpoort.

 • Als uw telefoon naast de camera warm wordt, kan dit te wijten zijn aan overmatig gebruik. Sluit daarom camera-apps die op de achtergrond worden uitgevoerd.
 • Als uw telefoon aan de onderkant warm wordt, kan de reden hiervoor uw oplader of oplaadpoort zijn. Als uw telefoon warm wordt wanneer u hem oplaadt, vervangt u uw oplader.

Tip: Als u alle achtergrondprocessen in één keer wilt sluiten, start u uw Android-telefoon opnieuw op.

Als u worstelt met oververhittingsproblemen op uw Android-apparaat, volg dan onze uitgebreide lijst met oververhittingsoplossingen voor Android-smartphones.

Opmerking: aangezien smartphones niet dezelfde instellingen hebben, verschillen ze van fabrikant tot fabrikant. Zorg daarom voor de juiste instellingen voordat u deze op uw apparaat wijzigt.

Methode 1: Vermijd het plaatsen/gebruiken van de telefoon in zonlicht

Het plaatsen van uw telefoon in zonlicht is de meest voorkomende factor die ervoor zorgt dat de Android-telefoon opwarmt of dat OnePlus oververhit raakt. In het zomerseizoen kan de hitte je telefoon erg snel opwarmen.

 • Wees altijd voorzichtig dat u uw telefoon niet in een verwarmde omgeving achterlaat. Vermijd ook om uw mobiel in de auto te leggen als u de auto verlaat.
 • Als zonlicht de oorzaak is van de temperatuurstijging van uw apparaat, moet u uw telefoon onmiddellijk naar een koelere plaats verplaatsen, zoals in een schaduwrijke of overdekte ruimte.
  GRE Vocab Lock Leer een nieuw woord elke keer dat je naar je telefoon kijkt [Android]

Methode 2: Gebruik de originele oplader en kabel van het bedrijf

Telkens wanneer u een nieuwe telefoon koopt, wordt de telefoon geleverd met accessoires zoals een oplader en een koptelefoon. Door slijtage kan de genoemde oplader defect raken. U moet dus een nieuwe oplader kopen.

 • In dit geval moet u een originele/standaard oplader kopen die wordt aanbevolen door de fabrikanten.
 • Veel mensen kopen liever dubbele opladers omdat ze betaalbaar zijn. Maar hun kwaliteit is niet toereikend en kan op de lange termijn schadelijk zijn voor uw apparaat.

Methode 3: Reinig de oplaadpoort en hoofdtelefoonaansluiting

Als uw poort bedekt is met stof, zal deze niet goed aansluiten op uw oplader wanneer u hem probeert op te laden, waardoor de hitte van uw Android toeneemt. Een soortgelijk probleem kan zich ook voordoen met een koptelefoon. Daarom kan het schoonmaken van de aansluiting helpen bij het oplossen van de Android-telefoon, inclusief het oververhittingsprobleem van OnePlus en Samsung.

1. Schakel het apparaat uit door een paar seconden op de aan/uit-knop te drukken.

2. Verwijder de batterij uit uw telefoon, als deze verwijderbaar is.

3. Gebruik een tandenborstel voorzichtig om het schoon te maken.

Opmerking: gebruik geen tandenstoker om het schoon te maken, omdat het gemakkelijk breekt en vast komt te zitten in de poort. Paperclips mogen ook niet worden gebruikt omdat ze elektriciteit geleiden. Alles wat scherp is, kan ernstige schade aanrichten.

4. Plaats de batterij terug en schakel uw telefoon in.

Methode 4: Telefoonhoes verwijderen voordat u gaat opladen

Bijna iedereen gebruikt een telefoonhoesje ter bescherming. Telefoonhoesjes zijn goed om de telefoon te beschermen, maar het is een punt van zorg als het gaat om oververhitting van de telefoon. U moet uw hoesje verwijderen wanneer uw telefoon oververhit raakt, omdat het voor uw telefoon moeilijk zal zijn om de warmte af te geven en uit zichzelf af te koelen. De situatie is verslechterd in metalen en lederen koffers.

 • Verwijder het telefoonhoesje uit je Android.

 • Maak je telefoon schoon met een droge doek.

 • Wacht tot de telefoon is afgekoeld of opgeladen en vervang je telefoonhoesje.

Methode 5: Gebruik de telefoon niet continu of tijdens het opladen

De belangrijkste reden dat de temperatuur van uw apparaat stijgt, is het continue gebruik van uw telefoon. Volg dus de gegeven voorzorgsmaatregelen om oververhitting van de OnePlus-telefoon te voorkomen:

 • Vermijd langdurig gebruik van uw telefoon, geef hem wat vrije tijd en laat uw apparaat een tijdje rusten.
 • Het is ten zeerste aan te raden om uw mobiel niet te gebruiken tijdens het opladen.

Methode 6: telefoonbatterij vervangen

Nadat u uw telefoon een bepaalde tijd hebt gebruikt, merkt u misschien dat de batterij van uw telefoon sneller leegloopt dan normaal. Als dit het geval is, betekent dit dat de batterij van uw telefoon zijn capaciteit verliest. U kunt uw batterijstatus controleren door de stappen te volgen die worden vermeld in onze handleiding Batterijstatus controleren op Android.

 • In dergelijke gevallen moet u zo snel mogelijk een nieuwe batterij kopen om oplossingen voor oververhitting van de Android-telefoon te zoeken.
 • Als alternatief kan de batterij van uw apparaat worden gerepareerd door plaatselijke reparatiewerkplaatsen of online postwinkels.

Methode 7: Zorg voor een goede netwerkverbinding

Iedereen weet dat je telefoon te maken heeft met slechte signalen op een laag netwerk. Controleer of u de juiste instellingen voor netwerkaanbieders op uw mobiel heeft, zoals hieronder wordt uitgelegd:

1. Tik op het pictogram Instellingen op uw startscherm.

2. Tik op de optie SIM-kaarten en mobiele netwerken zoals weergegeven.

3. Zorg er nu voor dat de optie Mobiele gegevens is ingeschakeld.

4. Als u een roaming-netwerk gebruikt, tikt u op Geavanceerde instellingen.

5. Tik vervolgens op het vakje naast Internationale roaming en stel de optie in op Altijd zoals weergegeven.

6. Tik vervolgens op Dataroaming.

7. Tik vervolgens op Inschakelen om de prompt te bevestigen.

Nadat u uw netwerkverbinding hebt ingeschakeld, voert uw apparaat geen extra bronnen meer uit om het netwerk van de provider te zoeken. Dit kan de temperatuur van je mobiel verlagen.

Methode 8: Bluetooth uitschakelen

Bluetooth is een geweldige functie van de smartphone. Als Bluetooth is ingeschakeld op uw apparaat maar niet is verbonden met Bluetooth-apparaten, zoekt het naar apparaten om verbinding te maken, en dit zorgt ervoor dat de Android-telefoon heet wordt of dat OnePlus oververhit raakt. Dit geldt ook voor wifi en mobiele data. Daarom is het een goede gewoonte om deze uit te schakelen wanneer ze niet in gebruik zijn.

1. Schuif omlaag vanaf de bovenkant van het scherm om toegang te krijgen tot het controlecentrum.

2. Tik op het Bluetooth-pictogram om het uit te schakelen.

3. Tik op dezelfde manier op het Wi-Fi-pictogram om het uit te schakelen.

4. Start uw apparaat opnieuw op en laat uw mobiel rusten totdat de temperatuur is gedaald.

Methode 9: Vliegtuigmodus inschakelen tijdens opladen

 • Als uw telefoon een laag signaal of helemaal geen signaal heeft, ziet u mogelijk uw Android-telefoon opwarmen. Schakel de vliegtuigmodus in totdat het signaal terugkeert en schakel het vervolgens uit. Dit helpt ook de levensduur van de batterij te verlengen.
 • Het wordt ook aanbevolen om uw telefoon op te laden in vliegtuigmodus om oververhitting helemaal te voorkomen.

Ga als volgt te werk om de vliegtuigmodus in te schakelen:

1. Schuif naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm om toegang te krijgen tot het controlecentrum.

2. Tik op het pictogram Vliegtuigmodus.

Methode 10: Vermijd het spelen van games en het streamen van video’s in hoge kwaliteit

Bijna iedereen houdt van het spelen van games op hun telefoon, vooral kinderen. Maar onthoud dat games meer batterij verbruiken dan andere apps en hoge verwerkingssnelheden van GPU vereisen. Als je lang games speelt, stijgt de temperatuur van je apparaat. Hetzelfde gebeurt wanneer je gedurende lange tijd HD-video’s streamt, zonder pauzes ertussen.

Dit probleem doet zich voor bij alle telefoons, inclusief mid-budget, high-end en vlaggenschip-telefoons. Daarom is het essentieel om uw telefoon elk uur een paar minuten te laten rusten om oververhitting te voorkomen.

Methode 11: functie Onbekende apps installeren uitschakelen

Installeer onbekende apps op uw Android-telefoon, indien ingeschakeld, kan uw telefoon apps van alle bronnen installeren. Dit is een onveilige instelling die uw persoonlijke gegevens verzamelt en het kan ervoor zorgen dat uw OnePlus- of Samsung Android-telefoon heet wordt. Schakel deze instelling als volgt uit:

1. Open Instellingen op uw telefoon zoals voorheen.

2. Zoek naar een optie voor Privacybescherming en tik erop.

3. Open Speciale machtigingen door erop te tikken.

4. Tik nu op Onbekende apps installeren.

5. Schakel Toestaan ​​van deze bronoptie uit, zoals hieronder afgebeeld.

Methode 12: Schermhelderheid verminderen

Het verminderen van de helderheid van uw scherm is een van de beste oplossingen voor oververhitting van Android-telefoons. Als je je helderheid te hoog zet, ontstaat er warmte omdat het je batterij dwingt harder te werken. Het kan op de lange termijn uw telefoonscherm vernietigen. Verlaag de helderheid van het scherm dus als volgt:

1. Open Snelle instellingen door deze van boven naar beneden te schuiven.

2. Sleep de schuifregelaar Helderheid naar links om de helderheidsniveaus te verlagen.

Overweeg bovendien om antireflectiebeschermers voor uw telefoonscherm te kopen, zodat u uw helderheid niet in het zonlicht hoeft te verhogen.

Methode 13: verwijder apps die de batterij leegmaken

Worden Samsung-telefoons oververhit? Ja, maar u kunt het probleem met het opwarmen van de Samsung- of OnePlus Android-telefoon oplossen door apps die de batterij leegmaken te verwijderen, zoals hieronder beschreven:

1. Open Instellingen op je telefoon.

2. Tik nu op Apps.

3. Tik vervolgens op Apps beheren zoals weergegeven.

4. Verwijder nu alle apps die ongewenst lijken of apps die uw batterij verbruiken door op het pictogram Verwijderen te tikken dat hieronder wordt weergegeven.

Methode 14: Android-software bijgewerkt houden

Als u een oudere versie van uw telefoon gebruikt, kan dit ook de temperatuur van uw apparaat verhogen. Alle apps en uw telefoon moeten up-to-date worden gehouden, omdat de Android-telefoon hierdoor kan opwarmen. Door uw telefoon up-to-date te houden, worden niet alleen de prestaties van uw telefoon verbeterd, maar worden ook eventuele bugs verholpen. Lees onze gids over het handmatig updaten van Android naar de nieuwste versie om dit te leren.

Methode 15: Controleer op malware en virussen

Malware op uw apparaat kan ervoor zorgen dat de Android-telefoon een hot issue wordt. Malwareontwikkelaars concentreren zich niet op de gezondheid van uw apparaat, ze willen alleen uw gegevens. Het kan je telefoon aanvallen

 • Via advertenties genaamd malvertising of
 • Via nep-apps.

Sommige apps verwijderen dergelijke malware en worden antivirus-apps genoemd. Het gebruik van antivirus-apps is een van de beste oplossingen voor oververhitting van Android-telefoons. Deze apps helpen je om malware te detecteren, malware te verwijderen en te voorkomen dat malware je telefoon binnendringt. Lees hier onze lijst met beste gratis antivirusprogramma’s voor Android.

Pro-tip: beste apps om Android-telefoon af te koelen

Je weet nu het antwoord op je vraag of Samsung-telefoons oververhit raken. Hoe dit probleem op te lossen?

U kunt speciale apps downloaden die u helpen uw telefoon af te koelen wanneer deze wordt verwarmd. Ook dat in een zeer korte tijd. Enkele hiervan zijn:

Opmerking: als niets werkt, lees dan onze handleiding om een ​​back-up van uw Android-telefoongegevens te maken en uw mobiel terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

***

We hopen dat deze gids nuttig was om oplossingen voor oververhitting van Android-telefoons te leren. Laat ons weten welke methode voor jou het beste werkte. Laat ons ook uw vragen en waardevolle suggesties weten in het commentaargedeelte hieronder.

gerelateerde berichten