5 redenen om Bright Data te gebruiken voor proxy- en webscraping-behoeften

Bright Data is in wezen een webdataplatform waarmee gebruikers openbaar beschikbare gegevens kunnen verzamelen en analyseren met behulp van webscraping en andere methodologieën op een ethische en wettelijk conforme manier.

Bright Data biedt oplossingen zoals custom datasets en een webscraping IDE. Het idee achter aangepaste datasets is dat u toegang hebt tot de gegevens wanneer u deze nodig hebt. U kunt het beschouwen als data-as-a-service.

De kwaliteit, performance en levering van de data wordt beheerd door Bright Data, dus daar heeft u geen omkijken naar. Ook over de structuur van de webpagina hoeft u zich geen zorgen te maken, want Bright Data past de code aan de veranderingen in de paginastructuur aan.

U kunt uw eigen webschraper-applicatie ontwikkelen met behulp van de geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) van Bright Data.

Dit was een korte blik op wat Bright Data is en waarvoor het wordt gebruikt, maar laten we nu eens kijken waarom u Bright Data zou moeten gebruiken voor uw vereisten voor webschrapen.

Proxybeheer

Proxy’s zijn een essentiële vereiste voor het schrapen van gegevens van internet, omdat u hiermee uw IP-adres kunt maskeren, zodat u niet wordt geblokkeerd door de server waarvan u de gegevens ontvangt.

Met proxy-oplossingen van Bright Data kunt u IP- en locatiebeperkingen van over de hele wereld omzeilen en het beste proxybeheer krijgen dat voldoet aan de privacywetgeving.

De soorten proxy’s die door Bright Data worden aangeboden, zijn onder meer:

 • Anonieme proxy’s: deze proxy’s maskeren uw locatie en IP-adres om te voorkomen dat u wordt geblokkeerd.
 • Roterende proxy’s: ze wijzigen voortdurend het gemaskeerde IP-adres, zodat u niet wordt geblokkeerd omdat u te veel verzoeken vanaf hetzelfde IP-adres verzendt. Ze kunnen ook worden gebruikt om gegevens van overal ter wereld te schrapen.
 • Gedeelde proxy’s: deze proxy’s zijn handig wanneer u meerdere beheerders of meerdere mensen hebt die verzoeken indienen vanaf hetzelfde IP-adres. Ze worden geleverd met een 24/7 live ondersteuningssysteem.
 • Toegewijde proxy’s: ze worden vaak privé-proxy’s genoemd, wat betekent dat ze slechts aan één enkele gebruiker zijn toegewezen.
  Een afbeelding verscherpen in MS Word

Privacy is een belangrijk ding om te overwegen bij het omgaan met gegevens op internet. U moet ervoor zorgen dat de gegevens die u verzamelt, zijn toegestaan ​​voor openbaar gebruik. Dit is de reden waarom veel landen gegevensbeschermings- en privacywetten hebben ingevoerd om hun burgers te beschermen tegen gegevensdiefstal.

Bright Data draagt ​​zorg voor de privacy van haar gebruikers. Wanneer een applicatie de SDK van Bright Data gebruikt, vraagt ​​het gebruikers om toestemming om de inactieve bronnen van hun apparaat te delen.

Volgens Bright Data: “Elke nieuwe residentiële/mobiele klant van Bright Data wordt grondig doorgelicht en moet worden goedgekeurd door een nalevingsfunctionaris om ervoor te zorgen dat hun use case voldoet aan onze strikte normen. Het diepgaande onboardingproces van Bright Data vereist dat klanten naast verschillende andere identiteitsverificatietechnieken ook hun nationale identiteitsbewijs delen en onze nalevingsverklaring ondertekenen.” Er worden ook geen persoonlijke gegevens verzameld wanneer u zich aanmeldt om deel uit te maken van het Bright Data-netwerk.

Datasets & Beheer

Met aangepaste datasets kunt u aanvragen dat een dataset op aanvraag wordt geleverd, of u kunt deze ook plannen. De gegevens die u krijgt, kunnen in meerdere indelingen worden gedownload en u kunt de gegevens in de cloud opslaan met Google Cloud, Amazon, Azure of andere cloudserviceproviders.

  Wat gebeurt er als u uw Amazon-wachtwoord bent vergeten?

Een belangrijk kenmerk van aangepaste datasets is dat u de dataset kunt onderhouden op basis van de steeds veranderende webpaginastructuur.

Geïntegreerde ontwikkelomgeving

Het fascinerende aan Bright Data is dat het een geïntegreerde ontwikkelomgeving biedt waarmee u binnen enkele minuten uw eigen webschraper kunt ontwikkelen met behulp van reeds bestaande sjablonen.

Bright Data IDE-sjablonen

Nadat u een sjabloon hebt geselecteerd, kunt u de code ophalen en kunt u deze daar testen. U kunt bijvoorbeeld een invoer naar keuze geven en de code uitvoeren om een ​​voorbeeld te krijgen. Ik heb een YouTube-sjabloon als voorbeeld gebruikt, maar je bent vrij om alles uit de lijst te kiezen.

Sjablooninvoer in Bright Data IDE

U kunt de code ook wijzigen volgens uw vereisten.

SERP-gegevens-API

SERP staat voor Search Engine Results Page. Met behulp van SERP-gegevens kunt u erachter komen wat er op een zoekmachine staat op basis van een zoekopdracht. Met de SERP API van Bright Data kunt u de SERP-gegevens omzetten in bruikbare informatie die u kunt gebruiken om uw bestaande product of dienst te analyseren en te verbeteren.

De zoekmachines die worden ondersteund door de SERP API zijn onder andere:

 • Google zoeken
 • DuckDuckGo Zoeken
 • Bing Zoeken
 • Yandex zoeken
 • U kunt de SERP API uitproberen met behulp van een speeltuin van Bright Data.

  Bright Data SERP API-speeltuin

  U krijgt ook een voorbeeld van de gegevens die u krijgt voor een bepaalde zoekopdracht, samen met de code die moet worden uitgevoerd.

    25 online marketingvoorwaarden die eigenaren van kleine bedrijven moeten kennen

  Bright Data SER API-speeltuin

  U kunt meer te weten komen over de API-configuratie-opties door op het tabblad “API Guide” naast het tabblad “Playground” te klikken.

  Zoekmachines veranderen veel in een bepaalde tijd, dus de API past zich aan de veranderingen in de structuur van de resultaten van de zoekmachine aan en transformeert de gegevens in bruikbare HTML- of JSON-uitvoer en daarom zou u een SERP API moeten gebruiken in plaats van uw eigen API te onderhouden server. De use cases van SERP API omvatten marktonderzoek, het volgen van zoekwoorden, prijsvergelijkingen, business intelligence, enz.

  Conclusie

  Bright Data is een krachtig en alles-in-één webdataplatform voor al uw webdatavereisten. Het zit boordevol functies, efficiënt, snel, betrouwbaar en eenvoudig te configureren en te gebruiken. U kunt uzelf een hoop tijd besparen door de API en SDK van Bright Data te gebruiken in plaats van uw eigen server en code te onderhouden.

  Als je echter niet tevreden bent met Bright Data, kun je enkele alternatieven bekijken, zoals Oxylabs.

  gerelateerde berichten