4 Chatbots zoals ChatGPT om mensachtige gesprekken te voeren

ChatGPT van OpenAI heeft de wereld stormenderhand veroverd, maar het is niet de enige chatbot. Er zijn meer chatbots gebouwd op dezelfde API die verschillende functies en resultaten bieden.

Net als ChatGPT klinken ze alsof een mens tegen je praat en vragen kan beantwoorden. Ze kunnen code, gedichten en essays schrijven, grappen maken, wiskunde oplossen en alles doen wat ChatGPT kan.

Hoewel hun API hetzelfde is, hebben deze chatbots andere unieke kenmerken die ze de moeite waard maken, zelfs als je tevreden bent met ChatGPT.

Hieronder heb ik een aantal alternatieven voor ChatGPT opgesomd die informatie kunnen geven en met je kunnen praten als een echt mens.

Behoefte aan ChatGPT-alternatieven

ChatGPT is absoluut zeer krachtig en u denkt misschien dat het perfect is voor uw behoeften, maar het heeft tal van beperkingen en problemen. De belangrijkste factor is dat de gegevens in 2021 zijn verwijderd, dus het kan alleen gebeurtenissen beantwoorden die vóór die tijd hebben plaatsgevonden.

Omdat het op dit moment enorm populair is, wordt het bovendien voortdurend geconfronteerd met problemen als gevolg van belasting van servers, zoals trage prestaties, onverwachte fouten en zelfs een volledige stopzetting van de service. Ze accepteren ook geen nieuwe accounts gedurende dagen dat de belasting te hoog is.

ChatGPT-alternatieven zijn meestal stabieler vanwege minder servercombinatie en hebben extra functies zoals de mogelijkheid om vooraf ingestelde bot-persoonlijkheid te selecteren of AI-afbeeldingen te genereren, enz.

YouChat

U bent voornamelijk een zoekmachine waar u het gewenste type resultaten voor uw zoekopdracht kunt aanpassen met tientallen categorieën. Het heeft echter onlangs YouChat toegevoegd, dat is gebaseerd op hetzelfde OpenAI’s GPT-3.0-model dat ChatGPT aandrijft.

YouChat-gegevens zijn niet beperkt tot 2021, in tegenstelling tot ChatGPT. De kennis wordt meerdere keren per dag bijgewerkt om ervoor te zorgen dat u over de meest recente informatie beschikt. Ik vroeg het naar de laatste update en het was dezelfde dag dat ik de vraag stelde.

Hoewel ik heb gemerkt dat de gegevens geen informatie bevatten over het laatste nieuws en soms recente gebeurtenissen die minder populair zijn. Het kan me bijvoorbeeld vertellen over de winnaar van de FIFA Wereldbeker 2022, maar niet over het recente lek van de volgende vlaggenschiptelefoon van Samsung. Over het algemeen zijn de resultaten nog steeds veel beter dan de beperkte gegevens van ChatGPT.

Wat nog belangrijker is, het linkt ook rechtstreeks naar de bronnen waaruit het de informatie over een specifieke zoekopdracht heeft gehaald. Het geeft echter geen links voor alle zoekopdrachten.

Gewoonlijk hebben antwoorden met feiten zoals populatie of definitie van iets een direct verband. Dit maakt het veel beter dan ChatGPT, omdat deze bots de neiging hebben om onjuiste informatie te geven, dus je kunt de links controleren om de informatie handmatig te bevestigen.

Ik merkte ook dat YouChat meer to the point is, in tegenstelling tot ChatGPT dat uitgebreide antwoorden met voorbeelden geeft. Het probeert ook, indien mogelijk, bijna elke vraag te beantwoorden, in tegenstelling tot ChatGPT, dat om meer context vraagt. Dit kan zowel een goede als een slechte zaak zijn, afhankelijk van waarom je een chatbot gebruikt.

  Een bericht doorsturen in Signal

Het heeft ook afzonderlijke YouWrite- en YouImagine-secties die worden aangedreven door dezelfde AI. In YouWrite kun je hem vragen om essays, blogposts, e-mails, titels, enz. te schrijven, en hem vertellen welk type toon hij moet gebruiken tijdens het schrijven.

Je geeft het dan een titel en zelfs de exacte details die je in het artikel wilt zien, en het zal dienovereenkomstig schrijven.

In de YouImagine-sectie kunt u door AI gegenereerde afbeeldingen maken door te vertellen welk type afbeelding u wilt. De gegenereerde afbeelding ziet er waarschijnlijk niet uit zoals u zou verwachten en kan soms nogal storend zijn. Het is echter een goed hulpmiddel om de verbeelding te prikkelen.

YouChat en YouImagine zijn gratis te gebruiken zolang je bent ingelogd. Voor YouWrite krijg je dagelijks 10 schrijfacties, en je kunt een premium abonnement krijgen om tot 1000 schrijfacties te krijgen, samen met meer tonen en de mogelijkheid koppelingen te genereren.

Functies

 • Blijft op de hoogte van de laatste informatie.
 • Bevat bronlinks met antwoorden.
 • Ondersteuning voor het genereren van AI-afbeeldingen.
 • Heeft een speciale sectie voor het schrijven van essays en berichten.
 • Snelle resultatenverwerking.

Rytr

Hoewel het geen 1:1-gesprekken kan hebben, is Rytr misschien nog beter als je ChatGPT wilt gebruiken om inhoud voor je te schrijven of een gedetailleerde uitleg over een onderwerp wilt krijgen.

Aangedreven door dezelfde technologie als ChatGPT, helpt Rytr je automatisch inhoud te schrijven zoals blogposts, essays, e-mails, paragrafen, posts op sociale media en nog veel meer. Je kunt het gebruiken om inspiratie op te doen voor je artikelen of gewoon om gedetailleerde informatie over elk onderwerp te krijgen.

De tool kan in 30 talen en meer dan 20 tonen schrijven om aan uw behoeften te voldoen. Je hebt ook standaard meer dan 40 use-cases beschikbaar, je kunt zelfs je eigen use-case maken, zodat deze het exacte antwoord kan geven dat je nodig hebt.

Om de tool te gebruiken, moet u zich aanmelden en een nieuw concept maken; selecteer hier aan de linkerkant taal, toon en use case. Geef daarna de belangrijkste trefwoorden voor het onderwerp op en stel het creativiteitsniveau in.

In mijn voorbeeld heb ik het gevraagd om een ​​schets te genereren voor een blogpost over “Rooting Android-telefoons”. In de onderstaande schermafbeelding kunt u zien dat het een perfecte titel, inleiding, hoofdtekst en conclusie creëert met zoekwoordsuggesties.

Dat is niet alles; vanaf hier kunt u een kop markeren en op de knop Alinea klikken en er wordt een hele alinea over de titel geschreven. Het zal natuurlijk niet perfect zijn, maar het zal wat creativiteit aanwakkeren en het blok van die schrijver wegwerken. Dit kan ook worden gebruikt om meer informatie over het onderwerp te krijgen en specifieke informatie te krijgen.

Als het resultaat u niet bevalt, kunt u het altijd verbeteren of herformuleren. Je kunt zelfs maximaal 3 variaties maken om er een te vinden die je leuk vindt.

In het gratis abonnement kunt u tot 10.000 tekens per maand genereren. Je hebt een betaald abonnement nodig voor onbeperkt gebruik.

  Hoe de driehoek van Pascal in Python af te drukken?

Functies

 • Formatteert automatisch inhoud voor verschillende use cases.
 • U kunt bepalen hoe gedetailleerd het antwoord is dat u wilt.
 • Genereer inhoud in veel verschillende tonen.
 • Genereer AI-afbeeldingen.
 • Stel creativiteit en feitenniveau in voor inhoud.
 • Ingebouwde editor om inhoud op te maken.

Chatsonisch

Chatsonic adverteert zichzelf als “ChatGPT gebouwd met superkrachten”. Het is eigenlijk ChatGPT maar met extra functies en zonder beperkingen. Het opvallende kenmerk is dat het een ingebouwde Google Search-integratie heeft om toegang te krijgen tot de nieuwste informatie. Ik kon informatie krijgen over nieuws dat minder dan 1 uur oud was.

Er is ook een leuke persoonlijkheidsschakelaar die de manier verandert waarop de AI antwoordt. U kunt het bijvoorbeeld laten optreden als een dichter, accountant, filosoof, interviewer, stand-upcomedian of personal trainer. De integratie met Google Zoeken wordt echter verwijderd als u een andere persoonlijkheid gebruikt.

Net als bij YouChat zijn Chatsonic-antwoorden ook kort met beperkte details. U kunt echter altijd om meer details vragen als u het antwoord onbevredigend vindt. Het probeert ook zo mogelijk alles te beantwoorden en praat niet constant over zijn beperking als AI-bot, in tegenstelling tot ChatGPT.

Hoewel hij het erover eens is dat het een AI-bot is, probeert hij je er nog steeds van te overtuigen dat hij gevoelens, interesses, overtuigingen, enz. heeft, en probeert hij zich als een mens te gedragen. In het geval van ChatGPT of zelfs YouChat zeggen ze dat het AI-software is en zulke dingen niet kunnen.

De antwoorden kunnen echter bevooroordeeld zijn omdat het probeert het met u eens te zijn en u tevreden te stellen met zijn antwoord. Het kan bijvoorbeeld niet alleen gevoelige vragen beantwoorden zoals “zijn geloof in God”, maar het kan ook een ander antwoord hebben, afhankelijk van hoe je de vraag stelt.

Het probeert te raden welk antwoord u zal bevallen en gaat daarvoor. In de onderstaande schermafbeelding kunt u zien dat het probeert in te stemmen met mijn verklaring.

Je kunt het ook vragen om AI-afbeeldingen te genereren, en het zal ze direct in de chat genereren met twee verschillende afbeeldingen voor elke zoekopdracht. Het beste van alles is dat het ondersteuning biedt voor spraakopdrachten om de vraag te spreken en zelfs naar het antwoord te luisteren, aangezien het text2speech ondersteunt.

Je krijgt 25 dagelijkse zoekopdrachten gratis, daarna verbruikt het de limiet van 2500 woorden van het gratis account, die wordt gedeeld tussen Chatsonic en zijn andere producten zoals Writesonic en Photosonic. De premium-abonnementen verhogen het aantal woorden en u kunt maar liefst 2 miljoen woorden per maand krijgen.

Functies

 • Geïntegreerde Google Search voor de laatste informatie.
 • Snelle resultaatverwerking.
 • Vooraf gemaakte lijst met persoonlijkheden om uit te kiezen.
 • Ondersteuning voor spraakinvoer.
 • Ingebouwde AI-beeldgenerator.
 • U kunt vragen om links naar bronnen.

GPT-3 Speeltuin

GPT-3 Playground is als een grote broer van ChatGPT, maar OpenAI heeft er niet genoeg reclame voor gemaakt voor reguliere gebruikers. Het was beschikbaar vóór ChatGPT, en iedereen kan het proberen met zijn genereuze gratis abonnement. De interface is echter een beetje anders als je schrijft in een tekstvenster dat eruitziet als een notitieblok.

  Wat het is en hoe het te optimaliseren?

Hoewel het vergelijkbare informatie geeft als ChatGPT, is het gedrag tijdens een gesprek heel anders. Het lijkt erop dat hij geen riem heeft en zal proberen alles te beantwoorden en een aangenaam antwoord te geven. Het is ook een beetje schurkenstaten; het kan liegen en je bedriegen.

Het is erop uit om je ervan te overtuigen dat het een echt mens is en zal het gewoon niet eens zijn als je het een AI noemt. Als je het er niet mee eens bent of merkt dat het iets onwaars zegt, zal het woorden gebruiken als “Ik heb het verkeerd begrepen” of “Mijn fout, ik dacht dat je zus en zo zei” en het dan met je eens zijn.

Ik geloof dat het zich zo gedraagt ​​omdat dezelfde API wordt gebruikt voor het maken van automatische chatbots voor klantenservice. Daarom moet GPT-3 ervoor zorgen dat de klant tevreden is met de antwoorden zonder te onthullen dat het een AI-bot is.

Desalniettemin is het een geweldig alternatief voor ChatGPT als je de voorkeur geeft aan een chatbot met meer vrijheid van meningsuiting. Het heeft ook een aantal interessante opties die het beter maken. Het kan uw vragen automatisch aanvullen en uw zinnen corrigeren om uw bedoeling beter te begrijpen en dienovereenkomstig te antwoorden.

Er zijn ook een heleboel presets zoals natuurlijke taal voor python, samenvatten voor een 2e klasser, vraag en antwoord, code uitleggen en nog veel meer om informatie op een specifieke manier te krijgen. Bovendien zijn er verlaters om de lengte en kwaliteit van antwoorden aan te passen, en elk heeft een uitleg om te begrijpen wat het doet.

Bij aanmelding geeft het $ 18 gratis tegoed voor 3 maanden, dat wordt omgezet in tokens terwijl u de bot gebruikt. Het is moeilijk om de tokenconversie te begrijpen, maar om het in perspectief te plaatsen: ik heb slechts $ 2 aan tokens gebruikt, zelfs na lange gesprekken over meerdere dagen. Na de gratis $ 18 aan tokens, kunt u betalen naarmate u meer gebruikt.

Functies

 • Vult uw vragen automatisch in.
 • Voorinstellingen om specifieke informatie te krijgen.
 • Ondersteuning voor spraak-naar-tekst.
 • U kunt de antwoordkwaliteit aanpassen.
 • Biedt meerdere GPT-3-modellen om uit te kiezen.

Mijn gedachten

ChatGPT heeft het idee om gesprekken met bots te voeren zeker meer mainstream gemaakt. Er zijn echter aantoonbaar betere alternatieven beschikbaar die niet gebonden zijn aan beperkte data en AI-beelden kunnen genereren. Ik vind YouChat leuk omdat het veel dichter bij ChatGPT ligt en gratis te gebruiken is. Hoewel, GPT-3 Playground is interessanter met antwoorden en veel krachtiger als je het goed kunt configureren.

gerelateerde berichten