5 creatieve toepassingen voor slimme stekkers

Een van de beste waarden in alle beschikbare smarthome-technologie is de handige slimme stekker. Ze zijn goedkoop, maar ze kunnen veel. Hier zijn een handvol creatieve toepassingen als je merkt dat je nadenkt over de implicaties.

Ten eerste, als je net een slimme stekker hebt gekocht en niet helemaal zeker weet hoe je hem moet instellen en aan de slag moet gaan, hebben we enkele handleidingen over een paar verschillende modellen, zoals Eufy, ConnectSense en Belkin, maar voor het grootste deel, de proces is vergelijkbaar op veel andere modellen. En als je er nog geen hebt gekocht en nog steeds aan het beslissen bent, misschien dit zal helpen.

Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele coole en leuke toepassingen voor slimme stekkers die nuttig voor u kunnen zijn.

Schakel uw ruimteverwarming, krultang of andere gadgets automatisch uit als u dit vergeet

Of het nu de krultang, de kachel of iets anders is, er is meestal iets dat mensen vergeten uit te zetten – of op zijn minst bang zijn dat ze het vergeten zijn. Een slimme stekker kan daarbij helpen.

  Hoe veilig zijn wachtwoordmanagers?

Als je het soort bent dat zich alleen herinnert dat je iets hebt achtergelaten nadat je van huis bent gegaan (of je je zorgen maakt), kun je de bijbehorende app op je telefoon gebruiken om de slimme stekker op afstand uit te schakelen. Maar meestal, als we vergeten iets uit te zetten, herinneren we het ons later nooit meer. Om dat probleem op te lossen, kun je een schema of regel instellen voor je slimme stekker en deze elke dag automatisch op een vast tijdstip laten uitschakelen.

Start het koffiezetapparaat van veraf

De beste manier om je ochtend te beginnen is natuurlijk met een verse warme kop koffie, en wat is er beter dan je koffiezetapparaat direct vanuit je bed aan te zetten?

Uw specifieke koffiezetapparaat moet een aan/uit-tuimelschakelaar hebben in plaats van een aan / uit-knop, maar die zijn niet zo moeilijk te vinden.

Als je liever je koffie zet met een french press of overgiet, kun je een slimme stekker gebruiken om op zijn minst het water in een waterkoker te verwarmen (nogmaals, er is een soort aan/uit-tuimelschakelaar nodig). Dan, als je eenmaal in de keuken bent, staat het allemaal voor je klaar.

Plan stille tijd voor de kinderen

Of u uw kinderen nu hun huiswerk wilt laten maken of gewoon niet wilt dat ze de hele nacht tv kijken of videogames spelen, u kunt uw slimme stekker zo instellen dat de tv op een bepaald tijdstip wordt uitgeschakeld.

  Zoek waar zeldzame Pokémon werden gevangen door andere Pokémon Go-spelers

Toegegeven, als je de slimme stekker weer inschakelt, wordt de tv niet ook weer ingeschakeld, maar dat is eenvoudig genoeg om te doen. En u kunt uw slimme stekker uitschakelen gedurende een tijdvenster, bijvoorbeeld van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Gedurende die tijd kunnen ze de tv niet aanzetten, tenzij ze slim zijn en achterom reiken om de slimme stekker natuurlijk handmatig in te schakelen.

Laat uw ruimteverwarming of airconditioning een paar minuten eerder inschakelen

Als het in delen van uw huis een beetje koud (of heet) is, kunt u een kachel of een AC-unit aansluiten op een slimme stekker en deze een paar minuten eerder inschakelen voordat u gewoonlijk uit bed komt. Nogmaals, het moet een model zijn met een fysieke aan / uit-tuimelschakelaar om dit te laten werken, maar het is vrij eenvoudig om die te vinden.

Je kunt een schema instellen voor de slimme stekker, hem inschakelen met een app op je telefoon of hem verbinden met een spraakassistent. Je kunt het ook opnemen in routines op de Echo en Google Home, zodat je iets als “Goedemorgen” kunt zeggen en het de ruimteverwarming en al het andere dat je wilt in één keer kunt inschakelen.

Ontvang een melding wanneer de was klaar is

Afhankelijk van het type wasmachine en droger dat je hebt, kun je ze aansluiten op slimme stekkers en een melding krijgen wanneer de was op beide machines klaar is.

  Kies welke evenementen Outlook Online automatisch aan uw agenda toevoegt

De meeste wasmachines worden aangesloten op een standaard 120V-stopcontact, dus een slimme stekker zou daar werken. Met een droger hebben de meeste elektrische units een 220V-stopcontact nodig waarmee de meeste slimme stekkers niet compatibel zijn. Als uw droger echter aardgas gebruikt, wordt deze aangesloten op een standaard stopcontact om de elektronica te laten werken.

Je hebt ook een slimme stekker nodig die het energieverbruik in de gaten kan houden en je waarschuwingen kan sturen wanneer een bepaald wattage wordt bereikt (of als het onder een bepaald wattage komt). WeMo Insight van Belkin doet precies dit.

Maak van daaruit een regel die u een melding op uw telefoon stuurt wanneer het stroomverbruik onder de vijf of tien watt komt, afhankelijk van uw specifieke model.