5 Beste Open Source Slack-alternatieven [2022]

Verbonden blijven is de eerste vuistregel voor teams op afstand.

Vanwege de verstoring van het coronavirus zijn we genoodzaakt een afgelegen leven te leiden, of het nu gaat om winkelen, werken of interactie met vrienden en collega’s. Tijdens deze onzekere tijden kan een kleine afwijking van de focus de productiviteit tijdelijk verminderen, vooral voor teamsamenwerkingen.

Daarom is het essentieel om een ​​goede tool te gebruiken voor een betere communicatie. Hoewel er veel kanalen beschikbaar zijn die een samenwerkingsomgeving bevorderen, zoals e-mails, telefoontjes, gedeelde taken en virtuele vergaderingen, is instant messaging onmisbaar.

Waarom?

Realtime berichten

Het beste van berichtenplatforms is waarschijnlijk dat ze realtime berichtenuitwisseling mogelijk maken. Als gevolg hiervan versnelt het de responstijd om uw teamleden “dichtbij” te houden en leidt het tot betere besluitvorming.

Ook wanneer u mensen ter plaatse brengt via telefoongesprekken of videoconferenties, kan de besluitvorming in het gedrang komen, omdat dit druk kan uitoefenen op de ontvanger.

Maar berichtenplatforms verhogen deze druk door ze een paar kostbare seconden te geven wanneer ze hun gedachten kunnen verwerken, hun antwoord kunnen formuleren en tot een beslissing kunnen komen die het beste is voor uw hele discussie.

Transparantie

Transparantie is cruciaal om productief teamwerk te bevorderen. Berichtenplatforms dekken dit aspect door vlekkeloze communicatie te bevorderen waarbij iedereen benaderbaar is, slechts een bericht verwijderd. Het geeft geen aanleiding tot verwarring of aarzeling.

Deze platforms zijn geweldig omdat mensen duidelijker kunnen zijn over hun feedback, lof, ondersteuning en advies die de doelen en richtingen van uw organisatie helpen versterken. Het egaliseert iedereen en ondersteunt het hiërarchische karakter van een team.

Record houden

Chatgeschiedenissen, zeg ik je, kunnen soms redders zijn. U kunt alle communicatie die u met uw team heeft gehad, bekijken, wat op veel manieren helpt.

Stel je voor dat je net een discussie hebt gehad met je senior over een project. Als je een beat hebt gemist, kun je nog steeds teruggaan naar dezelfde chat en de informatie gebruiken voor meer duidelijkheid.

Dit verhoogt op zijn beurt de prestaties en verkleint de kans op fouten.

Kostenefficient

In plaats van te investeren in te dure telefoonabonnementen, dure software, reisplannen en wat al niet, kun je gewoon voor berichtenplatforms gaan. U kunt zowel betaalde als gratis vinden, afhankelijk van uw vereisten.

slappe is zo’n berichtenplatform dat mensen tegenwoordig veel gebruiken. De hype is te danken aan de flexibiliteit, functies en gebruiksvriendelijke interface. En het wordt met de tijd groter, vooral na de aanschaf van HipChat en Stride.

Sommige aspecten kunnen u echter in een boot doen belanden waar u misschien een alternatieve oplossing voor Slack wilt vinden.

 • Ten eerste biedt Slack te veel functies die u misschien niet nodig vindt voor uw organisatie. Dus, wat heeft het punt functies die u niet zou gebruiken?
 • Ten tweede de kosten. Opties zoals Slack, Zoom en Microsoft Teams zijn beschikbaar, maar zijn duur en misschien niet de beste keuze voor uw bedrijf financieel.

Dus, wat is de oplossing voor uw instant messaging-eisen?

Open source berichtenplatforms!

Maar hier is een vangst. Open source kan van cruciaal belang zijn voor uw zakelijke behoeften, vooral als het om gevoelige informatie gaat.

In dit geval is het kiezen van een hostingoplossing voor uw open source berichtenplatform de beste optie. Zo bescherm je je communicatie en data achter een veilige firewall.

  Live-patching inschakelen op Ubuntu 18.04

Laten we trouwens eens kijken naar enkele van de beste Slack-alternatieven, samen met de bijbehorende hostingsuggesties.

Meest belangrijk

Uw wens om een ​​veilig en flexibel open-source berichtenplatform te hebben, kan uitkomen met Meest belangrijk om een ​​vlotte teamsamenwerking te bevorderen.

Mattermost is geschreven in React en Golang. Het draait op Linux met PostgreSQL en MySQL. Je hebt de mogelijkheid om bestanden te delen, met mensen te chatten en samen te werken binnen een organisatie. Het biedt geavanceerde toestemming, zodat u activiteiten en geclusterde infrastructuur kunt beperken voor een hoge beschikbaarheid van de site.

Bouw inzichtelijke workflows en nodig uw team uit om samen te werken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over gegevensprivacy of -beveiliging. U kunt profiteren van bestaande integraties of aangepaste workflows maken om uw klantenbestand op te schalen.

Mattermost biedt snellere implementaties door systemen, mensen en bestanden te verbinden met workflows. Het biedt een privéwerkruimte waar u vragen kunt oplossen en zinvolle discussies kunt voeren. Het platform kan veilig worden geïntegreerd met populaire DevOps-tools zoals Git, CI/CD, bots, enz. U kunt de interface beheren en aanpassen voor een betere gebruikerservaring.

Mattermost biedt on-premises en private cloud, zodat u uw gegevens volledig kunt beheren en tegelijkertijd gebruik kunt maken van beveiliging, schaalbaarheid en beschikbaarheid op ondernemingsniveau.

U kunt ervoor kiezen om Mattermost zelf te hosten op een cloud-VM of u kunt kiezen voor een veilige hostingoplossing die hieronder wordt vermeld.

Kamatera

Implementeer Mattermost met Kamatera en geniet van instant messaging op uw Windows, Linux en smartphones.

Het geeft je de mogelijkheid om de versie van Mattermost te kiezen samen met het datacenter van je voorkeur. Er zijn in totaal 13 datacenters op vier continenten.

De prijs voor VM’s begint bij $ 6 per maand voor bezoeken van 1 GB RAM, 20 GB SSD en 5 TB. Het bevat ook een gratis proefperiode van 30 dagen.

A2-hosting

Verbeter uw workflow met snellere communicatie door Mattermost te hosten op A2-hosting. Het is streaming-snel SwiftServers voeden de hostingoplossing om het 20 keer sneller te maken.

A2 Hosting geeft u de flexibiliteit om uw server aan te passen met alleen de benodigde resources waarvoor u wilt betalen. Beheer uw hostingaccount volledig via root-toegang voor het bewerken van serverbestanden. Bovendien kunt u het gewenste Linux-besturingssysteem selecteren en de server opnieuw laden met een on-demand besturingssysteem.

A2 Hosting belooft 99,90% uptime, samen met de beste beveiligingspraktijken om uw account te beschermen. De prijs begint bij $ 5 / maand voor 20 GB opslag, 512 MB RAM en 2 TB overdracht. Als u niet tevreden bent, kunt u op elk moment aanspraak maken op de geld-terug-garantie.

Als u hulp nodig heeft bij het instellen van Mattermost op uw server, kunt u: een freelancer inhuren.

Volgendewolk

Met de volledig on-premises hostingoplossing van Volgendewolkkunt u profiteren van de voordelen van digitale samenwerking zonder beveiligings- en compliancerisico’s.

Werk efficiënt samen met uw team en deel documenten, e-mail ze, voer videochats en beheer agenda’s zonder datalekken. Geniet van next-level integratie met Nextcloud-bestanden, Nextcloud talk en Nextcloud Groupware. Met behulp van Nextcloud-bestanden kunt u on-premise Universal File Access gebruiken en het berichtenplatform synchroniseren met samenwerkingsmogelijkheden.

Nextcloud Talk biedt tekstchat en audio-/videoconferenties via mobiele en browserinterfaces en omvat SIP-integratie en schermdeling. U kunt Nextcloud Groupware gebruiken om uw contacten, agenda, e-mail, enz. te integreren, wat helpt om de workflow naadloos te organiseren.

  9 beste Arabische kanalen op Kodi

Nextcloud is volledig compliant om uitgebreide handhaving van gegevensbeleid, auditmogelijkheden, gebruikersbeheer en codering te bieden. Het heeft trouwens HIPAA- en AVG-compliance. U kunt Nextcloud hosten op oplossingen zoals Kamatera en RoseHosting.

Kamatera

Nextcloud hosten op Kamatera en gebruik te maken van zijn betaalbare plannen. Om aan de slag te gaan, kiest u gewoon uw Nextcloud-versie, een abonnement afhankelijk van uw zakelijke behoeften.

De datacenters bevinden zich op:

 • New York, VS
 • Texas, VS
 • Californië, VS
 • Toronto Canada
 • Amsterdam, Nederland
 • Frankfurt, Duitsland
 • London, Verenigd Koninkrijk
 • Petach Tikva, Israël
 • Rosh Haayin, Israël
 • Rosh Haayin (2), Israël
 • tel aviv, Israël
 • Jeruzalem, Israel
 • Hongkong, China

De prijs voor Nextcloud-hosting begint bij slechts $ 4 / maand voor 1 GB RAM, 20 GB SSD en 5 GB bezoeken.

RoseHosting

RoseHosting levert sinds de oprichting in 2001 continu hoogwaardige VPS-oplossingen. Het optimaliseert uw Nextcloud-serverconfiguratie handmatig voor verbeterde efficiëntie en snelheid. Al zijn hostingplannen bevatten gratis SSL-certificaten.

Ze zetten een extra stap voor hun klanten door volledig beheerde ondersteuning te bieden van serverconfiguratie tot software-installatie.

RoseHosting biedt enterprise-grade SSD’s voor betere prestaties. Het maakt wekelijks een back-up van uw servers, samen met snel gegevensherstel, voor het geval dat. U kunt echter ook kiezen voor dagelijkse back-ups als add-on. Bovendien biedt het root-toegang en Firewall-beveiliging.

Als uw site elders wordt gehost, biedt deze gratis migratie met zijn deskundige Linux-beheerders. RoseHosting beweert snellere responstijden te bieden – 5 minuten voor e-mailondersteuning. De prijs begint bij $ 24,95 per maand voor 1 VPS, 1 GB RAM, 2 TB gegevensoverdracht en 30 GB SSD.

Heeft u hulp nodig bij het hosten van Nextcloud? Huur bij Fiverr.

Rocket.Chat

Verbeter de productiviteit van uw team door gebruik te maken van het gebruiksvriendelijke maar efficiënte platform van Rocket.Chat om te communiceren met uw teamleden. U kunt de gebruikelijke e-mails, die langere reactietijden vergen, vervangen door dit instant messaging-platform.

U kunt deelnemers opnemen door ze te vermelden met @username voor onmiddellijke melding. Bovendien kunt u gebruik maken van @all voor het doen van belangrijke mededelingen aan uw groepsleden.

Rocket Chat toont de volledige chatgeschiedenis, zodat leden kunnen deelnemen of vertrekken wanneer ze maar willen. Het biedt opties voor audio- en videogesprekken naast het delen van schermen om uw discussie te voeden. U kunt bestanden, projecten en ideeën delen via asynchrone of realtime chat.

Door toegang te krijgen tot de broncode, kunt u nieuwe functionaliteiten aanpassen, toevoegen of uitbreiden wanneer en wanneer u deze nodig heeft. Het biedt beheerderstransparantie en gebruikersnaambeperking om een ​​veilige werkruimte te vergemakkelijken. Bovendien handhaaft het de beveiliging met tweefactorauthenticatie, SSO, end-to-end-codering en OAuth-providers.

Enkele van de andere functies zijn onder meer onbeperkt toevoegen en verwijderen van gebruikers, kanalen, berichten, zoekopdrachten, documentuploads en gasten. Met de LiveChat-optie inbegrepen, is het toevoegen van chatwidgets aan een mobiele applicatie of website mogelijk om het meeste uit teamchats te halen.

Het maakt gebruik van geavanceerde machine learning-technologie voor realtime en automatische vertaling van berichten tijdens communicatie. Tot nu toe is het vertaald in meer dan 50 talen. Met behulp van moeiteloze gegevensimporteurs kunt u ook gegevens importeren uit andere software zoals Slack.

U kunt Rocket Chat hosten op DigitalOcean.

Digitale Oceaan

Digitale Oceaanis het gemakkelijk om met dit platform aan de slag te gaan en je hoeft geen expert te zijn.

Het enige dat u hoeft te doen, is een DNS-record instellen met uw domeinnaam, bijvoorbeeld chat.mijnorganisatie.com. Je kunt Rocket installeren. Chat met slechts één klik vanuit DigitalOcean.

  Een filter toepassen op meerdere lagen tegelijk in Photoshop

Zulip

Druk uw gedachten en ideeën uit met behulp van het realtime chatplatform van Zulip. Het maakt ook gebruik van het model van e-mailthreading, waar u zinvolle gesprekken kunt voeren. Hiermee kunt u duidelijk communiceren met behulp van opsommingstekens, cursief, vet en meer. Je kunt zelfs wiskunde bespreken met je teamgenoten met behulp van LaTex.

Teamchats hoeven niet altijd serieus te zijn; verlicht de stemming van je team met grappige emoji-reacties.

Het maakt gebruik van een functie voor slepen en neerzetten die u kunt gebruiken tijdens het uploaden van bestanden. Het biedt Markdown-codeblokken en syntaxisaccentuering om codes met uw team te bespreken.

Dit berichtenplatform biedt elke week @-vermeldingen, bureaubladmeldingen, aankondigingen, hoorbare meldingen, waarschuwingswoorden, e-mails over ontbrekende belangrijke berichten en optionele samenvattings-e-mails.

Het biedt meer functies zoals zoeken, chatgeschiedenis door deel te nemen aan een stream, berichten met ster, analysetools, een-op-een- of groepsgesprek en online leden. Verder kunt u uw verzonden berichten bewerken, concepten opslaan, gesprekken voeren op onderwerp, tientallen vertalingen, aanpasbare registratie en login, en videogesprekken met Zoom, Big Blue Button of Jitsi Meet.

De authenticatieproviders zijn Google, Apple, GitHub, GitLab, LDAP, SAML en meer. U kunt Digital Ocean kiezen om Zulip te hosten voor meer veiligheid.

Digitale Oceaan

Zulip inzetten op Digitale Oceaan door een abonnement te kiezen met minimaal 2 GB RAM om aan de slag te gaan. Eerst moet u uw DNS-record samen met een nieuwe druppel maken vanuit een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface van DigitalOcean. Vervolgens kunt u uw server configureren.

DO biedt 1-klik installatie voor Zulip-applicaties via het bedieningspaneel of de DigitalOcean API. Het biedt periodieke back-ups, upgrades, beveiliging op hoog niveau en regelmatige monitoring om uw berichtenplatform toekomstbestendig te maken.

Een andere optie is: Kamatera die ook een Zulip-installatie met één klik biedt.

Laten we chatten

Als je een klein team hebt, kun je de door jezelf gehoste chattoepassing gebruiken, Laten we chatten.

Let’s Chat werkt volgens het BYOS-model, wat betekent Bring Your Own Server. Het levert een blijvende berichtervaring, zodat u geen enkele informatie mist. Het biedt meerdere privéchatrooms met wachtwoordbeveiliging om meer privacy en veiligheid te behouden.

Ontvang nieuwe berichtwaarschuwingen of -meldingen om alle discussies bij te houden. Let’s Chat bevat vermeldingen zoals @username en @all voor het aanspreken van specifieke personen en het doen van aankondigingen. Het omvat het insluiten van afbeeldingen en Giphy-zoekopdrachten, bestandsuploads van lokale schijven, Microsoft Azure of Amazon S3.

U kunt altijd teruggaan naar belangrijke gesprekken door de zoekfunctie te gebruiken. Het biedt lokale, LDAP- of Kerberos-authenticatie, REST-achtige API, Hubot Adapter en i18n basisondersteuning, samen met transcripties en chat voor meerdere gebruikers.

Conclusie

Inderdaad, voor elk probleem is er een oplossing. Tijden als deze stellen ons geduld op de proef en om ze tegen te gaan, moet je relevante opties vinden. Maar maak je geen zorgen; deze Slack-alternatieven helpen je dicht bij je team te blijven en je productiviteit te verbeteren met meer discussies en uitwisseling van ideeën in deze wereld vol mogelijkheden!

gerelateerde berichten