5 Beste cloudgebaseerde VAPT voor kleine tot middelgrote bedrijven

Het e-commercelandschap is de laatste tijd enorm gestimuleerd door de vooruitgang in internettechnologieën, waardoor veel meer mensen verbinding kunnen maken met internet en meer transacties kunnen doen.

Tegenwoordig vertrouwen veel meer bedrijven op hun websites voor een belangrijke bron van inkomsten. Daarom moet prioriteit worden gegeven aan de beveiliging van dergelijke webplatforms. In dit artikel zullen we een lijst bekijken van enkele van de beste cloudgebaseerde VAPT-tools (Vulnerability Assessment and Penetration Testing) die vandaag beschikbaar zijn, en hoe ze kunnen worden gebruikt door een startup, kleine en middelgrote bedrijven.

Ten eerste moet een eigenaar van een web- of e-commercebedrijf de verschillen en overeenkomsten tussen Vulnerability Assessment (VA) en Penetration Testing (PT) begrijpen om uw beslissing te kunnen nemen bij het maken van keuzes over wat het beste is voor uw bedrijf. Hoewel zowel VA als PT complementaire diensten leveren, zijn er slechts subtiele verschillen in wat ze willen bereiken.

Verschil tussen VA en VT

Bij het uitvoeren van een Vulnerability Assessment (VA), wil de tester ervoor zorgen dat alle openstaande kwetsbaarheden in de applicatie, website of netwerk worden gedefinieerd, geïdentificeerd, geclassificeerd en geprioriteerd. Van een kwetsbaarheidsbeoordeling wordt gezegd dat het een lijstgerichte oefening is. Dit kan worden bereikt door het gebruik van scantools, die we later in dit artikel zullen bekijken. Het is essentieel om een ​​dergelijke oefening uit te voeren, omdat het bedrijven een kritisch inzicht geeft in waar de mazen zitten en wat ze moeten oplossen. Deze oefening is ook wat bedrijven de nodige informatie geeft bij het configureren van firewalls, zoals WAF’s (Web Application Firewalls).

Aan de andere kant is een Penetration Testing (PT)-oefening directer en wordt gezegd dat deze doelgericht is. Het doel hier is niet alleen om de verdediging van de applicatie te onderzoeken, maar ook om de ontdekte kwetsbaarheden te misbruiken. Het doel hiervan is om real-life cyberaanvallen op de applicatie of website te simuleren. Een deel hiervan zou kunnen worden gedaan met behulp van geautomatiseerde tooling; sommige zullen in het artikel worden opgesomd en kunnen ook handmatig worden gedaan. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven om het risiconiveau van een kwetsbaarheid te begrijpen en om een ​​dergelijke kwetsbaarheid het best te beveiligen tegen mogelijk kwaadwillig misbruik.

  Wat betekenen de lampjes op de AirPods-behuizing?

Daarom zouden we dat kunnen rechtvaardigen; een kwetsbaarheidsbeoordeling levert input voor het uitvoeren van penetratietesten. Vandaar de noodzaak om tools met volledige functionaliteit te hebben die u kunnen helpen beide te bereiken.

Laten we de opties verkennen…

Astra

Astra is een cloudgebaseerde VAPT-tool met volledige functionaliteit met een speciale focus voor e-commerce; het ondersteunt WordPress, Joomla, OpenCart, Drupal, Magento, PrestaShop en anderen. Het wordt geleverd met een reeks toepassingen, malware en netwerktests om de beveiliging van uw webtoepassing te beoordelen.

Het wordt geleverd met een intuïtief dashboard dat een grafische analyse toont van bedreigingen die op uw website zijn geblokkeerd, gegeven een bepaalde tijdlijn.

Sommige functies omvatten.

  • Applicatie Statische en dynamische code-analyse

Met statische code en dynamische analyse, die de code van een applicatie voor en tijdens runtime controleert om ervoor te zorgen dat bedreigingen in realtime worden opgevangen, wat onmiddellijk kan worden verholpen.

Het voert ook een geautomatiseerde applicatiescan uit op bekende malware en verwijdert deze. Evenzo worden bestandsverschillen gecontroleerd om de integriteit van uw bestanden te verifiëren, die mogelijk kwaadwillig zijn gewijzigd door een intern programma of een externe aanvaller. Onder het gedeelte malwarescan kunt u nuttige informatie krijgen over mogelijke malware op uw website.

Astra doet ook automatische detectie van bedreigingen en logging, waardoor u inzicht krijgt in welke delen van de applicatie het meest kwetsbaar zijn voor aanvallen, welke delen het meest worden misbruikt op basis van eerdere aanvalspogingen.

  • Betalingsgateway en infrastructuurtesten

Het voert pen-tests voor betalingsgateways uit voor applicaties met betalingsintegraties, evenals infrastructuurtests om de veiligheid van de holdinginfrastructuur van de applicatie te waarborgen.

  9 Open Source Intelligence (OSINT)-tools voor penetratietesten

Astra wordt geleverd met een netwerkpenetratietest van routers, switches, printers en andere netwerkknooppunten die uw bedrijf kunnen blootstellen aan interne beveiligingsrisico’s.

De tests van Astra zijn gebaseerd op de belangrijkste beveiligingsnormen, waaronder OWASP, PCI, SANS, CERT, ISO27001.

invicti

invicti is een bedrijfsklare oplossing voor middelgrote tot grote bedrijven met een aantal functies. Het beschikt over een robuuste scanfunctie die is gedeponeerd als Proof-Based-Scanning™-technologie met volledige automatisering en integratie.

Invicti heeft een groot aantal integraties met bestaande tools. Het kan eenvoudig worden geïntegreerd in hulpprogramma’s voor het volgen van problemen zoals Jira, Clubhouse, Bugzilla, AzureDevops, enz. Het heeft ook integraties met projectbeheersystemen zoals Trello. Evenzo met CI-systemen (Continuous Integration) zoals Jenkins, Gitlab CI/CD, Circle CI, Azure, enz. Dit geeft Invicti de mogelijkheid om te worden geïntegreerd in uw SDLC (Software Development Life Cycle); daarom kunnen uw build-pipelines nu een controle op kwetsbaarheden bevatten voordat u functies op uw bedrijfstoepassing uitrolt.

Een intelligentiedashboard geeft u inzicht in welke beveiligingsbugs er in uw applicatie bestaan, hun ernstniveaus en welke zijn verholpen. Het biedt u ook informatie over kwetsbaarheden uit scanresultaten en mogelijke mazen in de beveiliging.

Houdbaar

houdbaar.io is een bedrijfsklare tool voor het scannen van webapplicaties die u belangrijke inzichten geeft in de beveiligingsvooruitzichten van al uw webapplicaties.

Het is eenvoudig in te stellen en te beginnen met hardlopen. Deze tool richt zich niet op één enkele applicatie die je hebt draaien, maar op alle web-apps die je hebt geïmplementeerd.

Het baseert zijn scans op kwetsbaarheden ook op de populaire OWASP Top Ten Vulnerabilities. Dit maakt het voor elke beveiligingsgeneralist gemakkelijk om een ​​webapp-scan te starten en de resultaten te begrijpen. U kunt een geautomatiseerde scan plannen om een ​​repetitieve taak van het handmatig opnieuw scannen van applicaties te voorkomen.

Pentest-tools scanner geeft u volledige scaninformatie over kwetsbaarheden waarop u op een website kunt controleren.

Het omvat web-fingerprinting, SQL-injectie, cross-site scripting, uitvoering van opdrachten op afstand, lokale / externe bestandsopname, enz. Gratis scannen is ook beschikbaar, maar met beperkte functies.

Rapportage toont details van uw website en de verschillende kwetsbaarheden (indien aanwezig) en hun ernstniveaus. Hier is een screenshot van het gratis ‘Light’ Scan-rapport.

  Waarom zien foto's er anders uit als ik ze afdruk?

In het PRO-account kunt u de scanmodus selecteren die u wilt uitvoeren.

Het dashboard is vrij intuïtief en geeft een goed inzicht in alle uitgevoerde scans en de verschillende ernstniveaus.

Het scannen van bedreigingen kan ook worden gepland. Evenzo heeft de tool een rapportagefunctie waarmee een tester kwetsbaarheidsrapporten kan genereren op basis van de uitgevoerde scans.

Google SCC

Beveiligingscommandocentrum (SCC) is een bron voor beveiligingscontrole voor Google Cloud.

Dit biedt Google Cloud-gebruikers de mogelijkheid om beveiligingsmonitoring in te stellen voor hun bestaande projecten zonder extra tooling.

SCC bevat een verscheidenheid aan native beveiligingsbronnen. Inclusief

  • Cloud Anomaly Detection – Handig voor het detecteren van misvormde datapakketten die zijn gegenereerd door DDoS-aanvallen.
  • Cloud Security Scanner – Handig voor het detecteren van kwetsbaarheden zoals Cross-site Scripting (XSS), gebruik van leesbare wachtwoorden en verouderde bibliotheken in uw app.
  • Cloud DLP Data Discovery – Dit toont een lijst met opslagbuckets die gevoelige en/of gereguleerde gegevens bevatten
  • Forseti Cloud SCC Connector – Hiermee kunt u uw eigen aangepaste scanners en detectoren ontwikkelen

Het omvat ook partneroplossingen zoals CloudGuard, Chef Automate, Qualys Cloud Security, Reblaze. Dit alles kan worden geïntegreerd in Cloud SCC.

Conclusie

Websitebeveiliging is een uitdaging, maar dankzij de tools die het gemakkelijk maken om erachter te komen wat kwetsbaar is en de online risico’s te verkleinen. Als dat nog niet het geval is, probeer dan vandaag nog de bovenstaande oplossing om uw online bedrijf te beschermen.

gerelateerde berichten