5 beste game-boostersoftware voor Windows 10

Games zijn enkele van de meest resource-hongerige apps die u op uw systeem kunt uitvoeren. Om een ​​game te kunnen spelen, moet je systeem aan de minimale vereisten voldoen. Het is zelfs altijd het beste om de minimale vereisten van een spel te controleren voordat je het koopt.

De spelvereisten zijn in feite hardwarespecificaties waaraan uw systeem moet voldoen om het spel te kunnen spelen. Hoe beter de hardware, hoe beter je spel zal draaien. Het zal niet achterblijven en je krijgt een veel hogere FPS (mits de game dit ondersteunt).

Spelprestaties voor Windows 10

De prestaties van games zijn voor een groot deel afhankelijk van de hardware op uw systeem. Dat gezegd hebbende, je kunt de basishardware hebben die nodig is om een ​​game uit te voeren, of beter, maar de game werkt mogelijk nog steeds niet goed. Dit gebeurt om verschillende redenen; de game deelt systeembronnen met andere processen op je systeem, of je hardware is niet geconfigureerd om op hoge capaciteit te draaien.

Als je gameprestaties achterblijven, zorg er dan voor dat je geen andere resource-intensieve taken uitvoert en dat je game de GPU gebruikt. Als je problemen blijft houden met de spelprestaties, kun je proberen een game-booster-app te gebruiken.

Wat is game-boostersoftware?

De prestaties van games zijn afhankelijk van goede hardware en het vermogen van de game om deze exclusief te gebruiken of te profiteren van de hardware. Een gebruiker kan dit mogelijk niet garanderen als hij niet weet hoe de systeemhardware door andere apps wordt gebruikt. Dit is wat game-booster-apps over het algemeen doen; ze helpen systeembronnen vrij te maken en prioriteit te geven aan het spel boven alles, en dit alles met behoud van de systeemstabiliteit.

  Veilig inloggen voor Windows 10 in- of uitschakelen

Game-boostersoftware zal je geen exponentiële prestatieverbeteringen geven, bijvoorbeeld als je systeem FPS tot 60 ondersteunt, kun je het spel niet plotseling in 120 FPS spelen.

Game-boostersoftware voor Windows 10

Er zijn een heleboel verschillende apps die je kunt installeren om de gameprestaties op Windows 10 te verbeteren. Probeer eerst de Game Mode eens en kijk of dat helpt. Voor sommige games verhoogt het de prestaties, maar voor andere maakt het de zaken erger. Als je het gebruikt, schakel het dan eerst uit en controleer of de prestaties van je spel verbeteren.

Dat gezegd hebbende, hier zijn een paar apps die je kunt proberen om de gameprestaties op Windows 10 te verbeteren.

1. Spel Vuur 6

Spel Vuur 6 heeft een gratis versie met minimale optimalisatie en een betaalde versie met alle toeters en bellen die je nodig hebt om de spelprestaties op Windows 10 te optimaliseren. Deze app biedt realtime prestatieverbeteringen; dit betekent dat terwijl je je game speelt, de app op de achtergrond draait, de processen op je systeem actief bewaakt en ze beheert zodat je game het meeste uit de hardware haalt.

Als u de betaalde versie krijgt, profiteert u van de specifieke optimalisatiemogelijkheden van de app voor Windows 10.

  ✨ U kunt Emoji gebruiken in bestandsnamen op Windows 10

2. WTFast

WTFast is vergelijkbaar met Game Fire 6, behalve dat deze app specifiek is voor online games. Het beheert lag, of internetsnelheid en uw verbinding met gameservers. Als je hoge ping-problemen hebt, ondanks dat je een stabiele en snelle internetverbinding hebt, is dit een tool die het bekijken waard is. Het wordt betaald en het is geen eenmalige betaling; de app werkt op abonnementsmodel en werkt per systeem, dat wil zeggen dat uw abonnementsprijs verandert op basis van het aantal systemen waarop u de app wilt gebruiken. Het biedt wel een gratis proefperiode, dus probeer het voordat u zich abonneert.

3. Razer Cortex-boost

De Razer Cortex-boost een app van Razer, fabrikanten van CPU- en GPU-chips die zich richten op gamers. De app is gratis en het maakt niet uit of je systeem Razer-hardware heeft of niet. Het werkt met Intel-CPU’s en AMD- of Nvidia-GPU’s. De prestatieverbetering is misschien niet hetzelfde als wanneer u Razer-hardware zou gebruiken, maar u zult een verschil merken. De apps ondersteunen geselecteerde games en je zult merken dat populaire titels meestal worden ondersteund.

De app biedt ook een uitgebreide kijk op hoe goed een game presteert; het brengt de FPS in kaart die je in een game krijgt. Je kunt het gebruiken om de prestaties van elke app op je systeem te verbeteren, en niet alleen van games.

4. Wise Game Booster

Wise Game Booster is een gratis app die de processen op je systeem kan beheren, netwerkactiviteit kan beheren en onnodige apps kan afsluiten om je game een prestatieverbetering te geven. Het is niet zo krachtig als Game Fire 6, maar als je een kleinschalige tool nodig hebt om processen te beheren, is deze app een goede keuze.

  Hoe de printer te repareren heeft een configuratieprobleem ondervonden in Windows 10

5. MSI-naverbrander

MSI Afterburner is een overkloktool. Je kunt het gebruiken om zowel een CPU als een GPU te overklokken. Zodra deze hardwarecomponenten zijn overklokt, kunnen uw games er meer kracht uit halen en er meer gebruik van maken. De app beheert geen systeemprocessen en brengt geen evenwicht in de manier waarop systeembronnen worden gebruikt. MSI Afterburner is voor het tweaken van hardware. Als je je hardware eenmaal hebt overklokt, kun je ook andere boostersoftware gebruiken.

Overklokken is echter een serieuze zaak, dus tenzij je weet wat je doet, moet je je houden aan de andere apps op deze lijst.

Conclusie

Er is een limiet aan hoeveel u de prestaties van een systeem of een spel dat op uw systeem draait, kunt verbeteren. Je hardware is in wezen wat dingen beperkt, dus houd daar rekening mee wanneer je een game speelt. We raden je ten zeerste aan om proefversies van deze apps te gebruiken voordat je er een koopt en kijk of de aankoop de moeite waard is.