5 beste PST-migratietools voor uw kantoormigratie

PST-migratietools worden gebruikt om gegevens efficiënt en veilig over te dragen.

Wat zijn PST-bestanden en waarvoor worden ze gebruikt?

Ben je ooit een omstandigheid tegengekomen waarin je geen toegang had tot je e-mails? Dat is hoogstwaarschijnlijk een gevolg van uw onvermogen om verbinding te maken met de Exchange Server.

PST (Personal Storage Table), een eigen Microsoft-bestandsindeling, kan worden gebruikt om dergelijke situaties te omzeilen.

Microsoft Outlook slaat e-mails, contacten, agenda-items en andere gegevens lokaal op uw computer op met behulp van PST-bestanden, een bestandsindeling.

Wanneer een gebruiker niet is verbonden met een Exchange-server, worden lokale opslagindelingen, PST-bestanden genaamd, gebruikt om gegevens op te slaan. Lokaal opgeslagen PST’s zijn geldig wanneer Exchange of het netwerk niet beschikbaar is om indien nodig toegang te krijgen tot gegevens op hun apparaat.

PST-bestanden moeten handmatig worden gemaakt wanneer gebruikers een Outlook-account instellen. Gebruikers maken PST-bestandsstructuren op basis van specificaties of Outlook-inboxstructuren. Microsoft Outlook heeft ook een functie waarmee u een automatische regel kunt instellen om e-mails in de inbox naar PST te verplaatsen.

Bovendien, omdat de inhoud van het PST-bestand niet op de server wordt bewaard, is het eenvoudig om er een back-up van te maken, het naar een andere computer te verplaatsen of het tussen e-mailprogramma’s of accounts te verplaatsen.

Andere toepassingen, waaronder Apple Mail en Mozilla Thunderbird, die het PST-bestandsformaat ondersteunen, kunnen ook toegang krijgen tot PST-bestanden en deze gebruiken.

In dit bericht worden verschillende PST-migratieoplossingen onderzocht die e-mails, contacten en andere gegevens veilig overdragen.

Waarom is er behoefte aan PST-migratie?

Gegevensmigratie van PST-bestanden wordt steeds noodzakelijker voor organisaties van vandaag, omdat PST-bestanden, die afhankelijk zijn van menselijke processen om e-mails, contacten en andere relevante gegevens te beheren en bij te houden, snel ongeorganiseerd kunnen raken.

Vanwege het steeds evoluerende technologische landschap is het noodzakelijk om bij te blijven met nieuwe software en hardware. Gebruikers van Microsoft Outlook moeten hun PST-bestanden (Personal Storage Table) verplaatsen om gegevens effectief te kunnen verwerken.

Opties voor PST-migratie worden steeds populairder naarmate het gebruikersbestand van Outlook groeit. Alle e-mails, agenda-afspraken, contacten, taken en andere gegevens die in Outlook zijn opgeslagen, bevinden zich in de mappen waaruit een PST-bestand bestaat.

Bovendien zijn PST-bestanden vaak een uitdaging om over te dragen vanwege hun opslagmechanisme. Organisaties proberen vaak PST-bestandsgegevens naar de cloud te migreren om de gegevensorganisatie te behouden en toegankelijk te maken voor alle gebruikers.

PST-bestanden moeten ook worden gemigreerd vanwege hun grootte en de gevoeligheid van hun gegevens. PST-bestanden zijn vaak behoorlijk belangrijk; als een computer ze niet aankan, kunnen ze gegevens vertragen of zelfs beschadigen.

Vanwege veiligheidsoverwegingen moeten gevoelige gegevens van PST naar een ander systeem worden overgebracht, inclusief contracten, aanbestedingen en andere zakelijke e-mails.

Organisaties die geen PST-bestanden verplaatsen, lopen het risico gegevens te verliezen, hun systemen te beschadigen en mogelijk hun privacy te schenden.

  Een PowerPoint-organigram maken met Excel-gegevens

PST-migratie is ook cruciaal omdat de meeste bedrijven overstappen op cloudgebaseerde services zoals Microsoft Office 365, waarvoor gegevensoverdracht van PST-bestanden vereist is.

Bovenop alle verduidelijkingen stelt Microsoft ook dat PST niet mag worden gebruikt voor langdurige communicatie-archivering, vooral niet in een bedrijfsomgeving.

Is een hulpprogramma van derden nodig of kan dit handmatig worden gedaan?

Alle e-mails, agenda-afspraken, contactgegevens en andere persoonlijke informatie worden opgeslagen in PST-bestanden, die cruciaal zijn voor de efficiënte werking van Outlook en de bedrijfsvoering. Gebruikers moeten mogelijk hun gegevens migreren vanwege de beperkte opslagcapaciteit van PST-bestanden, inconsistentie of corruptie.

PST-migratie is een vervelende operatie die tijd, moeite en expertise kost. Sommige IT-professionals kunnen deze PST-migratie zelf afhandelen.

Om de beheersbaarheid te verbeteren, back-ups te consolideren en eenvoudige import of migratie te vergemakkelijken, speelt een tool van derden een belangrijke rol. Mogelijk hebt u ook oude e-mailaccounts of back-ups van mailboxen als PST-bestanden die u kunt verplaatsen of samenvoegen om één enkel PST-bestand te maken via een hulpprogramma van derden.

Gebruikers kunnen profiteren van geautomatiseerde PST-migratieoplossingen die bestanden van de ene opslaglocatie naar de andere kunnen verplaatsen om dit proces te vereenvoudigen. In het onderstaande gedeelte worden de tools besproken die worden gebruikt voor PST-migratie.

Wat zijn enkele van de functies die deze PST-migratietools zouden moeten hebben?

Er zijn talloze manieren om PST-bestanden over te zetten naar Office 365, maar het kiezen van de beste is cruciaal voor een soepele overgang met een kleine onderbreking.

 • In staat om migratie rechtstreeks vanaf het werkstation van de eindgebruiker uit te voeren
 • Incrementele migratie
 • Automatische detectie van de locatie van PST-bestanden
 • In staat om grote en meerdere PST-bestanden te migreren
 • Migratie in een gefaseerd formaat
 • Noodherstel in het geval van een mislukte migratie

De meeste grote bedrijven overwegen om PST-gegevens uit hun huidige omgeving te verwijderen. PST’s bestaan ​​al een tijdje, maar ze hebben altijd problemen gehad met verlies, corruptie en diefstal.

Laten we nu eens kijken naar enkele van de beste PST-migratietools.

Stellaire Migrator

Stellar Migrator is een multifunctionele, allesomvattende migratietool die is gemaakt om bedrijven en mensen te helpen bij het soepel overzetten van hun Outlook-e-mails, contacten, agenda’s, notities, taken en andere dingen van het ene platform naar het andere.

Vanwege de gebruiksvriendelijke interface en de mogelijkheid om gegevens tussen versies van Outlook te migreren, kunnen gebruikers hun gegevens met weinig moeite en zonder gegevensverlies migreren.

Het biedt een veilige en efficiënte methode voor gegevensmigratie waarmee klanten hun cruciale gegevens snel van Outlook naar verschillende platforms kunnen verplaatsen.

Met behulp van de veilige Microsoft Modern Authentication-techniek uploadt de PST naar Office 365-migratietoepassing PST-bestanden naar Office 365. Het bijhouden van lokale, nationale en internationale wetgeving wordt hierdoor toegankelijker gemaakt.

Topfuncties

 • Vindt standaard PST-bestanden automatisch.
 • PST-bestanden zijn eenvoudig te uploaden naar Office 365.
 • Grote PST-bestanden worden geheel nauwkeurig geïmporteerd.
 • Met een wachtwoord beveiligde PST-bestanden kunnen worden geïmporteerd.
 • Verbeterd voorbeeld voor nauwkeurige import van poststukken.
 • Geavanceerde filters om relevante poststukken te importeren

Stellar Migrator is een geweldige applicatie die gebruikers helpt tijd en werk te besparen en de PST-migratieprocedure vereenvoudigt. Bovendien biedt het een grondige logboekregistratie van het gehele migratieproces. De prijs is gebaseerd op het aantal mailboxen en begint bij minimaal tien mailboxen.

  Fix LinkedIn-app toont geen afbeeldingen

Beheer Engine

Met de flexibele ManageEngine PST-migratietool kunt u PST-bestanden snel en effectief van de ene locatie naar de andere verplaatsen. Het is een effectieve tool die de tijd en moeite kan verminderen die nodig is om e-mailgegevens handmatig over te zetten en de kans op gegevensverlies of corruptie kan verkleinen.

Het is een gratis tool waarmee gebruikers PST-bestanden kunnen verplaatsen tussen verschillende versies van Outlook en MS Exchange, Office 365 en Google Apps.

Gebruikers kunnen hun gegevens filteren met de ManageEngine PST-migratietool en alleen de vereiste informatie verzenden. De applicatie biedt bovendien een gedegen rapportage over het migratieproces.

Bovendien kunnen gebruikers hun Office-versie wijzigen terwijl ze hun Outlook-voorkeuren, e-mails en contacten behouden. Het bevat verschillende aanpasbare functies en instellingen om consumenten een ervaring te bieden die is afgestemd op hun behoeften.

Bovendien biedt het de mogelijkheid om de migratie aan te passen aan de specifieke vereisten van uw bedrijf, inclusief geautomatiseerde, geplande, incrementele en handmatige selectie van PST-bestanden.

Dankzij het veilige en betrouwbare ontwerp van de tool wordt de bewerking snel uitgevoerd met weinig hinder voor het Microsoft-kantoor.

PST-verhuizer

PST Mover is een hulpprogramma dat het eenvoudig en veilig maakt om PST-bestanden tussen computers over te dragen. Het is bedoeld om gegevensverplaatsing tussen verschillende systemen te versnellen, te stroomlijnen en te beveiligen.

Gebruikers kunnen snel Outlook-gegevens van de ene computer naar de andere overbrengen, inclusief e-mails, contacten, agenda’s, taken, notities en meer.

De tool biedt een snelle en veilige manier om Outlook PST-bestanden tussen computers te verplaatsen terwijl er automatisch een back-up van uw gegevens wordt gemaakt.

Het vereenvoudigt het proces dat bedrijven en thuisgebruikers helpt te anticiperen of u gegevens overdraagt ​​tussen twee computers of meerdere accounts combineert in één account.

Het is de perfecte optie voor iedereen die wil garanderen dat hun Outlook-gegevens worden beschermd en er een back-up van wordt gemaakt. Met zijn functies kunnen gebruikers hun Outlook-gegevens ordenen in mappen voor snelle toegang tot veelgebruikte documenten en hun Outlook-gegevens opslaan in de cloud voor externe toegang.

Topfuncties

 • Brengt talloze e-mailclients over van elke versie van Microsoft Exchange Server (2003, 2007, 2010 of andere) naar Office 365.
 • PST-bestanden kunnen worden overgedragen en geïmporteerd van het ene Outlook-account naar het andere.
 • E-mail, contacten en agenda-items kunnen worden geëxporteerd en geïmporteerd naar Microsoft Office 365.
 • Importeer oude, gearchiveerde Outlook-gegevens automatisch in uw Office 365-account.

Uw vertrouwelijke informatie wordt veilig bewaard via de beveiligde, gecodeerde verbinding van PST Mover voor gegevensoverdracht.

De Microsoft Gold Certified Partner-groep is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze tool. De premium-editie is volledig aanpasbaar en geschikt voor Enterprise-zaken, terwijl de gratis versie een beperkte functieset heeft.

Office365Import

Import PST to Office 365 is een tool van Office365Import die is ontwikkeld om bedrijven te helpen bij een snelle en veilige datamigratie van hun huidige systemen naar Office 365. Het stelt bedrijven in staat hun datamigratieprocedure te stroomlijnen en zich te concentreren op andere cruciale activiteiten.

  Wat is de Outlook Gele Driehoek?

Het platform bevat de mogelijkheden die nodig zijn om de overdracht eenvoudig en veilig te maken, en er zijn slechts een paar eenvoudige handelingen nodig om aan de slag te gaan.

Bovendien biedt het grondige uitleg voor elke stap van de migratieprocedure, zodat klanten beter kunnen begrijpen hoe de gegevens naar de cloud worden overgebracht.

De software wordt onderschreven door MVP omdat het veel geavanceerde mogelijkheden integreert en verder gaat dan de beperkingen van handmatige processen.

Topfuncties

 • Mogelijkheid om te pauzeren en te hervatten om gegevensverlies te voorkomen en de gegevensintegriteit te behouden.
 • Genereert een grondig migratierapport.
 • Importeer zonder beperkingen voor de bestandsgrootte PST-gegevens in Office365.
 • Selectieve datamigratie op basis van data of categorie is goed te doen.
 • PST-maporiëntatie kan worden vastgehouden.

Met dit hulpprogramma kunnen gebruikers hun e-mails, contacten en agenda-afspraken importeren van hun oude PST-account naar hun nieuwe Office 365-account. Deze tool is de go-to-optie voor iedereen die zijn e-mails en contacten soepel van het ene systeem naar het andere wil overbrengen.

Mailt papa

Gebruikers kunnen eenvoudig en veilig PST-bestanden migreren van verschillende versies van Outlook naar Office 365 met de MailsDaddy PST naar Office 365 Migration Tool. Het is de veiligste en snelste manier om PST-bestanden naar Office 365 te verplaatsen zonder gegevens te verliezen of het risico te lopen op gegevensverlies of corruptie.

Dit hulpprogramma maakt het voor gebruikers eenvoudig om veel PST-bestanden tegelijk naar Office 365-gebruikerspostvakken te verplaatsen. Bovendien biedt het de mogelijkheid om alle PST-bestandgerelateerde bijlagen, agenda’s, contacten, tijdschriften, notities, taken en andere dingen over te zetten.

Geavanceerde algoritmen bij het ontwikkelen van deze tool zorgen ervoor dat alle gegevensintegriteit, informatie en maphiërarchie tijdens het migratieproces behouden blijven.

Topfuncties

 • Ondersteunt incrementele migratie door de bestaande Office 365-componenten uit te sluiten.
 • Behoudt tijdens het migreren van de PST de gelezen en ongelezen status van PST-e-mails.
 • De gegevens worden geüpload naar een Office 365-postvak door de metakenmerken van de e-mail te behouden.
 • Automatisch in kaart brengen van PST-bestanden

Met behulp van deze tool kunnen gebruikers moeiteloos PST-e-mails, contacten, agenda-items en andere mailboxitems exporteren naar Office 365 in de juiste indelingen. De prijs wordt bepaald door het aantal systemen, variërend van 20 tot een eindeloos aantal.

laatste woorden

PST-bestanden zijn waardevolle bronnen voor het bijhouden van e-mails, contacten en andere gerelateerde informatie. Een oplossing van derden zou zorgen voor een naadloze en probleemloze werking bij het migreren van deze gegevens, vooral voor grote bedrijven of kleine tot middelgrote bedrijven (MKB).

De hierboven genoemde tools maken het u gemakkelijk om de PST-migratie uit te voeren.

Vervolgens kunt u de beste computergegevensmigratiesoftware voor Windows bekijken.

gerelateerde berichten