5 manieren om te controleren of de website down of up is

Hier leest u hoe u kunt controleren of een specifieke website niet beschikbaar is voor iedereen of alleen voor u.

Soms hebben gebruikers geen toegang tot uw website. Maar als je de website in je eentje bezoekt, lijkt alles normaal te functioneren. Dit kan het geval zijn als bezoekers uit verschillende regio’s geen toegang hebben tot uw website. Bezoekers kunnen uw website verlaten als deze crash aanhoudt, wat het verkeer en de merkindruk kan schaden.

Het is van cruciaal belang om regelmatig de uptime van uw website te controleren om dit probleem te voorkomen. Door dit te doen, kunt u eventuele problemen met de hostserver diagnosticeren.

Wat betekent een website-downtime?

Er wordt gezegd dat een website offline is wanneer deze volledig onbereikbaar is of niet in staat is om aan de behoeften van de bezoeker te voldoen. De downtime is de tijd dat de storing duurt.

Redenen voor websites om uit de lucht te gaan en hoe ze te voorkomen

U moet op de hoogte zijn van enkele kritieke oorzaken van websitestoringen.

 • Gelijktijdige toegang door te veel mensen tot de webpagina (overbelasting van de server)
 • Onbetrouwbare website-hosting
 • Onjuist serveronderhoud
 • DDoS-aanvallen en DNS-problemen

Zelfs als er geen manier is om websitecrashes volledig te voorkomen, kunt u stappen ondernemen om de stabiliteit van uw website te vergroten.

 • Activeer automatische verlenging om te voorkomen dat domein en host verlopen.
 • Kies een gerenommeerde hostingprovider
 • Implementeer alleen de benodigde plug-ins
 • Gebruik Content Delivery Networks (CDN’s) om de belasting van het netwerkverkeer over meerdere servers te verdelen.
 • Test regelmatig de functionaliteit van uw website.
 • Gebruik website monitoring services om downtime te minimaliseren en de functionaliteit van de website te verbeteren.
  Hoe de iPhone Camera-app te gebruiken: de ultieme gids

En hier is een lijst met de beste online services om de uptime van de website te controleren. U ontvangt waarschuwingen wanneer uw website traag is, niet beschikbaar is of fouten vertoont bij het gebruik van deze tools.

In dit artikel laten we u zien hoe u snel kunt controleren of de website voor iedereen of alleen voor u niet toegankelijk is met behulp van de opdrachtregel en enkele beste online tools.

Het gebruik van een van de verschillende internetdiensten en -hulpmiddelen is de meest eenvoudige manier om te bepalen of een website niet beschikbaar is of niet. Sommige van deze tools bieden meer informatie, zoals hoe lang de website offline is geweest en meer internetgebruikers hebben hun klachten hierover geuit vanaf welk controlepunt.

UpTrends

UpTrends is een krachtige en gebruiksvriendelijke online tool die u snel kan helpen bepalen of de doelwebsite down of up is. Voer een hostnaam of website-IP-adres in het invoerveld in en klik op de knop “test starten” om verder te gaan.

Het beste van deze tool is dat je een test kunt uitvoeren vanaf meerdere checkpoints en de testresultaten kunt delen via een deelbare link. Deze webservice biedt verschillende hulpmiddeleninclusief een CDN-prestatiechecker, CloudCost ROI-calculator, DNS-checker en nog veel meer.

Site24x7

De Site24x7 tool is relatief eenvoudig te gebruiken. Voer gewoon de website-URL of naam in het invoerveld in en klik op “Nu testen” om te beginnen. Vanaf meer dan 60 servers verspreid over de hele wereld kun je de toegankelijkheid van een website evalueren.

Het toont ook de laadtijd van een website, de DNS-oplostijd en de algehele responstijd. Deze website biedt ook verschillende systeembeheerders- en netwerkgerelateerde tools, waaronder AWS-ontwerper, Traceroute-generator, Timestamp-converter, Heartbleed & Ghostcat-kwetsbaarheidscontrole en nog veel meer.

Down Inspecteur

Down Inspecteur is een andere gratis en fantastische tool om de toegankelijkheid van een website te controleren. Voer eenvoudig de URL of naam in van de website die u wilt testen en klik op “Controleren”. In vergelijking met andere eenvoudige ping-sites biedt het meer functies.

  Symbolen invoegen in Google Documenten en Presentaties

Deze tool heeft ook een live storingskaart, zodat de gebruiker kan zien welke delen van de wereld nu geen toegang hebben tot de site. Bovendien kunnen bezoekers problemen met de toegankelijkheid van websites op internet melden.

Is het nu naar beneden?

Een van de meest populaire online tools om de beschikbaarheidsstatus van een website te controleren is: IsItdownRightNow. Typ eenvoudig de website-URL en klik op de knop “vinken” om de beschikbaarheidstest van de website uit te voeren.

Het biedt ook wat meer informatie. U kunt bijvoorbeeld een lijst met gerelateerde websites en een gebruikersbeoordeling bekijken. Bovendien biedt het een diepgaand historisch overzicht van de uptime van de website.

Doj.me

Doj.me is een webgebaseerde service en een eenvoudig hulpmiddel om te gebruiken. Met deze online website checker tool kun je snel controleren of een website momenteel niet voor iedereen beschikbaar is of dat het aan je verbinding ligt.

De website-URL moet worden ingevoerd in de daarvoor bestemde ruimte en vervolgens moet u op de knop “Nu controleren” klikken om door te gaan.

Opdrachtterminal

Als alternatief kunt u de opdrachtregeltool ping in de terminal gebruiken om te controleren of de website correct werkt of niet. Het is beschikbaar op Mac, Windows en alle distributies van Linux.

Typ gewoon de volgende opdracht in de terminal.

ping <address>

Hier kunt u de URL van een website of IP-adres invoeren. Bijvoorbeeld,

C:Userswriter>ping epcdream.nl.com

Pinging epcdream.nl.com [104.26.10.88] with 32 bytes of data:
Reply from 104.26.10.88: bytes=32 time=91ms TTL=57
Reply from 104.26.10.88: bytes=32 time=85ms TTL=57
Reply from 104.26.10.88: bytes=32 time=38ms TTL=57
Reply from 104.26.10.88: bytes=32 time=36ms TTL=57

Ping statistics for 104.26.10.88:
  Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
  Minimum = 36ms, Maximum = 91ms, Average = 62ms

In minder dan een minuut worden de ping-resultaten weergegeven. Als u een reactie terugkrijgt die begint met “Antwoord van …”, betekent dit dat de website in de lucht is en operationeel is. Als u echter fouten ziet zoals “Bestemmingshost niet bereikbaar” of “Time-out verzoek”, is de webserver offline.

  Helium voegt weer, bladwijzers en Reddit-feed toe aan nieuwe tabbladpagina [Chrome]

Tips voor het oplossen van problemen

Wanneer u een website op internet probeert te openen, maar in plaats daarvan wordt omgeleid naar een foutpagina, zijn er twee mogelijke oorzaken: de website of host is niet beschikbaar, of er is een probleem met de verbinding tussen uw systeem en de hostserver. Deze eenvoudige en snelle procedures kunnen worden uitgevoerd om het probleem te identificeren en op te lossen.

 • Controleer de URL nog een keer.
 • Probeer een andere website te openen om te controleren of uw netwerkverbinding correct werkt. Als je toegang hebt tot andere sites, is er een probleem met de hostserver zelf.
 • Probeer toegang te krijgen tot de doelwebsite met een ander systeem om er zeker van te zijn dat het probleem niet bij de ISP ligt.

Als u een proxyserver of VPN gebruikt, stop dan met het gebruik ervan en probeer de website opnieuw te laden, omdat veel VPN-IP-adressen passief op de zwarte lijst zijn gezet door de meeste van de beste websites op internet.

Conclusie

Ik hoop dat u deze tools nuttig vindt om te bepalen of de doelwebsite down of up is. Als je hulp nodig hebt bij het vinden van de DNS-records van een website, bekijk dan onze gids over de beste online tools om DNS-records te controleren.

gerelateerde berichten