5 beste infrastructuurautomatiseringsoplossingen voor middelgrote tot grote ondernemingen

Laten we de IT-infrastructuur automatiseren.

Er was een tijd dat alles met betrekking tot de installatie, configuratie en onderhoud van infrastructuur handmatig werd gedaan. Vroeger raakten veel mensen in een team betrokken. Hele dingen waren handmatig. Dit proces had een aanzienlijk risico op menselijke fouten, wat leidde tot slechte beschikbaarheid, beveiliging en prestaties van applicaties.

Om de totale kosten van de infrastructuur niet te vergeten.

Maar dankzij moderne technologie en filosofie als DevOps is dat geen probleem meer.

Nu hebben we verschillende tools beschikbaar om taken voor het maken, implementeren en beheren van infrastructuur uit te voeren. Door gebruik te maken van de juiste software kan men de gehele infrastructuur automatiseren met minder menselijke tussenkomst. Ik heb het niet over gemakkelijke dingen, maar over complexe taken zoals het inrichten van de infrastructuur, het instellen van de volledige applicatie, enz.

Infrastructuurautomatisering is het proces van het implementeren van hardware-/softwarecomponenten, het besturingssysteem, netwerkcomponenten en gegevensopslagcomponenten met behulp van IaC (Infrastructure as Code). Dit proces heeft alleen menselijke tussenkomst voor het schrijven van dergelijke code, die elk detail bevat om de benodigde componenten te maken en te implementeren.

Hier is een lijst met de meest populaire tools voor infrastructuurautomatisering die veel worden gebruikt in de branche.

Ansible

Ansible is een open-source agentloze IT-engine die de implementatie van applicaties, configuratiebeheer en IT-orkestratie automatiseert. Het is opgericht in 2012 en is geschreven in de meest populaire taal van dit moment, Python. Om alle automatisering te implementeren, gebruikt Ansible een draaiboek, waarin alle configuraties zijn geschreven in een voor mensen leesbare taal, YAML.

Als je een nieuweling bent, bekijk dan deze Ansible-introductie.

Ansible heeft een agentloze architectuur, wat betekent dat u geen software apart op alle servers hoeft te installeren. Het volgt een push-gebaseerd model waarbij je een lokaal systeem nodig hebt met alle benodigde configuraties, en die configuraties worden gepusht naar de doelservers.

  11 moderne zakelijke betaalrekeningen voor startups en kleine bedrijven in de VS

Ansible-functies:

 • Automatisering met een eenvoudige, voor mensen leesbare taal
 • Agentloze architectuur, u kunt verbinding maken met servers via eenvoudige SSH.
 • Het push-model pusht de configuraties naar de server vanaf een lokale machine die door u wordt beheerd.
 • Gebouwd op Python, dus het ondersteunt veel python-bibliotheken en functionaliteiten.
 • Een samengestelde verzameling Ansible-modules door het technische team van Red Hat.

Voor de onderneming biedt Red Hat de Ansible Tower.

Ansible-vaardigheid is goed voor Sysadmin, Developer, Infra-engineer en als je een beetje voorsprong nodig hebt, bekijk dan dit Udemy-tutorial.

ZoutStack

ZoutStack kan infrastructuurbeheer, configuratiebeheer en orkestratie met snelheid uitvoeren. Vergeleken met andere vergelijkbare tools zoals Chef en Puppet, is de hoge snelheid van SaltStack hier een belangrijke onderscheidende factor. De eerste release vond plaats in 2011, en net als Ansible is het ook geschreven in Python.

Het heeft een master-slave-architectuur, waarbij Salt Master de master-daemon is die alles beheert en Salt Minions de slave-daemons zijn die op elk beheerd systeem zijn geïnstalleerd om de instructies uit te voeren die door de Salt Master zijn verzonden. Salt Master stuurt de benodigde configuratie en commando’s naar Salt Minions, en Salt Minions voert ze uit op hun machine om alle IT-automatisering toe te passen.

SaltStack-functies:

 • Ontworpen voor schaal en snelheid, kan het tot 10.000 minions per master aan.
 • Zeer eenvoudig in te stellen, heeft een enkele architectuur voor uitvoering op afstand.
 • Configuratiebestanden in SaltStack ondersteunen allerlei talen.
 • Het kan parallel opdrachten uitvoeren op externe systemen, wat helpt bij het snel toepassen van de automatisering.
 • Biedt een eenvoudige programmeerinterface met behulp van Python API’s.
  Waarom ik van mijn Apple Watch hou

Chef

Een van de belangrijkste oorzaken van productie-incidenten is een inconsistente applicatie- of infrastructuurconfiguratie. Dit is een veelvoorkomend probleem, en Chef heeft tot doel dit op te lossen.

Chef is een tool voor configuratiebeheer voor het beheer van de infrastructuur. Het is geschreven in Ruby en de eerste release vond plaats in 2009 door OpsCode.

Chef Infrastructuurbeheer product houdt elke omgeving consistent met dezelfde configuraties in de infrastructuur. Het biedt verschillende tools zoals Chef Infra, Chef Automate, Chef Enterprise en Chef Community voor infrastructuurbeheer.

Functies van chef-infrastructuurbeheer:

 • Configuraties zijn geschreven in YAML, gemakkelijk te leren in de door mensen leesbare taal.
 • Het wordt geleverd met meerdere ontwikkeltools voor het schrijven van kookboeken (configuraties), testen en oplossen van afhankelijkheid.
 • Eenvoudige samenwerkingsfuncties in de enterprise-editie om complexe omgevingen gemakkelijk aan te kunnen.
 • Ondersteuning van integratie met honderden DevOps-tools zoals GitHub, Jenkins, Azure Terraform.

Bout

Bout is een van de open-source projecten van Puppet.

Het is een agentloze orkestratietool voor IT-automatisering. Met behulp van Bolt kunt u al uw handmatige taken automatiseren, die u vandaag moet uitvoeren volgens de behoefte. Ik heb het over de taken zoals het implementeren van een applicatie, het oplossen van problemen met servers, het stoppen of herstarten van een service, het patchen en bijwerken van de systemen, enz.

Aangezien Bolt agentloos is, hoeft u geen agentsoftware op de externe doelmachines te installeren. U moet Bolt op uw lokale systeem installeren en u kunt de externe doelsystemen verbinden met behulp van SSH of WinRM.

Bout kenmerken:

 • Schrijf een boutplan (een combinatie van opdrachten, scripts en taken) in YAML, eenvoudig te gebruiken en te leren.
 • Veel bestaande plannen en workflows zijn beschikbaar via Poppen smederij (modulebibliotheek).
 • Verplaats uw automatisering eenvoudig van Bolt naar Puppet Enterprise voor betere schaalbaarheid.
  Welke te kiezen in 2022?

Terravorm

Terravorm is een open-source tool voor het inrichten van infrastructuur die wordt gebruikt om de infrastructuur te creëren en te implementeren met behulp van Infrastructure as Code (IaC). Hashicorp heeft het ontwikkeld en de eerste release vond plaats in 2014.

Bekijk de Terraform-introductie voor beginners.

Terraform werkt redelijk goed met cloudproviders zoals AWS, Azure, GCP, Alibaba. U kunt uw infrastructuur eenvoudig implementeren en beheren op elk van deze cloudproviders door Terraform te gebruiken. Terraform wordt momenteel door veel organisaties veel gebruikt voor het beheer van hun Kubernetes-clusters.

Terraform-voordelen:

 • Beheert de configuratie van onveranderlijke infrastructuur met gemak.
 • Kan de infrastructuur volledig orkestreren, niet alleen configuratiebeheer.
 • Maakt gebruik van HashiCorp Configuration Language (HCL), die door mensen kan worden gelezen en zeer gemakkelijk te leren is.
 • Biedt kant-en-klare modules en providers voor honderden tools en technologieën via terraform-register.

Als u eenmaal hebt besloten om het te gebruiken, vergeet dan niet om deze best practices van Terraform te volgen.

Conclusie

Dat was mijn lijst met de meest populaire oplossingen voor infrastructuurautomatisering die producten bieden voor middelgrote organisaties tot op ondernemingsniveau. Als u het DevOps-domein betreedt en uw infrastructuur en de monotone taken die daarbij komen kijken wilt automatiseren, is dit het juiste moment om een ​​van de bovengenoemde oplossingen te kiezen en te beginnen met automatiseren.

gerelateerde berichten