16 Pre-employment Assessment Tools om u te helpen bij uw volgende aanwerving

Een van de belangrijkste uitdagingen waarmee een organisatie wordt geconfronteerd, is het aannemen van kandidaten die het bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen. Vandaar de pre-employment assessment tools die het inhuren een beetje gemakkelijk hebben gemaakt.

De rekruteringsmanager of recruiters hebben een frustrerende taak om honderden of duizenden gekwalificeerde en ongekwalificeerde (vaak) kandidaten te filteren om één toptalent aan te nemen dat het goed kan doen voor het bedrijfsleven. Zelfs bedrijven besteden veel geld en tijd om kandidaten toe te voegen die het verschil kunnen maken.

Het wervingsproces omvat screening, interviews, beoordeling en wat al niet om de kandidaat af te ronden die niet aan giswerk kan werken. De recruiters zijn afhankelijk van gegevens en de pool van sollicitanten om een ​​onbevooroordeelde beslissing te nemen.

Als gevolg hiervan worden de tools voor het beoordelen van kandidaten een belangrijk onderdeel van bedrijven. Deze beste beoordelingshulpmiddelen vóór indiensttreding worden geleverd met verschillende functies die bij het bedrijf passen.

Voordat we echter overgaan tot de beste beoordelingsinstrumenten vóór indiensttreding, moeten we begrijpen waar de beoordeling vóór indiensttreding over gaat.

Wat is een Pre Employment Assessment?

Overweeg een pre-employment assessment om de vaardigheden en bekwaamheden van een kandidaat te analyseren met behulp van tools. De tools kunnen de personeelsafdeling of personeelsmanagers helpen om de kandidaten aan te nemen met de gewenste vaardigheden die hun verantwoordelijkheid kunnen nemen.

Het is een vragenlijst of test die is samengesteld in een functioneel assessment om de best passende match te vinden. De beoordelingstools kunnen verschillende vaardigheden omvatten met op positie gebaseerde vragen, branchespecifieke vragen, probleemoplossing, persoonlijkheid, zachte vaardigheden, cognitief vermogen, situationeel oordeel, communicatie, motivatie en aanleg.

Daarnaast is de pre-employment- of pre-hiring assessment aanpasbaar en kant-en-klaar die realtime rapporten biedt over de prestaties van een kandidaat. Deze tools kunnen goed werken om technische vaardigheden, codering, engineering en IT-vaardigheden te analyseren.

Waarom een ​​Pre Employment Assessment gebruiken in plaats van een handmatige Pre Employment Assessment?

Pre-employment assessment tests helpen bij het verhogen van de efficiëntie van het proces om de kandidaten in een eerder stadium te screenen. Het biedt nauwkeurige en snellere werving van medewerkers en vermijdt vooroordelen bij handmatige beoordeling. Het doel is om de kwaliteit van nieuwe medewerkers te verbeteren om kandidaten op de shortlist te plaatsen en het hele proces te versnellen.

De pre-employment assessment tools verminderen het personeelsverloop, wat moeilijk is met handmatige pre-employment assessment. Het verbetert ook de ervaring van kandidaten, waardoor ze inzicht krijgen in het bedrijf dat niet handmatig kan worden aangenomen.

Pre-employment assessment tools kunnen het wervingsteam helpen verdienstelijk talent aan te nemen. Laten we nu eens kijken naar enkele van de beste tools.

Mercer Mettl

Als digitale pre-employment assessment Mercer Mettl heeft een goede reputatie opgebouwd in de markt. De uitgebreide tool helpt bij het meten van de kritische vaardigheden en eigenschappen van de potentiële kandidaten. Samengesteld met de beste proctoringtechnologie in zijn klasse, is het een ruggengraat geworden om vaardigheden te verwerven en kernkenmerken te testen.

De holistische tool kan de beoordeling gemakkelijk voorbereiden om domeinvaardigheden, persoonlijkheidskenmerken, codeervaardigheden, gedragstendensen, communicatieve vaardigheden en cognitieve vaardigheden te testen – probleemoplossend en redenerend. Verschillende andere tests of beoordelingen zijn beschikbaar op de Mercer Mettl-tool.

De AI-aangedreven tool staat bekend om het bouwen van kosteneffectieve en het uitvoeren van schaalbare, gecontroleerde beoordelingen. Het online beoordelingsplatform helpt bij het leveren van end-to-end pre-employment tests om realtime resultaten te krijgen, meerdere kandidaten in te plannen of uit te nodigen en aangepaste evaluaties samen te stellen.

Het bevat een op AI gebaseerde proctoringsuite op afstand die driepuntsauthenticatie, browservergrendeling om de browse-omgeving te reguleren en op mensen gebaseerde proctoring biedt. De tool is ideaal voor laterale en functie-inhuur met diepgaande functionele kennis om op te schalen om aan de vereisten te voldoen.

De voorspellende index

De voorspellende index gemakkelijk in minder tijd de juiste persoon voor de betreffende functie kunnen vinden. Het doel is om kandidaten met potentieel aan te nemen zonder tijd te verspillen. Begin met het opstellen van een functiebeschrijving als datapunten, nodig de kandidaten uit voor The Predictive Index Behavioral Assessment (test van 6 minuten) die aan de vereisten kunnen voldoen, en neem de kandidaat aan die aan uw beschrijving kan voldoen.

Het doel van het gebruik van de PI-tool is om aan te nemen, of het nu drie kandidaten zijn of honderden. Het kan het wervingsteam eenvoudig afstemmen op de beoordeling en resultaten van de kandidaat. Het team kan diep in de kandidatenpool duiken om de prestaties te analyseren om de ideale fit aan te nemen.

  Hoe u HomePod mini gemakkelijk kunt resetten

Wervingsmanagers kunnen het sollicitatieproces snel stroomlijnen door de kloof tussen vereisten en kandidaten te onderzoeken. Het doel is om een ​​indrukwekkende kandidaat-ervaring te bieden met een gestroomlijnde en gerichte strategie.

Deze pre-employment beoordelingstool kan het sourcingproces afstemmen, de potentiële kandidaten sorteren, hun efficiëntie kennen, de talentpool evalueren en de beste van de partij aannemen. Het is bedoeld om het talentverwervingsteam efficiënt te maken, invloed uit te oefenen en gedragsmatige drijfveren te begrijpen.

Harver

Identificeer snel het beste talent met Harver dat boordevol gevalideerde pre-employment assessments zit. Het gebruik van deze beoordelingstool is bedoeld om beter in te huren zonder vooringenomen te zijn naar de gebruiker. Met deze tool kunnen recruiters in contact komen met de kandidaten en iedereen een eerlijke kans geven.

Harver kan harde vaardigheden analyseren, zoals taaltests, typetests, multitasking-tests, cognitieve en leerbehendigheid zoals cognitieve vaardigheidstests en leerbehendigheidstests. De tool monitort ook gedrag met het virtuele interview, vragenlijst, culturele fit persoonlijkheid en job fit met de opdracht en situationele beoordelingstest.

Daarnaast kunnen de recruiters datagestuurde wervingspraktijken implementeren met meer dan 15 beoordelingen om kandidaten te evalueren. Het doel is om kandidaten te testen, inzichten te verkrijgen met het creëren van realistische functievoorbeelden van het merk en een kijkje te geven in de werkcultuur.

Deze pre-employment assessment tool biedt diepgaande functieanalyse en optimalisatie van matches via prestatielussen. Het biedt volledig op maat gemaakte matchingscores in samenwerking met I/O-consultants en houdt de wervingsstatistieken direct bij.

Wonderlic WonScore

Wonderlic WonScore richt zich op het juiste talent om ervoor te zorgen dat bedrijven de beste en potentiële kandidaten aannemen. De intuïtieve tools worden aangedreven door I/O-wetenschap met behoud van ethische AI-normen. Het stelt recruiters in staat om toptalent te identificeren, analyseren en in dienst te nemen dat kan slagen in de betreffende baan.

De tool biedt voorspellende kracht van persoonlijkheid, cognitieve vaardigheden en motivatiebeoordelingen waarmee toppresteerders banen kunnen krijgen. Wonderlic WonScore zit boordevol robuuste wetenschap, wat resulteert in bewezen oplossingen om topresultaten te bieden. Miljoenen kandidaten doen de psychometrische assessments en voorspellen het potentieel van de talentenpool.

iMocha

iMocha is een AI-gestuurde tool voor het beoordelen van digitale vaardigheden die snel meer dan 2.000 vaardigheden test. Het inhuren op afstand is nu gestroomlijnd met iMocha, ’s werelds meest uitgebreide vaardighedenbibliotheek, waaronder 20+ codeertalen, 500+ IT-vaardigheden, 20+ domeinvaardigheden, 50+ next-gen vaardigheden en 20+ cognitieve vaardigheden, om er maar een paar te noemen.

Deze intuïtieve tool biedt ook de snelste aangepaste vaardigheidsbeoordeling om elke vereiste te testen en biedt live interviews om analytische, codeer- en communicatievaardigheden te controleren. De tool biedt AI-aangedreven inzichten en AI-enabled proctoring, en levert nauwkeurige competentierapporten op.

De gebruiksvriendelijke en naadloze tool optimaliseert wervingsstrategieën en verkort de aanwervingstijd. De AI-aangedreven tool is in hoge mate aanpasbaar, waar recruiters vragen kunnen toevoegen, koppelingen kunnen testen en categorieën kunnen instellen om uitgebreide tests te maken. Het beoordeelt ook de kennis van kandidaten met AI-EnglishPro, AI-LogicBox en live coderingsinterviews.

TestGorilla

TestGorilla helpt recruiters de beste kandidaten aan te nemen met behulp van screeningtests om vooringenomenheidsvrije, gemakkelijkere en snellere beslissingen te nemen. De tool kan de test snel analyseren en real-world werkprestaties voorspellen. Het wordt geleverd met een bibliotheek van 195 wetenschappelijk gevalideerde tests die kan helpen bij het maken van beoordelingen voor functiespecifieke vaardigheden.

De vaardigheden die in TestGorilla worden behandeld, zijn digitale marketing, codeervaardigheden, kritisch denken, probleemoplossende vaardigheden, waardetests, persoonlijkheid en cognitief denken om er maar een paar te noemen. Het doel van de keuze voor een dergelijk pre-employment assessment-instrument is om tijdverlies met interviews en screening te voorkomen.

Deze beoordelingstool kan snel cv’s en vooraf gekwalificeerde cv’s screenen om de kandidaat dienovereenkomstig te rangschikken of beoordelen. Het stelt recruiters ook in staat videoreacties van kandidaten en aangepaste vragen te bekijken, samen met automatisering van het screeningproces.

Alva

Alva is niet afhankelijk van het cv bij het beoordelen van het potentieel van een kandidaat. Met de tool kunnen recruiters verder gaan dan het cv en het denkproces van de talentpool begrijpen om tijd te besparen en iedereen een eerlijke kans te geven.

Alva wordt geleverd met psychometrische tests die het doorzoeken van honderden cv’s overbodig maken. Het verbetert de nauwkeurigheid van de screening voor kandidaten, waardoor iedereen een objectieve en eerlijke kans krijgt. Begin met het creëren van een baan en vermeld daarbij vaardigheden, kwalificaties en beschrijvingen.

  Hoe ruimte tussen tekst en celranden in Excel toe te voegen

Als u klaar bent, nodigt u de kandidaten automatisch uit om de test af te leggen om ze te beoordelen met persoonlijkheid en logische vaardigheden. Vergelijk het resultaatrapport van de kandidaat en pas de gedefinieerde rolbeschrijving aan. Zelfs de kandidaat gebruikt deze tool om de test af te leggen en te delen met de recruiters om te voorkomen dat hij opnieuw moet worden afgelegd.

Hoge Match

Maak deel uit van een moderne benadering van arbeidsbeoordeling met: Hoge Match om gepersonaliseerde kandidaat-inzichten te leveren. Het doel is om betere matches te krijgen, nauwkeurige resultaten te behalen in elke wervingsfase en gelukkigere medewerkers te hebben.

Het is een uitdaging om de organisatie te empoweren in een jojo arbeidsmarkt met keel snijdende concurrentie. De pre-employment tests beoordelen kandidaten om het verloop te verhogen en de wervingscyclus te stroomlijnen. Het doel is om vanuit elke wervingsfase inzicht te krijgen in vergelijking met handmatig testen.

HighMatch heeft een exponentiële impact op het individu, de cultuur en het bedrijf en weegt op de ervaring van recruiters en kandidaten. Het identificeert de matches voor de recruiters om te zorgen voor minder verloop en een inclusief wervingsproces.

Recruiters kunnen hun beste beentje voorzetten om de kandidaten een gestroomlijnd wervingsproces te bieden, waardoor ze een goed inzicht krijgen in de bedrijfscultuur. Deze beoordelingstool vóór indiensttreding is bedoeld om eerlijke werving te bieden, betere beslissingen te nemen en de efficiëntie te verbeteren.

TestDome

TestDome Pre-employment assessment tool neemt sneller betere kandidaten aan met vaardigheidstests. Het helpt bij het identificeren van de potentiële kandidaat uit honderden cv’s is tijdrovend en frustrerend wanneer het handmatig wordt gedaan.

De TestDome-tool bevat aanpasbare functietests die vaardigheden beheren om de perfecte matchkandidaten voor de baan te vinden. Het is ook niet nodig om tijd te besteden aan het screenen of interviewen van kandidaten om een ​​datagestuurde wervingsbeslissing te nemen.

Recruiters kunnen de functiebeschrijving met de vaardigheidstest-link plakken om ervoor te zorgen dat kandidaten deze meteen kunnen opnemen tijdens het solliciteren naar de baan. De reden is dat een cv niet de perfecte omschrijving is van wat de kandidaten wel en niet kunnen doen. Daarom is het het beste om de kandidaten op de shortlist te plaatsen die gekwalificeerd zijn.

TalentSorter

TalentSorter heeft de eis voor recruiters geëlimineerd om het cv van de kandidaat te lezen. Het is een online wervingstool die helpt bij het vinden van de beste sollicitant met een gestroomlijnd wervingsproces.

Deze pre-employment assessment tool is eenvoudig te sorteren met behulp van gedragswetenschap en human analytics. TalentSorter gebruikt FitScore om de gegevens van de sollicitant te sorteren en tegelijkertijd de houding, persoonlijkheidskenmerken en normen van de kandidaat te analyseren die geschikt zijn voor de baan.

Traitify

Traitify is een moderne tool voor leeftijdsbeoordeling die de talentervaring optimaliseert en recruiters helpt kandidaten aan te nemen met behulp van krachtige persoonlijkheids-API. Het gebruikt persoonlijkheidsgegevens van pre-hire assessments om wetenschappelijk onderbouwde inzichten te leveren. De op visuele wijze gebaseerde indeling maakt het voor recruiters mogelijk om in grote hoeveelheden in te huren om de ervaringen van werknemers en kandidaten te personaliseren.

Werkgevers kunnen gemakkelijk en snel toptalent inhuren en tegelijkertijd een boeiende ervaring bieden aan gebruikers. Recruiters kunnen de beoordelingslink opnemen op vacaturesites, sms of e-mail die naar kandidaten wordt gestuurd. Het maakt het ontdekken van banen mogelijk met behulp van persoonlijkheidskenmerken om sollicitaties te stimuleren.

Traitify helpt bij het verkrijgen van zelfinzichten om communicatie te personaliseren om merken te bouwen. Het creëert een voortdurende betrokkenheid tussen werkgevers en kandidaten voor meer wederkerigheid van het werkgelegenheidsmerk. De pre-employment assessment tool geeft prioriteit aan de juiste kandidaat voor snellere aanwerving.

Het is een datagedreven voorspellend wervingsproces boordevol benchmarking en prioritering. De tool biedt ook minder verloop, automatisering van het wervingsproces en acceptatie van of afgewezen kandidaten.

HuurVue

Beschouwen HuurVue als een wervingservaringsplatform om een ​​vriendelijker, eerlijker en sneller wervingsproces op te bouwen. Het is software op bedrijfsniveau die wervingsprocessen kan schalen en workflows kan automatiseren om de manier te verbeteren waarop werkgevers talent aannemen, betrekken en ontdekken.

Het end-to-end wervingservaringsplatform heeft het gemakkelijk gemaakt om kandidaten te betrekken, te screenen, te beoordelen, te interviewen, aan te nemen en met elkaar in contact te komen. HireVue heeft kalendersystemen geïntegreerd met marktleidende ATS om tijdrovende en vervelende wervingsactiviteiten te stroomlijnen.

De online tool zit boordevol video-interviews, conversatie-AI, geautomatiseerde planning en beoordelingen om belangrijke uitdagingen te overwinnen en de kandidaat-ervaring te verbeteren. Het biedt een betere wervingsoplossing om handmatige en gebrekkige modellen te overwinnen.

  Hoe loop je in Pokémon Go en vind je Pokéstops

Vervoe

Vervoe stelt recruiters in staat om de vaardigheden en kennis van de kandidaat te zien voordat ze de aanbiedingsbrief voor hen neerleggen. Het beoordeelt de gevraagde capaciteiten van de kandidaat om werkprestaties en talent te voorspellen. De tool voor het beoordelen van vaardigheden richt zich op de prestaties van het sollicitatieproces in plaats van op de achtergrond van de kandidaat.

Vervoe wordt geleverd met een aanpasbare beoordeling met vragen om soft skills, technische vaardigheden, softwarespecifieke vaardigheden, communicatie, cognitieve vaardigheden en geschiktheid te controleren. Zorg ervoor dat de kandidaat het werk kan doen met 10+ meeslepende vraagtypen om ze uit te dagen.

De AI-aangedreven tool voor het testen van vaardigheden kan de beste presteerder identificeren en een kandidaat die klaar is voor een baan testen om aandacht te besteden aan details. De recruiters kunnen AI-trainingssets van klanten met een paar klikken gebruiken om de gewenste resultaten te krijgen. De recruiters kunnen ATS integreren in de wervingsworkflow of andere tools die voor de organisatie werken.

Eerst beoordelen

Eerst beoordelen helpt recruiters betere beslissingen te nemen over werving, talentontwikkeling en management met op AI gebaseerde functies om vooroordelen te elimineren. Het maakt gebruik van gedragswetenschap die gemakkelijk het ware potentieel van de gebruiker kan voorspellen om impact te maken.

AssessFirst verzamelt datapunten uit verschillende bronnen om de perfecte details te ontwikkelen, zoals welk project en welke taak de kandidaat perfect zal passen. Met de tool kunnen gebruikers algoritmen bouwen om toppresteerders te analyseren met behulp van AI om strategieën voor talentontwikkeling te stimuleren, beter talent aan te nemen en de productiviteit te verbeteren.

Het biedt nauwkeurige voorspellingen om betrouwbare aanbevelingen te doen voor talentmanagement en werving om de beste beslissingen te nemen. De AI die is samengesteld met menselijke intelligentie heeft het voor recruiters gemakkelijker gemaakt om te beginnen met inhuren.

Toggle huren

Identificeer moeiteloos het toptalent met Toggle huren en automatiseer het wervingsproces met innovatieve vaardigheidstests. Toggl Hire richt zich op de relevante vaardigheid om de kandidaten te testen op de juiste capaciteiten. Verschillende tests worden behandeld in de tool, zoals digitale marketing, frontend-ontwikkeling, klantenondersteuning, interne audio, financieel manager en financieel controller, om er maar een paar te noemen.

De beoordelingstest omvat alle rollen die een organisatie nodig heeft zonder tijd te verspillen aan het scannen van duizenden cv’s of het screenen van elke kandidaat op de vaardigheden. Kies de sjabloon op basis van de rollen, maak een vaardigheidstest (maatwerk is ook beschikbaar), deel de link op sociale media, wervingsplatforms of carrièrepagina’s.

QuestBase

QuestBase kan een ideaal beoordelingsinstrument zijn voor klanten, medewerkers en studenten om hun vaardigheden te testen. Het is een snellere tool die de kennis van kandidaten kan certificeren om betere beslissingen te nemen. QuestBase richt zich op de vragen die een goed inzicht kunnen geven in de kennis en vaardigheden van een kandidaat.

Met de tool kunnen gebruikers met een paar klikken vragenlijsten verspreiden, de antwoorden aangeven en vragen voor de kandidaten maken. Daarnaast duurt het maar een paar minuten om vragen te ontwikkelen, de tests af te ronden en de resultaten te automatiseren.

Werkgevers kunnen ook een database met vragen maken, deze eenvoudig importeren, beoordelingen maken, deze online of offline onder verschillende gebruikers distribueren en de resultaten van kandidaten gaan analyseren.

Conclusie

De pre-employment assessment tools zijn een geweldige manier om verdienstelijke en gekwalificeerde kandidaten aan te nemen en tegelijkertijd tijd, kosten en middelen te besparen. Het is een gestructureerd wervingsproces dat het voor recruiters gemakkelijk maakt om potentiële kandidaten aan te nemen.

De tools bieden:

  • Geautomatiseerde melding van kandidaten
  • Uitgebreide screening om vaardigheden en kennis van kandidaten te beoordelen
  • Gestroomlijnde gegevensverzameling
  • Productiviteit voor recruiters verbeteren
  • Potentiële caididates vinden met de beste persoonlijkheidskenmerken
  • Betere feedback op verbeterde technieken
  • Hoger niveau voor betrokkenheid van sollicitanten

De gedetailleerde tools helpen bij voorspellende analyses, het verkrijgen van inzichten, rapporten en video’s om het succes van talent te verzekeren. Ook stelt het managers in staat om betere en wijzere beslissingen te nemen bij het aannemen van kandidaten.

gerelateerde berichten