5 beste Microsoft Teams-functies voor online vergaderingen

Microsoft Teams is een uitstekende tool voor vergaderingen, maar voor veel gebruikers is een vergadering gewoon een videogesprek. Pas als ze videogesprekken moeten voeren en ze worden geconfronteerd met de verschillende beperkingen die gepaard gaan met eenvoudige tools voor videobellen, begrijpen ze dat er een geavanceerdere oplossing zoals Microsoft Teams nodig is.

5 beste Microsoft Teams-functies

Als je veel over Microsoft Teams hebt gehoord, maar niet zeker weet welke functies het heeft die het beter maken dan andere online vergadertools, doorloop dan de onderstaande lijst om erachter te komen.

1. Vergaderplanning en uitnodigingen

Ad-hocvergaderingen zijn gemakkelijk te houden in alle online vergadertools, maar plannen is geavanceerder. Wanneer een online vergadering is gepland, zijn de tijd en datum niet de enige informatie die moet worden gedeeld. Een link naar de vergadering waarop gebruikers kunnen klikken, moet ook worden gedeeld.

In theorie kun je de link naar een vergadering waarschijnlijk delen wanneer het tijd is om te beginnen, maar het is vervelend en het zal tijd vergen van de vergadering. Met Microsoft Teams kun je een uitnodiging maken en deze naar iedereen sturen. Deze uitnodiging kan op elk moment worden bijgewerkt en bevat een link naar de vergadering. Het enige dat gebruikers hoeven te doen, is op de knop Aanmelden te klikken.

  Hoe problemen met Nvidia-stuurprogramma-updates op te lossen

2. Breakoutruimtes

Breakout rooms is een relatief nieuwe functie in Microsoft Teams. Breakoutruimten worden gemaakt op basis van een vergadering die al aan de gang is en de deelnemers zijn een subset van alle deelnemers aan de vergadering.

In breakoutruimten kunnen alle deelnemers aan een vergadering in de vergadering blijven, maar eronder hun eigen afzonderlijke subvergaderingen maken. Ze kunnen tussen verschillende kamers gaan en terug naar de hoofdvergadering als dat nodig is.

Zie het als een grote vergadering waarbij de leden zich in kleinere groepen verdelen om iets te bespreken en af ​​en toe terugkomen om zich bij anderen aan te sluiten. Breakout rooms is een virtuele versie van deze oefening.

3. Presentatiemodus: scherm delen en controle aanvragen

De meeste tools voor videobellen maken het delen van schermen mogelijk, zelfs degenen die op mobiele platforms worden uitgevoerd, maar het delen van een scherm is vaak niet genoeg in een vergadering.

  Hoe u de iPhone X-beltoon op uw telefoon kunt krijgen

Microsoft Teams heeft een geavanceerde presentatiemodus waarmee gebruikers een PowerPoint-presentatie kunnen presenteren, hun dia-notities kunnen bekijken en bepalen welke dia’s een gebruiker kan zien en waarnaar een gebruiker kan navigeren tijdens de presentatie.

In de modus voor het delen van schermen kunnen gebruikers om controle vragen en op afstand het scherm van de andere gebruiker of de app die ze delen, bedienen. Naast het aanvragen van controle kan een presentator ook vrijwillig de controle overdragen aan een gebruiker via de Grant Access feature.

4. Achtergronden en achtergrondvervaging

Als je thuis geen kantoor hebt, of als je andere mensen op de achtergrond wilt blokkeren tijdens een videogesprek, is het voldoende om de achtergrond te vervagen of een aangepaste achtergrond toe te voegen.

Microsoft Teams biedt deze functie native en het is uitstekend. Het kan een persoon nauwkeurig detecteren, deze isoleren van hun achtergrond en deze vervagen of volledig vervangen. De functie is alleen beschikbaar in desktop-apps en niet in de Microsoft Teams-webapp.

5. Opnamen & transcripties

Vergaderingen die in het echte leven worden gehouden, dwz met leden die allemaal fysiek aanwezig zijn in een ruimte, worden georganiseerd rond agenda’s en worden gevolgd door vergaderingen. Met online vergaderingen is er geen reden om te stoppen met het gebruik van een van deze tools als dit later helpt.

  Wat kun je van een leren?

Met Microsoft Teams kunnen gebruikers niet alleen een vergadering opnemen, het kan ook een transcriptie voor de vergadering genereren. Toegegeven, voor deze specifieke functie is een bedrijfslicentie vereist, maar het transcript is vrij nauwkeurig en niemand hoeft het handmatig te maken.

Conclusie

Dit is een korte lijst met Microsoft Teams-functies voor vergaderingen. Vergaderingen zijn slechts een onderdeel van de app; het biedt ook ploegenplanning, een uitgebreide beloplossing en een uitstekende samenwerkingsconfiguratie. Mogelijk vindt u vergadertools die vergelijkbare of enigszins vergelijkbare functies bieden als Microsoft Teams, maar de alternatieven zijn meestal gericht op vergaderingen en hebben weinig anders te bieden buiten webconferenties.