4 Smarthome Hubs waar je nog nooit van hebt gehoord (en waarom je ze niet zou moeten gebruiken)

Hubs zijn vaak de ruggengraat van de smarthome en je kunt kiezen uit een uitgebreide lijst met hubfabrikanten. Maar niet alle smarthomes zijn gelijk gemaakt, en niet alle zijn het overwegen waard. Hier zijn er een paar om over te slaan.

Slimme hubs binden uw apparaten aan elkaar

Het eerste dat u met smarthomes moet leren, is dat er niet één standaard is voor communicatie tussen smarthome-apparaten. Sommige slimme apparaten gebruiken Z-Wave, sommige Zigbee en andere gebruiken een van beide Bluetooth of wifi. Als je wilt dat een Z-Wave smart light werkt met een wifi-stopcontact, heb je iets nodig om de kloof te overbruggen. Op dit moment zijn slimme hubs een manier om die rol te vervullen.

Wink en SmartThings zijn bekende slimme hubs, maar er zijn talloze andere opties met verschillende functies. Hoewel sommige van deze alternatieven prima kunnen zijn, moet u andere niet in uw huis plaatsen. Ze blijven misschien niet lang in de buurt, of ze zijn mogelijk niet compatibel met genoeg smarthome-apparaten.

Iris By Lowe’s is een verlaten hub

Zelfs producten van grote bedrijven falen, en Iris van Lowes is daarop geen uitzondering. Iris was misschien wel een van de vroegste slimme hubs die beschikbaar was, voor het eerst gelanceerd in 2012, maar ondanks dat het competent genoeg was en werd ondersteund door Lowe’s, is het nooit van de grond gekomen. Er werden fouten gemaakt, waaronder een abonnement van $ 10 per maand voor functionaliteit die andere hubs gratis werden aangeboden en gebrek aan ondersteuning voor meerdere gebruikers – uiteindelijk wilde de ijzerhandel eruit.

  PNG-, TIFF- en JPEG-afbeeldingen converteren naar een ander formaat op uw Mac

Lowe’s kondigde eerst aan dat het een koper wilde vinden om de Iris-productlijn over te nemen, maar maakte later een ommekeer en besloot tot een volledige uitschakeling. Iris-hubs werken niet meer na 31 maart 2019. Je zult ze niet meer vinden in de winkels van Lowe, maar als je ze ziet voor aftermarket-verkoop, moet je passeren.

Securifi is radiostil bij updates

Securifi bestaat al enkele jaren en heeft altijd hoge beloften gedaan. Het Almond 3S-apparaat zal zowel mesh-routermogelijkheden als slimme hub-mogelijkheden bevatten, samen met beloofde integratie met Alexa, Google Home, IFTTT, Philips Hue en anderen. Het probleem is dat dit al jaren de voortdurende belofte is van een eventueel project.

De laatste update van Securifi over het product kwam via Twitter veelbelovende voltooiing was nabij in april 2018. Het biedt wel de Almond 3, maar beschrijft dat als een router die moonlights als slimme hub. Gebruikers op de forums van Securifi hebben geklaagd over een gebrek aan firmware-updates om bestaande problemen aan te pakken. Uw smarthome-configuratie kan kapot gaan en u kunt er niets aan doen. Dus de beste stap die u kunt nemen, is een product vermijden dat al een twijfelachtige staat van dienst heeft.

  CrowdInspect scant lopende processen via VirusTotal, WOT en meer

Insteon gebruikt een apart protocol van Z-Wave en ZigBee

Voor $ 80 biedt Insteon een scherp geprijsde hub met een indrukwekkend aantal integraties. Insteon werkt met je Nest-thermostaat, Google Home, Amazon Echo en je Logitech Harmony-hub. Als uw huis groot is, zal Insteon nog steeds goed werken, aangezien Insteon-apparaten een mesh-netwerk creëren om hun bereik uit te breiden.

Als je je op dit moment afvraagt ​​waarom Insteon deze lijst heeft gemaakt, staat de aanwijzing in de bewoording “Insteon-apparaten” hierboven. In plaats van ZigBee of Z-Wave te gebruiken (of beide zoals de meeste slimme hubs doen), vertrouwt Insteon op zijn eigen gepatenteerde protocol. Hoewel het voordelen heeft zoals dual-band ondersteuning, is het nadeel dat je alleen apparaten kunt gebruiken die zijn gemaakt voor de Insteon-hub.

Die lijst is kleiner dan die van Zigbee of Z-Wave, dus je legt al je eieren in één mand en beperkt tegelijkertijd het aantal eieren dat je kunt hebben. De betere optie is om een ​​slimme hub te kiezen die zowel Zigbee als Z-Wave ondersteunt om je mogelijkheden zoveel mogelijk uit te breiden.

Trådfri Gateway is alleen voor IKEA verlichting

IKEA verraste de wereld toen ze een sprong in de smarthome-wereld aankondigden. Het kondigde al snel lichten aan, gevolgd door een lichtschakelaar, een dimeenheid en een gateway voor externe bediening. Uiteindelijk heeft IKEA een slimme stekker, Alexa en Siri-ondersteuning toegevoegd.

  Hoe de schermtijd op een Xbox One te beperken

Ter vergelijking: de prijs van Trådfri is vergelijkbaar of goedkoper dan andere slimme lampproducten (vooral in vergelijking met Philips Hue), maar dat blijft hun enige voordeel. Naast het aanbieden van alleen witte gloeilampen, ondersteunt de gateway alleen IKEA’s kleine set apparaten en werkt het niet goed met andere systemen. Wil je een Z-Wave of Zigbee slot of sensor gebruiken, dan heb je toch een andere hub nodig. Dus het is beter om sla Trådfri . over allemaal samen.

Helaas bestaan ​​er al veel te veel hubs en soms lijkt het alsof die lijst niet stopt met groeien. Dus als u overweegt een smart home te starten, kijk dan goed naar uw keuzes en weeg de voor- en nadelen van elk apparaat af. Als je verstandig bent in je keuzes, goedkope smarthome artikelen bestaan. Maar pas op dat u niet een pad inslaat dat u dwingt terug te gaan en opnieuw te beginnen.