5 beste registeropruimers voor Windows 10 (GRATIS tools)

Uw computer vertraagt ​​na verloop van tijd, afhankelijk van hoe goed u hem behandelt. Als u bijvoorbeeld het type gebruiker bent dat vaak bestanden downloadt en programma’s installeert, wordt uw harde schijf uiteindelijk onoverzichtelijk.

Natuurlijk kun je die apps verwijderen en die bestanden verwijderen, maar je systeem blijft aangetast. Een oorzaak zijn defecte registervermeldingen, die u eenvoudig kunt oplossen met een gratis registeropschoonprogramma voor Windows 10.

Het Windows-register bevat instellingen voor uw besturingssysteem en softwareprogramma’s en vereist daarom de juiste zorg.

Met andere woorden, u zou een gespecialiseerd hulpmiddel, een registeropruimer, moeten gebruiken om regelmatig uw pc-register te scannen, kapotte of ongeldige vermeldingen te identificeren en deze te repareren. Uiteindelijk zult u verbeteringen in de computerprestaties opmerken.

Beste registeropruimer voor Windows 10

Voordat we de beste hulpprogramma’s voor het opschonen van het register voor uw Windows 10-pc aftellen, willen we u erop wijzen dat u niet voor een dergelijk product hoeft te betalen. Er zijn talloze freeware-apps die hetzelfde werken.

Als u een premiumprogramma tegenkomt dat beweert gespecialiseerd te zijn in het opschonen van het register, is het alleen de moeite waard als het meer functies heeft die zijn bedoeld voor pc-optimalisatie en onderhoud.

1. CCleaner

CCleaner richt zich voornamelijk op het vinden en verwijderen van ongewenste bestanden, bloatware, ongebruikte browser-add-ons en andere onnodige items die uw computer hinderen.

CCleaner heeft echter ook ingebouwde ondersteuning voor een gratis registeropschoner die perfect werkt met Windows 10-computers.

Het draait om ontbrekende gedeelde DLL’s, ongebruikte bestandsextensies, ActiveX- en Class-problemen, typebibliotheken, lettertypen, verouderde software, opstartitems en andere registerproblemen die voorkomen dat uw systeem correct werkt.

CCleaner heeft installatieprogramma’s en draagbare versies met alle belangrijke functies ontgrendeld, inclusief een gratis registerreiniger, die u voor onbeperkte tijd thuis op uw Windows 10-pc kunt gebruiken.

  Een volledige lijst van alle updates die u moet verwijderen om Windows 10 te blokkeren

Let goed op bij het instellen van CCleaner, aangezien het kan aanbieden om een ​​extra stukje software te installeren als je dat nog niet hebt. Het is veiliger om CCleaner Slim of CCleaner Portable te gebruiken om dit scenario te vermijden.

2. Auslogics Register Opruimer

In tegenstelling tot CCleaner behandelt Auslogics Registry Cleaner alleen registerfouten. Het is ongelooflijk eenvoudig te gebruiken en in staat om verschillende problemen in het Windows-register op te lossen, inclusief kapotte snelkoppelingen van het menu Start, snel starten, recente documenten en bureaubladitems.

U kunt Auslogics Registry Cleaner vragen om alleen een scan uit te voeren, zodat u registerproblemen kunt bekijken en de problemen die u niet wilt oplossen kunt uitsluiten. Bovendien maakt het automatisch registerback-ups om u te helpen bij het herstellen van eerdere instellingen als uw Windows 10-pc raar begint te doen na het gebruik van deze gratis registeropschoner.

Het grootste probleem met Auslogics Registry Cleaner is dat het niet alle ondersteunde delen van het systeemregister scant, tenzij u een professionele licentie aanschaft. Bovendien is de grafische interface een beetje overweldigend als het gaat om het promoten van andere producten van Auslogics.

Het installatieproces is ook een beetje lastig, aangezien Auslogics Registry Cleaner aanbiedt om andere programma’s te installeren (die je kunt weigeren).

3. Wise Register Cleaner

Wise Registry Cleaner is een gratis registerreiniger voor Windows 10 met een schone interface en intuïtieve opties. Het vereist een meer uitgebreide aanpak dan de vorige twee toepassingen op onze lijst.

Het programma heeft drie soorten opschoning: snelle scan die alleen veilige registervermeldingen scant, diepe scan die met alles rekening houdt en aangepast gebied waarmee u alle delen van het register kunt kiezen om te scannen en de rest uit te sluiten.

  Wat te doen als Windows niet de juiste stuurprogramma's installeert?

Wise Registry Cleaner controleert ongeldige registervermeldingen als het gaat om ActiveX- en COM-componenten, softwarepaden, bestandstypen, firewall-instellingen, lettertypen, het verwijderen van gedeelde DLL’s en andere. U kunt ook plannen voor het automatisch uitvoeren van registeropschoningstaken.

Bovendien ondersteunt de kleine tool een registerdefragmentatiefunctie, die u kunt gebruiken om de grootte te verkleinen en uw computer sneller te laten werken. Er worden ook enkele systeemafstemmingsfuncties tot uw beschikking gesteld om het opstarten en afsluiten van de pc te versnellen, uw SSD- en netwerkinstellingen te optimaliseren en meer.

Wise Registry Cleaner heeft een premium-versie waarmee u het register van meerdere gebruikersprofielen kunt opschonen, maar de meeste gebruikers hebben dit niet echt nodig. Het product bevat geen advertenties en heeft een draagbare tegenhanger.

4. Glarysoft Register Reparatie

Glarysoft Registry Repair is een eenvoudige registerreiniger voor Windows 10 die u gratis kunt gebruiken. Het is waarschijnlijk de meest eenvoudige app in deze lijst, omdat het uw register begint te scannen zodra u het start.

Veel fouten worden gedekt door dit programma, waaronder problemen met betrekking tot de registerintegriteit, adware en spyware, verouderde software, aangepaste controles, bestandsextensies, enzovoort.

U kunt alle problemen met één klik oplossen of elk probleem bekijken. Glarysoft Registry Repair kan items verwijderen, ze laten zoals ze zijn, of ze toevoegen aan een uitsluitingslijst om ze bij alle toekomstige scans te negeren. Back-ups worden automatisch gemaakt voordat er wijzigingen worden aangebracht.

Het hulpprogramma voor het opschonen van registers is volledig freeware, dus er zijn geen verborgen opties en configuratie-instellingen. Helaas heeft het geen draagbare editie.

Het enige probleem is dat je voorzichtig moet zijn bij het instellen van Glarysoft Registry Repair, omdat het aanbiedt om een ​​andere applicatie van dezelfde ontwikkelaar te downloaden en te installeren.

5. Gratis registeropruimer gebruiken

Het laatste programma op onze lijst is Eusing Free Registry Cleaner. Hoewel het nog steeds regelmatig updates ontvangt, ziet de verouderde interface eruit alsof het tot een voormalig oud Windows-tijdperk behoort, of we het nu hebben over het hoofdvenster van het programma of het installatieprogramma.

  Hoe u deze pc op de taakbalk kunt vastzetten in Windows 10

Desalniettemin is Eusing Free Registry Cleaner een praktische registeropschoner die zijn werk buitengewoon goed doet, en dat is waarom het de snit maakt. Het scant verschillende delen van uw systeemregister, inclusief bestanden en mappen, softwarelocaties, lettertypen, ongeldige helpbestanden, gedeelde DLL’s en opstartprogramma’s.

U kunt alle registerproblemen vinden en met slechts een paar klikken repareren. De tool maakt back-ups voordat er wijzigingen aan uw computer worden aangebracht, zodat u eenvoudig eerdere registerinstellingen kunt herstellen voor het geval er iets ergs gebeurt.

Het heeft ook een opstartmanager die u de mogelijkheid geeft om de opstartvolgorde van Windows te versnellen door autorun-apps uit te schakelen. Eusing Free Registry Cleaner werkt probleemloos op Windows 10. Jammer dat het geen draagbare tegenhanger heeft.

Registeropruimers: conclusie

Alles in aanmerking genomen, helpt een registeropschoner u bij het verbeteren van uw Windows 10-computer door het systeem op te ruimen en de prestaties te verbeteren.

Er zijn veel premium registry cleaners op de markt. Maar we denken niet dat je er voor hoeft te betalen, aangezien er ook veel freebies zijn die het werk even goed doen.

Hebben we een van uw favoriete registeropschoonprogramma’s gemist? Wat is jouw ervaring met zo’n softwaretoepassing? Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder.