21 productiviteitsapps voor programmeurs

Productiviteits-apps kunnen programmeurs helpen zich op hun taken te concentreren, afleiding tot een minimum te beperken, bijdragen aan diep nadenken en hun werk op tijd af te ronden met kwaliteit.

Hier is het ding, druk zijn en productief zijn zijn twee verschillende dingen. Je kunt bezig zijn met alles wat al dan niet productief is of waarbij je veel moet bereiken. Of u kunt uw maximale tijd besteden aan het uitvoeren van repetitieve taken die anders geautomatiseerd kunnen worden of aan het scrollen door e-mails.

Aan de andere kant betekent productief zijn dat je kwaliteitswerk efficiënt uitvoert, zoals het schrijven van code, het testen en uitvoeren van code, en nadenken over logica zonder uitstelgedrag of je uitgeput te voelen.

Efficiëntie en effectiviteit zijn essentiële eigenschappen van een programmeur. Er is veel vraag naar die programmeurs die met een hogere snelheid hoogwaardige regels code kunnen schrijven. Dat komt omdat ze bedrijven of klanten kunnen helpen hun problemen sneller op te lossen dan anderen.

Op dit moment moet je zowel hardwerkend als slim zijn. Natuurlijk moet u zeer bekwaam zijn om kwaliteitscode te schrijven, maar u moet ook automatiserings- en productiviteitsapps gebruiken om bepaalde processen te vergemakkelijken. Het kan verschillende taken omvatten, zoals code zoeken, taakbeheer, testen, tijdregistratie, code-uitvoering, wachtwoordbeheer en meer.

Met behulp van verschillende productiviteits-apps kunnen programmeurs hun tijd in eigen hand nemen, taken effectief beheren, repetitieve taken automatiseren en betere beslissingen nemen.

In dit artikel zal ik enkele productiviteitstools introduceren voor programmeurs in softwareontwikkeling.

Bekijk ze eens!

Hulpmiddelen voor het zoeken naar codes

Als je wilt begrijpen hoe systemen zijn georganiseerd, moet je als programmeur zoeken naar verschillende bestanden die het hele systeem vormen. En het is een uitdaging om specifieke code te vinden in grotere softwaresystemen met duizenden bestanden in verschillende programmeertalen.

Dit is waar code-zoekhulpmiddelen of code-zoekmachines in het spel komen. Ze vereenvoudigen de taak van ontwikkelaars door hen in staat te stellen de code te zoeken die ze zoeken in verschillende softwareprojecten. Als gevolg hiervan helpt het hen om hun codeschrijfgedeelte te versnellen en het ontwikkelingsproces sneller te maken.

Dus, hier zijn vijf zoekhulpmiddelen voor codes.

Zoekcode

Doorzoek 75+ miljard regels code met behulp van Zoekcode. Het maakt deze coderegels beschikbaar voor meer dan 40 miljoen projecten en heeft een zoekbalk waar je een speciaal teken kunt invoeren en op enter kunt drukken.

Zoekcode helpt u bij het vinden van functies, bibliotheken en API’s van voorbeelden uit de praktijk die zijn geschreven in 243 programmeertalen in meer dan 10 codebronnen die openbaar beschikbaar zijn. U kunt de zoekopdracht uitvoeren door speciale tekens in te voeren, zoals:

 • i++;
 • Systeem.Linq;
 • Backbone.Collection.extend
 • api.duckduckgo.com

Bovendien kunt u code filteren op repository, brontaal of bronnen zoals BitBucket, GitHub en Android.

De Zilverzoeker

De Zilverzoeker is een uitstekende tool van Geoff.Greer.fm die u helpt bij het zoeken naar code. Het werd geïntroduceerd als een kloon van een andere tool, Ack, die nu enigszins andere functies heeft. De tool is ongelooflijk sneller, bijna 5 tot 10 keer sneller dan die van Ack. Tot op heden hebben ze verschillende versies uitgebracht om de prestaties, bruikbaarheid, functies, stabiliteit en andere aspecten te verbeteren.

De Silver Searcher is zo snel omdat het Pthreads gebruikt om meerdere zoekbestanden en CPU-kernen parallel te gebruiken. Bovendien gebruiken de bestanden mmap() in plaats van in een buffer te lezen, en letterlijk zoeken op tekenreeksen gebruikt Boyer-Moore strstr, terwijl Regex zoeken de JIT-compiler van PCRE gebruikt.

Andere aspecten die bijdragen aan de snelheid zijn het benchmarken van elke revisie om prestatieregressies te detecteren en profilering met behulp van Valgrind en gprof en het aanroepen van pcre_study() vóór dezelfde regex-uitvoering.

Een ander indrukwekkend kenmerk van The Silver Searcher is dat het bepaalde bestandspatronen van de .hgignore en .gitignore negeert. Als u sommige bestanden in de bronrepository niet wilt doorzoeken, kunt u de patronen van die bestanden toevoegen aan de .ignore-extensie. Bovendien positioneert het alle toetsen op de startrij en is de opdrachtnaam bijna 33% korter in vergelijking met Ack.

Brongrafiek

Brongrafiek stelt u in staat om code te zoeken uit meer dan een miljoen open-source repositories. Tijdens het zoeken kunt u hoofdlettergevoeligheid, reguliere expressies en structuur zoeken in- of uitschakelen vanuit het zoekveld. U kunt ook de volledige query kopiëren.

De tools helpen je om je repository te doorzoeken zonder regex of te ontsnappen en commits met meer snelheid te beoordelen dan grep en git log. Daarnaast kun je code ook filteren op verschillende attributen, zoals taal.

Tot op de dag van vandaag hebben 800k+ ontwikkelaars Sourcegraph voor verschillende doeleinden gebruikt. Het omvat het snel vinden van dingen in meerdere repositories, navigeren met referenties en definities, het aanbrengen van codewijzigingen en het integreren van uw code met verschillende services.

Sourcegraph kan naadloos samenwerken met uw infrastructuur, code en tools. Het ondersteunt:

 • Opslagplaatsen zoals GitHub, GitLab, Bitbucket, Azure DevOps, enz.;
 • Programmeertalen zoals Java, JavaScript, Python, PHP, Go, C, C++, C#, Ruby, Scala, Kotlin, Perl, JSON, Groovy, etc.;
 • Tools zoals Chrome, Firefox, Jira, Sentry, Datadog, JetBrains, Atom, npm, etc.

U hebt implementatieopties zoals zelfbeheer en beheerd op AWS, GCP of Azure. Voor self-hosted is Sourcegraph GRATIS te gebruiken voor maximaal 10 gebruikers, biedt teamgerichte functionaliteit en ondersteunt extra codehosts. Als u gebruik wilt maken van meer functionaliteit, kunt u kiezen voor een enterprise-grade plan met een gratis proefperiode van 30 dagen.

Krugle

Voer een zoekopdracht in Krugle’s zoekveld om te beginnen met zoeken naar uw code. Het toont u het resultaat van duizenden open-sourceprojecten op basis van het codepatroon dat u invoert. Met de tool kunt u ook door projecten bladeren en een geavanceerde zoekopdracht uitvoeren.

Deze toonaangevende broncodezoekmachine lokaliseert de code effectief zonder u moeite te geven. Het ondersteunt samenwerkingstools die met elkaar en met broncode kunnen communiceren. En u kunt de code ook delen met uw team van ontwikkelaars of andere gebruikers en ontwerpers.

Krugle stelt programmeurs ook in staat om de broncode te identificeren met gegevens die nodig zijn om de code te beoordelen, te repareren en te implementeren. Het is in feite een complete oplossing voor ondernemingen met teams van 1 tot 10000+ leden voor softwareontwikkeling.

Code zoeken by Google is een zoekmachine voor openbare code waarmee ontwikkelaars code kunnen verkennen, waardoor het niet langer nodig is om de bron te downloaden. Je kunt het gebruiken in open-sourceprojecten zoals Android en Chromium.

  Hoe Google Chrome te gebruiken om veilige wachtwoorden te genereren

Deze tool ondersteunt verschillende filters, syntaxisopties, sneltoetsen en operators. Hiermee kunt u zoeken naar codefragmenten of specifieke bestanden door een eenvoudige zoekopdracht aan te bieden die u bovenaan de gebruikersinterface kunt vinden.

Standaard gebruiken alle zoekopdrachten in Code Search RE2-reguliere expressies. Maar u kunt ook een alternatief pad nemen in plaats van regex door uw zoekwoorden tussen dubbele aanhalingstekens te plaatsen, bijv. (“). Daarnaast biedt het ook kruisverwijzingen voor specifieke repositories, en bij het inschakelen van de kruisverwijzingen linken symbolen naar hun respectievelijke definities.

Tijdens het zoeken kunt u filters gebruiken zoals:

 • klas:
 • opmerking:
 • het dossier:
 • inhoud:
 • functie:
 • lang
 • symbool:
 • gebruik:

Verder ondersteunt het programmeertalen, waaronder C++, C, Java, Kotlin, Python, JS, Go, HTML, JSON, curl, PHP, Ruby, YAML en Rust. Daarnaast kunt u operators zoals OR en AND gebruiken voor zoeken en meerdere sneltoetsen.

Automatiseringstools

Moderne softwareontwikkeling omvat automatisering in verschillende stadia, van broncodeanalyse, controleren op fouten en testen tot verpakking en implementatie. Zo worden automatiseringstools handig voor programmeurs om meer tijd te besparen en de productiviteit te verhogen zonder tijd te verspillen aan repetitieve taken.

Automatiseringstools kunnen taken met hogere efficiëntie en snelheid uitvoeren, zonder fouten en menselijke tussenkomst. Dus, hier zijn twee automatiseringstools om uit te proberen.

Autosneltoets

Autosneltoets is een eenvoudig te leren en krachtige scripttaal voor automatisering die is gebouwd voor Windows. Met deze open-source en gratis tool kun je eenvoudig scripts maken van klein tot complex voor verschillende soorten taken, zoals macro’s, automatisch klikken, fillers en meer.

Deze automatiseringstool maakt het moeiteloos maken van eenvoudige sneltoetsen in een paar regels code. U kunt sneltoetsen definiëren voor toetsenbord en muis, autocorrectie-vervangingen en opnieuw toewijzen van knoppen of toetsen. Bovendien wordt het geleverd met eenvoudig te leren ingebouwde commando’s, wat handig is voor beginners.

Zelfs ervaren ontwikkelaars zouden dol zijn op deze volwaardige scripttaal voor automatisering vanwege de snelle prototyping en ondersteuning voor kleine projecten. Benut de vrijheid van het automatiseren van meerdere taken, want het is snel, lichtgewicht en werkt out-of-the-box.

Bovendien heeft AutoHotkey een flexibele en eenvoudige syntaxis waarmee u zich op uw taak kunt concentreren zonder u zorgen te maken over alle kleine technische details. Naast het ondersteunen van het imperatieve procedurele paradigma, ondersteunt AutoHotkey op commando’s gebaseerde en objectgeoriënteerde programmering. Het bevat eenvoudige objecten of arrays, een korte GUI en hotstrings en sneltoetsen.

Macrorecorder

Vergeet het herhalen van taken; gebruiken Macrorecorder om al die vervelende processen op uw computersysteem te automatiseren. Het legt toetsaanslagen en muisgebeurtenissen vast, net zoals een bandrecorder dat doet voor oneindige herhaling.

Macro Recorder heeft een ingebouwde macro-editor waarmee u uw herschikkingsacties, opnames, pauzes wijzigen en uw toetsenbordinvoer kunt bewerken. Bovendien herhaalt het uw opnames zo vaak als nodig is om u te behoeden voor al die repetitieve taken.

Je kunt ook de afspeelsnelheid en edgy muisacties aanpassen. Macro Recorder is een slimme tool om een ​​klikpositie te vinden met behulp van de afbeelding en OCR-tekstherkenning in plaats van statische X/Y-coördinaten. Zelfs als de knoppen verschuiven vanwege advertenties op webpagina’s, kan het de juiste plek vinden, wat de macro-automatisering helpt versnellen.

Macro Recorder kan de grootte en positie vastleggen van programmavensters die verschijnen tijdens het opnemen. Het kan uw systeem ook op de automatische piloot zetten om taken oneindig uit te voeren. Bovendien ondersteunt het Mac en Windows en kunt u verschillende toepassingen automatiseren die deze besturingssystemen ondersteunen.

Bovendien is de tool gemakkelijk te gebruiken voor iedereen in het team, niet alleen voor programmeurs. Bovendien werkt het als een webrecorder waarmee u acties in uw webbrowser kunt automatiseren. Nog een indrukwekkende functie: het is perfect voor geautomatiseerde softwaretests.

Door Macro Recorder te verbinden met PhraseExpress – hun productiviteitsoplossing, kunt u een complete automatiseringssuite krijgen met mogelijkheden zoals het delen van macro’s in uw netwerk, het plannen van automatisering, het activeren van macro’s door tekstsnelkoppelingen in te voeren of op sneltoetsen te drukken.

Testtools voor programmeurs

Het schrijven van code is de eerste en noodzakelijke stap, ja.

Maar hoe weet je dat het werkt zoals het hoort te doen?

Hiervoor is het testen van je code van het grootste belang. Het zal de fouten, bugs en problemen in uw code detecteren, zodat u het gemakkelijker zult vinden om ze te corrigeren. Als gevolg hiervan kunt u een applicatie ontwikkelen met de gewenste functies en functionaliteit en de gebruikerservaring verbeteren.

Dus, hier zijn twee testtools die u kunt uitproberen.

ngrok

ngrok is een tool die lokale servers achter firewalls en NAT’s via beveiligde tunnels kan blootstellen aan het openbare internet. Hiermee kunt u meerdere persoonlijke cloudservices rechtstreeks vanuit uw huis uitvoeren. Bovendien kunt u sites demonstreren zonder ze te implementeren, mobiele applicaties testen die zijn aangesloten op een backend die lokaal wordt uitgevoerd, en stabiele adressen van aangesloten apparaten.

De tool wordt geleverd met een robuuste lokale inspecteur met een realtime webgebruikersinterface die HTTP-verkeer via de tunnels kan volgen en verzoeken met een klik kan herhalen. U kunt ook openbare HTTPS-URL’s maken voor een site die lokaal op uw computer wordt uitgevoerd.

ngrok kan TLS ontlasten om uw configuratie te behouden en stelt u in staat om snel HTTP-verificatiegegevens in te stellen voor toegangsbeveiliging. Het ondersteunt meerdere authenticatiemethoden en u kunt OAuth eenvoudig automatisch en zonder code aan eindpunten toevoegen.

De tool is ontwikkelaarsvriendelijk, betrouwbaar en snel en de tunnels worden uitgevoerd met behulp van geoptimaliseerde technologie die wordt gebruikt in HTTP/2 voor snel laden. Het draait in verschillende wereldwijde regio’s om de hoogste uptime te garanderen.

Verder ondersteunt ngrok meerdere protocollen zoals TCP, HTTP(S) en webhooks. Wees productiever met webinspectie, gelijktijdig uitvoeren van tunnels, het bouwen van services die snel kunnen reageren op webhooks en deel uw account met uw team voor samenwerking.

Bekijk hoe je de Django-app op internet kunt zetten met ngrok.

mkcert

mkcert is een eenvoudig hulpmiddel om ontwikkelingscertificaten te maken die lokaal worden vertrouwd met elke gewenste naam zonder serverconfiguratie. Het is gebouwd om u het gedoe van het gebruik van certificaten van echte autoriteiten voor ontwikkeling te besparen, wat onmogelijk of gevaarlijk kan zijn.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat zelfondertekende certificaten vertrouwensproblemen kunnen veroorzaken. Hoewel u uw eigen certificeringsinstantie (CA) kunt beheren, vereist dit proces handmatige stappen, gespecialiseerde kennis en mysterieuze opdrachten.

Dit is waar mkcert u automatisch kan helpen bij het maken van een lokale CA in de rootstore van uw systeem en het installeren ervan. Vervolgens kan het eenvoudig lokaal vertrouwde certificaten produceren. mkcert ondersteunt besturingssystemen zoals Windows, Mac en Linux; root-stores voor Linux, macOS, Windows, Chrome, Java, Chromium en Chrome.

Tijdregistratie

Het bijhouden van de tijd is essentieel omdat u uw taken binnen een bepaalde tijdlijn met kwaliteit moet voltooien, zodat de software snel kan worden geïmplementeerd.

  Hoe G-SYNC op FreeSync-monitoren in te schakelen: NVIDIA's G-SYNC-compatibel uitgelegd

Maar er zijn veel onproductieve manieren die je tijd kunnen doden. U kunt zo lang verdwaald raken bij het doen van één enkele activiteit dat u andere belangrijke taken zou vergeten. En het beïnvloedt de hele ontwikkelingscyclus. Daarom is het belangrijk om de tijd bij te houden en deze efficiënt te beheren.

Hier is een uitstekend hulpmiddel om daarvoor te zorgen.

Bureautijd

Als je op zoek bent naar een uitstekende tijdregistratietool voor freelancers en teams, dan is Desktime een goede optie. Deze mobiele en desktop-app houdt automatisch tijd en aanwezigheid bij en biedt efficiënt workflowbeheer.

De tool helpt u uw productiviteit tot 30% te verhogen door betere beslissingen te nemen voor tijdbeheer, computergebruik te identificeren, uw plannen en uitvoeringen te verbeteren en problemen op te sporen die van invloed zijn op tijdbeheer.

Minimaliseer uw zakelijke verliezen door nauwkeurige inzichten in uw projectresources te bieden, gegevensgestuurde beslissingen te nemen, slim tijd te besteden aan verschillende taken en klanten correct te factureren. Desktime maakt je meer georganiseerd door doelen en processen, planningen en projecten bij te houden.

U kunt de efficiëntie verhogen met meer functies zoals tracking-app en URL voor werknemers, documenttitels in Documenten, Word of Excel en inactieve tijd die wordt besteed aan onnodige pauzes. U kunt ook schermafbeeldingen bekijken om te zien wat werknemers om veiligheidsredenen op hun schermen doen.

Desktime kan worden geïntegreerd met apps van derden, zoals kalenders, projectbeheersoftware, enz. Het bevat ook een gratis proefperiode van 14 dagen zonder creditcard.

Taak beheer

Taakbeheer is een ander essentieel aspect voor programmeurs om ervoor te zorgen dat elke taak binnen de gegeven tijdlijn wordt voltooid. Er zijn tools beschikbaar om u te helpen uw taken effectief te beheren met kalenders, grafieken en tal van functies. Hier is een uitstekend hulpmiddel voor u.

ClickUp

Gebruik slechts één app – ClickUp om al uw taken op één plek te voltooien, zoals documenten, doelen, chat, enzovoort. Het kan u helpen bij het afhandelen van eenvoudige en complexe taken, zoals projectbeheer en dagelijkse taken van uw takenlijst.

U kunt uw projecten bouwen door gebruik te maken van functieaanpassing van wereldklasse. Maak daarnaast documenten, kennisbanken en wiki’s in de app, gebruik of slash-opdrachten en deel bestanden met iedereen. U kunt ook taken in tabellen bekijken of verbinding maken met Airtable of Google Spreadsheets om naadloos samen te werken en te bewerken in ClickUp.

Verzend of ontvang rechtstreeks e-mails binnen ClickUp en maak en automatiseer taken rechtstreeks vanuit e-mails. Werk bovendien samen met uw team aan e-mails en sta altijd klaar om elke actie of belangrijke actie bij te wonen. Maak ook gebruik van ClickUp-tijdlijnen, kalenders, Gantt-diagrammen voor het plannen en plannen van taken en synchronisatie in realtime met Outlook, Google en Apple.

Bekijk dagelijkse taken, Google-agenda’s en herinneringen op één plek, stel snel doelen, stem teams op elkaar af en volg de workflow in realtime. Bovendien kunt u zien waar uw naam wordt genoemd, taken sorteren op basis van uw comfort en taken slepen en neerzetten op LineUp.

Gebruik ClickUp om schattingen toe te voegen en rapporten op te stellen of integreer de tool die u hiervoor gebruikt. Neem bovendien video’s op en leg afbeeldingen vast vanaf uw bureaublad rechtstreeks in de browser, tag teamleden, voeg opmerkingen toe, wijs taken toe en deel eenvoudig bijlagen. ClickUp kan worden geïntegreerd met meer dan 1000 tools zoals TimeCamp, Dropbox, Zapier, Calendly, Slack, enz.

Wachtwoordbeheerder

Het beheren van wachtwoorden wordt van cruciaal belang gezien de vele tools en oplossingen die we gebruiken in ons persoonlijke en professionele leven. Cyberaanvallen zijn een andere factor die het riskant maakt, en je kunt ze onmogelijk allemaal onthouden.

Daarom kan het gebruik van een veilige en gebruiksvriendelijke tool voor wachtwoordbeheer u behoeden voor risico’s en onnodige rompslomp. Hier zijn twee van de uitstekende.

LastPass

Beheer uw wachtwoorden overal met LastPass, waarmee u uw online leven veilig binnen handbereik heeft. Of u het nu nodig heeft voor uw zakelijk of persoonlijk gebruik, u kunt erop rekenen dat deze tool al uw wachtwoorden beschermt.

U kunt uw wachtwoorden opslaan op verschillende persoonlijke apparaten die u gebruikt en deze beveiligen. Tegelijkertijd kunt u ook elk toegangspunt op het werk beschermen en uw medewerkers naadloos aansluiten op het netwerk.

LastPass is gebouwd om wegversperringen met betrekking tot het beheer van wachtwoorden te elimineren. Zodra een wachtwoord is ingevoerd, is het altijd gemakkelijk beschikbaar wanneer u het nodig hebt. Bovendien kan het uw verzend- en betalingsgegevens automatisch invullen tijdens het online winkelen. Het beste is dat je een sterk wachtwoord kunt genereren met een ingebouwde wachtwoordgenerator voor een betere beveiliging tegen hacking.

Bewaar digitale gegevens zoals verzekeringskaarten, wifi-wachtwoorden, lidmaatschappen en notities. Deel daarnaast wachtwoorden met vertrouwde mensen in plaats van een sms te sturen die riskant kan zijn. De tool waarschuwt u ook als het merkt dat uw persoonlijke gegevens gevaar lopen.

1Wachtwoord

1Password biedt een gemakkelijke manier om uw wachtwoorden op te slaan en te gebruiken wanneer dat nodig is. Met deze tool kunt u met slechts één klik formulieren invullen en inloggen op een beveiligde site. Op dit moment hebben meer dan 80.000 bedrijven 1Password gebruikt om hun wachtwoorden en bedrijfsgegevens te beveiligen.

1Password wordt geleverd met Secrets Automation om bedrijfsgeheimen te orkestreren, beheren en beveiligen. U kunt deze tool ook gebruiken om logins, creditcards, wachtwoorden, enz. te delen met mensen die u vertrouwt en uzelf te behoeden voor de last van het onthouden van elk wachtwoord dat u heeft. Deze oplossing is beschikbaar voor macOS, iOS, Android, Windows, Chrome OS en opdrachtregels.

PC-optimalisatie

Computers worden traag nadat ze een tijdje hebben gebruikt, omdat ze veel gegevens in de cache, dubbele bestanden, internetjunk, enz. kunnen opslaan. Dit alles maakt de prestaties slecht, wat resulteert in efficiëntie en onproductiviteit.

Dit is de reden waarom u het RAM-geheugen van uw computer regelmatig moet opschonen om ervoor te zorgen dat het goed presteert. Hier zijn drie tools om dat te doen.

Avira

Als u op zoek bent naar een gratis RAM-opschoner voor uw computer, probeer dan Avira. Hiermee kunt u het RAM-geheugen van het systeem optimaliseren om de prestaties te verbeteren en uw frustraties weg te houden van het langzaam werkende apparaat.

Deze marktleider biedt stabielere en turboprestaties om al die rommel van uw systeem te elimineren, zoals systeemcache, internetjunk, tijdelijke bestanden, duplicaten, enz.

Avira kan tijdelijke gegevens en online sporen uit browsers verwijderen om ruimte vrij te maken en de privacy te beschermen. Het ruimt ook uw registervermeldingen en verwijderingsresten op, analyseert de problemen en vindt oplossingen. Avira werkt voor Windows, macOS en Linux.

  Hoe u de instellingen voor kwaliteit en bandbreedte van uw Nest-camera kunt verbeteren

RAM-optimalisatie

Sparkeon’s RAM-optimizer is een robuuste RAM- en cache-cleaner voor Windows-telefoons om ze sneller te maken. Het raadt u aan uw telefoon twee keer per dag te optimaliseren met deze tool om maximale voordelen te behalen.

De parameters die u van RAM Optimizer kunt zien, zijn het huidige RAM-gebruik, piek-RAM en totale RAM om de statistieken te optimaliseren en ervoor te zorgen dat uw apparaat met maximale prestaties werkt. Het werkt op Windows 8-mobiele telefoons met architecturen x64, x86, ARM en ARM64.

De grote bretel

Versnel uw computer door ongebruikte tabbladen op te schorten met behulp van De grote bretel. Het is een lichte Chrome-extensie die de geheugenvoetafdruk kan verkleinen door het openen van meerdere tabbladen tegelijk.

Als u een tabblad gedurende een bepaalde tijd niet gebruikt, onderbreekt de tool het automatisch op de achtergrond om CPU en geheugen vrij te maken. Met de tool kunt u ook bepaalde domeinen en URL’s op de witte lijst zetten en schermafbeeldingen van tabbladen weergeven vóór de opschorting.

The Great Suspender kan de systeemprestaties verbeteren en tabbladen detecteren met formulieren en audio die op de achtergrond worden afgespeeld om te voorkomen dat ze worden opgeschort. U krijgt ook volledige transparantie omdat het is gebouwd met behulp van open-sourcecode en het vertoont configureerbaar gedrag op batterijvoeding of offline browsen.

Focussen en welzijn

Er liggen veel afleidingen op de loer, zoals onproductieve applicaties, videogames, onnodig chatten, enzovoort. Daarnaast kan het zijn dat je je soms down voelt, maar dat je verplicht bent om een ​​taak uit te voeren.

Op dit moment kan het gebruik van focus- en welzijnshulpmiddelen u ten goede komen. Bekijk deze drie coole apps voor focus en welzijn. Ze helpen afleiding te verminderen en houden je geest geconcentreerd op je werk met goede muziek of het dempen van onproductieve apps.

Dewo

In deze wereld vol afleidingen, gebruik Dewo om gefocust te blijven en uw werkefficiëntie te maximaliseren. Het is slim genoeg om te begrijpen wanneer een gebruiker diep werk bereikt, dat moet worden voortgezet. Vervolgens dempt het automatisch applicatiemeldingen en activeert het de modus “Niet storen” (DND) op uw chat-applicaties.

Dewo werkt als een beschermende krachtbol om je focus op je werk te vergrendelen en je kennissen hetzelfde te informeren, zodat ze geen reactie van je verwachten. Het plant ook uw vergaderingen intelligent om tijd te besparen voor diep nadenken.

Door de desktop- en webactiviteit van de gebruiker te volgen, kan Dewo afleidingselementen leren, zoals onproductieve apps en het wisselen van context. De tool suggereert manieren om uw werk te verbeteren en een tijd in te stellen voor diepgaand werk met behulp van deze inzichten.

f.lux

Laat je niet verblinden door je computerscherm; gebruiken f.lux waardoor de kleur van het beeldscherm van uw computer zich kan aanpassen aan verschillende tijdstippen van de dag. Het kan er ook voor zorgen dat het overdag op zonlicht lijkt, terwijl het ’s nachts warm is.

Een andere goede reden waarom f.lux nuttig is, is dat het u kan helpen uw slaappatroon te verbeteren, aangezien het intensief gebruik van een computerscherm uw slaapcyclus kan verstoren. Of u kunt het gebruiken om uw computerscherm er beter uit te laten zien.

f.lux is gratis voor persoonlijk gebruik op Windows. Als u het wilt voor zakelijk gebruik of voor sitelicenties, kunt u kiezen voor de plannen. Deze tool is ook beschikbaar voor Mac, Linux, iPhone, iPad en Android. Om aan de slag te gaan, geeft u gewoon uw locatie en de soorten verlichting in uw plaats op en laat f.lux de rest doen.

Muziekvoorprogrammeren

Muziekvoorprogrammeren is een geweldige locatie om een ​​gezamenlijke muziekserie te vinden met mixen die voornamelijk zijn ontworpen voor programmeurs om tijdens het programmeren naar de muziek te luisteren. En als je van de soundtracks houdt, kun je er ook naar luisteren voor andere activiteiten.

Na jarenlang willekeurige muziekcollecties te hebben afgespeeld, door verschillende radiostations te huppelen en veel te proberen en te proberen, hebben ze de serie samengesteld. Hun unieke muziek bestaat uit kwaliteiten als noise, drones, texturen, oude muziek, vaagheid, enz., om je te helpen je langdurig op het werk te concentreren. Het kan afleiding verminderen en je de juiste dosis interesse en mindfulness geven.

Code uitvoering

Code-uitvoering geeft de uitvoer weer die u ontvangt voor de code die u als invoer invoert. En wanneer u code schrijft voor een specifieke functie, moet u ervoor zorgen dat u de gewenste uitvoer krijgt. Hiervoor zijn er meerdere code-uitvoeringstools beschikbaar, zoals:

CodeSandbox.io

Maak en deel uw code met uw team om feedback te ontvangen met behulp van collaboratieve sandboxen met behulp van CodeSandbox voor snelle softwareontwikkeling. Je hebt geen setup nodig voor een sandbox; het gebruikt sjablonen voor nieuwe projecten of gebruikt een GitHub-repository om binnen een paar seconden code te schrijven.

Een sandbox biedt een supersnelle webontwikkelingsomgeving en is zeer collaboratief om asynchroon of in realtime snelle feedback te krijgen, zoals Google Docs.

Alle wijzigingen die u aanbrengt, worden onmiddellijk en inline weergegeven terwijl u code schrijft. U kunt uw code ook delen via een URL, zodat uw team deze kan bekijken. Andere inbegrepen functies zijn rapid prototyping, kennisdeling, npm-ondersteuning voor publieke en private pakketten, framework-ondersteuning zoals React, Angular, Vue, enz., en integratie met GitHub.

epcdream.nl

Een eenvoudig maar krachtig hulpmiddel – Online Compiler van epcdream.nl is een andere uitstekende optie voor het uitvoeren van code. Hiermee kunt u uw code snel uitvoeren in 10 programmeertalen.

Om deze tool te gaan gebruiken, kiest u gewoon de taal en voert u uw code uit zonder enige configuratie. Het ondersteunt Python, PHP, Java, JavaScript, C, C++, C#, Ruby, Bash en Haskell. Deze tool, mogelijk gemaakt door Judge0, is volledig gratis te gebruiken voor leerdoeleinden.

Conclusie

Programmeurs moeten gedurende de hele levenscyclus van softwareontwikkeling productief zijn. Van het schrijven van code tot het testen en uitvoeren ervan, er zijn talloze productieve apps beschikbaar waarmee u tijd kunt besparen op repetitieve taken die u kunt besteden aan kwaliteitstaken. U kunt het ook gebruiken om uw computerprestaties te optimaliseren en uw focus en opmerkzaamheid te vergroten.

Ik hoop dat de bovenstaande productiviteits-apps u helpen tijd te besparen en uw efficiëntie te verhogen.

Verwant:

11 software-engineeringtools die je als programmeur moet kennen.

gerelateerde berichten