17 Duurste NFT’s aller tijden

Laten we eens kijken naar enkele NFT’s die een geheel nieuwe definitie gaven aan het woord ‘Duur’.

Je moet in de NFT’s duiken als je het ‘vreemde’ in moderne technologieën wilt confronteren.

In wezen een digitale kopie van kunstwerken, soms vragen ze opvallende prijspunten.

Voor degenen die het niet weten, NFT’s duiden op een symbolisch bezit van iets fysieks of digitaals in de vorm van afbeeldingen, audio, video’s, enz.

Iedereen kan het hebben door het van internet te downloaden en met anderen te delen. Sommigen vergelijken deze daad van rechtsklikken en opslaan met diefstal, maar er zijn geen duidelijke richtlijnen, en er is ook geen gemakkelijke manier om dit te stoppen.

Dus hoe heeft iets waarde als het gemakkelijk kan worden gedownload en gedeeld?

Originaliteit!

Alsof er talloze exemplaren zijn van het beroemde kunstwerk Monalisa, maar het is het eerste dat van onschatbare waarde is.

Bovendien houdt elke NFT een register bij van de oorspronkelijke eigenaar (en daaropvolgende transacties), waardoor de waarde behouden blijft.

Toch is er geen real-life use case voor de meeste NFT’s, waardoor ze alleen geschikt zijn om te pronken met collega’s op sociale media.

In dergelijke situaties wordt het nog verbazingwekkender dat sommige mensen hun bank hebben gebroken voor willekeurige GIF’s, JPEG’s, MP3’s, enz.

We zijn hier echter niet om hun winkelintelligentie in twijfel te trekken, maar om de duurste NFT’s aller tijden te zien.

Blijf kijken.

PIEP

Mike Winkelmann (ook bekend als Beeple) is een Amerikaanse digitale kunstmeester achter de bestverkopende NFT aller tijden.

Hij waagt zich aan korte films, VJ-loops, AR/VR-artwork, enz. Maar zijn creatie die hem hielp de meeste krantenkoppen te halen, is ELKE DAGEN: DE EERSTE 5000 DAGEN.

Bron: Christie’s

Everydays is een collage van de eerste 5000 van de dagelijkse publicaties die hij meer dan tien jaar heeft voortgebracht, van 1 mei 2007 tot 7 januari 2021.

Mike verdiepte zich langzaam in 3D, te beginnen met generieke schilderijen en commentaar te geven op echte politieke gebeurtenissen.

De veiling, die opende op $ 100, werd voltooid op iets meer dan $ 69 miljoen, waarmee Beeple’s naam in goud werd gesneden onder de elite NFT-artiesten.

Klok

Onmiddellijk, Klok toont de dagen dat de oprichter van WikiLeaks, Julian Assange, gevangen zit.

Op het moment van schrijven is de huidige telling:

Er zit een lange en controversiële geschiedenis achter Julian’s gevangenneming die je niet mag missen op zijn Wikipedia-bio.

De NFT is gemaakt door een onbekende digitale kunstenaar, Pak, met medewerking van Julian Assange zelf.

Dit kunstwerk werd gekocht door AssangeDAO (voor meer dan $ 50 miljoen) om Julians juridische strijd te financieren.

  Op zoek naar een gratis proefversie van Netflix? Probeer in plaats daarvan deze services

Vanaf vandaag wordt Assange gevangen gehouden in een categorie A-gevangenis in Londen, wachtend op uitlevering aan de VS, en de klok tikt.

Human-One

Het afschaffen van traditionele NFT’s, Human-One is een fysieke sculptuur die wordt geleverd in een aluminium behuizing, vier schermen met een resolutie van 16k, een mahoniehouten frame, enz.

Dit is ook een geesteskind van de Beeple.

Human-One vertelt het verhaal van de eerste mens geboren in de Metaverse. Het digitale landschap verandert op basis van het tijdstip van de dag en zal naar verwachting gedurende het leven van de kunstenaar worden bijgewerkt.

De bijbehorende NFT werd verkocht voor $ 29,9 miljoen bij Christie’s.

CryptoPunks

CryptoPunks zijn de verzameling van 10k raar uitziende, gepixelde jongens en meisjes die ooit gratis beschikbaar waren totdat ze allemaal snel werden geclaimd.

Nu heb je een Ethereum-portemonnee nodig om te bieden voor het verwerven van een van deze unieke algoritmisch gegenereerde karakters.

Ze zijn echter niet allemaal te koop. Degenen met rode achtergrond kunnen worden gekocht, terwijl de paarse achtergrond actief bieden heeft.

En de rest ligt niet voor het grijpen.

Punk # 5822 werd verkocht voor $ 23,7 miljoen, de duurste punk tot nu toe.

Belsignalen

Ringers is een generatief kunstwerk bestaande uit 1000 stukjes ontwikkeld door Dmitri Cherniak. De duurste NFT is Belsignaal #109die verkocht voor $ 7,1 miljoen.

Belsignaal#109

Simpel gezegd, Dmitri werkte aan een algoritme om riemen over de haringen te plaatsen, afhankelijk van factoren zoals het aantal haringen, maatvoering, lay-out, enz.

Elke Ringer is gekoppeld aan een unieke transactiehash en is gegenereerd in Javascript van de browser.

U kunt het volledige project bekijken op ArtBlocks.

Klik met de rechtermuisknop en…

Klik met de rechtermuisknop en Opslaan als man is een andere XCOPY-creatie die op de lijst van duurste NFT’s staat.

Het toont een man die lijkt te praten aan de telefoon. De beschrijving van deze NFT zegt: Waarom zou ik het kopen als ik met de rechtermuisknop kan klikken en opslaan als?

Dit is rechtstreeks gericht op alle mensen die de waarde van digitale kunst niet beseffen en pleiten voor het downloaden ervan met de rechtermuisknop.

Er lijken echter ook serieuze liefhebbers te zijn, aangezien dit kunstwerk voor meer dan $ 7 miljoen werd verkocht.

KRUISWEG

KRUISWEG is er nog een van Beeple die het resultaat van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 weergeeft.

Het originele werk heeft twee video’s die gericht zijn op de andere mogelijke uitkomst. En afhankelijk van de verkiezingsuitslag zou de bijbehorende video worden afgespeeld.

Bijgevolg toont de NFT-video een blonde man (mogelijk Trump) die hopeloos liegt, wat wijst op zijn verwoestende persoonlijke en politieke verlies.

Dit werd voor het laatst verkocht bij Nifty Gateway, een populaire NFT-marktplaats, voor maar liefst $ 6,6 miljoen.

Perspectief

Perspectief is van Ross Ulbricht, de controversiële maker van de online anonieme zwarte markt, Silk Road.

Dit bestaat uit tien kunstwerken van Ross vanaf zijn vroege jeugd tot de huidige gevangenschap.

  8 Crypto-cursussen om beter te worden in handelen

De NFT bevat ook een animatie van 2m40s. De voltooide collectie werd geveild voor $ 6,2 miljoen om de juridische verdediging van Ross en andere gerelateerde doelen te helpen financieren.

Altijd hoog in de stad

Altijd hoog in de stad is van een anonieme crypto-artiest-XCOPY. De originele GIF schildert een veerman die een geschikte heer naar de poorten van de hel brengt. Het beeld is grotendeels stil maar met bewegende zwarte en rode tinten op de achtergrond.

Dit kunstwerk werd gepakt voor $ 6,1 miljoen bij de digitale kunstcollectie van SuperRare.

Oceaanzijde

Als toevoeging aan de duurste NFT’s van de Beeple, Oceaanzijde presenteert de groeiende dreiging van klimaatverandering voor de huidige beschaving.

Dit is de dag nr. 4344 uit de 5000 dagen van Beeple’s Everyday.

Ocean Front werd voor het laatst geveild bij Nifty Gateway voor $ 6 miljoen. Dit bedrag gaat naar verluidt naar de Open Earth Foundation om de strijd tegen klimaatverandering voort te zetten.

Een munt voor de veerman

Dit is weer een XCOPY-productie die een plaats vindt tussen de duurste NFT’s.

Het origineel is een GIF die razendsnel van compositie verandert zonder een duidelijke boodschap voor het algemene publiek. Ondanks dat, Een munt voor de veerman realiseerde een forse verkoopprijs van $ 6 miljoen bij SuperRare’s.

Mega Mutant Serum

Mega Mutant Serum heeft de kracht om je Bored Ape (Yacht Club) om te zetten in een Mutant Ape (Yacht Club).

Voor een bepaalde context is Bored Ape Yacht Club een verzameling van 10.000 programmatisch gegenereerde unieke apen. Elk apenbezit wordt aangeprezen als het clublidmaatschap met niet bekendgemaakte toekomstige voordelen.

Het serum is verdeeld in drie niveaus M1, M2 en M3 (mega). De eerste twee moeten een nieuwe aap produceren die lijkt op de oorspronkelijke vorm, terwijl de Mega-variant iets geheel nieuws voortbrengt.

Eén zo’n Mega Mutant Serum werd verkocht voor een recordbedrag van $ 5,9 miljoen.

Broncode voor het WWW

Deze NFT, die iets meer dan 30 minuten duurt, bevat een video met 9555 regels, die voornamelijk de implementatie van HTML, HTTP en URI’s laat zien die zijn uitgevonden door Sir Tim.

Naast de Broncode voor het WWW bevat de code in SVG (841*1189 mm) formaat met rechtsonder de handtekening van de auteur.

Bovendien heeft het het originele archief en een brief die Sir Tim in markdown heeft geschreven over de code en de creatie ervan.

Dit werd geveild bij Sotheby’s voor $ 5,4 miljoen.

Replicator

Gemaakt door Michah Dowbak (ook bekend als Mad Dog Jones), Replicator is een eerste in zijn soort NFT die geboorte kan geven aan de volgende digitale generaties.

Het idee is om een ​​fotokopieerapparaat in een typische kantoorruimte te laten zien en wat er tijdens zijn levensduur kan gebeuren.

Hoewel dit kunstwerk regeneratief is, neemt het reproductievermogen met elke generatie af en stopt het helemaal bij generatie 7.

Trouwens, zoals bij al dergelijke machines, kan de Replicator vastlopen. In dergelijke gevallen zal er geen replicator-NFT ontstaan, maar een jam-artwork zonder replicatiemogelijkheden.

  Hoe u uw gebruikersnaam op Reddit kunt wijzigen

Deze NFT werd verkocht aan de Phillips voor $ 4,1 miljoen.

Blijf vrij

Blijf vrij is samengesteld door de wereldberoemde klokkenluider Edward Snowden.

Deze NFT bevat de volledige tekst van de uitspraak van de rechtbank die de massasurveillance van de NSA onwettig verklaarde.

Het bevat ook het portret van de klokkenluider, aangegeven door lege ruimte in het gigantische document.

Deze iconische NFT werd voor het laatst in de wacht gesleept voor $ 3,5 miljoen op de Foundation NFT-marktplaats.

Aangenaam…

Leuk je te ontmoeten, ik ben Mr. MiSUNDERSTOODeen levensgroot beeldhouwwerk met een van de beroemde werken van Victor FEWOCiOUS.

Een NFT begeleidt dit fysieke kunstwerk, en de eigenaar wordt ook gepast van extra NFT-drops.

Wat deze NFT uniek maakt, is het handgeschilderde werk dat de strijd uit de kindertijd van de maker vertegenwoordigt.

Het veilinghuis van Sotheby’s hielp FEWOCiOUS dit werk te verkopen voor maar liefst $ 2,8 miljoen.

Machine hallucinaties

Machine Hallucinaties – Ruimte Metaverse gebruikt de ruimtelijke herinneringen van het International Space Station, Hubble en MRO-telescopen om een ​​meeslepende virtual reality-ervaring te reproduceren.

Het pakket bevat een aangepaste pc, een VR-headset, back-up van installatiebestanden, enz., zodat u kunt genieten van deze gegevensvisualisatie van 15 minuten.

Deze NFT vond een koper voor $ 2,3 miljoen bij Sotheby’s.

Opmerking: Samenvoegen is technisch gezien de duurste NFT ($ 91,8 miljoen) die ooit is verkocht, maar het werd gekocht door een groep, dus we hebben het niet overwogen voor het doel van dit artikel.

Een woord van waarschuwing

Dit is geen andere NFT.

Het is een goed advies om te onthouden terwijl u erover nadenkt uw spaargeld in dergelijke creaties te steken.

Het eerste aan deze veilingen is dat hun kopers voornamelijk onbekend zijn. Ze verschuilen zich achter enkele willekeurige blockchain-adressen.

Bovendien is er geen manier om vast te stellen of de veiling absoluut is of geënsceneerd om de waarde te verhogen van een actief dat in het echte leven praktisch nutteloos is.

Dus, doe je due diligence voordat je een van deze JPEG’s/GIF’s/Video’s pakt voor een bedrag dat je niet wilt verliezen.

Afsluiten

We hopen dat je het leuk vond om door deze lijst te navigeren met enkele van de vreemd uitziende kunstwerken die voor miljoenen dollars worden verkocht.

Als je geïnteresseerd bent, bekijk dit dan om je eigen NFT te maken om het te koop aan te bieden.

gerelateerde berichten