19 Cloud Computing Interviewvragen en antwoorden

Cloud computing is de afgelopen jaren getuige geweest van een exponentiële groei en acceptatie.

Van start-ups en kleine bedrijven tot ondernemingen, iedereen gebruikt cloudcomputing in zijn bedrijfsvoering. En bedrijven als Amazon, Google en Microsoft ontwikkelen eersteklas cloudgebaseerde services om het leven van andere bedrijven en eindgebruikers te vergemakkelijken en tegelijkertijd de industrie te leiden.

Onnodig te zeggen dat deze enorme groei van cloud computing te danken is aan alle goedheid die het de gebruikers biedt. Het kan de hoge schaalbaarheid en flexibiliteit zijn om servers en resources aan te passen, lagere IT-kosten met een pay-as-you-go-model zonder te investeren in dure hardware, betere prestaties en snelheid, en vele andere voordelen.

Geen wonder dat cloud computing heeft gegenereerd ongeveer 400 miljard USD omzet in 2021. Deze groei wordt ook aangewakkerd door Covid-19 toen thuiswerken alleen mogelijk was via online middelen en door gebruik te maken van verschillende cloudgebaseerde diensten en technologieën.

Vraag naar cloud computing-professionals

Als gevolg van de populariteit van cloud computing en het toegenomen gebruik, is er ook veel vraag naar cloud computing-professionals. Cloud computing-banen floreren om te voldoen aan de toegenomen ontwikkelings- en onderhoudsvereisten voor cloudinfrastructuur.

Of je nu een ervaren cloud-engineer bent of een nieuwere, recruiters zijn altijd op zoek naar nieuwe talenten van verschillende locaties, specialisten en functietitels. Als je een carrière in de cloud wilt opbouwen en met vlag en wimpel wilt slagen voor sollicitatiegesprekken, zijn hier enkele cloud computing-interviewvragen voor eerstejaars en ervaren.

Bekijk ze om voorbereid te zijn op cloud computing-taken.

Welke zijn de verschillende lagen die de cloudarchitectuur definiëren?

Antwoord: Als u dieper in cloud computing duikt, kunt u uw kennis vergroten. Cloud Architectuur bestaat uit vier lagen. Laten we een voor een bekijken:

 • Fysieke laag: deze laag bevat netwerken, fysieke servers, enz.
 • Infrastructuurlaag: het bestaat uit netwerk, opslagbronnen, virtuele servers, enz. Hier worden de services zoals netwerken en servers aan consumenten geleverd en wordt toegang gegeven tot schaalbare opslag, rekenkracht en on-demand bronnen.
 • Platformlaag: deze laag heeft services of componenten, zoals Google Application Engine en Windows Azure. Het biedt services die de complete tools bieden om applicaties te implementeren en te ontwikkelen.
 • Softwarelaag: Eindgebruikers zijn direct verbonden met deze laag. Het is waar software zoals Dropbox, Salesforce, Gmail, enz. Bestaat waar een consument toegang toe heeft via internet. Het heeft twee belangrijke kenmerken: configureerbaarheid en schaalbaarheid.

Wat is on-demand functionaliteit? Hoe is het verbonden met cloud computing?

Antwoord: On-demand functionaliteit is de optie waarmee gebruikers resources snel in realtime kunnen upgraden om aan hun eisen te voldoen. On-demand functionaliteit biedt de middelen direct wanneer dat nodig is, inclusief snelheid, servers, netwerken, softwareapplicaties en opslagruimte. Naast cloudbronnen zijn ook diensten als podcasts en mobiel internet on-demand beschikbaar voor consumenten.

De meeste serviceproviders bieden een configuratiescherm van waaruit u de wijzigingen kunt aanbrengen en de status van uw server kunt bekijken. U kunt de resources uitbreiden of schalen wanneer u ze nodig hebt. Hier worden alle bronnen in één centraal systeem geplaatst, ook wel een pool genoemd, waar gebruikers snel de bronnen kunnen toevoegen.

Beveiligingsvoordelen van cloud computing?

Antwoord: Enkele van de beveiligingsvoordelen van cloud computing zijn:

 • Hogere beschikbaarheid: de ingebouwde redundanties zorgen ervoor dat cloudapplicaties altijd beschikbaar zijn, zodat u ze kunt controleren op beveiliging en problemen in realtime kunt oplossen.
 • Gegevensbeveiliging: gegevens zijn cruciaal voor elk bedrijf en cloudgebaseerde beveiligingsoplossingen kunnen uw gevoelige gegevens bewaken en beschermen tegen indringers.
 • DDoS-bescherming: de beveiligingsoplossingen met DDoS-bescherming kunnen verkeersvolumes volgen om ongewenste risico’s in verband met gedistribueerde denial of service (DDoS) te stoppen. De oplossingen kunnen voorkomen dat aanvallers uw site of applicaties overspoelen met een overweldigende hoeveelheid verkeer waardoor ze niet meer reageren.
 • 24 x 7 Zichtbaarheid: Monitoring van applicaties 24 x 7 is nodig om continu inzicht te hebben in uw applicaties om de risico’s te meten en realtime zakelijke beslissingen te nemen.
 • Bedreigingsdetectie: met end-point scanning is het detecteren van cyberbedreigingen een belangrijk voordeel in cloud computing. Dit helpt bij het minimaliseren van de risico’s van de activa van de organisatie.
 • Naleving van regelgeving: cloudgebaseerde beveiligingsoplossingen kunnen organisaties zoals overheidsinstanties of bedrijven helpen de naleving te handhaven door te voldoen aan de wettelijke vereisten en door hun persoonlijke en financiële gegevens te bewaken.
  11 beste print-on-demand-bedrijven voor uw nieuwe online winkel

Wat zijn cloudopslagniveaus?

Antwoord: Cloudopslag is het model dat uw digitale informatie zoals foto’s, video’s, documenten, enz. op virtuele servers deponeert. Hiermee heeft u toegang tot uw gegevens waar en wanneer u maar wilt. Er zijn vier niveaus van cloudopslag:

 • Private Cloud Storage: dit is een veilig, duur en schaalbaar type cloudopslag en is geschikt voor grote organisaties. In dit geval worden alle gegevens opgeslagen op het intranet van de onderneming en beschermd door een eigen firewall. De gebruiker heeft volledige controle over de gegevens.
 • Openbare cloudopslag: dit is een betaalbaar, betrouwbaar en gemakkelijk schaalbaar cloudopslagtype. Het heeft geen onderhoud nodig en is geschikt voor zowel middelgrote bedrijven als individuele gebruikers. Iedereen met gebruikersbevoegdheid heeft toegang tot de gegevens in de openbare cloud – voorbeelden: Google Cloud, Microsft Azure, IBM Cloud, enz.
 • Hybride cloudopslag: dit is een veilige, schaalbare en betaalbare vorm van cloudopslag. Het biedt eenvoudige aanpassing, meer controle en is geschikt voor zowel middelgrote als kleine bedrijven. Hybride cloudopslag is de combinatie van publieke en private cloudopslag. Gebruikers hebben toegang tot zowel de beveiligingsfuncties van wereldklasse van de private cloud als de personalisatiefunctie van de publieke cloud.
 • Community Cloud Storage: dit is een betaalbare, schaalbare en veilige cloudopslag. Het is geschikt voor gezondheids-, financiële en juridische bedrijven en biedt cloudoplossingen aan specifieke bedrijven met een strikt nalevingsbeleid.

Afgezien van hen kan cloudopslag ook van 3 soorten zijn:

 • Objectopslag: Objectopslag heeft enorme metadatakenmerken en schaalbaarheid. Objectopslagservices en -oplossingen zoals Amazon S3 zijn geschikt voor het helemaal opnieuw bouwen van geavanceerde, moderne apps die flexibiliteit en schaalbaarheid nodig hebben.
 • Bestandsopslag: het is als een bestandssysteem om sommige apps toegang te geven tot gedeelde documenten. Bestandsopslag wordt meestal ondersteund met behulp van een Network Attached Storage (NAS)-server. Oplossingen zoals Amazon EFS zijn meer geschikt voor grotere inhoudsopslagplaatsen, mediawinkels, thuismappen, ontwikkelomgevingen, enz.
 • Block Storage: Enterprise-apps zoals ERP-systemen en databases hebben mogelijk speciale opslag met lage latentie nodig voor elke host. Dit is waar blokopslag helpt. Deze systemen, zoals Amazon EBS, hebben een virtuele server voor elke host en bieden ultralage latentie voor high-performance workloads.

Verschillende open-source cloud computing-platformdatabases uitleggen?

Antwoord: Open-source cloud computing-platformdatabases zijn:

 • MongoDB: het is een open-source database op basis van een NoSQL-document waarin gegevens worden opgeslagen en in tabelrijen worden vastgelegd. Documenten van verschillende categorieën zijn gegroepeerd om alle gegevens op één document te bewaren. Het is geschreven in C++ taal.
 • CouchDB: het is een op Apache-server gebaseerde database waarmee u toegang hebt tot alle gegevens via het Couch Replication-protocol. Het spreekt JSON en ondersteunt binaire gegevens voor opslagbehoeften.
 • LucidDB: LucidDB is geschreven in C++ en Java. Het is een open-source relationeel databasebeheersysteem dat wordt gebruikt voor business intelligence en datawarehousing. Bovendien zorgt het voor betere prestaties met een enkele Windows- of Linux-server.

Verschil tussen elasticiteit en schaalbaarheid in cloud computing

Antwoorden:

Elasticiteit in cloudcomputing: het is de mogelijkheid om zich automatisch aan te passen aan de resources in realtime, bijvoorbeeld door virtuele machines zo goed mogelijk toe te voegen. Met andere woorden, je kunt zeggen dat het reageert wanneer er een snelle stijging van de belastingen is.

Schaalbaarheid in Cloud Computing: het is de mogelijkheid om te voldoen aan de behoeften die in de loop van de tijd veranderen zonder de prestaties te beïnvloeden. Het blijft responsief terwijl de belasting in de loop van de tijd geleidelijk toeneemt. Schaalbaarheid helpt bij een langere en stabiele groei op een geplande manier.

Wat zijn de verschillende componenten die nodig zijn in cloud computing?

Antwoord: De lijst met componenten die nodig zijn voor cloud computing zijn:

 • Clientinfrastructuur: dit is het deel van de frontend dat de gebruikers een uitstekende interface biedt om eenvoudig met de cloud te communiceren.
 • Applicatie: Dit is het platform (software of app) waar klanten toegang hebben tot de cloud.
 • Service: er zijn verschillende cloudservicemodellen die een klant nodig kan hebben op basis van hun vereisten.
 • SaaS (Software-as-a-Service)
 • PaaS (Platform-as-a-Service)
 • IaaS (Infrastructuur-as-a-Service)
  • Runtime Cloud: het biedt de runtime- en uitvoeringsomgeving voor virtuele machines.
  • Opslag: Dit onderdeel biedt opslag voor het opslaan van gegevens in de cloud en het beheren ervan wanneer dat nodig is. Het kan tegelijkertijd door verschillende clients worden geopend.
  • Infrastructuur: Het omvat hardwarecomponenten, softwarecomponenten en andere opslagbronnen. U kunt services krijgen op applicatie-, netwerk- en hostniveau.
  • Beheer: het beheert componenten zoals applicaties, opslagservices, runtime cloud en meer.
  • Beveiliging: het omvat een reeks technologieën, beleid, controles en toepassingen. Het wordt gebruikt om gegevens, infrastructuur, IP’s, applicaties, enz.
  • Internet: Dit is het medium dat wordt gebruikt om te communiceren tussen backend en frontend componenten. Het biedt een eenvoudige manier om met elkaar te communiceren.
    10 leuke lees-apps voor kinderen die u moet downloaden

  Wat zijn de verschillende soorten cloud?

  Antwoord: De lijst met verschillende soorten cloud:

  • Public Cloud: het biedt cloudservices aan klanten en biedt eenvoudige oplossingen voor kleine organisaties om te beginnen met een kleine investering. Het bedient meerdere gebruikers tegelijk, bijvoorbeeld IBM Cloud, Microsoft Azure, Google Cloud, Amazon Web Services en Alibaba Cloud.
  • Private Cloud: het is bedoeld voor een enkele gebruiker of groep. Het draait achter de firewall van de groep of de gebruiker. De voordelen van een private cloud zijn de bescherming van klantgegevens, SLA’s en compliance.
  • Hybride cloud: het vormt zich door functies van de openbare en privécloud te combineren.
  • Community Cloud: dit is ontworpen om specifieke gemeenschappen aan te spreken op basis van hun behoeften, zoals een branche of een bedrijf.

  Wat is resourcereplicatie in cloud computing?

  Antwoord: Resource-replicatie in cloud computing betekent het maken van verschillende instanties van dezelfde resource. Wanneer u de prestaties en beschikbaarheid van de resources moet verbeteren, komt resourcereplicatie in beeld. Virtualisatie wordt uitgevoerd om IT-bronnen te repliceren met behulp van een replicatiemechanisme.

  Wat zijn de verschillende platforms van cloudarchitectuur?

  Antwoord: Er zijn veel cloudarchitectuurplatforms over de hele wereld met unieke functies.

  • AWS (Amazon Web Services): het is een veilig platform dat inhoudslevering, databaseopslag en andere functionaliteiten biedt. Bovendien helpt het bedrijven om gemakkelijker te groeien en op te schalen.
  • Microsoft Azure: dit platform wordt gebruikt om services en applicaties te testen, bouwen, beheren en implementeren. Het brede scala aan diensten helpt bedrijven om in hun behoeften te voorzien.
  • Google Cloud Platform: het biedt infrastructuurservices en -hulpmiddelen. U kunt gebruikmaken van services, zoals netwerken, Big Data, IoT, gegevensoverdracht, rekenkracht, opslag, database en meer.
  • IBM Cloud: het biedt zowel Infrastructure as a Service (IaaS) als Platform as a Service (PaaS). Ondernemingen hebben toegang tot IT-bronnen, waaronder netwerken, opslag, rekenkracht, enz.
  • Alibaba Cloud: het biedt geavanceerde technologieën voor databases, beveiliging, opslag, computers, netwerken en meer.
  • Huawei Cloud: het biedt veilige, duurzame, betrouwbare en stabiele cloudservices waarmee ondernemingen gemakkelijk kunnen groeien.
  • Oracle Cloud: het heeft datacenters beheerd die servers, netwerken, applicaties, services en opslag via internet leveren.

  Leg “EUCALYPTUS” uit in cloud computing.

  Antwoord: Eucalyptus is open-source software die S3-compatibele cloudopslag en EC-2-compatibel computerplatform biedt. Het introduceert efficiënte en schaalbare private en hybride clouds binnen een IT-infrastructuur. Het ondersteunt ook high-performance cloud computing en kan worden ingezet op Linux OS-distributies, zoals RHEL/CentOS, Debian, OpenSUSE en Ubuntu.

  Functies:

  • Het is compatibel met AWS (EBS, S3 en EC2).
  • Het ondersteunt elastisch IP-beheer.
  • Het biedt een webgebaseerde interface voor de configuratie.
  • Het biedt ook beleid en SLA’s.
  • Het ondersteunt hypervisortechnologieën.

  Leg het verschil uit tussen de Hybrid Cloud en Hybrid IT.

  Antwoord: Het verschil tussen Hybrid IT en Hybrid Cloud is als volgt:

  Hybrid Cloud: Het combineert de functionaliteiten van zowel private als publieke clouds. Het voegt de mogelijkheid toe van on-premises beveiliging van de private cloud en de voordelen van de publieke cloud. Het biedt dus flexibiliteit om bronnen te hosten waar bedrijven geclassificeerde applicaties of workloads kunnen uitvoeren en tegelijkertijd toegang hebben tot bronnen zoals IaaS en SaaS wanneer ze dat nodig hebben.

  Hybride IT: het beslist over de levering en implementatie van applicaties, informatie en digitale diensten. Het doel is om cloudgebaseerde leveringsmodellen te creëren die gebruikers helpen wanneer ze tools nodig hebben. Bovendien bereikt het de mogelijkheid van dezelfde service voor de hele infrastructuur, of het nu een datacenter of een cloudservice is.

  Leg Edge Computing uit en laat de connectie met de cloud zien.

  Antwoord: Edge computing is de gedistribueerde en moderne IT-architectuur die klantgegevens en berekeningen verwerkt bij de dichtstbijzijnde netwerkbron. Dit verbetert de responstijd en bespaart bandbreedte. In plaats van onbewerkte gegevens te verwerken en voor analyse naar het hoofddatacentrum te sturen, verplaatst het sommige delen van computerbronnen en opslag uit het datacentrum.

  Edge-computing is verbonden met de cloud omdat het enkele processen omvat die in de cloud worden uitgevoerd. Het verplaatst sommige computerprocessen naar de edge-apparaten, waaronder edge-servers, IoT-apparaten, enz. In veel gevallen leidt het gelijktijdig gebruik van beide computing tot betere prestatieresultaten.

  Met andere woorden, bedrijven kunnen zowel computergebruik gebruiken om te profiteren van cloudomgevingen als van prestaties die clouddatacenters niet altijd ondersteunen vanwege latentieproblemen.

    Locatieverzamelingen maken en delen in Apple Maps

  Wat is een AMI?

  Antwoord: Een Amazon Machine Image (AMI) is een virtuele machine die de vereiste informatie levert om instantie(s) te starten. U kunt veel instanties met dezelfde configuratie tegelijkertijd starten vanuit één AMI. Het omvat Amazon EBS, snapshots, starttoestemming en apparaattoewijzing.

  In eenvoudige bewoordingen is AMI de kopie van een schijf die aan de instantie is gekoppeld en die meerdere schijfkopieën kan bevatten. Het hoofdbestanddeel is de alleen-lezen afbeelding met het Unix-, Linux- of Windows-besturingssysteem en aanvullende software om een ​​deel van een service te leveren.

  Wat zijn de toepassingen van API’s in cloudservices?

  Antwoord: De API geeft autorisatie en authenticatie voor toegang tot cloudservices, zoals opslag, monitoring of computerinfrastructuur. API heeft mogelijke functies van de applicatie of services die u moet uitvoeren tijdens het gebruik ervan. Hier kunt u applicaties bouwen of uw bedrijfstools integreren om uw beheerswerk beter beheersbaar te maken.

  Simpel gezegd, API’s bieden een interface of gateway voor een organisatie om rechtstreeks te communiceren met cloudservices volgens hun voorwaarden.

  Noem de belangrijkste componenten van AWS.

  Antwoord: De belangrijkste componenten van AWS zijn:

  • Amazon Cluster: Bedrijven of organisaties gebruiken de computerservice ELB en EC2 van AWS om naar behoefte te verlagen of te vergroten.
  • Opslag: Amazon biedt eenvoudige opslagapparaten of S3, CloudFront en Elastic Block Storage of EBS. U kunt naar eigen wens verschillende gegevens opslaan.
  • Databases: Gebruikers kunnen EBS en EC2 gebruiken om hun databases te beheren. AWS heeft twee databases: Amazon Redshift en Relational Database Service of RDS. RDS wordt gebruikt om Oracle, MySQL, PostgreSQL of SQLServer uit te breiden en te beheren. Roodverschuiving wordt gebruikt om gegevens op te slaan in kolommen in plaats van rijen.
  • Beheer en beveiliging: de directory verbindt AWS-cloud rechtstreeks met lokale locaties. Het heeft CloudWatch die de bronnen beheert.
  • Netwerken: het biedt betere netwerkprestaties, wat betekent dat het een privécloud en geïntegreerde beveiliging heeft.
  • Analyse: AWS biedt analyseservices op gebieden zoals orkestratie, gegevensoverdracht, realtime opslag en Hadoop.
  • Application Services: Amazon Simple Queue Service of SQS slaat informatie zoals berichten op om de workflow te automatiseren.
  • Implementatie en Beheer: Gezondheidsdossiers zijn eenvoudig te monitoren. Elastic Beanstalk gebruikt .NET, Node.js, Ruby, Python, PHP en Java om webapplicaties te meten en te implementeren.
  • Mobiele services: AWS biedt twee mobiele services: Mobile Analytics en Amazon Cognito.

  Leg openbare, statische en ongeldige klassen uit.

  Antwoorden:

  Openbare klasse: het verwijst naar een methode die zichtbaar is vanuit andere objecten en kan worden aangeroepen vanuit andere typen. Elke klas heeft toegang tot het onderwerp.

  Statische klasse: deze is gekoppeld aan een klasse die geen specifiek klasseobject is. Hier kunt u de statische methode aanroepen zonder een klasse-instantie te maken.

  Void Class: Dit betekent dat de methode geen retourwaarde heeft.

  Wat is hypervisor in Cloud Computing?

  Antwoord: Hypervisor is de software die in cloudhosting wordt gebruikt om verschillende bronnen toe te wijzen nadat ze zijn opgedeeld in verschillende stukjes hardware. Het wordt gebruikt als een sleutel die virtualisatie mogelijk maakt. In eenvoudige bewoordingen is het de software, firmware of beide die op enkele hardware is geïnstalleerd om virtuele machines te hosten.

  Het stelt een enkele server in staat om verschillende VM’s onafhankelijk van elkaar te laten draaien met aparte besturingssystemen. Hierdoor hebben crashes in één VM geen invloed op andere VM’s, applicaties of besturingssystemen.

  Uitleg Load Balancing in Cloud Computing.

  Antwoord: Load balancing is de manier om workloads en andere eigenschappen in cloud computing te splitsen of te verdelen. Dankzij load balancing in cloud computing kunnen bedrijven hun workload-eisen en applicatie-eisen eenvoudig beheren. Het omvat eisen die beschikbaar zijn via internet en houdt het werkdrukverkeer vast.

  Load balancing is van vitaal belang bij de services, zoals SMTP, FTP, POP/IMAP, DNS en HTTP. Zo bereiken veel bedrijven meer beschikbaarheid en schaalbaarheid door middel van load balancing. Het is verdeeld in twee categorieën: op software gebaseerde en op hardware gebaseerde taakverdeling.

  Conclusie

  Cloud computing groeit snel en vertoont nauwelijks tekenen van vertraging. Met een toenemend cloudgebruik en hogere eisen, is het gunstig om een ​​carrière in cloudcomputing op te bouwen. En als u een aspirant-kandidaat bent, zullen de bovenstaande cloud computing-interviewvragen voor eerstejaars en ervaren professionals u voorbereiden op uitdagingen.

  Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in leermiddelen voor GCP-certificering.

  Veel geluk!

  gerelateerde berichten