16 beste indiegames om te spelen in 2023

Tegenwoordig wordt het spelen van videogames steeds gangbaarder onder jongeren en alle leeftijden. Houd jij ook zo van spelletjes spelen? Lees verder om enkele waardige games in 2023 te ontdekken.

Onafhankelijke videogames staan ​​bekend als indiegames die zijn ontworpen met een kleiner budget. De reden achter de populariteit van indie-videogames is hun spannende ervaring. Het spelen van videogames kan de geest scherpen en ook kalmeren.

In dit stuk inhoud zullen we intensief indiegames bespreken, wat ze zijn, waarom ze tegenwoordig populair worden, en een lijst met games die je zou moeten uitproberen. Dit zijn de games die je wilt spelen. Laten we dus zonder verder uitstel de wereld van Indie-games betreden.

Wat zijn indiegames?

Indiegames zijn onafhankelijke videogames. “Indie”, zoals de naam al doet vermoeden, betekent onafhankelijk van een uitgever. De Indie-game-ontwikkelaars richten zich naadloos op unieke innovatie en experimentele gameplay met creatieve verhaallijnen. Deze spellen zijn over het algemeen vrij van belangrijke updates.

Bovendien worden deze Indie-games helemaal opnieuw gemaakt door een team van 2-10 mensen met een laag financieel budget en technologische ondersteuning. Na vele uitdagingen te hebben doorstaan, creëren ze eindelijk games die de aandacht van spelers trekken en snel hun gedachten beheersen. Het ontwerpen van Indie-games heeft echter opwindende voordelen, zoals:

  • Vrijheid om creatiever te zijn – Als indie-ontwikkelaar (individuele ontwikkelaar) kun je elk mogelijk idee uitproberen dat je tegenkomt tijdens het ontwerpen van de game.
  • Vrij van crunch-cultuur – Een indie-ontwikkelaar kan werken zonder druk op zijn project.
  • Uitgelichte verdienste en erkenning – Door indiegames te ontwikkelen, kan het succes van uw game uw succes worden. Je krijgt alle eer na het publiceren van je ontworpen game.

De reden achter de toenemende populariteit van Indie Games

Sinds het midden van de jaren 2000 zijn indiegames populair bij een groot deel van de bevolking. Deze worden steeds populairder vanwege hun unieke verhaallijn en gameplay. Ze zijn meestal origineler en innovatiever. Deze spellen zijn echter voornamelijk klein, gemakkelijk verkrijgbaar en gemakkelijk toegankelijk.

Dit is de reden waarom deze spellen steeds bekender worden dan de reguliere spellen die grote organisaties maken.

Bovendien trekken deze spellen, dankzij de gebruiksvriendelijke en zakvriendelijke interface, snel de aandacht van spelers, zelfs als de speler een beginner is, en verspreiden ze zich als een bosbrand.

Bovendien winnen indiegames, in tegenstelling tot de meeste games, aan populariteit door mond-tot-mondreclame. Ten slotte zijn Indie-games het meest geschikt voor spelers die op zoek zijn naar nieuwe creatieve en verhaalgestuurde ervaringen.

Indiegames versus games van grote bedrijven

Een belangrijk verschil tussen een indiegamebedrijf en een groot bedrijf zijn de financiële voordelen die indiegames niet krijgen. Enorm gevestigde bedrijven hebben meer middelen dan indie-gamebedrijven.

Grote bedrijven hebben echter meer bekwame ontwikkelaars en programmeurs dan Indie-gamebedrijven. Maar indie-gamebedrijven hebben de flexibiliteit om zonder enige druk zelfstandig te werken.

Bovendien is de grootte van ontwikkelteams ook van belang. Grote bedrijven kunnen tijdens het ontwerpen gemakkelijk aan alle benodigde vereisten voldoen dankzij de beschikbaarheid van teamleden.

Ten slotte is het grote verschil tussen Indie-games en games van grotere bedrijven hun publiciteit bij het publiek. Indiegames hebben een speciale plaats ingenomen in het leven van elke gamer vanwege hun beschikbaarheid en toegankelijkheid.

Undertale

Undertale is een rollenspel-avonturenvideogame ontworpen met Gamemaker. Het lanceringsjaar van Undertale was 15 september 2015. De Amerikaanse indie-ontwikkelaar Toby Fox publiceerde het voor platforms als OS X, Windows, Linux, PlayStation4, PlayStation Vita, Nintendo Switch en Xbox one.

Bovendien speelt deze indiegame zich af onder het aardoppervlak, bekend als ‘Monster’s World’, en om terug te gaan, moet de speler de monsters op zijn pad verslaan. Bovendien verandert de vertelling van dit spel volgens de beslissing of keuze van de speler. Daarom heeft de Undertale Indie-game een unieke gevechtsstijl waarin de speler het leven van het Monster kan sparen door te onderhandelen.

  Wat is een deepfake en moet ik me zorgen maken?

Celeste

Een van de meest succesvolle indiegames is Celeste. De lanceringsdatum van Celeste was 25 januari 2018. De ontwikkelaar en uitgever van Celeste zijn Matt Makes Games. Je kunt deze games spelen op Nintendo Switch, PlayStation 4, Microsoft Windows, macOS, Linux, Xbox One en Google Stadia.

Deze indiegame gaat echter over een jong meisje genaamd Madeline dat te maken heeft met angst en depressie. Ze wil een berg beklimmen die ‘Celeste’ heet.

Tijdens deze reis komt ze verschillende personages tegen, waaronder een personificatie van haar zelftwijfel. Wie houdt haar tegen om die berg te beklimmen? Het mysterie van de berg houdt de spelers nieuwsgierig en betrokken.

Valhein

Een andere naam in de rij zeer succesvolle indiegames is Valhein, gelanceerd op 2 februari 2021. De ontwikkelaar Iron Gate Studio en uitgever, Coffee Stain Studios, is speciaal ontworpen voor Linux, Microsoft Windows, Xbox One en Xbox Series X/S. Het is een Survival- en Sandbox-videogame die Viking Culture inspireert.

Verder heeft de game een unieke vechtstijl, baasgevechten en een leuk bouwsysteem om dingen te maken. De primaire missie van het spel is om de vijanden van Odin te vinden en te verslaan en orde in het rijk te brengen. De Game Valhein kan een uitdaging zijn met de hoogte van het niveau. Een perfect spel dus voor liefhebbers van actie en simulatie.

Stardew-vallei

Stardew Valley is een simulatie-rollenspel-videogame die op 26 februari 2016 is ontstaan. De ontwikkelaars en uitgevers zijn Eric “ConcernedApe” en Barone. De game werkt echter naadloos op platforms zoals Microsoft Windows. Bovendien betoveren honderden karakters en decoratie-opties je boerderij.

Verder gaat deze game over avontuur, het verkennen van mysterieuze grotten, het bouwen van huizen, knutselen, het verzamelen van schatten, enz. De dateringsfunctie zorgt er echter voor dat de game opvalt.

Stardew Valley moedigt de spelers aan om activiteiten op zich te nemen zoals koken, vissen, gewassen verbouwen, foerageren, vee houden en interactie tussen de dorpelingen en de stadsmensen.

Spelunky wereld

Een ander spel ontworpen door Gamemaker is Spelunky World. Het primaire doel van dit spel is om een ​​enorme hoeveelheid schatten uit de grot te pakken. Spelunky World werd uitgebracht op 21 december 2008. Het is gemaakt door Mossmouth, LLC en ontworpen door indie-ontwikkelaar Derek Yu voor platforms zoals Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, ChromeOS en Nintendo Switch.

Het spel is echter freeware voor Microsoft Windows. Het unieke 2D-platform en de roguelike game gaan over het verkennen van grotten en tunnels en het verzamelen van schatten door vallen en vijanden te vermijden. Bovendien stelt Spelunky World spelers in staat om bommen en touwen te gebruiken om uitdagingen te overwinnen.

Hades

Hades is een van de beste roguelike simulatiegames, uitgebracht op 17 september 2020. Het is ontwikkeld en uitgegeven door Supergiant Games voor platforms zoals macOS, Nintendo Switch, Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. Dit spel wordt echter gestimuleerd door de Griekse mythologie over de onsterfelijke zoon van Hades genaamd Zagreus.

Tijdens zijn reis moet hij vechten met boze, verloren zielen en omgaan met de uitdagingen van het ontsnappen aan de onderwereld. Het verhaal omvat verder dat hij terugkeert naar Hades’ Palace wanneer hij sterft en het opnieuw probeert. Hij heeft zegeningen van andere goden van Olympus en vindt schatten die hem helpen ontsnappen. Het keerpunt van het spel is aan het einde; je moet de god van de doden trotseren om te overleven.

Betreed de kerker

Enter the Gungeon is een Bullet Hell roguelike videogame. Dit is een uitdagend indiespel dat op 5 april 2016 is gelanceerd. De ontwikkelaar Dodge Roll heeft het spel zo ontworpen dat het er in het begin gemakkelijk uit ziet om te spelen. Uitgever en ontwikkelaar hebben de game digitaal gepubliceerd op platforms zoals Linux, macOS, PlayStation 4, Microsoft Windows, Xbox One, Nintendo Switch, Google Stadia en Amazon Luna.

  Hoe de Unity Desktop-omgeving op Ubuntu 18.04 te gebruiken?

Bovendien speelt Enter the Gungeon zich af in een vuurwapenthema. De gameplay volgt vier spelerspersonages genaamd Gungeoneers terwijl ze het spel spelen om een ​​pistool te vinden dat een magisch vermogen heeft om “het verleden te doden”. Een perfect spel dus voor liefhebbers van thrillers.

De deur van de dood

Death’s Door is een 3D isometrische actie-avontuur videogame gelanceerd op 28 maart 2017. Acid Nerve is de ontwikkelaar van deze geweldige game. Devolver Digital is de uitgever van de game voor Microsoft Windows, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, PlayStation 4 en PlayStation 5. Bovendien verkent de speler in de game de World of Ghosts om te overleven.

Bovendien speelt de speler de rol van een kraai die een zielenoogster is in dit spookachtige rijk. In het spel moet de speler puzzels oplossen door te vechten met de halfgoden en de monsters met behulp van wapens zoals pijlen, zwaarden en magie. Spelers kunnen verbluffende effecten ervaren, zoals slow motion-effecten, bloedspatten en een goede impact van geluiden tijdens gevechten.

Regen Wereld

Rain World is een survival-platformgame met een gesimuleerd ecosysteem. De lanceringsdatum is 28 maart 2017. Ontwikkelaar Videocult heeft de game eenvoudig en esthetisch gehouden. Bovendien wordt Rain World uitgegeven door Adult Swim Games en Akupara Games voor platforms zoals PlayStation4, Microsoft Windows en Switch.

Verder kruipt de speler van dit spel in de huid van Slugcat, die bij zijn gezin woont. Op een dag verdwaalt hij in een onbekende wereld en wordt hij gedwongen zijn familie te vinden. De gamewereld is post-apocalyptisch en gevaarlijk. Het doel van dit spel is om te overleven en te overwinteren tijdens de regen. Het belangrijkste is dat de beperkte middelen het geduld van de speler op de proef stellen.

Holle ridder

Hollow Knight is een Metroidvania-game waarin spelers hun vaardigheden en reflexen moeten gebruiken om te overleven. Deze indiegame is uitgebracht op 24 februari 2017. De ontwikkelaar en uitgever zijn Team Cherry. Het is beschikbaar voor Windows, Linux, macOS, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

Bovendien is het een uitdagend, avontuurlijk, gruwelijk spel in een ondergronds koninkrijk van insecten geplaagd door bovennatuurlijke ziekten.

Bovendien speelt de speler de rol van een insect met zwaardachtige spijkers als wapens. De spelers hebben de neiging om te vechten met besmette wezens en een oud verborgen mysterie op te lossen in het overlevingsspel. Brede reeksen onderling verbonden werelden houden de spelers gedurende het spel geïnteresseerd.

Brandstapel

Pyre is een actie-rollenspel-party-videogame gelanceerd op 25 juli 2017. Het is ontwikkeld en gepubliceerd door Supergiant Games voor platforms zoals Linux, Microsoft Windows, PS4 en macOS. Pyre is echter een arcade-sportspel. Het vechtsysteem van de game is een teamgame gerelateerd aan voetbal.

Bovendien is het belangrijkste doel om een ​​personage naar de bal te leiden en te proberen deze naar de brandstapel van de vijand te krijgen. Verschillende strategieën kunnen de uitkomst of de speelstijl van het spel veranderen. Ten slotte heeft elk personage in Pyre een ander overlevingsverhaal.

Soma

Hier is nog een geweldig indiespel, Soma. Het is een survival-horror-videogame uitgebracht op 22 september 2015. Het is ontwikkeld en uitgegeven door Frictional Games voor Linux, OS X, PlayStation 4, Microsoft Windows en Xbox One.

Soma speelt zich af in een afgelegen onderzoekscentrum onder water waar het voedsel opraakt, de wereld in chaos verkeert en de mechanismen beweren te leven. Deze game is een existentiële nachtmerrie over persoonlijke identiteit. Er is echter geen terugvechten; je moet je vijanden douchen om te overleven.

In de breuk

Into The Breach is een turn-based strategiespel. De lanceringsdatum is 27 februari 2018. Verder is deze game ontwikkeld en gepubliceerd door Subset Games voor de platforms: Microsoft Windows, macOS, Nintendo Switch, Linux, Stadia, iOS en Android.

  11 apps om samen met vrienden op afstand films te kijken

Het hele spel is tactisch, waarbij gigantische buitenaardse insectenachtige wezens de menselijke beschaving bedreigen door hun soort uit te breiden. Bovendien kan de speler mechs en kanonnen besturen in gevechten om tegen buitenaardse wezens te vechten. Falen is geen optie. Daarom biedt het spel nog een kans om het spel vanaf het begin te starten.

Verdwaald

Stray is een van de snelst verspreidende indiegames. Het op katten gebaseerde speelavontuur zorgt ervoor dat de game opvalt. Bovendien werd Stray uitgebracht op 19 juli 2022. Het is ontwikkeld door BlueTwelve Studio en uitgegeven door Annapurna Interactive voor platforms zoals PlayStation 4, PlayStation 5 en Windows.

Een avonturenspel volgt een verhaallijn van een zwerfkat die in een stad valt, omringd door machines, robots en gemuteerde bacteriën. Bovendien speelt de game zich af in de louche onderbuik van een rottende cyberstad.

De speler moet echter platforms beklimmen, uitdagingen overwinnen en interactie hebben met de omgeving om nieuwe paden te ontgrendelen. Vandaar dat de nieuwigheid van het spelen als een kat in een avontuurlijke wereld gamers een spannende ervaring geeft.

Disco Elysium

Disco Elysium is een role-playing videogame gelanceerd op 15 oktober 2019. Het is ontwikkeld en uitgegeven door ZA/UM voor Microsoft Windows, macOS, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Nintendo Switch, Xbox One en Xbox Series X/S . Infinity Engine inspireert de game enorm.

Het is een moordmysterie waarbij de speler de rol van detective op zich neemt. Het verhaal begint echter met een lichaam dat aan een boom in de achtertuin hangt.

Verder is het belangrijkste doel van dit spel om de moordzaak te onderzoeken en de dader te vinden. Disco Elysium-game heeft geen vechtsysteem en de speler moet de zaak oplossen door vaardigheden te gebruiken via een systeem van 24 vaardigheden. Ten slotte kunnen spelers, met de beschikbaarheid van talloze tools, hun personages snel ontwikkelen.

Kerbal Space-programma

Kerbal Space Program (KSP) is een videogame voor ruimtevluchtsimulatie die op 27 april 2015 is gelanceerd. De ontwikkelaar van deze game is Mexican Developer Squad, wiens elegante ontwerp de spelers in staat stelt hun ruimteprogramma te beheren en te creëren.

Bovendien werd Kerbal Space Program gepubliceerd door Private Division voor Linux, macOS, Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

Bovendien kun je, door je ruimteprogramma en ruimteschip te beheren en te maken, deze gebruiken om in het spel te vliegen. De game gaat echter over een ontluikend ruimteprogramma dat wordt bemand en bemand door buitenaardse wezens genaamd ‘Kerbals’. De speler probeert deze Kerbals te helpen hun ultieme missies te vervullen: een bepaalde hoogte bereiken, een stabiele baan bereiken en ontsnappen uit de atmosfeer.

Conclusie

Kortom, indiegames hebben een speciaal plekje in het hart van elke gamer ingenomen. Om het je gemakkelijk te maken, hebben we een aantal van de beste indiegames op een rijtje gezet die je in 2023 zou moeten proberen te spelen. Je kunt degene selecteren die voor jou spannend zal zijn om te spelen. Bovendien maken de toegankelijkheid en de beste spelervaring van deze spellen gamers geïnteresseerd.

Zorg er vooral voor dat het spel dat je kiest niet tot verslaving leidt. Nu heb je een goed idee over de functies van deze spellen. U kunt degene proberen die het beste bij u past.

Je kunt ook enkele van de beste platformonafhankelijke games verkennen.

gerelateerde berichten