4 beste externe SSD’s voor Linux-gebruikers om te kiezen in 2021

Bent u op zoek naar een nieuwe externe SSD-harde schijf voor gebruik op Linux? Weet u niet wat u moet gebruiken voor uw opslagbehoeften? Wij kunnen helpen! Hier is onze lijst met de 4 beste externe SSD’s voor gebruik op Linux!

SSD’s op Linux

Voordat u een SSD koopt voor gebruik op Linux, moet u begrijpen dat u een Linux-bestandssysteemformaat moet gebruiken om er het maximale uit te halen. Hoewel uitstekend en compatibel met Linux, zijn alle apparaten op deze lijst geformatteerd in NTFS, een Microsoft Windows-indeling.

Om het meeste uit uw externe SSD op Linux te halen, raadpleegt u onze gids over het optimaliseren van uw SSD. Lees ook zeker onze gids over de beste Linux-bestandssystemen voor SSDS.

Beste externe SSD’s voor Linux-gebruikers (onze keuzes)

Er zijn zoveel externe SSD’s met Linux-ondersteuning. Dat gezegd hebbende, er zijn veel middelmatige externe SSD’s en de gemiddelde gebruiker weet misschien niet hoe hij het goede van het slechte moet onderscheiden. Daarom hebben we deze lijst gemaakt. Hier zijn onze topkeuzes voor de beste externe SSD’s voor gebruik op Linux.

1. SAMSUNG T7 Draagbare SSD 1TB

Samsung is de onbetwiste koning van solid-state schijven, en met een goede reden. Ze hebben een ongelooflijke lees- en schrijfsnelheid en ze zijn ook nog eens betaalbaar (tenzij je kiest voor enorme opslagruimte). Als het gaat om externe SSD’s voor gebruik op Linux, zoek dan niet verder dan de SAMSUNG T7 draagbare SSD.

Waarom? Om te beginnen is de T7 een supersnelle SSD met voldoende opslagruimte, beginnend bij 1 TB aan ruimte en oplopend tot 2 TB. Ten tweede ondersteunt het apparaat zowel standaard USB-connectiviteit als USB-C met meegeleverde kabels, en kan de schijf optioneel worden versleuteld met behulp van Samsung’s software.

  Hoe te streamen naar Twitch vanaf de opdrachtregel op Linux

Pluspunten

Supersnelle SSD met voldoende opslagruimte, beginnend bij 1 TB aan ruimte en oplopend tot 2 TB.
Samsung neemt hun eigen SSD’s op in het product, de snelste en meest betrouwbare schijven op de markt.
Ondanks de uitgebreide gegevensopslag, is de prijs buitengewoon redelijk.
De schijf ondersteunt gegevensoverdrachtsnelheden tot 1050 MB per seconde, 4,9 keer sneller dan externe HDD’s.
De schijf kan optioneel worden versleuteld met de software van Samsung (die compatibel is met Linux).
Het apparaat ondersteunt zowel standaard USB-connectiviteit als USB-C met meegeleverde kabels.

nadelen

Het bestandssysteem is geformatteerd in NTFS, wat compatibel is met Linux, maar niet geweldig voor degenen die alleen Linux willen gebruiken.

2. SanDisk Extreme draagbare SSD

Als Samsung niet jouw stijl is, is een andere uitstekende keuze voor een draagbare Linux SSD de SanDisk Extreme. Hij is zeer mobiel en heeft zelfs een ingebouwde karabijnhaak voor eenvoudig transport. Het komt ook in een breed scala aan opbergmogelijkheden, zodat je genoeg ruimte hebt om al je spullen te bewaren.

De Sandisk Extreem is uitstekend en ook supersnel met snelheden tot 1050 MB per seconde, ondersteuning voor USB-C en een schokbestendig ontwerp dat uw gegevens beschermt tegen per ongeluk laten vallen.

Pluspunten

Het ontwerp heeft een ingebouwde karabijnhaak voor eenvoudig transport.
De externe harde schijf ondersteunt zowel standaard USB-connectiviteit als USB-C met meegeleverde kabels.
Het wordt geleverd in een breed scala aan opslagopties, beginnend bij 250 GB en eindigend bij maar liefst 4 TB.
Het heeft een razendsnelle overdrachtssnelheid van maximaal 1050 MB per seconde (USB-C).
Schokbestendig ontwerp beschermt uw gegevens tegen per ongeluk laten vallen.

nadelen

De schijf is bedoeld als een USB-C-apparaat en bevat een USB-adapter in plaats van twee afzonderlijke kabels. Dit is een spelbreker voor degenen die geen gebruik willen maken van USB-C en een kabel van goede kwaliteit willen.
De schijf is geformatteerd in NTFS, de bestandssysteemindeling van Windows. Linux kan het lezen, maar Linux-gebruikers moeten het mogelijk opnieuw formatteren om er handmatig het meeste uit te halen.

  Draad installeren op Linux

3. WD 1TB My Passport externe draagbare solid-state schijf

Behalve Samsung, Western Digital maakt behoorlijk goede SSD’s, en hun hele productlijn is daar een bewijs van. Deze WD 1TB externe SSD is niet anders. Uitstekende kwaliteit en werkt perfect op elk Linux-systeem.

Linux-gebruikers die op zoek zijn naar een geweldige externe moeten kennis nemen van de My Passport, want het is behoorlijk indrukwekkend, van zijn supersnelle lees- en schrijfsnelheden (1050 Mbps lezen en 1000 Mbps schrijven) tot zijn ondersteuning voor 256-bits codering en USB-connectiviteit . Als je een uitstekende externe SSD op Linux nodig hebt, kijk dan eens naar deze WD 1 TB My Passport!

Pluspunten

De behuizing is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en klanten kunnen de behuizing kiezen die het beste bij hun persoonlijkheid past.
De schijf binnenin is een supersnelle NVMe-chipgebaseerde SSD die ongelooflijke snelheden levert van 1050 Mbps voor lezen en 1000 Mbps voor schrijven.
Het ondersteunt wachtwoord 256-bit coderingstechnologie.
De SSD-behuizing is schokbestendig en uw gegevens zijn beschermd tegen vallen.
Het ondersteunt zowel traditionele USB-connectiviteit als USB-C. Beide kabels worden meegeleverd, je hoeft dus geen extra accessoires aan te schaffen.

nadelen

Het is geformatteerd in NTFS, wat werkt op Linux, maar geen geweldig bestandssysteem is om gegevens op een Linux-systeem op te slaan. Gebruikers moeten de schijf mogelijk handmatig formatteren voordat ze er het maximale uit kunnen halen.
Onduidelijk of de coderingsfunctie wordt ondersteund op Linux.

4. Seagate Expansion SSD 500 GB Solid State-schijf

Heb je een beperkt budget? Kun je niet iets krijgen dat de bank kapot maakt, maar heb je een betrouwbare, snelle externe SSD nodig voor gebruik op Linux? Kijk dan eens op de Seagate Uitbreiding SSD. Het is 500 GB en hoewel langzamer dan Samsung of Sandisk of WD, biedt het uitstekende prestaties en betrouwbaarheid.

  Hoe maak je een man-pagina op Linux

De Seagate Uitbreiding SSD is behoorlijk indrukwekkend. Het wordt geleverd met een supersnelle USB 3.0-kabel die fatsoenlijke lees- en schrijfsnelheden levert via elke computer (binnenkomend op 400 Mbps). Het wordt ook geleverd in een stevige, robuuste schokbestendige behuizing die uw gegevens zeker zal beschermen.

Pluspunten

Supersnelle USB 3.0-kabel levert een respectabele leessnelheid van 400 Mbps en ook een geweldige schrijfsnelheid.
Het 500 GB-model is ongelooflijk betaalbaar. Degenen die een hoogwaardige externe harde schijf van een vertrouwd merk als Seagate willen, kunnen er een krijgen zonder de bank te verslaan.
De schijf kan werken op USB-C-apparaten en Seagate heeft een adapter beschikbaar voor degenen die hem nodig hebben.
De stevige, robuuste schokbestendige behuizing betekent dat uw gegevens tijdens het reizen worden beschermd.

nadelen

De USB-C-kabeladapter is niet inbegrepen en gebruikers moeten deze apart kopen.
De SSD, hoewel snel en betaalbaarder, is een traditionele SATA SSD en levert veel lagere snelheden dan NVMe-portables van andere merken.

Conclusie

In deze lijst hebben we 4 uitstekende SSD’s besproken om met Linux te gebruiken. Er zijn echter meer dan 4 externe SSD’s op de markt. Dus, wat is je favoriete externe SSD-harde schijf om op Linux te gebruiken? Vertel het ons in de reacties hieronder!