5 Cloudgebaseerde oplossingen voor het bewaken en inventariseren van IT-beveiligingsmiddelen

Elke online business of e-commerce website heeft veel activa die gemakkelijk kunnen worden misbruikt als ze niet goed beveiligd zijn of onopgemerkt blijven.

Als u een e-commercesite bezit, weet u waarschijnlijk niet dat u open poorten, privé-git-repositories of blootgestelde subdomeinen zou kunnen hebben – om er maar een paar te noemen – die aanvallers kunnen misbruiken om toegang te krijgen tot gevoelige informatie die zich op uw systemen bevindt.

Wat u nodig hebt om de risico’s van een aanval en de mogelijke schade te verminderen, is een oplossing voor het bewaken en inventariseren van activa. Het gebruik van activabewaking is als het inhuren van een hacker om uw netwerken binnen te dringen om u te vertellen waar u kwetsbaarheden heeft: het bootst de actie van aanvallers na om het aanvalsoppervlak en de zwakke punten van een doelwit te schetsen en te vergroten.

Naast monitoring is het inventariseren van uw assets een fundamentele stap om te weten wat er op uw wereldwijde hybride-IT-omgeving staat en wat er moet worden beveiligd. Een inventarisatie helpt u verborgen of onbekende activa te ontdekken die verbonden zijn met uw IT-omgeving.

Idealiter zou een inventarisatietool u moeten helpen bij het normaliseren en categoriseren op productfamilies, waardoor variaties in leveranciers- en productnamen worden geëlimineerd. Deze inventaris moet u gedetailleerde informatie geven over elk activum, inclusief geïnstalleerde software, actieve services en andere belangrijke items.

Laten we eens kijken naar de meest relevante SaaS-gebaseerde arena voor activabewaking en inventaris.

Detectie van activabewaking

Detecteren biedt een krachtige webkwetsbaarheidsscanner die beveiligingsmodules op grote schaal automatiseert, controleert op kwetsbaarheden op toegangspunten en een breed aanvalsoppervlak bestrijkt. De tests die door Detectify worden uitgevoerd, zullen XSS-, SSRF-, RCE-kwetsbaarheden, blootstelling aan gevoelige bestanden, API-sleutels of wachtwoorden die worden weergegeven in paginareacties, blootstelling van gegevens via interne monitoringtools en kwetsbaarheden op het gebied van padtravers aan het licht brengen.

Detectify host hun eigen privégemeenschap van ethische hackers om onderzoek naar kwetsbaarheden te crowdsourcen, zodat u waarschuwingen krijgt vanuit het perspectief van een echte aanvaller. Het beveiligingsteam van Detectify beoordeelt bevindingen van white-hat hackers en automatiseert deze naar de scanner.

Andere functies van Detectify Asset Monitoring zijn onder meer het volgen van wijzigingen in uw softwarestack en het detecteren van mogelijke overnames van subdomeinen. Door gebruik te maken van vingerafdruktechnologieën, rapporteert Asset Monitoring over de software die het ontdekt, zodat u op de hoogte blijft van malafide installaties of wijzigingen in uw technische stack.

  Wat is "versleuteling van militaire kwaliteit"?

Mogelijk hebt u subdomeinen die u niet meer gebruikt en die onbedoeld verwijzen naar services van derden. Die subdomeinen kunnen op die derde partijen worden geregistreerd door kwaadwillende hackers die ze uiteindelijk zouden kunnen kapen. Detectify kan voorkomen dat uw subdomeinen worden gekaapt, hetzij door een lijst met door u verstrekte subdomeinen te gebruiken, hetzij door ontdekking.

Detectify biedt verschillende maandelijkse abonnementen die zich aanpassen aan de behoeften van elk online bedrijf of e-commerce. U kunt de service testen met een gratis proefperiode van 2 weken die u 14 dagen de tijd geeft om zoveel mogelijk veelvoorkomende kwetsbaarheden op te lossen.

Lees de gedetailleerde handleiding over hoe u de beveiliging van webtoepassingen kunt verbeteren met Detectify.

Inventarisatie van Qualys-activa

Qualys biedt zijn Global IT Asset Inventory-app, waarmee elk bedrijf alles zichtbaar maakt en handmatige inventarisatie overbodig maakt. Met behulp van een sensornetwerk en een AI kan de oplossing van Qualys on-prem devices en applicaties ontdekken, samen met containers, endpoints, mobiele, cloud- en IoT-assets.

Wat je krijgt is een 100% realtime zichtbaarheid van je hybride-IT-omgeving, in de vorm van dashboards met schone, georganiseerde data.

Met Qualys Asset Inventory krijgt u direct antwoord op vragen als:

Op hoeveel computers is niet de nieuwste versie van Windows 10 geïnstalleerd?

Op welke clientapparaten wordt ongeautoriseerde software uitgevoerd?

De oplossing geeft u gedetailleerde informatie over elk activum, inclusief actieve services, hardwarespecificaties en netwerkverkeer. Het verkrijgt ook metadata zoals softwarelicenties, hardware- en softwarelevenscycli en meer.

De AI van Qualys zorgt voor de categorisering en normalisatie van voorraadgegevens en zet deze om in één informatiebron voor uw beveiligings-, IT- en complianceteams. Met een reeks dynamische en aanpasbare dashboards kunt u uw IT-inventaris op elke gewenste manier visualiseren.

De oplossing van Qualys is 100% cloudgebaseerd, met eenvoudige implementatie- en beheerprocedures, en de inventariscapaciteit kan worden opgeschaald van een handvol tot een miljoen activa.

Je kunt het GRATIS starten met beperkte functies. Qualys biedt vele andere gratis services, waaronder API Security Assessment, SSL Labs, BrowserCheck en 60-Day Remote Endpoint Protection.

Ivanti Neuronen

Ivanti Neuronen voorstel bestaat uit een Hyper-Automation-platform dat is ontworpen om op een continue, proactieve en voorspelbare manier selfservice aan eindgebruikers te bieden. Het doel van dit platform is om allerlei soorten apparaten te beheren, van cloud tot edge, zodat ze zichzelf kunnen herstellen en beschermen.

  Een definitieve gids voor sentimentanalyse

De normaliteit na 2020 betekent dat bedrijven altijd en overal werknemers hebben die snelle, consumentachtige ervaringen verwachten. Deze situatie genereert een explosieve groei van edge-services en endpoints, waardoor cyberbeveiligingsbedreigingen toenemen. Met Ivanti Neurons voor Edge Intelligence krijgt uw IT-team de mogelijkheid om deze bedreigingen snel te detecteren, alle edge-apparaten te bevragen met behulp van natuurlijke taalverwerking (NLP) en realtime informatie te verkrijgen in de hele onderneming.

Zodra Ivanti Neurons for Healing in actie komt, wordt overal in uw netwerk een leger van automatiseringsbots ingezet om elk activum te diagnosticeren, prestatie-, beveiligings- en configuratieproblemen op te lossen en de naleving van uw eindpunten te handhaven. Alle routinetaken zijn geautomatiseerd, waardoor een zelfherstellende omgeving wordt gecreëerd die de kosten verlaagt en de productiviteit verbetert.

Met het Ivanti-platform kan de tijd die nodig is om informatie over activa te verzamelen en te normaliseren, worden teruggebracht van weken naar minuten. Uw database voor activabeheer wordt gevuld met bruikbare inzichten uit hardware- en software-inventarisgegevens en informatie over softwaregebruik.

Tanium-activa

Strategische beslissingen vereisen bijgewerkte, realistische gegevens. In termen van IT-activiteiten is een volledig begrip van uw bedrijfsmiddelen en wat erop draait een must om de juiste beslissingen te nemen en uw investering in IT om te zetten in een drijfveer van uw bedrijf in plaats van een last.

Tanium-activa geeft u realtime gegevens over uw activa, waar ze zich ook bevinden en of ze online of offline zijn.

Tanium Asset doet zijn werk zonder dat er extra infrastructuur nodig is en zonder agents op de endpoints te installeren. Een uniforme platformbenadering biedt eindpuntcontrole en zichtbaarheid, biedt realtime inventarisinformatie over uw activa, waardoor uw IT-team wordt bevrijd van ingewikkelde of handgemaakte rapporten. Met behulp van aanpasbare dashboards kunt u zich concentreren op de activa per afdeling, gebruikersgroep, locatie en andere parameters.

Nauwkeurige informatie kan u helpen de doorvoer te vergroten door onderbenutte activa terug te winnen. Tanium Asset voedt uw Configuration Management Database (CMDB) met realtime gegevens, zodat u altijd over de meest recente informatie beschikt om de bezettingsgraad en de laatst bekende status van elk activum te kennen.

  Waarom zien foto's er anders uit als ik ze afdruk?

De oplossingssuite van Tanium beheert uw cloud-, eindgebruikers- en datacentersystemen op grote schaal vanaf een uniform platform. Dit platform is gebouwd om al zijn services – patching, inventaris, compliance en incidentrespons – vanuit één enkele agent te leveren. Tegelijkertijd geeft de Tanium-client volledige zichtbaarheid van de eindpunten, samen met de mogelijkheid om er actie op te ondernemen.

Houdbaar

Als je eenmaal een volledig zicht hebt op je hele aanvalsoppervlak, kun je jezelf afvragen: waar moet ik beginnen? houdbaar.io helpt u op dat gebied, zodat u snel kwetsbaarheden kunt onderzoeken, identificeren en prioriteren, zodat u weet waar u uw inspanningen moet leveren.

Tenable haalt zijn kracht uit Nessus technologie, een populaire tool voor het scannen van beveiliging op afstand. Het biedt actief scannen, cloudconnectoren, passieve monitoring, agents en CMDB-integraties om continu inzicht te bieden in bekende en voorheen onbekende assets.

Tenable combineert zijn dekking voor meer dan 60.000 kwetsbaarheden met datawetenschapstechnieken en bedreigingsinformatie, en stelt begrijpelijke risicoscores samen waarmee u kunt beslissen welke kwetsbaarheden u als eerste moet oplossen.

U hebt geen netwerkscanners of agenten meer nodig om uw activa in de cloud te detecteren. Met cloud-native tools en Frictionless Assessment-technologie biedt Tenable.io continue en bijna realtime zichtbaarheid van uw AWS of andere cloudinfrastructuren.

De prijs hangt af van het aantal activa dat u moet bewaken en beschermen. U kunt de oplossing binnen enkele seconden installeren en binnen enkele minuten bruikbare resultaten krijgen.

Een oplossing voor onaangename verrassingen

Verrassingen zijn goed voor verjaardagsfeestjes en kerstcadeaus. Maar als het om IT-assetbeheer gaat, kun je beter niet voor verrassingen komen te staan. Als u kwetsbare applicaties en apparaten in uw cloud, in uw datacenter of uw edge heeft, hoe eerder u dit weet, hoe groter de kans dat u deze kunt verhelpen en voorkomen dat u het doelwit wordt van cyberaanvallen.

gerelateerde berichten