5 beste laptop-dockingstations voor gebruik met Linux (editie van 2021)

Heeft u een dockingstation voor uw laptop nodig dat met Linux werkt? Kunt u geen goede vinden die compatibel is met Linux? Wij kunnen helpen! Volg deze lijst terwijl we de beste laptop-dockingstations bespreken voor gebruik op Linux!

Dockingstations op Linux

Dockingstations zijn wisselvallig op Linux. Houd er rekening mee dat hoewel alle apparaten op deze lijst Linux ondersteunen, u mogelijk vooraf stuurprogramma’s moet downloaden om de volledige ervaring te krijgen.

Om de stuurprogramma’s voor elk van deze apparaten te bemachtigen, raadpleegt u de website van het product waarnaar in elk item wordt verwezen. Houd bovendien uw Linux-besturingssysteem up-to-date. Nieuwere Linux-kernels bevatten vaak stuurprogramma’s die ervoor zorgen dat deze dockingstations beter werken.

5 Beste laptop-dockingstations voor gebruik met Linux: onze keuzes

Er zijn veel geweldige dockingstations voor laptopgebruikers. Maar hoeveel van deze docks ondersteunen Linux eigenlijk? Die vraag hebben we beantwoord met deze lijst. Dus, hier zijn onze keuzes voor de 5 beste laptop-dockingstations voor gebruik met Linux.

1. Anker-dockingstation

De Anker-dockingstation zit boordevol uitstekende functies waar Linux-gebruikers zeker dol op zullen zijn, waaronder opladen via USB-C, USB-C-gegevens, ondersteuning voor 4K-weergave en zelfs geïntegreerde ondersteuning voor MicroSD en SD-kaarten. Het heeft ook een aantal uitstekende netwerkconnectiviteit via een speciale gigabit-ethernetpoort.

Pluspunten

Het wordt geleverd met een 85 watt USB-C-poort voor het opladen van een laptop, evenals een 18 watt USB-C-poort voor stroomvoorziening, evenals een USB-C-gegevenspoort.
Het bevat talloze handige USB-poorten naast alle meegeleverde USB-C-poorten.
Het ondersteunt 4k DisplayPort-connectiviteit, evenals 2 4K HDMI-poorten.
Het heeft uitstekende ondersteuning voor SD-kaarten en MicroSD-kaarten.
Ondersteunt audio in/uit.
Ingebouwde gigabit-ethernet.

  Hoe Debian Linux te installeren

nadelen

De oplaadfunctie werkt mogelijk niet op alle laptops.

2. Insteekbaar USB C-dockingstation

Nummer 2 op onze lijst is de Insteekbaar USB C-dockingstation. Het heeft veel geweldige dingen voor Linux-laptopfans, van de 3 USB 3.0-poorten op het voorpaneel tot de gemakkelijk toegankelijke audiopoorten aan de voorkant tot de 60-watt USB-C-poort aan de achterkant die kan worden gebruikt om je apparaat op te laden en snelle ethernet-connectiviteit .

Pluspunten

Sport 3 USB 3.0-poorten op het voorpaneel voor gemakkelijke toegang tot opslag.
Audio uit- en in-poorten aan de voorkant voor eenvoudige hoofdtelefoon- en microfoonaansluiting.
USB-C-poort van 60 watt aan de achterkant die kan worden gebruikt om uw apparaat op te laden terwijl het is aangesloten op het dockingstation.
Het wordt geleverd met twee USB 2.0-poorten aan de achterzijde voor het aansluiten van apparaten die geen snelle gegevensoverdracht nodig hebben.
Eén HDMI-poort geeft gebruikers een resolutie tot 4k bij 30Hz en 2560×1600 en lager bij 60Hz.
Het heeft een snelle ethernetpoort aan de achterkant om je laptop een bekabelde verbinding te geven.

nadelen

De USB-C-poort ondersteunt mogelijk niet opladen op alle laptopmodellen.

3. Dell Display-dockingstation

Als uw Linux-laptop een Dell is, wilt u een kijkje nemen op de Dell Display-dockingstation. Het heeft veel te bieden, waaronder drie schermen met een resolutie van 4k (2 via 4K HDMI en één via Display port) ondersteuning voor USB-A (9-pins), gigabit ethernet, enz. Je kunt er zelfs videogames mee spelen als je Dell-laptop heeft een GPU die goed genoeg is!

  De beste Linux-distributies voor Mac-gebruikers

Pluspunten

Het ondersteunt drie schermen met een resolutie van 4k (2 via 4K HDMI en één via Display Port.)
Gecombineerde audio-in/out-poort aan de voorkant voor headsets met combo-poorten en hoofdtelefoons.
Drie snelle USB 3.0-slots aan de voorkant en een snelle 9-pins USB-A-poort aan de achterkant voor printers en andere apparaten die USB-A ondersteunen.
Het werkt vooral geweldig met Dell-laptops zoals Inspiron 15 7567 Gaming, 5459; Latitude 13 7350. XPS 13, enz.
Het heeft een gigabit ethernet-poort aan de achterkant voor LAN-connectiviteit.

nadelen

Het werkt mogelijk niet met niet-Dell-laptops.
Het apparaat wordt geleverd met nul USB-C-poorten of USB-C-oplaadmogelijkheden.

4. ASUS-dockingstation

Veel dockingstations voor laptops op de markt, hoewel goed, zijn kleine rechthoekige dozen die op een bureau staan, en gebruikers kunnen verschillende snoeren aansluiten om het dock te gebruiken. De Asus-dockingstation is anders. Het is een laptopstandaard die ook als dock fungeert. Het heeft ook uitstekende Linux-ondersteuning en een aantal geweldige functies zoals speciale DVI en HDMI, gigabit ethernet, USB 3.0-poorten, enz.

Pluspunten

Dankzij het slanke, laptopvriendelijke ontwerp kunnen gebruikers hun computers direct op het dock plaatsen in plaats van in een vierkante doos op uw bureau, zoals bij veel andere dockingstations.
Het apparaat heeft speciale audio-in- en audio-out-poorten aan de achterkant voor microfoon- en hoofdtelefoon-/luidsprekeraansluitingen.
Speciale DVI- en HDMI-poorten zorgen voor een opstelling met twee schermen (tot 4K).
Het heeft twee snelle USB 3.0-poorten aan de zijkant voor snelle USB-gegevensoverdracht.
Het apparaat ondersteunt USB-C-connectiviteit.
Het heeft ondersteuning voor Gigabit-ethernet.

  Hoe de achtergrond automatisch op Linux te veranderen

nadelen

Geen DisplayPort-ondersteuning.
Het heeft slechts twee USB-poorten.
USB-C-poort ondersteunt opladen niet.

5. StarTech-dockingstation

De StarTech-dockingstation is een ander uitstekend dock voor Linux-gebruikers om uit te checken. Het heeft veel te bieden, ondanks dat het een beetje prijzig is. Om te beginnen wordt hij geleverd met een 60 Watt USB-C-oplaadpoort en ondersteunt hij twee DisplayPort-ingangen voor hoogwaardige 4K 60 FPS-schermprestaties. Het heeft ook een audio-in/audio-out combo-poort op het voorpaneel en ondersteuning voor snelle Gigabit Ethernet-connectiviteit. Als je 1-4 hebt bekeken en nog steeds niet hebt besloten, kan nummer 5 het overwegen waard zijn!

Pluspunten

Het wordt geleverd met een 60 Watt USB-C-oplaadpoort.
Het apparaat ondersteunt twee DisplayPort-ingangen voor hoogwaardige 4K 60 FPS-schermprestaties.
Het dockingstation heeft twee USB 3.0 10 Gbps-poorten aan de achterkant en twee USB-C-datapoorten aan de achterkant.
Het heeft een audio-in/audio-out combo-poort op het voorpaneel.
Ondersteuning voor snelle Gigabit Ethernet-connectiviteit.

nadelen

USB-C-oplaadmogelijkheid is niet compatibel met elke laptop.
Geen HDMI-poorten betekent dat gebruikers DisplayPort naar HDMI moeten converteren als ze geen DisplayPort-monitoren hebben.

Conclusie

In deze lijst hebben we de 5 beste dockingstations besproken voor gebruik met laptops op Linux. Dat gezegd hebbende, er zijn meer dan slechts 5 dockingstations die er zijn. Dus vertel ons in de reacties: wat is je favoriete Linux-laptopdockingstation om te gebruiken?